Τι κάνει η Σύρος και τι δεν κάνει η Άνδρος στον τουρισμό

Το Δημαρχείο της Σύρου. Έργο του Ερνέστου Τσίλερ (φωτο: "εν Άνδρω")

Αναγνώστης από την Σύρο έστειλε την παρακάτω ενημέρωση που αναφέρεται στην συμμετοχή της Σύρου στην διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο. Την διαβάσαμε την ζηλέψαμε και την αναδημοσιεύουμε για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι το σεμνό και προσεγμένο ύφος της ανακοίνωσης σε σχέση με τα βαρύγδουπα δελτία Τύπου της υπεύθυνης τουρισμού της Άνδρου. Το δεύτερο το «ποιος πληρώνει τον βαρκάρη» στην περίπτωση της Σύρου και ποιος στην περίπτωση της Άνδρου. Και ο τρίτος και κυριότερος πόσο λεπτομερής και προσεκτικός είναι απολογισμός του ιδιώτη επιχειρηματία τόσο σε σχέση με την επάρκεια του (γλώσσα, προσόντα κλπ) όσο και τον λιτό απολογισμό των επαφών και των προσεκτικών προσδοκιών από αυτές. Απλώς θυμηθείτε τα διθυραμβικά και εντελώς αόριστα δελτία Τύπου της επί του τουρισμού αρμοδίας στην Άνδρο και βγάλτε συμπέρασμα. - "εν Άνδρω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΣΥΡΟΥ

Στο γνωστό θεατρικό δίλημμα του W.Shakespeare η Σύρος απάντησε και δήλωσε την ύπαρξη της στη διεθνή έκθεση τουρισμού WorldTravelMarket στο Λονδίνο μέσω της συμμετοχής του προέδρου της Ένωσης μας κ. Γιώργου Βαρθαλίτη.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ

Η παλιά νεοκλασική Σύρος του 19ου αιώνα (φωτο: "εν Άνδρω").

  1. Η Ένωση μας είχε δεσμευτεί για την στήριξη της εν λόγω έκθεσης καθώς πρόκειται για την 2η μεγαλύτερη μετά από αυτή του Βερολίνου σε ευρωπαϊκό έδαφος και με δεδομένο ότι η Σύρος δεν είχε παρουσία σε άλλη διεθνή έκθεση κατά το έτος 2015. Μάλιστα είχαμε προγραμματίσει συμμετέχουμε με μεγαλύτερο αριθμό μελών μας αλλά το κόστος έφτανε σε δυσθεώρητα ύψη.
  2. Το νησί έπρεπε με κάθε τρόπο να εκπροσωπηθεί τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο επιχειρηματιών. Για το σκοπό αυτό η επιλογή του προέδρου μας κου Βαρθαλίτη ήταν η ιδανικότερη καθώς είναι μέλος της Τουριστικής επιτροπής του Δήμου, επιχειρηματίας του νησιού και πολύ καλός χειριστής της Αγγλικής γλώσσας (χωρίς ανάγκη μεταφραστή).
  3. Πρέπει επιτέλους να διώξουμε το σύννεφο μιζέριας που απλώνεται πάνω από το νησί μας το οποίο κατά γενική παραδοχή έχει τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης αρκεί να το αποφασίσουμε.
  4. Τέλος, στην ευνοϊκή συγκυρία που διαμορφώνεται για τον τουρισμό στη χώρα μας η Σύρος θα πρέπει να είναι εξωστρεφής ώστε να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής πίτας στο προσεχές μέλλον.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ

Ο Άγιος Νικόλαος (φωτο: έν Άνδρω)

Η Σύρος δεν είχε εντυπωσιακή παρουσία όσο τουλάχιστον γράφτηκε στον τοπικό τύπο. Η παρουσία μας ήταν λιτή και απέριττη, όπως ακριβώς χρειαζόταν, κάτω από την ομπρέλα της περιφέρειας Ν. Αιγαίου η οποία ομολογουμένως έκανε αισθητή την παρουσία της με επιθετικό μάρκετινγκ και προβολή σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα όπως το CNN.

Σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων έγιναν επαφές με μικρού μεγέθους τουριστικά γραφεία του εξωτερικού(Γαλλία ,Αγγλία) ,με τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, συμβούλους μάρκετινγκ και επικοινωνίας καθώς και αρκετούς μεμονωμένους επισκέπτες.

Τα παραπάνω στοιχεία θα αναλυθούν σε συνάντηση που θα γίνει με τα μέλη μας προσεχώς και βρίσκονται στην διάθεση οποιουδήποτε φορέα, επιχειρηματία ή πολίτη του νησιού ο οποίος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του προέδρου μας καλύφθηκαν από το ταμείο της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου. Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης συνέδραμε με την οργάνωση της συμμετοχής μας και τα έξοδα αποστολής του προωθητικού υλικού .

Αυτό όμως που θα πρέπει να τονιστεί είναι η σημασία της συνέχειας που θα πρέπει να υπάρξει ώστε η εν λόγω προσπάθεια να μην αποτελέσει επικοινωνιακή φωτοβολίδα. Για το λόγο αυτό η κοινή πλεύση των τουριστικών φορέων και του Δήμου κρίνεται απολύτως αναγκαία.

Εμείς, ως Ένωση, δεσμευόμαστε να καλλιεργήσουμε το πνεύμα συνεργασίας και αφύπνισης των συριανών επιχειρηματιών χωρίς τους οποίους καμία προσπάθεια δεν μπορεί να πετύχει. Καλούμε σε συμπόρευση όλους τους επιχειρηματίες, τον Δήμο (πλειοψηφία και μειοψηφία) αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ ώστε χωρίς διχασμούς να πετύχουμε την τουριστική αφύπνιση του νησιού μας.

Άλλωστε ο τουρισμός μας αφορά όλους.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για πολλά από τα κακώς κείμενα...τα φταίει το κεφάλι μας.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ:
Έχουμε τον Πρόεδρο των Ενοικιαζομένων και δημόσια (f/b) Συγχαίρει την κυρία Πολίτου,
για το δημιουργικό και ΑΘΟΡΥΒΟ Έργο της.
Για Να συμφωνήσει κανείς με αυτούς τους χαρακτηρισμούς, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο Ορισμός του όρου Δημιουργικότητα και ΑθΟΡΥΒΑ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Δημιουργικό έργο για παράδειγμα κατά τη γνώμη ΄κάποιου θα μπορούσε να είναι η Ικανότητα της Συμβούλου ώστε ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ενός τέτοιου ταξιδιού να ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ το Δήμο και ΌΧΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ- Σε αντίθεση με τους Συριανούς. Το Σωματείο Των Συριανών έβαλε το χέρι βαθειά στην τσέπη.
Αντίστοιχα ο δικός μας Πρόεδρος των ενοικιαζομένων .."Συγχαίρει" τη Σύμβουλο όχι μόνο γιατί κατάφερε να πείσει να τα πληρώσει ΟΛΑ ο Δήμος, αλλά το κατάφερε και αθόρυβα.....
ΟΡΙΣΜΟΙ:
Δημιουργικότητα = Άλλος Πληρώνει
Δημιουργικότητα = Εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων...ενώ άλλος πληρώνει!

Αθόρυβα = Δεν μας παίρνουν χαμπάρι
Αθόρυβα = Να μην μαθευτεί ότι δεν γνωρίζουμε ξένες γλώσσες
Αθόρυβα = Να μην ακουστεί...(πόσο μεγάλη θέλετε τη λίστα;)

Δίκιο έχει λοιπόν ο άνθρωπος και συγχαίρει.....από τη δική του τη σκοπιά...

This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμένουμε ένα δελτίο τύπου της υπεύθυνης τουρισμού Άνδρου να μας πει πόσο καλά μας εκπροσώπησε στο Λονδίνο σε τι γλώσσα μιλούσε και τέλος πάντων πόσο κόστισε αυτό το ταξίδι ένα πάντως είναι σίγουρο την επιχείρηση της στο ΜΠΑΤΣΙ την διαφήμισε πάρα πολλή καλά γι αυτά που γράφω θα επανέλθω με αποδείξεις λυπάμαι για την ΑΝΔΡΟ μας κατάντια .

This comment was minimized by the moderator on the site

Διστιχος για ακόμα μια φορα βλέπουμε διοργάνωση εκδρομών απο το δήμο αυτό βέβαια γινόταν πάντα
Ουδέποτε ενημέρωσαν του επαγκελματιες να παρθεί μια απόφαση κοινή βέβαια θα θέλαμε να μάθουμε εκτός απο την κ πολίτου ποιοι άλλοι είχαν παει
Ακούστηκε ότι ο δήμαρχος θέλει συνάντηση με τους επαγγελματίες στο γαυριο να τους ενημέρωση για τα Χριστούγεννα (απο που να το πιάσουμε και που να το αφισουμε)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ημέρα με τη Νύχτα σε όλα τα επίπεδα.

[list=2]
Κατάρτισης
[/list]
[list=3]
ΠΛΗΡΗΣ Ενημέρωσης του κοινού για το ταξίδι!!!
[/list]
[list=4]
Ενημέρωση για τα "πεπραγμένα στην έκθεση" ή κοινώς τα "αποτελέσματα του ταξιδιού"
[/list]
[list=5]
Ενημέρωση για την Ανάλυση των "αποτελεσμάτων"
[/list]
[list=6]
Ομαδικότητα της Ένωσης και συμμετοχή και άλλων φορέων εκτός από το Δήμο στα έξοδα όπως του "ταμείου της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου"- Αλήθεια εμείς στην Άνδρο δεν έχουμε τέτοιο ταμείο;
[/list]
Γνωρίζετε τελικά ποια είναι η διαφορά μεταξύ μας; Ανάμεσα στην Ένωση της Σύρου και στην κυρία Πολίτου; Στο γεγονός ότι οι Συριανοί στέλνουν ομάδα και εμείς άτομο, οι Συριανοί σέβονται τους Δημότες και τους επιχειρηματίες τους, τους ενημερώνουν και αναμφισβήτητα προωθούν το ομαδικό πνεύμα σε αντίθεση με εμάς όπου εμείς στέλνουμε ένα άτομο χωρίς κατάρτιση χωρίς έλεγχο για τα "πεπραγμένα" και χωρίς ενημέρωση προς του Δημότες. Δηλαδή "Οικογενειακά" πράγματα. Δεν είναι τυχαίο όπου ακούμε χαρακτηρισμούς όπως για το Παλάτι και τους αυλικούς.
Αυτή είναι η Διαφορά λοιπόν. Εμείς έχουμε Παλάτι και δεν δίνουμε λογαριασμό στους Ποταπούς και απλούς ανθρώπους.
Ενημέρωση στην Άνδρο υπάρχει μόνο για συμβάντα "καλλιτεχνικής" φύσεως ας το εμπεδώσουμε αυτό...

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμείς οι Ανδριώτες στείλαμε στο Λονδίνο να μας εκπροσωπήσει με έξοδα του Δήμου φυσικά αγνώστου ποσού ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΟΥ Πολίτου Ελένη (ευτυχώς που χειρίζεται πολύ καλά την αρβανίτικη γλώσσα ).