Ο Θ. Σουσούδης απαντά στην παράταξη «Ανδρος της Ζωής μας» & ο Δ.Μπασαντής ρωτά τον δήμαρχο

Ο δήμαρχος και η ηγετική ομάδα του Δήμου Άνδρου (φωτο: αρχείο Εν Άνδρω) 

Ξεκινούμε την δημοσίευση του σημερινού ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ του δημάρχου Άνδρου εκφράζοντας την ικανοποίηση μας που ρίχνει τους τόνους σε μια προσωπική αντιπαράθεση που ζημιά κάνει στον ίδιο και στο νησί. Το γράψαμε χτες και χαιρόμαστε που συμβαίνει σήμερα. Όμως του επισημαίνουμε πως κάποιοι οξύνουν συνεχώς τις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Του θυμίζουμε πως μετά από ένα εξώδικο εναντίον μας που κατηγορούσε "το στιλ της γραφής μας" τώρα είμαστε μπροστά σε μια απαγόρευση από την διοίκηση του Δήμου του και για απειλές "για κάθε έμμεση αναφορά ονόματος". Του θυμίζουμε πως μια τέτοια απαγόρευση είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και εκφοβιστική.

 Αν, λοιπόν, διατυπώνεται δημόσια μια παράνομη απαγόρευση τότε τι μπορεί σημαίνει η απειλή "για παν τι δέον και νόμιμον"; Τι είναι κύριε δήμαρχε το "ΔΕΟΝ" σε μια νόμιμη αναγραφή ονόματος αιρετού αξιωματούχου σας; Πως ακριβώς πρέπει να γράφουμε ώστε να είναι "ΔΕΟΝ"; Υπάρχει άραγε χώρος για διάλογο και πολιτική κριτική στην Άνδρο; Τι λένε, άραγε, οι δημοσικοί σας σύμβουλοι που βρεθήκαμε κάποτε χρόνια δίπλα τους;

Και κάτι τελευταίο: τι είναι αυτό το "ΔΕΟΝ" και μέχρι που μπορεί να φτάσει, ώστε να μην μας συμβεί κάτι στραβό (συνέβησαν παλαιότερα) και μετά τρέχουμε όλοι και δεν φτάνουμε.

Πριν κλείσουμε αυτό το σύντομο σχόλιοο θυμίζουμε δύο πράγματα (α) ποτέ πριν στο παρελθόν και με καμία προηγούμενη δημοτική αρχή (Γλυνός, Βάμβουκας, Θωμάς) δεν συναντήσαμε μια τέτοια απίστευτη κατάσταση και (β) ο ο δήμαρχος είναι πολιτικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Άνδρου.

Με εκτίμηση Δ.Μπασαντής 

Το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδριάση του (φωτο: αρχείο Εν Άνδρω)

Ακολουθεί το πληρες δελτίο τύπου του δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη για το συμβάν στο Γαύριο:

"Με αφορμή σχετική ανακοίνωση της παράταξης «Ανδρος της Ζωής μας», θα ήθελα να διευκρινίσω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για αποκατάσταση της αλήθειας, τα κατωτέρω: 

Ακολουθώντας την πάγια αρχή μου να βρίσκομαι δίπλα στους κατοίκους και να συζητώ μαζί τους, επισκέφθηκα το Γαύριο (16/11/2015), αφού πρώτα είχαν γίνει ανάλογες συναντήσεις με κατοίκους και επαγγελματίες σε Χώρα (09/11/2015) και Κόρθι (15/11/2015), προκειμένου να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού το πρόγραμμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Αφού τελείωσε η συνάντηση και είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι, άνοιξε η συζήτηση για την αποκομιδή των σκουπιδιών, όπου ύστερα από λίγη ώρα, οξύνθηκαν και από τις δύο πλευρές οι τόνοι. Ήταν μια άτυχη στιγμή και εγώ προσωπικά ζητώ συγνώμη από τους παρευρισκόμενους. Δεν θέλω να σταθώ καθόλου στο συγκεκριμένο γεγονός, αφού άλλωστε δόθηκαν εξηγήσεις εκατέρωθεν.

 Όσον αφορά όμως το σχέδιό μας για τη λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, στο οποίο αναφέρεται η παράταξη «Άνδρος της Ζωής μας», απλά θυμίζω τα εξής:

-Προχωρούμε όλες τις διαδικασίες για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, την ίδια στιγμή που η συγκεκριμένη παράταξη και ο επικεφαλής της κ. Καπάκης καταψήφισαν τη μελέτη. Επιλέγοντας, ουσιαστικά, τη ΜΗ ΛΥΣΗ και με τον κίνδυνο να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους, όπως έγινε πρόσφατα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα –και ειδικά το καλοκαίρι- η Άνδρος έλαμπε σε καθαριότητα –κι αυτό το αναγνώρισαν όλοι, κάτοικοι και επισκέπτες. Θυμίζουμε, μάλιστα πως ήταν πολύ «φορτωμένο» το νησί, από πλευράς επισκεπτών το φετινό καλοκαίρι, καθώς –σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- το νησί μας ήταν ο 7ος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες παραθεριστές, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο ήταν ο 3ος δημοφιλέστερος προορισμός.

-Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δούλεψαν εργάτες καθαριότητας και αποριμματοφόρα και το Σαββατοκύριακο, κι αυτό ήταν κάτι που το είδαν όλοι.

-Αποκαθιστούμε τον παλιό ΧΑΔΑ και εντατικοποιούμε την ανακύκλωση με δράσεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε πολύ σύντομα.

-Προχωράμε ακόμη πιο πέρα από την ανακύκλωση, στην κομποστοποίηση, ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο ο όγκος των παραγόμενων απορριμμάτων. Μόλις προχθές παραλάβαμε 250 κάδους κομποστοποίησης.

Το γεγονός πως υποχρεωθήκαμε, δυστυχώς, να μην προχωρήσουμε στην αποκομιδή των απορριμμάτων, δείχνει πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες και πόσο ένα απρόβλεπτο γεγονός μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο νησί.
Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτεί πολύχρονη και έντονη προσπάθεια. Περισσότερο από όλα, απαιτεί κοινωνική συναίνεση.

Δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση γιατί ο μόνος που πλήττεται είναι το νησί μας. Τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί προ πολλού και πρέπει πλέον να προχωρήσουμε χωρίς υπεκφυγές και καθυστερήσεις.
Προσωπικά διαβεβαιώνω, πως θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στους κατοίκους και να συνομιλώ μαζί τους, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι. Όποιος καλλιεργεί την διχόνοια θα μας βρει απέναντί του, μαζί με όλους τους Ανδριώτες.
Όσο για το σύνθημα «συνεχίζουμε», που φαίνεται πως ενοχλεί την παράταξη «Ανδρος της Ζωής μας», σημαίνει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες και την τραγική οικονομική κατάσταση, εμμένουμε στην προσπάθεια με όλη μας την δύναμη και την αγάπη, με σωστό προγραμματισμό και διαχείριση, προκειμένου να πάμε ένα βήμα μπροστά την Άνδρο και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής στο αγαπημένο μας νησί."

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Επισκέπτη 20-1!!!!!!!!!!!!!!!!
Φίλε μου, ισχύει το δικό μου σχόλιο, ως χρονικά νεώτερο από το δικό σου.
Προς Επισκέπτη.
Μην βιάζεστε, περιμένετε και θα καταλάβετε.....

This comment was minimized by the moderator on the site

πείτε σας παρακαλώ στον κ. Σουσούδη ότι τουλάχιστον στην Υδρούσα από ότι πολύ καλά ξέρω, τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια τον Αύγουστο μαζεύαν σκουπίδια και τα Σαββατοκύριακα . Τι μας λέει τώρα. Ας κόψει τις μπούρδες , απευθύνεται σε ενήλικες ή τουλάχιστον να μην τα γράφει .

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ Τον Επισκέπτη 20-1
Τι θέλετε να πείτε με το 20-1 μπορείτε να μας το εξηγήσετε γιατί δεν έχει νόημα όλα αυτά που γράφουμε χωρίς να καταλαβαίνουμε οι αναγνώστες του Εν Άνδρω ??!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ 10-11!!!!!!!
21-0 ή 20-1 ήταν η αρχική πρόβλεψή σου;;;;;;;;;Θυμήσου τι μου έλεγες, γιατί εγώ το ξέχασα...........Μη βιαστείς, με την ησυχία σου...Εγώ θα περιμένω όσο χρειαστεί.........

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ 11-10!!!!
Φίλε μου, 11-10 ή 10-11;;;
Μην βιαστείς μου απαντήσεις, με την ησυχία σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πρόβλημα είναι ότι η άτυχη στιγμή, δεν ήταν μόνο μία, αυτή η πρόσφατη στο Γαύριο.. Δυστυχώς για εσάς, έχουμε μνήμη και θυμόμαστε. Άτυχες στιγμές υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις συναντήσεις με πολίτες. Σας θυμίζω τις ενημερωτικές συναντήσεις του Δήμου στο Γαύριο και Μπατσί τον περασμένο Απρίλιο , στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο και στην ημερίδα του Φιλοπρόοδου Γαυρίου τον Αύγουστο. Για όλες τις προηγούμενες άτυχες στιγμές του, δεν έχει ζητήσει συγνώμη, αλλά το δις , τρεις ,κλπ....εξαμαρτείν ου ανδρός σοφού.
Όλα αυτά δείχνουν άνθρωπο σε σύγχυση, που δεν διαθέτει καθόλου επικοινωνιακές και διοικητικές ικανότητες , εκτός και υπάρχει κάποιο άλλο θέμα.
Όσον αφορά την ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΧΥΤΥ στις 10.10.2015, γιατί υπάρχει αυτή η επιλεκτική μνήμη;
Ο μισός συνδυασμός του Κου Σουσούδη ψήφισε αρνητικά και ανάμεσα σε αυτούς ο στενότερος συνεργάτης του Δημάρχου, που έχει τοποθετηθεί και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Για την ψήφο αυτή δεν έχει πρόβλημα;; Γιατί δεν αναφέρει τίποτα, “άκρα” του τάφου σιωπή για τους έξι συμβούλους του δικού του συνδυασμού , αλλά έβγαλε δελτίο τύπου για να ασχοληθεί με τη μία ψήφο άλλου συνδυασμού;;;;
Δεν ενοχλήθηκε καθόλου με τους συμβούλους του συνδυασμού του που ψήφισαν θετικά, αναφέροντας πως δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα; Γιατί πιο λιανά δεν μπορούσαν να γίνουν .....
Άς αφήσουμε και κάποιον που ψήφισε θετικά ετεροχρονισμένα, γιατί βρίσκονταν χρονικά στο 2012....
Μόνο η ψήφος του Κου Καπάκη τον ενόχλησε;; στο κάτω κάτω, η συγκεκριμένη ψήφος ήταν τεκμηριωμένη με αδιάσειστα στοιχεία , τα οποία δεν αντικρούστηκαν .....
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά που μας ανακοινώνουν ή νομίζουν πως δικαιούνται να υποτιμούν την νοημοσύνη μας;
Το Δελτίο Τύπου ενός Δημάρχου, οφείλει να αναφέρεται σε ενημέρωση πολιτών για τα πεπραγμένα του Δήμου και όχι για τις άτυχες στιγμές του και για τα πεπραγμένα άλλων συνδυασμών...

ΥΓ Ελπίζω και σε άλλο Δελτίο Τύπου για θέματα που βράζουν τώρα τελευταία και αφορούν τοπικό συνδυασμό του.
Ελπίζω βέβαια και σε αυτοκριτική των ευθυνών του για τα “χρονικά περιθώρια”

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Θωμάς άφησε τον Δήμαρχο να εκτεθεί στο Γαύριο απέδειξε πόσο λίγος είναι και μετά πιάνει τους προέδρους της Υδρούσας να του κανονίσουν συνάντηση με τους συλλόγους να συζητήσουν για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό λες και τον νοιάζει αυτόν ο στολισμός ας γελάσουμε απλά ακυρώνει την συνάντηση του αρχηγού του και προχωράει μπροστά θα ξυπνήσει ποτέ ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ να τα δει δεν νομίζω .

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Ανδριώτισα
ΣΟΦΟΥΣ ποιούς εννονείται τον κ. ΘΩΜΑ γιατί και εγώ αυτόν κατάλαβα !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η σύμβουλος του κ Καπάκη ψήφισε θετικά ούτε αυτό δεν πήρες είδηση ΣΟΥΣΟΥΔΗ??? οι δικοί σου οι σύμβουλοι της ΥΔΡΟΥΣΑΣ ψήφισαν όλοι αρνητικά και αυτοί την καταστροφή της Άνδρου θέλουν πως τους αδειάζεις έτσι .

This comment was minimized by the moderator on the site

Δήμαρχε,
Η Στάση σας από τον καιρό που εκλεχτήκατε δεν είναι τίποτε άλλο, παρά γεμάτες αντιφάσεις.
Τώρα γνωρίζουμε τη θέση που έχετε πάρει, γνωρίζουμε και το λόγο και αυτό που απομένει είναι να λάμψει η αλήθεια που να δείχνει φανερά το ΛΟΓΟ που αλλάξατε θέση από αυτήν που είχατε υποσχεθεί προεκλογικά.
Η Θέση που έχετε πάρει είναι Υπέρ της Πλούσκας. Μια θέση που στηρίζεται σε μια ιδιωτική μελετητική εταιρεία..που δεν είχατε καν επιλέξει εσείς.
Όλο αυτό το διάστημα ακούσατε όλα τα υπέρ και τα κατά για τη συγκεκριμένη θέση. Τα υπέρ είναι οι ισχυρισμοί της ιδιωτικής εταιρείας. Πολλά τα κατά. Τον πρώτο καιρό η θέση σας ήταν...ό, τι που οι υπηρεσίες και βρίζατε την Κίνηση Πολιτών. Αυτόν το καιρό βρίζετε την Αρχαιολογία. Προχθές βρίζατε στο Γαύριο τον Αντιπρόεδρο των Επαγγελματιών Γαυρίου, μετά βρίσατε τα θεία και σήμερα βρίζετε την Αντιπολίτευση. Οι Διάδρομοι του Δημαρχείου σας δεν αντέχουν άλλο τις βρισιές σας. Ο Κόσμος δεν σας αντέχει πια. Ο Κόσμος μιλάει και πλέον θα έχουμε ήχο και εικόνα. Η Καλή μας η Τεχνολογία επιτρέπει και δίνει ζωή στις Ψείρες.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο ότι ο Χαρισματικός δήμαρχος για αυτό το Αρχοντικό νησί, δεν είσαστε εσείς. Όταν περπατάτε στους διαδρόμους του Δημαρχείου και βλέπετε όλους αυτούς τους Άξιους Δημάρχους της παλιάς εποχής που πραγματικά "Αγάπησαν" και στήριξαν το νησί, δεν αισθανόσαστε ενοχές;
Οι επιλογές σας είναι λάθος. Ήλθανε Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου οι οποίοι έκαναν επιτόπια εξέταση και σας εξέθεσαν του κόσμου τα επιχειρήματα γιατί αυτή η θέση είναι λάθος. Εσείς τι κάνατε; Τους απαξιώσατε, ευτυχώς υπήρχε μεγάλο ακροατήριο...και δεν τους βρίσατε και αυτούς, δεν τους ακούσατε ΚΑΝ. Είναι αυτό δείγμα αντικειμενικής Σολομώντειας προσέγγισης; Επιλέξατε την ιδιωτική Εταιρεία και τα έχετε βάλει με το Σύμπαν προκειμένου να επιτευχθεί ο Σκοπός σας. Γιατί τόση επιμονή; Γιατί τόσο πείσμα; Γιατί τόσα ψέματα (Μηδενική βάση); Γιατί τόσο έλλειψη αντικειμενικότητας (άλλη Στάση στον Προφήτη Ηλία) και διαφορετική Στάση τώρα; Τι Περισσότερο υπάρχει εκτός από τον Εγωισμό και την εχθρικότητα που σας διακατέχει προς όλους όσους θέτουν εμπόδια στο Σκοπό σας. Ποιος είναι ο Σκοπός σας λοιπόν;
Παραδόξως οι μόνοι που την έχουν γλυτώσει από εσάς έως τώρα είναι το πρόγραμμα LIFE (NATURA 2000), εκτός από την Ιδιωτική εταιρεία που έχετε προσλάβει. Πλέον έχει αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρος ο ΣΚΟΠΟΣ σας, ακόμα και στον λιγότερο υποψιασμένο Ανδριώτη έως τώρα.
Τα ψεύτικα και πλασματικά διλλήματα "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ" ή "ΠΛΟΥΣΚΑ" πλέον δεν πείθουν τους Ανδριώτες. Ξέρετε το λόγο; Απλά έχουν επιτέλους ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ. Ενημέρωση η οποία δεν έγινε ποτέ από την πλευρά σας, ακόμα και όταν οι Σύμβουλοί σας σας έθεταν ερωτήματα για να ενημερωθούν, ποια ήταν η Στάση σας προς εκείνους από τη συγκεκριμένη στιγμή και μετά;
Ξέρετε πολλές φορές η Αλήθεια, από μόνη της δεν αντέχει και όσο δεν τις δίδεται χώρος για να απελευθερωθεί, τότε βγαίνει από μόνη της με πρωτοφανή, απρόσμενο και βίαιο τρόπο προς τα έξω. Άκομψη και "αμακιγιάριστη" ΑΛΗΘΕΙΑ. Το ρολογάκι λοιπόν έχει αρχίσει από καιρό και κάνει ΤΙΚ-ΤΑΚ-ΤΙΚ-ΤΑΚ-ΤΙΚ-ΤΑΚ...ο χρόνος τελειώνει.
«Το αληθινό και το δίκαιο έχουν απ' τη φύση μεγαλύτερη δύναμη απ' το ψέμα και το άδικο.» Αριστοτέλης
«Η κακοτυχία είναι το πρώτο μονοπάτι της αλήθειας.» Λόρδος Βύρων

Περισσότερα