Μπροστά σε μια δραματική καθημερινότητα και με αφορμή την αναβολή του ΣτΕ

Πολλά τα σύνεφα πάνω από το νησί

Ο δεματοποιητής πήρε χθες μια άτυπη παράταση, καθώς το ΣτΕ έδωσε αναβλή εκδίκασης της υποθέσεως μέχρι τον Ιανουάριο. Έτσι τα σκουπίδια θα μαζευτούν μέχρι τότε. Μετά πάμε πάλι στην στρατηγική του "έχει ο Θεός". Έχουμε όμως δύο μήνες να σκεφτούμε για μια φορά σοβαρά την κατάσταση. Πάνω από ένα μήνα η κοινωνία της Άνδρου δοκιμάζεται ακόμα μια φορά με τα σκουπίδια. Τα σκουπίδια ήταν το άγχος και το άγος της Άνδρου και με προηγούμενες διοικήσεις. Και ξανάγιναν και με την σημερινή ακόμα μια φορά.

Τα νεύρα και οι αντοχές των ανθρώπων είναι στα όρια τους. Υπάρχει γκρίνια. Υπάρχει ένταση. Χτες εκδηλώθηκε κάπου. Αύριο ίσως κάπου αλλού. Η Υδρούσα από κακούς χειρισμούς «βράζει». Η Χώρα είναι σε κατήφεια. Το Κόρθι μοιάζει ξεχασμένο.

Ο δήμαρχος με τους συνεργάτες του βρέθηκαν ελάχιστα προετοιμασμένοι μπροστά σε μια κατάσταση που την είδαν χαλαρά και την θεώρησαν διαχειρίσιμη. Υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες τους και υποτίμησαν τα σκληρά δεδομένα. Έτσι φτάσαμε στην κατάσταση που βλέπουμε όλοι γύρω μας.

ΧΑΔΑ νόμιμος ΔΕΝ υπάρχει. ΧΑΔΑ παράνομος ατύπως υπάρχει. Πρόστιμα επικρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας. Ο ΧΥΤΥ μόλις χωροθετήθηκε, όπως χωροθετήθηκε. Θέλει 2-3 χρόνια να γίνει. Αν γίνει. Η σημερινή διοίκηση έχει ήδη χάσει χρόνο χωρίς κάτι να σχεδιάσει. Και ο δεματοποιητής με τα χιλιάδες δέματα του πρακτικά είναι στον αέρα.

Το Συμβούλιο Επικρατείας θα επανέλθει σε δύο μήνες. Ότι απόφαση να πάρει οι προοπτικές είναι δυσοίωνες. Γιατί πρέπει να υπάρξουν σύντομα και άλλες χωροθετήσεις (νέα θέση δεματοποιητή, τρεις κομποστοποιητές κλπ). Τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε.

Ο όλος σχεδιασμός της προηγούμενης διοίκησης δεν είχε ολοκληρωθεί. Και η σημερινή διοίκηση φρόντισε και καθυστέρησε κι άλλο. Και μόλις τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει τις δυσκολίες των σκουπιδιών.

Ήδη στην πρώτη μεγάλη δυσκολία διαχωρίστηκε στα δύο (6 από «εδώ», 6 από «εκεί» και ένας κάπου αλλού)! Την διέσωσε η ψήφος της αντιπολίτευσης!

Πριν προλάβει να πει «δόξα τω Θεώ» βρέθηκε στο «βόηθα Παναγιά» γιατί σκόνταψε στις καταγγελίες των «αγνώστων» και στα δικά της λάθη. Έτσι υπάρχει μια ένταση, αλλά και μια έλλειψη συντονισμού. Είναι προφανές πως ορισμένοι χαράσσουν προσωπική πολιτική. Και άλλοι δεν έχουν καμία πολιτική.

Η όξυνση ως πολιτική δεν βοηθά. Τι μπορεί να κάνει η όξυνση μπροστά σε μια αποσυντονισμένης εκλογική βάση την ώρα που τα πραγματικά προβλήματα και τα σκουπίδια, πνίγουν το νησί;

Κάνουμε έκκληση οι διοικούντες να δουν τα δύσκολα. Να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά. Και να πάρουν πρωτοβουλίες με στόχο την υπέρβαση των αντιθέσεων και την κοινή προσπάθεια απέναντι στα προβλήματα. Ας αξιοποιήσουν τους καλύτερους. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για πόλωση και διαιρέσεις. Ας δούμε έστω και τώρα τα πράγματα με ψυχραιμία.

Το νησί είναι ένα. Οι κάτοικοι λίγοι. Τα προβλήματα πολλά. Δυνατότητες υπάρχουν μόνο όταν βρεθούν οι άνθρωποι για να τις αξιοποιήσουν. Χωρίς ανθρώπους οι δυνατότητες μένουν στα λόγια. Καιρός να αφήσουμε στην άκρη τους μικρο-εγωισμούς και τους μικρο-πολιτικούς και να σκεφτούμε την Άνδρο…

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ Δ.Σ. ΔΕΝ ΧΩΡΟΘΕΤΕΙ ΧΥΤΥ, ΑΠΛΩΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Βέρο Ανδριώτη: Ο λόγος για την δυστοκία που υπήρξε επί μήνες, αλλά και το οριακό αποτέλεσμα της χωροθέτησης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Εν Άνδρω,
Θεωρούσα ότι κάνετε εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ στο site σας.
Θεωρούσα επίσης ότι μετά από τόσο καιρό θα είχατε μάθει τα "βασικά" προκειμένου να έχετε "ιδία" άποψη επί της πληροφορίας. Συγκεκριμένα, αναφέρετε: "...Ο ΧΥΤΥ μόλις χωροθετήθηκε, όπως χωροθετήθηκε."
Επί της διαδικασίας αυτό δεν είναι σωστό. Είναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ και θέλω να πιστεύω, όχι εσκεμμένο.
Όταν λέμε ότι κάποια θέση χωροθετήθηκε, θα μπορούσατε με δικά σας λόγια μα μας εξηγήσετε πως το αντιλαμβάνεστε; Δεν θα μπω στον κόπο να εξηγήσω τη διαδικασία διότι εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον ο περισσότερος κόσμος είναι ενημερωμένος επ' αυτού...ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ γνωρίζετε κάτι που δεν έχει κοινοποιηθεί. Κάτι που δεν ακολούθησε τη νόμιμη οδό, αλλά κάποια "παρασκηνιακή" διαδικασία.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας να μας εξηγήσετε το παραπάνω ερώτημά μου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι τρεις θεοί της Άνδρου θα φύγουν από το νησί είτε με τη θέλησή τους είτε όχι. Ο Ερμής, η Ίσιδα και ο Διόνυσος φεύγουν νύχτα από την Άνδρο.
Έρχεται ο Άρης για να μείνει
Ερμής της Άνδρου: Ο Ερμής είναι ο αγγελιαφόρος των θεών στην ελληνική μυθολογία. Ακόμη λειτουργεί ως ψυχοπομπός, οδηγεί δηλαδή τις ψυχές των νεκρών στον Άδη (όπως μαθαίνουμε στην Οδύσσεια), αλλά είναι και προστάτης των κλεφτών, των τυχερών παιχνιδιών και του εμπορίου.
Θεά Ίσιδα: Η Ίσις, (ή Ίσιδα) (κυρ. η βασίλισσα του θρόνου)
Διόνυσος, αγαπημένος θεός της Άνδρου: Με αυτή τη μορφή, αντιπροσωπεύει «το πνεύμα της ενέργειας και της μεταμορφωτικής δύναμης του παιχνιδιού» γεμάτο πονηριά, εξαπάτηση και στρατηγικές που υποδεικνύουν είτε τη θεϊκή σοφία ή το αρχέτυπο του Κατεργάρη, παρόν σε όλες σχεδόν τις μυθολογίες του κόσμου.
[b]Άρης:[/b] Ο Άρης είναι ο Έλληνας θεός του πολέμου...

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρες από όλους τώρα. Ακόμα και από "αυτούς που τους έδωσαν την παράταση".
ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ= Δημιουργώ Μεγάλο Πρόβλημα Σκουπιδιών στο νησί, το κηρύσσω σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης (βλέπετε δεν έχουμε τώρα την πολυτέλεια να "βοηθήσουμε" τη φύση να σπρώξει τα σκουπίδια στη θάλασσα**), έτσι ώστε όταν θα έλθει το θέμα στο τραπέζι της Περιφέρειας για να γνωμοδοτήσει για το ΧΥΤΥ, η διαδικασία να βρίσκεται κάτω από Μεγάλη Πίεση και επομένως να μη ληφθούν σοβαρά υπόψη οι μελλοντικές Επιπτώσεις στη Υγεία των κατοίκων και στο Περιβάλλον από λανθασμένη θέση χωροθέτησης. Δηλαδή πάει σε δεύτερη μοίρα η Υγεία και το Περιβάλλον.
Σε αυτήν την περίπτωση όταν θα έλθει το θέμα στο τραπέζι του ΣτΕ όλα θα είναι όμορφα και ο Δήμαρχος θα πάρει Επαίνους για το κατόρθωμα αυτό.
Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν;
**Η Καλή Τεχνολογία ευτυχώς, μας παρέχει πλέον τη δυνατότητα λήψης βίντεο της περιοχής επί 24-ώρου βάσεως από πολύ μεγάλη απόσταση και με πολύ καλή ευκρίνεια προκειμένου να μην ξανασυμβεί αυτό. ό, τι μπαίνει ή βγαίνει ημέρα ή νύχτα από εκεί, πλέον καταγράφεται και είναι ενήμερος ο Εισαγγελέας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Παράταση από το ΣτΕ λοιπόν;
Που είναι οι Κορθιανοί, οι Πιτροφιανοί και οι Ζαγαναριώτες τώρα;
Ποιες είναι οι ενέργειές τους;
Αιτήθηκαν για τους λόγους της παράτασης; Πήρανε απάντηση;
Αντίδραση καμία; Έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις γι' αυτήν την καθυστέρηση;
Αυτή είναι η στιγμή να ξεχωρίσουν τα ξερά από τα χλωρά.
Προσωπικά εάν δεν δω αντίδραση, σας εγγυώμαι ότι θα ταχθώ υπέρ της χωροθέτησης στη Σταυροπέδα.
Θα κάνω ό, τι περνάει ακόμα και ό, τι δεν περνάει από το χέρι μου ώστε να χωροθετηθούν εκεί.
Σε αναμονή λοιπόν προκειμένου να μην αδικήσω τους ανθρώπους σε περίπτωση που έχουν ήδη πραγματοποιήσει κάποιες ενέργειες για τις οποίες δεν είμαι ενήμερος.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΟΣΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΝΕΡΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ...ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕ ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙΑ ΘΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ!!!!!!!! ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ...ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μάλλον είσαι κι εσύ θύμα παραπληροφόρησης....Χωροθέτηση ΧΥΤΥ δεν έχει γίνει ακόμα και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ σε λάθος σημείο, υπό το καθεστώς εκβιασμών και απειλών.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος σου είπε πως ο ΧΥΤΥ χωροθετήθηκε;;; Που στηρίζεσαι και αναφέρεις κάτι τέτοιο;;;