Η Άνδρος της ζωής μας: "…πολύ μακριά από το πνεύμα των Χριστουγέννων" (& μια πρόταση του Εν Άνδρω)

 

(Γαύριο - φωτο: Andros 365)

(Από την παράταξη «Η Άνδρος της Ζωής μας» λάβαμε το παρακάτω κείμενο που αναφέρεται σε περιστατικό που συνέβη στο Γαύριο μεταξύ του δημάρχου και αντιπροέδρου επαγγελματιών Γαυρίου – Εν Άνδρω).

H συνάντηση του Δημάρχου κ.Σουσούδη στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου, με θέμα την ενημέρωση των επαγγελματιών και των Συλλόγων των Γονέων, για την προετοιμασία τους για τις μέρες των Χριστουγέννων, εξελίχθηκε, όχι όπως θα θέλαμε στο πνεύμα των ημερών, αλλά σε μία έκρηξη του Δημάρχου, πρωτόγνωρη για αυτόν τον ίδιο, αλλά και σαν Δήμαρχο Άνδρου, στις ανοικτές του συγκεντρώσεις όποτε θελήσει να κάνει.

Η ανυπαρξία στο θέμα αντιμετώπισης των σκουπιδιών από πλευράς του, που γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία των συμπολιτών μας, τον έχει κάνει να συμπεριφέρεται σε κάθε αναφορά των κατοίκων, των φορέων, του τύπου, του κάθε πολίτη αυτού του τόπου, για το "τι μέλλει γενέσθαι" με αυτό το πελώριο θέμα και που βαδίζουμε, να απαντά αλαζονικά, χάνοντας την ψυχραιμία του, δείχνοντας ότι περιφρονεί τον διάλογο.

Στην συγκέντρωση αυτή περί των Χριστουγέννων, δεν ήταν δυνατόν να μην ερωτηθεί, αφού τα σκουπίδια βρίσκονται στους δρόμους, στις πλατείες στα σχολεία και στα σπίτια μας αμάζευτα για πάνω από ένα μήνα.

Έτσι σε ερώτηση των γονέων, ” τι θα γίνει κ. Δήμαρχε με τα σκουπίδια ” ο κ.Σουσούδης απάντησε ότι: “ για 2-3 χρόνια θα βρίσκονται στους δρόμους και τα παράπονα σας να τα κάνετε στην αρχαιολογία”.

Στην παρέμβαση μάλιστα του Αντιπροέδρου των Επαγγελματιών Γαυρίου, αν αυτό είναι απάντηση Δημάρχου, για ένα τόσο καυτό ζήτημα προς τους συμπολίτες μας, τότε αυτός εξερράγη και προσπάθησε να αποφύγει, να κάνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχολιασμό με το δικαιολογητικό, ότι η συζήτηση σήμερα είναι για άλλο θέμα.

Αλλά όταν όμως τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, λίγα μέτρα απο τα σχολεία μας και δικαιολογημένα όλοι ερωτούν τι θα γίνει και  γιατί δεν μαζεύονται, εδώ και  πλέον έναν μήνα, η στάση αυτή δείχνει, έλλειψη τουλάχιστον σεβασμού των συμπολιτών μας, που υποφέρουν για μια ακόμα φορά με αυτά. Ευτυχώς που είναι χειμώνας και δεν εκδηλώθηκαν και μολυσματικές ασθένειες με τόσους όγκους σκουπιδιών στους δρόμους.

Δεν είναι καθόλου υπεύθυνη στάση αυτή ενός Δημάρχου, ο οποίος κατά τα άλλα είχε πρόγραμμα και μόνιμη επωδός στις ανακοινώσεις του στα site και στο facebook, είναι η λέξη στο τέλος κάθε ανακοίνωσης του ” συνεχίζουμε”.

Αλήθεια, τι συνεχίζουμε κύριε Σουσούδη, αναρωτιούνται πολλοί συμπολίτες μας σήμερα και μετά απο έναν και πλέον χρόνο διοίκησης του Δήμου μας ;

Αυτό, ήταν το έτοιμο πρόγραμμα που είχατε σχετικά με την λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, που ταλανίζει το νησί μας για πάνω από 16 τουλάχιστον χρόνια;

Κλείνοντας η συγκέντρωση έμελλε να μην είναι τελικά στο πνεύμα των ημερών των Χριστουγέννων, αλλά να διαδραματιστεί ενώπιον όλων των συμμετεχόντων αλλά και των παραβρισκόμενων Δημοτικών Συμβούλων του κ.Σουσούδη, μία νέα του έκρηξη, με ακατανόμαστες φράσεις και υβρεολόγιο, κατά του Αντιπροέδρου των Επαγγελματιών Γαυρίου, πραγματικά πρωτόγνωρο για όσους μάλιστα τον γνωρίζουν πολλά χρόνια στο νησί μας.

Οι παριστάμενοι Σύμβουλοι του, αλήθεια γιατί δεν τον προστάτεψαν απο μια τέτοια έκρηξη και πέρα από κάθε δεοντολογία συμπεριφορά του και μάλιστα μέσα σε τόσο κόσμο;

Αλήθεια που είναι η δημοκρατική τους ευαισθησία με το να τον καλέσουν εκείνη την στιγμή να ηρεμήσει να ανακαλέσει τα όσα εξεστόμισε;

Γιατί τον άφησαν για μια ακόμα φορά να εκτεθεί έτσι ανεπανόρθωτα σε μια δικαιολογημένη ερώτηση για το μέλλον της λύσης των σκουπιδιών μας;

Δυστυχώς η συγκέντρωση έκλεισε με αυτόν τον τρόπο που κάθε άλλο από πνεύμα Χριστουγέννων εξέπεμπε...

Δημοτική παράταξη "Η Άνδρος της Ζωής μας"

 

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ του Εν Άνδρω

Ρωτήσαμε για τα σχόλια που δήμοσίευσαν αναγνώστες μας στο site και διαβάσαμε το παραπάνω προσεκτικό κείμενο της δημοτικής παράταξης "Η Άνδρος της Ζωής μας". Όλα αναφέρονται στη συνάντηση του Γαυρίου και στο συμβάν μεταξύ δημάρχου Άνδρου και αντιπροέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Γαυρίου. Το κλίμα της συνάντησης ήταν πράγματι φορτισμένο λόγω των σκουπιδιών. Υπήρξε έντονος λεκτικός διαπληκτισμός μεταξύ δημάρχου Άνδρου και αντιπροέδρου των Επαγγελματιών. Από ένα σημείο και μετά μπήκε στη μέση ο ψύχραιμος Ανδρέας  Βόσσος και η αντιπαράθεση σταμάτησε. Είναι προφανές πως η υποβόσκουσα ένταση για τα σκουπίδια έχει επηρεάσει τους πάντες.

-- Καλό θα ήταν ο δήμαρχος να αναγνωρίσει τα λάθη στον χειρισμό μιας συζήτησης που ξεστράτισε και να καλέσει άμεσα τον αντιπρόεδρο Επαγγελματιών του Γαυρίου να συναντηθούν είτε στο Γαύριο είτε στο δημαρχείο και να δοθούν ανοιβαία εξηγήσεις, χωρίς φόβο και πάθος, ώστε να κλείσει και αυτό το θέμα. Η Άνδρος έχει πολλά και σοβαρά ανοικτά μέτωπα και με αυτά πρέπει να ασχοληθούν οι αρμόδιοι.

 

 

 

 «εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να προσέξει τι δήλωση (εάν κάνει καμία) ο Δήμαρχος για το περιστατικό. Υπάρχει βίντεο....

This comment was minimized by the moderator on the site

«Οι πράξεις των βασιλιάδων είναι τρομερές. Σπάνια ελεγχόμενοι και ενεργούντες αυθαίρετα στα περισσότερα ζητήματα, με μεγάλη δυσκολία παραμερίζουν τα πάθη τους.»
Ευριπίδης

This comment was minimized by the moderator on the site

THE PROBLEM WITH LITTERS STARTS ABOUT 40 YEARS AGO AT OLDER SOCIETY WHITCH NEVER TAKES PCARE FOR HISTORY AND ENVIROMENT.NOW IT IS VERY DIFFICULT FOR ANYONE TO ANSWER....... Q

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι αλήθεια πως ο Κούλης είχε κρυφτεί κάτω από κάποιο θρανίο γιατί φοβήθηκε;;; Όμως μετά από την θεαματική παρέμβαση του ΒΟΔΥΓΚΑΡΝΤ, ξαναπαρουσιάστηκε ο γλυκούλης και θυμωμένος, κουνούσε τα χεράκια του...Άχου το!!! Άχου το!!! Τελικά αυτό δεν είναι συμβούλιο, περιπλανώμενος θίασος είναι...Εάν σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους έβαζαν και εισιτήριο, ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών θα έτριβε τα χεράκια του από τη χαρά, αφού τα έσοδα του Δήμου θα αυξάνονταν θεαματικά...Μπράβο παιδιά και καλή συνέχεια....

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Εν Άνδρω,
Ο Ανταποκριτής σας στο Γαύριο δεν σας ενημέρωσε σωστά.
Ο ψύχραιμος Ανδρέας Βόσσος, έβγαλε "κοριτσάκι" από την αίθουσα τον αντιπρόεδρο Επαγγελματιών του Γαυρίου. Αυτό είναι η απάντηση σε σχόλιό σας σε άλλο δημοσίευμα όπου αναρωτιόσαστε ποια ήταν η στήριξη των Συμβούλων.