Μπατσί: κλείστε τα μικρά και ασχοληθείτε με τα σοβαρά & ένα εξαιρετικό σχόλιο

 

Μετά από δεκάδες σχόλια που αναρτήθηκαν στο site μας για τον πρόεδρο της κοινότητας Μπατσίου ζητήσαμε, μέσω ενδιάμεσου προσώπου, μια δήλωση του σχετικά με το θέμα. Αρνήθηκε, Όμως μας λέχθηκε πως όντως ο πρόεδρος με δική του "πρωτοβουλία" έχει μαζέψει 16 μπιτόνια πετρέλαιο «για ώρα ανάγκης» σε αποθήκη του κοινοτικού καταστήματος στο Μπατσί. Μετά ρωτήσαμε αρμόδιο πρόσωπο της Υδρούσας που είπε πως έχει ήδη παρέμβει για να σταματήσουν οι σχετικές "πρωτοβουλίες" του προέδρου και έχει ανημερώσει ώστε να σταματήσουν οι "προσωπικές" πολιτικές "για ώρα την όποια ώρα ανάγκης"!

Φίλοι μου υπάρχει η Πολιτική Προστασία για την οποία μόλις χτες γράψαμε πως δουλεύει και πολύ καλά και είναι η αρμοδία να λαμβάνει πρόνοια "για ώρα ανάγκης".

Επίσης, μοιάζει αστείο την ώρα που στο δημοτικό συμβούλιο δίνονται "μάχες" για παρατυπίες των προηγουμένων (λένε να βάλουν ακόμα και κάμερες στις επιτροπές) κάποιοι της πλειοψηφίας αμέριμνοι συνεχίζουν παράτυπες ενέργειες και κάνουν προσωπική πολιτική "εκτάκτου ανάγκης"!

Καλό θα ήταν να είχαμε μια σχετική απάντηση από τον Δήμο Άνδρου. Επίσης πρέπει να γίνει και ο σχετικός έλεγχος για να βρεθούν τα αποθηκευμένα μπιτόνια ώστε να κλείσει εδώ το θέμα. Το νησι έχει πολλά σοβαρά προβλήματα και δεν θα θέλαμε να επανέλθουμε στα μικρά που πρέπει να κλείσουν μια και καλή...

"εν Άνδρω"

 Από τον αναγνώστη μας Κώνσταντινο Γκιώνη λάβαμε ένα εξαιρετικό σχόλιο που αλίευσε στο site μας. Το αναδημοσιεύουμε εδώ και το κοινοποιούμε γιατί το θεωρούμε υπόδειγμα πολιτικής κριτικής - Εν Άνδρω 

 Kwstantinos Gkionis Ένα πολύ ωραίο άρθρο στο Εν Άνδρω; http://www.enandro.gr/.../2014.../1838-2015-10-31-04-45-30 >>Επισκέπτης - Αποικιανός ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Προκειμένου να σταματήσει αυτή η μάχη καταγγελιών, μήπως θα μπορούσε ο Δήμαρχος να βγει και να τοποθετηθεί Δημόσια σε ότι αφορά στο Μπατσί; Μάθαμε ότι στα πηγαδάκια, "παραδέχεται" κάποιες από αυτές τις καταγγελίες επικαλούμενος "χρηστικές" ανάγκες...
Προφανώς πρακτικές του παρελθόντος πρέπει να αλλάξουν. Εάν ο Δήμος έχει ανάγκη να έχει "αποθηκευμένα" καύσιμα σε κάθε τοπικό διαμέρισμα, τότε είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να λάβει υπόψη του σοβαρά και την προστασία και την ασφάλεια του κόσμου από πιθανό ατύχημα φωτιάς ή έκρηξης.
Θα μπορούσε να μας ενημερώσει πόσες αποθήκες ο Δήμος τηρεί στην Άνδρο, σε ποια τοπικά διαμερίσματα και εάν τηρούνται κανόνες ασφαλείας; Εάν υπάρχει σήμανση έτσι ώστε οι δημότες να γνωρίζουν που υπάρχουν καύσιμα και τέλος όλα τα παραστατικά που πρέπει να συνοδεύουν τα σχετικά καύσιμα στο συγκεκριμένο χώρο;
Σχετικά περί των επιχορηγήσεων της Περιφέρειας για διασκέδαση στο Μπατσί, μήπως πάλι θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο Έπαρχος και να μας ενημερώσει για ποιο λόγο γίνεται αυτή η διάκριση στο Μπατσί, ενώ τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού να μην λαμβάνουν αντίστοιχη;
Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος, εάν πραγματικά όχι μόνο αγαπούν το νησί τους, αλλά και εάν σέβονται τους δημότες που τους εξέλεξαν, να βγουν να μιλήσουν, να παραδεχτούν για τις λανθασμένες τυχόν πρακτικές του παρελθόντος αλλά και να προτείνουν λύσεις και επιτέλους να διορθώσουν κάποια πράγματα.
Αυτή είναι η δουλειά τους. Ας την κάνουν λοιπόν!

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Επισκέπτη- Απορία:
Όταν κληθούν όλοι στον εισαγγελέα τότε εκεί θα δοθούν τα ντοκουμέντα εφόσον σας απασχολεί η τυπική νομιμότητα των καταστάσεων που επικρατούν ΧΡΟΝΙΑ στο νησί και δεν μιλάει κανείς. Δεν μιλάει κανείς γιατί είτε φοβάται είτε γιατί τσιμπολογάει και αυτός. Θεωρώ όμως ότι σχόλιό σας είχε περισσότερο "dirty politics" με την τοποθέτησή σας και όχι τόσο εάν τηρείται με το γράμμα το νόμου μία καταγγελία. Θεωρώ ότι η θέση σας ήταν πολιτική με σκοπό να πείτε τι ωραία που γίνονται τα πράγματα με τη νυν Δημοτική Αρχή και πόσο άσχημα γινόταν με την προηγούμενη. Εντάξει να συμφωνήσω και εγώ μαζί σας. Ενημερώνοντας τον κόσμο όμως έστω και ανώνυμα με τις ατασθαλίες που γίνονται, δεν νομίζω την επόμενη φορά οι δημότες να "ψηφίσουν" ελαφρά τη καρδία, τους νυν που κάνουν πολύ καλή δουλειά κατά την άποψή σας. Βλέπετε σας διαβεβαιώνουμε το εξής. Πλέον υπάρχουν ενεργοί Πολίτες και ασχολούνται και θα ασχολούνται με τα πράγματα. Η Ησυχία σας τελείωσε. Ο επόμενος σύμβουλος που θα θέσει υποψηφιότητα θα σκεφτεί ότι το τσιμπολόγημα είναι πολύ δύσκολο ίσως και αδύνατο και έτσι οι ψεύτικες υποσχέσεις σας "τα μπετουδάκια του Ανδρέα, τα σκαλάκια της κυρίας Κατίνας, κ.ο.κ" θα χάσουν την αξιοπιστία τους, θα χάσουν τη δύναμή τους και θα ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ τον πήχη στα πολιτικά δρώμενα του τόπου. Εάν θεωρείτε ότι αυτή η τοποθέτηση είναι ρομαντική δεν έχουμε να πούμε τίποτε περισσότερο και να περιμένουμε. Αυτός είναι ο σκοπός. Να γίνει το τσιμπολόγημα δύσκολο. Μόνο όσοι πραγματικά αγαπούν τον τόπο τους να ασχοληθούν με αυτόν και φυσικά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, αλλά θα έχουν όλες τις προϋποθέσεις επιτέλους να πραγματοποιήσουν Έργο στο νησί...και να ξαναψηφιστούν!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς αποικιανο
Εγω προσωπικά στα λόγια του καφενείου δεν δινω σημασία. Οποιος έχει αποδείξεις ας τις πει εστο και ανώνυμα αλλά αποδείξεις με ντοκουμέντα και όχι ακουσα στο καφενείο ή μου είπε ένα πουλάκι . Τοτε ναι να τους κατηγορησετε και ολοι μαζί σας είμαστε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Επισκέπτη- Απορία:
Ναι έτσι θα σας βόλευε. Επώνυμα, αλλά μουγκαμάρα και ησυχία το αποτέλεσμα. Τόσο καιρό που γινόταν όλες αυτές οι ατασθαλίες, αποτελούσαν κουτσομπολιά στα καφενεία μεταξύ πολλών...αλλά λίγων επισήμως (Τύπου...αυτό που θα σου πω είσαι ο μόνος που το λέω και δεν θέλω να το πεις πουθενά...) και έτσι περνούσατε ευχάριστα τις κρύες και μοναχικές νύχτες του χειμώνα. Ο Χειμώνας στα νησιά δεν βγαίνει αλλιώς. Τώρα που βγήκαν όλα στη φόρα ΛΟΓΩ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ, ΝΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ γιατί στις κλειστές κοινωνίες ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ. Και εσείς κύριε/κυρία "απορία", ανώνυμα μπλογκάρετε γιατί ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. Αυτό το σέβομαι. Δεν σας κατηγορώ που δεν γράφετε επώνυμα, όμως εάν δεν υπήρχε αυτό το "Ευλογημένο" σάιτ του ΕΝ Άνδρω, όλα θα παρέμεναν στο κρυφό σχολειό...Τώρα ο Κόσμος γνωρίζει πράγματα. Εσείς που ανώνυμα λοιπόν δεν συμφωνείτε με αυτά τα λεγόμενα, η μοναδική εξήγηση που δίνω είναι ότι ανήκετε σε αυτό το κύκλωμα και εσείς και κινδυνεύετε να μην έχετε καύσιμο για το χειμώνα. ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατανοητό. Μέσω αυτού του επικοδομητικού διαλόγου όμως, ξαφνικά συγκεντρώθηκε το καύσιμο κάπου. Φυσικά ακόμα δεν γνωρίζουμε που μέχρι να βγάλει δήλωση ο Δήμος για τις αποθήκες που τηρεί στο Δήμο και επίσης τι μέτρα ασφαλείας χρησιμοποιεί. Κάτι έγινε λοιπόν. Γιατί δεν σας αρέσει αυτό; Γιατί δεν σας αρέσει η νομιμότητα και η δικαιοσύνη. Γιατί κάποιο συντοπίτες μας που πραγματικά περνούν δύσκολες στιγμές και οι οποίοι όχι μόνο καύσιμο για θέρμανση δεν διαθέτουν αλλά ούτε για τα βασικά στοιχεία της επιβίωσης. Μικρό χωριό είναι αυτό και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και γνωρίζουν ποιοι είναι οι φτωχοί συνάνθρωποι., Δεν άκουσα ποτέ να τους έχετε βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Δηλαδή σας ενδιαφέρει μόνο η πάρτη σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι ναι ευτυχως που εχουμε και τα προγρμματα του Γλυνου γιατι αλιως τι θα καναμε!!!! ....Το ακουσαμε και αυτο !!!!! Ευθημησαμε παλυ!!!! Να σπασει λιγο και η ξυνιλα των ημερων........

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Σωθηκαμε !!!
This comment was minimized by the moderator on the site

Άμα παραιτηθεί ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ποιος θα μπει στη θέση του?????????οι προηγούμενοι ?????? σωθήκαμε....... Τα είδαμε τα χαΐρια τους που κοντεύαμε να βάλουμε λουκέτο στις εισόδους του Μπάτσιου. Αλλα ετσι ειναι όταν γίνεται κάτι καλό δεν μας αρέσει και το πολεμάμε με όλους τους τρόπους. Παντος άμα ο πόλεμος γίνεται απο τον καναπέ δεν έχει αποτέλεσμα . Για να τους δουμε και αυτούς που κρίνουν στις επόμενες εκλογές θα βάλουν υποψηφιότητα να σώσουν το νησί γιατι όπως έχω ξαναπεί πίσω απο την ΑΝΟΝΥΜΙΑ λέμε ότι αρλουμπα μας έρχεται στο κεφάλι και όταν δουμε τα σκούρα κρυβόμαστε .

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΔΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ..... ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΣ ΧΤΥΠΗΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΤΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ Ο ΓΛΥΝΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη ΧΩΡΑΙΤΗΣ
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία όλα αυτά φαντάζομαι οι αρμόδιοι θα ερευνήσουν τις καταγγελίες για να δουν τι πραγματικά συμβαίνει γιατι απο όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε ως συνήθως δεν ειναι αλήθεια ούτε τα μιςα .παντος για να είμαστε και αντικειμενικοί ο συγκεκριμένος πρόεδρος αςχολειται με το Μπατσι και προσπαθεί πολυ . Είχαμε πολλα χρονια να δούμε έναν πρόεδρο να ενδιαφέρεται για το χωριό μας .

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα πραγματικα, συμπατριωτες, την επομενη φορα που θα πατε να ψηφισετε να βαλετε καλα το μυαλο σας να δουλεψει πρωτα. Καθε φορα τα ιδα και τα ιδια. Τους ειχαμε ξαναδει? Δυστυχως ναι. Και τωρα? Τσιπρας εγινε και ο Δημαρχος.
Βαλτε μυαλο αλλιως καθηστε και απολαυστε το.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε ΠΟΛΙΤΗ έχετε κι εσείς την ευκαιρία να κάνετε το δικό σας ρεπορτάζ. Όπως ο Σταύρος Στεφάνου ή η Μαρία Πολίτου κ.α. Θα το ανεβάσουμε με χαρά. Όμως γιατί δεν το κάνετε εσείς που ζείτε στο Μπατσί (μια χαρά γράφετε) και θέλετε να την κάνουν οι άλλοι που ζουν αλλού για εσάς. Δεν το βρίσκετε λιγο τραβηγμένο αυτό. Ότι ιδέες ή ρεπορταζ στο enandro.gr@gmail.com.
Για Μπατσιώτη Δεν έχουμε καμία διάθεση να αναπαράγουμε εδώ μέσα ύβρεις. Το έχουμε πει αυτό. Γράψτε την γνώμη σας πολιτικά. Όχι πίσω από την ανωνυμία λένμε τα μύρια όσα και μετά σφυράμε κλέφτικα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Δ. Μπασαντής
Περισσότερα