Ανακοίνωση Αντιδημάρχου Μαρίας Μαμάη και δημοτικής συμβούλου Άννας Βολίκα

Η Άννα Βολίκα και η Μαρία Μαμάη (φωτογραφία από δημοτικό σύμβούλιο)  διαχώρίζουν τη θέση τους από τους αρμόδιους που μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντήσει στα όσα ακούγονται για το πετρέλαιο στο Μπατσί.

Μετά τα δεκάδες σχόλια σχετικά με την διακίνηση και αποθήκευση καυσίμων στην Δ.Κ. Μπατσίου του Δήμου μας, τα οποία έχουν δημοσιευθεί από πολλούς αναγνώστες στο «Εν Άνδρω» και μερικά εκ των οποίων εμπλέκουν κι εμάς, κρίνουμε απαραίτητο να διαχωρίσουμε πλήρως τη θέση μας αναφέροντας τα παρακάτω:

Το θέμα αυτό έχει ήδη συζητηθεί εκ μέρους μας με τους θεματικά αρμόδιους στο Δήμο, οι οποίοι και έχουν δεσμευτεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε και εμείς ότι μέχρι σήμερα ο θόρυβος συνεχίζεται στην τοπική κοινωνία. Μερικά σχόλια εμπλέκουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο κι εμάς που δεν έχουμε  και ουδέποτε είχαμε, καμία ανάμιξη ή σχέση με το θέμα.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως κύριο μέλημα μας είναι το συμφέρον του νησιού μας και τα κίνητρα μας ανιδιοτελή

Διευκρινίζουμε με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι το θέμα που έχει προκύψει δεν εμπίπτει για επίλυση στις δικές μας αρμοδιότητες.

Τέλος, ελπίζουμε αυτή η παρέμβασή μας να προβληματίσει τους υπεύθυνους  και να αποτελέσει σημείο επανεκκίνησης για όλους.

Η Αντιδήμαρχος Άνδρου                                Η δημοτική σύμβουλος Υδρούσας

Μαρία Μαμάη                                                            Άννα Βολίκα

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μου ζητήθηκε να εκφέρω τη γνώμη μου σε ότι αφορά στη διαδικασία που ψηφίζουμε θέματα στο Περιφερειακό.
Μόνο Ανώνυμα μπορώ να αναφέρω τι πραγματικά γίνεται....Είναι αυτονόητο ότι ένας Περιφερειακός Σύμβουλος με την ιδιότητα ενός λογιστή ή μιας νοικοκυράς σε ένα απομακρυσμένο νησί σε σχέση με την Άνδρο, δεν είναι σε θέση να κατανοήσει πλήρως έως και καθόλου όλες τις παραμέτρους σχετικά με το θέμα που τίθεται προς ψηφοφορία.
Η πρακτική είναι η εξής: Υπάρχει οπωσδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία (εάν δεν έχει ήδη τηλεφωνήσει ο Σύμβουλος της υπό κρίση Περιοχής) και ρωτάμε τι να ψηφίσουμε. Και έτσι μας καθοδηγούν στο πως να ψηφίσουμε. Την επόμενη φορά που έχουμε εμείς κάποιο θέμα προς ψήφιση τότε ακολουθείται ή ίδια πρακτική Αντίστροφα. Τι σημαίνει αυτό; Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έχει τη δύναμη να καθοδηγήσει μια κατάσταση προς την κατεύθυνση που επιθυμεί. Το θέμα δεν λειτουργεί πολιτικά. Δεν υπάρχει πολιτική γραμμή. Ακόμα και εάν υπάρχει πολιτική γραμμή, εγώ το τηλέφωνό μου πάντως θα το κάνω έτσι ώστε να τον έχω Υποχρεωμένο όταν θε έχω εγώ ανάγκη.
Εγώ στη θέση σας θα αναζητούσα τα "συμφέροντα" που έχει ο Περιφερειακός σας Σύμβουλος με το συγκεκριμένο θέμα, θεωρώντας 100% ότι είναι στο χέρι του εάν θα πάρει θέση για το θέμα. Το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό ώστε να μην πάρει Ξεκάθαρη και γενναία θέση ο Σύμβουλός σας.
Καλή Συνέχεια στον αγώνα σας!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Επισκέπτης ΑΝΩΝΥΜΟ
Έχετε δίκιο όταν λέτε ο Έπαρχος ήταν αμίλητος. Εγώ περίμενα να πάρει θέση και αυτός όχι θέση δεν πήρε, αλλά δεν τον ακούσαμε καθόλου. Τώρα που το σκέφτομαι, είδα το βίντεο με το χωροταξικό και δεν έκανε ούτε εκεί καμία αναφορά στο ΧΥΤΥ. Φαντάζομαι εάν πραγματικά τον ενδιέφερε να μάθει όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και οι άλλοι άνθρωποι για τη διαδικασία χωροθέτησης ΧΥΤΥ και πως εντάσσεται μια τέτοια διαδικασία στο σχεδιασμό, θα ρωτούσε. Τώρα με το σχόλιό σας, μας βάζετε σε άλλες σκέψεις και μάλλον αρχίζουν να εξηγούνται ορισμένα θέματα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συνεπικουρώ τα γραφόμενα από τον επισκέπτη-'ανώνυμο' ανωτέρω και αφιερώνω στον σκεπτικό και αμίλητο:
https://www.youtube.com/watch?v=U00Sf79zrrI

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητοί Επισκέπτες anonymous και Γιαννακαρώνης Ν
Πράγματι, αρχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές για τις «υπηρεσιακές δραστηριότητες » του Κου Επάρχου, για τις οποίες καλό είναι (και έχει και υποχρέωση) να ενημερώσει τους πολίτες της Άνδρου.
Αντιγράφω ένα σχόλιο μου, πριν αρκετές μέρες, για το οποίο δεν δόθηκε καμία απάντηση από την πλευρά του Κου Επάρχου. Γ Ι Α Τ Ι Κε Ε Π Α Ρ Χ Ε;;;;;
«Από ότι ακούστηκε, η συνεδρίαση στην Περιφέρεια στην Σύρο, θα γίνει κανονικά αύριο Τρίτη 1/12. Το ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ είναι ο ΧΥΤΥ της Άνδρου.
Ο Κος Έπαρχος που είναι ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην Άνδρο, μήπως πρέπει να μας ενημερώσει γιατί αναβλήθηκε και μάλιστα επ’αόριστον η συζήτηση για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου;
Γιατί κάποιοι αναγνώστες του ΕΝ ΑΝΔΡΩ γράφουν ότι είναι κομβική η στάση του Κου Επάρχου στην συνεδρίαση της Περιφέρειας ;(όποτε συζητηθεί το θέμα).
Εάν ο Κος Έπαρχος έχει αρμοδιότητα και μάλιστα «κομβική», θα πρέπει να μας πεί και την θέση του ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει ή τουλάχιστον δεν το άκουσα εγώ.
Εάν ο Κος Έπαρχος δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα, θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός στον χρόνο που επιλέγει να κάνει ανακοινώσεις – δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για θέματα που σχετίζονται με τον ΧΥΤΥ , (όπως π.χ. πριν το Δημοτικό Συμβούλιο και τώρα πριν την συνεδρίαση της περιφέρειας), διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να ερμηνευθούν οι προθέσεις του ποικιλοτρόπως.
Εάν ο Κος Έπαρχος είναι της σχολής «ότι πουν οι Υπηρεσίες» , φαντάζομαι να εννοεί ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, και να μην έχει και αυτός επιλεκτική μνήμη, όπως ορισμένοι της δημοτικής αρχής, διότι αυτό εκτός του ότι δεν επιτρέπεται σε άτομα που έχουν θεσμικά αξιώματα, στο τέλος με δική τους υπαιτιότητα, εκθέτονται ανεπανόρθωτα.
Εάν ο Κος Έπαρχος είναι της σχολής "δεσμεύομαι από την γνωμοδοτική άποψη κάποιου άλλου οργάνου, χωρίς να εξετάζει προσεκτικά το εάν αυτή είναι ατεκμηρίωτη ή μεροληπτική ή και παράτυπη", τότε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ.
Ας μας ενημερώσει λοιπόν ΞΕΚΑΘΑΡΑ, πια είναι η θέση του για το θέμα, και πια θέση του Υπουργείου για το θέμα ,όπως αυτή διατυπώθηκε ξεκάθαρα στην συνάντηση για το χωροταξικό της Άνδρου, την οποία διοργάνωσε ο ίδιος με την υπηρεσιακή του ιδιότητα».

Κε ΕΠΑΡΧΕ, ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.
ΑΥΤΟ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ (διαγράφεται μια πρόταση)... (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ MAΝΑΡΙΑ) ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη ΧΩΡΑΙΤΗΣ
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα τι γίνεται με τον Έπαρχο; Κατά κάποιον περίεργο λόγο στηρίζει αυτόν τον καιρό το Δήμαρχο;
Η ..... (διαγράφεται μια λέξη) του (Andros Portal) από ανενεργό site έχει γίνει ένα πολύ Δυναμικό και ενεργητικό γραφείο Τύπου του Δήμου. Έτσι για να βλέπουμε την αντικειμενικότητα των πραγμάτων καθώς και τη μετακίνηση θέσεων των Κρατούντων...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Γιαννακαρώνης Ν
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ Σκεφτικός...και περιέργως αμίλητος ήταν ο Έπαρχος στο συγκεκριμένο Συμβούλιο! Δεν έβγαλε ούτε μία...μα ούτε μία λέξη.
Μήπως σκεφτόντανε έντρομος μήπως και αποκαλυφθεί που βρισκόνταν και τι ψήφισε στις 31-3-2015; Λέξεις κλειδιά: Συμβούλιο, διένεξη συμφερόντων...Σε Αναμονή κύριε Έπαρχε. Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμα στο Εν Άνδρω "...Τώρα που δρομολογήθηκε το Life, σειρά έχουν τα "Γυμνασιόπαιδα"...
Η Σειρά σας ήλθε λοιπόν κύριε Έπαρχε και θα μάθει ο κόσμος ότι εκτός από ψήστης όπως σας αποκαλούσε ο Δήμαρχος είστε και κάτι παραπάνω...ακολουθήστε τα στοιχεία που σας δώσαμε και θα βρείτε την αλήθεια.
WE DO NOT FORGIVE
WE DO NOT FORGET
EXPECT US

This comment was minimized by the moderator on the site

Γνωρίζοντας πλέον πως λειτουργούν αυτοί που όπως τους χαρακτηρίζει το άρθρο "Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ" στο Εν Άνδρω ως άτομα τύπου "Καὶ ὅταν ἀκόμη ὁ βλάξ, ὑπὸ τὴν μορφὴν τοῦ ἐπιτηδείου ἢ τοῦ ἀπατεῶνος, ἐξαναγκασθῇ νὰ δώσῃ μάχην, θὰ δώσῃ αὐτὴν διὰ τῶν πνευματικῶς εὐκολοτέρων καὶ συνεπῶς τῶν ἀνηθικωτέρων «ὅπλων»: τοῦ ψεύδους, τῆς διαστροφῆς, τῆς ρᾳδιουργίας καὶ τῆς συκοφαντίας", θα προσπαθήσουν να στείλουν άτομα "υπό την μορφή επιτηδείου" να "φέρουν εις τα όρια" τους τις κυρίες προκειμένου να παραιτηθούν και να πουν οι "υπό την μορφή επιτηδείου" γνωστοί/άγνωστοι με ύφος λύπησης "...οι καημένες δεν ήταν ικανές να αντέξουν το φορτίο". Ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές τις κινήσεις; Μα ποιος άλλον από το Κούλη τον μουγγό...Προσέξτε κυρίες μου. Ο κόσμος μπορεί να μη μιλά, αλλά ξέρει και είναι μαζί σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΜΑΜΑΗ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΕΣ ,ΠΟΛΥ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΣΣΟ ,ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΗΣ ΧΩΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΕΣ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑΑΑΑΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ;ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ Η ΒΟΛΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ (διαγράφεται μέρος του σχολίου).....;;ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ (διαγραφή μέρους του σχολίου)...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Περισσότερα