ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παρέμβαση του Δημάρχου Άνδρου

«Μέχρι τις αρχές του 2017, θα έχουμε υλοποιήσει με μεθοδικό και επιστημονικό τρόπο την υλοποίηση επιδεικτικών/πρωτοποριακών δράσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο νησί μας, το «νησί των ανέμων», που άλλωστε είναι προικισμένο από πλευράς δυναμικού στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

 

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, στην εισήγησή του κατά την παρουσίαση των έργων ΑΠΕ που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα GR-03/Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2009-2014. Η παρουσίαση έγινε σε εκδήλωση που διοργάνωσε, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνου Σκουρλέτη.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα έργα καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα, από τη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία, μέχρι την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο ΥΠΕΝ κ. Πάνος Σκουρλέτης. «Οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αφορούν τόσο την ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών, νοσοκομείων, κέντρων κοινωνικής προστασίας, όσο και παρεμβάσεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και αθλητικές εγκαταστάσεις, με άμεσους αποδέκτες κυρίως νέους ανθρώπους, αλλά και ευαίσθητες ομάδες», ανέφερε ο Υπουργός.

Η Άνδρος διεκδίκησε και πήρε το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταξύ πολλών υποψηφίων και είναι το μοναδικό νησί που εντάχθηκε σε αυτό, πετυχαίνοντας μάλιστα πολύ υψηλή βαθμολογία (3η μεταξύ των 10 φορέων και Δήμων που εντάχθηκαν). Με βάση τον σχεδιασμό, οι παρεμβάσεις αφορούν τη χρήση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και των εκπομπών διοξειδίου δημοτικών κτιρίων ή κοινόχρηστων χώρων.

Συγκεκριμένα:

  • Στον Βιολογικό καθαρισμό, στο Κόρθι, ενσωματώνονται αυτόνομα φωτοβολταϊκά, για την κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών των εγκαταστάσεων. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί σημαντικά το κόστος λειτουργίας της μονάδας.
  • Σε κοινόχρηστους χώρους, εγκαθίστανται αυτόνομα φωτιστικά τύπου LED, με τροφοδοσία των αναγκών τους από την ηλιακή ενέργεια.
  • Ο Δήμος Άνδρου, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προμηθεύεται ηλεκτροκίνητα δημοτικά οχήματα, τα οποία θα εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες, μειώνοντας συγχρόνως το κόστος σε καύσιμα. Παράλληλα, δημιουργούνται εξειδικευμένοι χώροι σε Χώρα και Γαύριο, όπου εγκαθίστανται ειδικές μονάδες φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο Δήμαρχος Άνδρου αναφέρθηκε και σε δράσεις διμερούς συνεργασίας με τις χώρες που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα, τονίζοντας:

«Δρομολογούμε την υλοποίηση δράσεων διμερούς συνεργασίας ώστε να ενισχύσουμε την συνεργασία του Δήμου μας με φορείς από τις Δότριες χώρες, να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια, την ενίσχυση της καινοτομίας και την μελλοντική άντληση και άλλων πόρων για έργα πράσινης ενεργειακής ανάπτυξης του Δήμου μας».

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα φορτώνουν και τα πλοία της μπαταρίες τους;

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Επισκέπτης - ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ
Εξαιρετικές οι προβλέψεις σας. Θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω μία παράλειψη:
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Όταν μιλάμε για όνειρα όπου παρεμβαίνει λεωφορείο ή οποιοδήποτε μέσο μαζικής μεταφοράς (βλέπε Λεωφορείο), σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια αλλαγή στη ζωή μας, στην οποία οι πρωτοβουλίες μας λειτουργούν σαν άλλοθι για αυτούς που μοιράζονται τη διαδρομή και κυρίως το γεγονός ότι άλλος οδηγεί το μέσο μαζικής μεταφοράς σημαίνει ότι η διαδρομή έχει προγραμματισθεί από πριν χωρίς τη δική μας συγκατάθεση. Προφανώς ο ονειροκρίτης με το (βλέπε λεωφορείο) ανωτέρω υπονοεί το πουλμανάκι του Εισαγγελέα. Καλομελέτα...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ προσαρμοσμένος στα όνειρα του Θεοδόσιου του Ονειροπαρμένου:
Αεροδρόμιο
Αν δεις στον ύπνο σου αεροδρόμιο, το όνειρό σου συμβολίζει την αλλαγή και τη μετάβαση σε μια νέα κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, αν δεις ότι βρίσκεσαι εσύ ο ίδιος σε αυτό το χώρο, θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου, όπως είναι παραδείγματος χάριν μια αλλαγή δουλειάς ή αλλαγή ερωτικού συντρόφου. Επίσης, να ξέρεις ότι αυτή η καταλληλότερη περίοδος για να ανοίξεις μια επιχείρηση, καθώς θα σου αποφέρει πολλά κέρδη, που θα βελτιώσουν την προσωπική σου ζωή
Λιμάνι
Αν δείτε στο όνειρο σας ότι βρισκόσαστε σε λιμάνι, σημαίνει πως θα σας δοθούν ευκαιρίες να ταξιδέψετε και να αποκτήσετε γνώσεις. Αλλά πρέπει να προσέξετε κάποιον που θα έχει αντιρρήσεις για τα ταξίδια σας.
Ηλεκτρική συστοιχία (Μπαταρίες)
Αν στο όνειρό σας δείτε ηλεκτρική συστοιχία (μπαταρία) προμηνύει πολλά κέρδη από έξυπνες τοποθετήσεις χρημάτων που κάνατε ή θα κάνετε.
Πετρέλαιο
Το πετρέλαιο στον ύπνο σου σημαίνει ότι θα υπάρξουν κάποιες δυσάρεστες εξελίξεις στα προσωπικά σου ζητήματα που θα σε στεναχωρήσουν.
Ασβέστης
Όντας καυστικό και ανθυγιεινό υλικό θα αποκαλύψει καυτές ειδήσεις για πολύ αγαπημένα και κοντινά πρόσωπα, τα οποία σύντομα θα σας προδώσουν.
Εισαγγελέας
Ο εισαγγελέας στον ύπνο σας προμηνύει κακοτοπιές και δυσάρεστα γεγονότα, γιαυτό και αν τον συναντήσετε μην περιμένετε κάτι καλό να σας συμβεί.
Εάν είστε εσείς ο εισαγγελέας στο όνειρο τότε επίσης θα συμβούν κακά γεγονότα.
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Αν δεις στον ύπνο σου σωρούς από σκουπίδια, έχεις εγκαταλείψει την προσπάθεια να βελτιώσεις τη ζωή σου και έχεις γεμίσει την καθημερινότητά σου με άχρηστα ή ανώφελα πράγματα.
Συμβολίζουν όσα σχέδια έχουν ναυαγήσει, φθαρμένες ιδέες, σχέδια που δεν έχουν υλοποιηθεί, λόγια που δεν έχουν ειπωθεί, σκέψεις που δεν έχουν πραγματοποιηθεί, τέλος, γνώμες ανθρώπων που δεν σέβεστε και όσα είπαν και από το ένα αφτί μπαίνει από το άλλο βγαίνει. Αν τα σκουπίζατε και τα πετούσατε είναι απελευθερωτικό όνειρο για το μυαλό. Είναι εκείνη την ημέρα που το υποσυνείδητο καθαρίζει από άρρωστες και αχρησιμοποίητες σκέψεις και εμπειρίες. Αν είμαστε ρακοσυλλέκτες και ψάχνουμε τα σκουπίδια είναι κακό αν χρησιμοποιήσουμε ή δεν θέλουμε να χαθεί μια σκέψη ή ιδέα που μας πόνεσε στο παρελθόν. Άρα, με τον τρόπο αυτό η ζωή μας είναι γεμάτη από άχρηστα μικροπράγματα, από αχρείαστα προβλήματα ή και από ανθρώπους που είναι ανάξιοι για το χρόνο μας, οι οποίοι μας καταντούν να φερόμαστε και να ζούμε με τα σκουπίδια και χαλούν την ενεργητικότητά μας στερώντας μας την ευκαιρία να αναζητήσουμε το δικό μας πεπρωμένο.
Ανεμόμυλος
Αισθηματικά: Αν ονειρευτείτε ανεμόμυλο να ξέρετε πως είναι κακό για το πρόσωπο που αγαπάτε. Είναι άπιστο και αδιάφορο απέναντί σας, ειδικά αν ο ανεμόμυλος σάς ανήκει στο όνειρο.
Υγεία: Η υγεία σας είναι καλή, κυρίως αν ο ανεμόμυλος λειτουργεί κανονικά. Δε θα αντιμετωπίσετε προβλήματα.
Επαγγελματικά: Αν ο ανεμόμυλος στο όνειρό σας λειτουργεί και γυρνάει, θα κερδίσετε πολλά από τη δουλειά σας. Αν είναι χαλασμένος, σας περιμένουν δύσκολες ημέρες, φτώχεια και ανέχεια. Αν είναι σταματημένος, αυτά θα είναι μόνο προσωρινά. Μετά όλα θα φτιάξουν.
Γεράκι
Αν ονειρευτείτε γεράκι, σημαίνει πως αναξιόπιστα πρόσωπα θα σας κοροϊδέψουν. Αν το πυροβολήσατε στ” όνειρο σας, σημαίνει πως θα υπερνικήσετε εμπόδια μετά από σκληρό αγώνα. Για τη νέα γυναίκα που θα δει πως διώχνει γεράκια μακριά από τα κοτόπουλα της, σημαίνει πως με επιμονή θα φτάσει στους στόχους της.
Αυτό το όνειρο δείχνει επίσης πως κοντά σας βρίσκονται εχθροί που προσπαθούν να επωφεληθούν από το παραμικρό σας λάθος. Αν δείτε όμως πως καταφέρατε να τα διώξετε από κοντά σας, χωρίς να πληγωθεί κανείς, σημαίνει πως θα έχετε την τύχη με το μέρος σας.
Αν δείτε ένα ψόφιο γεράκι, σημαίνει πως οι εχθροί σας θα εκλείψουν. Αν ονειρευτείτε πως πυροβολήσατε γεράκι, σημαίνει πως θα δώσετε μάχη με τους εχθρούς σας και κατά πάσα πιθανότητα θα νικήσετε.
Αν δείτε στ” όνειρο σας ένα γεράκι να μιλά, είναι προμήνυμα ότι κάποιο παλιό σκάνδαλο θα βγει στη μέση και η σύνδεση του με το πρόσωπο σας θα σας βλάψει.
Αν δείτε γεράκι να κάθεται σε σιδηροτροχιά, σημαίνει πως κάποιο δυστύχημα και απώλεια θα σας βρει. Αν το δείτε να πετά καθώς πλησιάζετε, είναι προμήνυμα ότι θα καταφέρετε να εξομαλύνετε κάποια σκανδαλώδη διαφωνία ανάμεσα στους φίλους σας, ή ακόμα και δική σας.
Αν δείτε πολλά γεράκια στον ύπνο σας, σημαίνει γενικά λάγνα φλυαρία, ή ότι κάποιο ασυνήθιστο σκάνδαλο θα σας ταράξει.
ΠΟΤΑΜΙ
Αν δείτε στ' όνειρο σας ποταμό με καθάριο νερό, σημαίνει πως γρήγορα θα επιτύχετε τους σκοπούς σας και το αποτέλεσμα θα είναι ευημερία και ευχαρίστηση. Αν τα νερά ήταν θολά ή ταραγμένα, είναι σημάδι διαφωνίας και ζήλειας στο περιβάλλον σας. Το να δείτε στον ύπνο σας ότι είχατε αποκλειστεί, σημαίνει παροδική προσβολή και δυσφορία στο κοινωνικό σας περιβάλλον. Αν, ενώ είστε σε πλεούμενο, είδατε πτώματα στο βυθό του ποταμού, είναι σημάδι ότι στενοχώρια και μελαγχολία γρήγορα θα σκιάσουν την υπάρχουσα ευχαρίστηση. Το να ονειρευτείτε ξεροπόταμους, σημαίνει αδιαθεσίες και αρρώστιες
Αν ονειρευτείς ξερόρεμα, δηλαδή ρέμα που έχει στερέψει από νερό, τότε ξέρεις πως θα έχεις οικονομικές στενοχώριες.
Για την Πλούσκα αναρωτιόμαστε τι βλέπει άραγε ο Ονειροπαρμένος;

This comment was minimized by the moderator on the site

Οταν κυκλοφορήσουν τα ηλεκτροκίνητα δημοτικά οχήματα, να υποθέσω ότι οι τοπικοί άρχοντες θα στοκάρουν μπαταρίες αντί για καύσιμα ; ...γιά ώρα ανάγκης ντέ.! Αντε, σε καλή μεριά και καλό μήνα.