Αβεβαιότητα για τον δεματοποιητή στο ΣτΕ, μετέωρη η σύμβαση της ανακύκλωσης στη Σύρο!

Ο δεματοποιητής στην Σταυροπέδα. Δίπλα του χιλιάδες δέματα σκουπιδιών δημιουργούν έναν άτυπο ΧΑΔΑ.

Στις 18 Νοεμβρίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο Επικρατείας το θέμα του δεματοποιητή της Σταυροπέδας. Ουσιαστικά εκδικάζεται τι θα γίνει με τα σκουπίδια της Άνδρου τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Αν υπάρξει απόφαση εξόδου του δεματοποιητή από την Σταυροπέδα τότε πρέπει ν απάει αλλού. Κάτι έως απίθανο μιας και δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για τα Σταυριά. Άρα όλα θα βρεθούν στον αέρα.

Αντιθέτως μια νέα αναβολή ή μια παράταση από το ΣτΕ θα δώσει μια βαθειά ανάσα στην Άνδρο για μερικούς μήνες ή για έναν χρόνο ώστε να υπάρξει μια προετοιμασία από την μεριά της διοίκησης. Άρα πολλά εξαρτώνται από την απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το ΣτΕ ίσως ζητήσει κάτι παραπάνω από την απόφαση χωροθέτησης του Δημοτικού Συμβουλίου (π.χ. περιβαλλοντικούς όρους). Βεβαίως άλλοι που ξέρουν λένε πως έχει υπάρξει προεργασία από την διοίκηση ώστε να δοθεί η αναβολή ή η παράταση για τον δεματοποιητή.

Τέλος, μαθαίνουμε πως παρουσιάστηκε εμπλοκή στο θέμα της σύμβασης για την ανακύκλωση. Και έτσι η σύμβαση του εργολάβου δεν εγκρίθηκε από την Σύρο λόγω κάποιου σφάλματος της διοίκησης. Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ. Και θα εξεταστεί πάλι από την Σύρο την άλλη εβδομάδα για να προχωρήσει η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών. Διαφορετικά μπορεί ακόμα και να σταματήσει η ανακύκλωση.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η άνθρωποι δεν τρώγονται πε τίποτα είναι εκτός τόπου και χρόνου

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί τέτοιος καημός για τις κάμερες;;; ή υστερώ πνευματικά ή κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας , που δεν το γνωρίζω

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΑ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ´ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΈ´.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως αντί να χαλάμε ευρώ για κάμερες θα ήταν καλύτερα να στείλουμε κάποιον για εκπαίδευση ώστε να λειτουργήσει επιτέλους η Οικονομική Υπηρεσία? Τρία χρονάκια εντατικής εκπαίδευσης είναι καλά?