Ερωτήματα προς τον έπαρχο Άνδρου για τον ΧΥΤΥ

 Λίγο μετά το Βακόνι. Ειδυλιακό τοπίο. Μόνο που εδώ και ενάμιση μήνα υπάρχει αυτή η μικρή παράνομη χωματερή! "Χωροθετούμε" αυθαιρέτως... κατά γειτονιά!!! Περιοχή Χώρας...

Με αφορμή την ημερίδα για το χωροταξικό που διοργάνωσε ο έπαρχος Δημήτρης Λοτσάρης αρκετοί αναγνώστες έθεσαν ερωτήματα για το θέμα της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ Άνδρου. Στη συνέχεια, όπως συμβαίνει συνήθως αντίστοιχα ερωτήματα πάλι προς τον έπαρχο διατυπώθηκαν και κάτω από άλλα άρθρα ή ρεπορτάζ. Μπορεί να μην έχει αρμοδιότητα ο έπαρχος για τα σκουπίδια, αλλά οι πολίτες της Υδρούσας ρωτούν λόγω της θέσεως του.

 

Υπενθυμίζουμε πως εδώ και μήνες το θέμα της χωροθέτησης ΧΥΤΥ στην Άνδρο, όπως αποτυπώνεται στα εκατοντάδες σχόλια στο Εν Άνδρω, απασχολεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της Υδρούσας ως προς την θέση. Δυστυχώς δεν απασχόλησε σχεδόν κανένα από τους κατοίκους των άλλων περιοχών μέχρι που βρέθηκαν τα σκουπίδια στους δρόμους επί ενάμιση μήνα. Και έτσι καταλάβαμε πως εκτός από την μακροπρόθεσμη χωροθέτηση πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση και για τον δεματοποιητή, καθώς και για τις σκουπιδόμπαλες που ήταν και είναι καθημερινός βραχνάς που πνίγει το νησί μας.

Είσοδος Μεσαριάς. Εκτός του ότι "χωροθετούμε" κατά... γειτονιά (!) φτάσαμε να "δεματοποιούμε" και κατά... κάδο!!!

Λογικό λοιπόν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τον ΧΥΤΥ προς τον έπαρχο Άνδρου. Λογικό να υπάρχουν απορίες με το τι θα γίνει. Λογικό οι πολιτες να του ζητούν να εκφέρει γνώμη. Ας διαβάσει τα ερωτήματα ο έπαρχος, που δείχνει να είναι σε εγρήγορση για πολιτικά θέματα και ας δώσει μια απάντηση.

Από τα σχετικά πολλά ερωτήματα που τέθηκαν επιλέξαμε ένα απόσπασμα να του θέσουμε υπόψη που θεωρήσαμε πως είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό:

“Εάν ο Κος Έπαρχος είναι της σχολής «ότι πουν οι Υπηρεσίες» , φαντάζομαι να εννοεί ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, και να μην έχει και αυτός επιλεκτική μνήμη, όπως ορισμένοι της δημοτικής αρχής, διότι αυτό εκτός του ότι δεν επιτρέπεται σε άτομα που έχουν θεσμικά αξιώματα, στο τέλος με δική τους υπαιτιότητα, εκθέτονται ανεπανόρθωτα…
Ας μας ενημερώσει λοιπόν ΞΕΚΑΘΑΡΑ, πια είναι η θέση του για το θέμα, και πια θέση του Υπουργείου για το θέμα, όπως αυτή διατυπώθηκε ξεκάθαρα στην συνάντηση για το χωροταξικό της Άνδρου, την οποία διοργάνωσε ο ίδιος με την υπηρεσιακή του ιδιότητα».

«Eν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτά που συμβαίνουν στην Άνδρο το τελευταίο διάστημα, είναι πρωτόγνωρα και από την αρνητική και από την θετική πλευρά τους.
Η αρνητική πλευρά είναι «η σκοπιμότητα, η μεθόδευση και η ανήθικη τακτική» ορισμένων που απαξιώθηκαν τελείως και που ονειρεύονται ότι εξακολουθούν να έχουν και να ασκούν εξουσία.
Η θετική πλευρά είναι η συστράτευση απροσδόκητα για τα ανδριακά δεδομένα τόσο πολλών ανθρώπων απέναντι στο άδικο, στο ψέμα, στην κοροϊδία και στην οικολογική καταστροφή όλης της Άνδρου.
Και επειδή πρέπει να ξεχωρίσει επιτέλους η ήρα από το στάρι, θα πρέπει όποιος διαχωρίζει τη θέση του να το κάνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.
Κε Έπαρχε, μπράβο σας που πήρατε θέση στο πρόβλημα του ΧΥΤΥ Άνδρου, βέβαια με μεγάλη καθυστέρηση για να ακριβολογούμε. Κάλιο αργά όμως παρά ποτέ….
Θα πρέπει όμως αυτά που λέτε να μας τα αποδείξετε με τις πράξεις σας. Πείτε μας και δείξτε μας συγκεκριμένες ενέργειές σας .
Διαφορετικά θα μπείτε οικειοθελώς στην ομάδα πρωταθλήματος τραμπάλας που ξεκίνησε η επάνδρωσή της την άνοιξη. Θα πρέπει να μας αποδείξετε εάν αποδέχεστε την τραμπάλα για ατομικό ή για ομαδικό άθλημα.
Η απόφαση δική σας, η κρίση όμως δική μας…….

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον πολίτη ο δεματοποιητης ούτε είχε ούτε έχει ζημιά απλός κάνουν εκβιασμώ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποια είναι η θέση σας κύριε Έπαρχε στο επαναλαμβανόμενο μοτίβο του Δήμου "Άμεση χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Πλούσκα λόγω παρατεταμένης παραμονής σκουπιδιών στους δρόμους" (Το δίλλημα δηλαδή ΠΛΟΥΣΚΑ ή Σκουπίδια στους δρόμους) .
Εμείς οι πολίτες λέμε την άποψή μας:
Η χωροθέτηση ΧΥΤΥ δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το άμεσο πρόβλημα των σκουπιδιών στο δρόμο.
Αν υποθέσουμε ότι η χωροθέτηση αποφασίζεται που θα γίνει σήμερα. Από σήμερα, έως ότου τεθεί ο ΧΥΤΥ σε πλήρη λειτουργία, που θα πάνε τα σκουπίδια;
Μπορείτε να απαντήσετε εσείς σε αυτό το ερώτημα;
Πριν απαντήσετε όμως σε αυτό το ερώτημα να λάβετε υπόψη σας τα εξής:
Εποχές όπου εφαρμόζονται τα παρακάτω ΕΤΕΛΕΙΩΣΑΝ:
>>Πρόχειρες λύσεις
>>Προσωρινές λύσεις
>>Αναγκαστικές ή "βεβιασμένες" λύσεις λόγω πανικού
>>Απάνθρωπες λύσεις όπου η Υγεία μας, η Υγεία των παιδιών μας των απογόνων μας και το Περιβάλλον έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορεί ο Έπαρχος να μας πει τη γνώμη του για την αγορά σκάφους του LIFE έναντι του ποσού των 139.605 χιλ. ευρώ;
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση (18/9/2012) μίλησε καθόλου;
ΑΔΑ: Β43ΘΩΨΙ-Ξ5Α
http://constantine.typepad.com/files/andros-municipal-decision-for-life-project-boat-purchase.pdf

This comment was minimized by the moderator on the site

Αναρωτιέμαι:
Εάν ισχύει για την περίπτωσή σας το σχόλιο του Περιφερειακού Σύμβουλου "..Το θέμα δεν λειτουργεί πολιτικά. Δεν υπάρχει πολιτική γραμμή. Ακόμα και εάν υπάρχει πολιτική γραμμή, εγώ το τηλέφωνό μου πάντως θα το κάνω έτσι ώστε να τον έχω Υποχρεωμένο όταν θα έχω εγώ ανάγκη..."
Εφόσον δεν ακολουθείτε αυτήν την πρακτική που αναφέρει ο Σύμβουλος, τότε αυτό σημαίνει ότι ακολουθείτε πολιτική γραμμή; Εάν ναι, θα είχατε το θάρρος να μας πείτε ποια είναι αυτή;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ??

This comment was minimized by the moderator on the site

ο έπαρχος πάει να την ξεφύγει πρέπει να πάρει θέση και να μην μας κοροιδεύει ο κόσμος καταλαβαίνει κρίνει και κατακρίνει πέρασαν οι εποχές που επέπλεαν οι φελλοί στην συγκέντρωση για το χωροταξικό γιατί δεν πήρε θέση την ώρα που αναφέρθηκαν στο ΧΥΤΥ αλλά άφησε να περάσει απαρατήρητο στο Δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν πήρε θέση να διευκολύνει και και κάποιους συμβούλους που δεν ήταν ξεκάθαροι και άλλα πολλά μας δείχνουν ότι παίζει βρώμικο παιχνίδι .

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή κύριε έπαρχε κρύβεστε πίσω από την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου, το γνωστό και αμφισβητούμενο 11-10, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: εάν οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων είναι δεσμευτικές γιατί, εν μέσω κρίσης, εμείς οι απλοί πολίτες πληρώνουμε για τις μετακινήσεις περιφερειακών σύμβουλων, για τις συνεδριάσεις και την διαμονή τους σε πολυτελή ξενοδοχεία, καθώς και όλους αυτούς τους υπάλληλους που επανδρώνουν τις υπηρεσίες της περιφέρειας;;;;;;;;;;;
Εάν η απάντηση είναι αυτή που φαντάζομαι: "χωρίς λόγο", πείτε το!!!!!! Θα είναι προς τιμή σας, να είστε σίγουρος γι αυτό.
Εάν όμως πιστεύετε πως ο ρόλος της περιφέρειας είναι σημαντικός, ας μην μας πείτε τίποτα με λόγια, πείτε το με πράξεις...
Γνωρίζετε την αλήθεια καθώς και τους τεραστίους κινδύνους για την ανθρωπινή υγεία.
Εάν με τη δική σας σύμφωνη γνώμη, Χωροθετηθεί ΧΥΤΥ στη θέση ΠΛΟΥΣΚΑ, "αρχή άνδρα δείκνυσι" κύριε έπαρχε...
Εμείς, οι απλοί πολίτες, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, διπλά σας η απέναντι σας. Εξαρτάται μόνο από την υπευθυνότητα που θα δείξετε όλοι σας, προκειμένου να προστατεύει η ανθρωπινή υγεία και ζωή, αλλά και το παρόν και το μέλλον του νησιού μας, του δικού μας "ιερού βράχου"...είμαστε αποφασισμένοι και ελπίζω κάποιοι να το έχουν ήδη αντιληφθεί, πως δεν πρόκειται να αποφασίσει κάνεις για μας χωρίς εμάς...

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα παρακαλούσα το ΕΝΑΝΔΡΩ να επαναδημοσιεύσει την τοποθέτηση του Κου Επάρχου σχετικά με την χρηματοδότηση του ΧΥΤΥ από τα κοινοτικά προγράμματα,παραμονές του σχετικού δημοτικού συμβουλίου, για να την θυμηθούμε και να περιμένουμε την απάντησή του και για το θέμα αυτό.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ΧΥΤΥ ακούστηκαν από πολίτες και τον μελετητή του έργου τελείως διαφορετικά πράγματα για την χρηματοδότηση του έργου, από αυτά που είχε γράψει ο Κος Έπαρχος.
Ο κος Έπαρχος δεν πήρε θέση ως ώφειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας.
Απαντήσεις Κε 'Επαρχε θα μας δώσετε ή συμμετέχετε και εσείς στην τακτική που προσπαθεί να μας επιβάλει η δημοτική αρχή και έχει δυναμιτίσει το κλίμα στην μικρή κοινωνία του νησιού;
Δεν έχετε αντιληφθεί ότι το νησί είναι ανάστατο;;; Πρέπει να πάρετε θέση ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και ο Έπαρχος αλλά και ο Δήμαρχος, σαν θεσμικά πρόσωπα του Α και Β βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μας ενημερώσουν τι γίνεται ή τι δεν γίνεται με την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Όσο μας υποτιμούν και νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς πλανώνται πλάνη οικτρά.Το ίδιο ισχύει και γι αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να μας εμπαίζουν και να μας κοροϊδεύουν.
Ο Δήμος είχε επικαλεστεί σε δελτίο τύπου βλάβη στον δεματοποιητή και έκτοτε σιωπή. Τι γίνεται τελικά με την "βλάβη" και γιατί δεν έχει διορθωθεί μέχρι σήμερα; Μας οφείλουν απάντηση....
Στις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο, εάν ρωτήσουμε "τι γίνεται με τα σκουπίδια" θα μας απαντήσουν ή θα επαναληφθούν τα γεγονότα του Γαυρίου;;;

Περισσότερα