ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Απάντηση για τις βιντεοσκοπήσεις της Οικονομικής Επιτροπής

 

 

(Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Άνδρου λάβαμε την παρακάτω απάντηση του Γραφείου Τύπου με αφορμή το δημοσιεύμα της δημοτικής συμβούλου Ειρήνης Πανταζή στον "εν Άνδρω" πριν δύο μέρες. Όπως είναι φανερό η απάντηση επιβεβαιώνει ουσιαστικά το δημοσιεύμα. Από εκεί και πέρα είναι πια πολιτικό ζήτημα η βιντεοσκόπηση και η όποια σκοπίμότητα της. Ευχαριστούμε τον Δήμο Άνδρου για την άμεση απάντηση του - "εν Άνδρω".) 

Με αφορμή όσα γράφτηκαν πρόσφατα σχετικά με τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα  με την παρ. 1 του αρ. 75 του Νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87/7-6-2010 – Πρόγραμμα Καλλικράτης) η Οικονομική Επιτροπή συνεδριάζει δημόσια και αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων:

ΑΡΘΡΟ 75: «Λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

«Οι επιτροπές έχουν απαρτία, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα είναι περισσότερα από αυτά που απουσιάζουν. Οι επιτροπές συνεδριάζουν δημόσια και αποφασίζουν με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων».

Για τη διευκόλυνση των υπαλλήλων, των μελών (αιρετών) και των πολιτών που επιθυμούν να παραστούν, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής πραγματοποιούνται εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε Τρίτη και ώρα 14:00 μ.μ. στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Χώρας Άνδρου (κτίριο Βούλγαρη).

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής, αλλά και να τις βιντεοσκοπήσει. Όπως, άλλωστε, γίνεται και με τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Άνδρου.

 

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και άλλο πράγμα οι κάμερες ασφαλείας.
Και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε το δελτίο τύπου του Δήμου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αλλο πράγμα η δημόσια συνεδρίαση και η ελεύθερη παρακολούθηση και άλλο πράγμα η βιντεοσκόπηση και, κυρίως, η επεξεργασία. Για το τελευταίο απαιτείται η συναίνεση των παριστάμενων. Για πηγαίνετε να βιντεοσκοπήσετε δημόσια δίκη σε ανοιχτό δικαστήριο και θα δείτε!