Δημοτικό συμβούλιο 11/12: τι είχαμε, τι χάσαμε…

Τελικά αν και συγκλήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο για την συμπλήρωση της Οικονομικής Επιτροπής και υπήρξε και απαρτία αυτό δεν έγινε λόγω… νομικού λάθους, που οι αρμόδιοι το πήραν είδηση λίγο πριν την συνεδρίαση! Και ο λόγος πως οι παραιτήσεις της αντιπολίτευσης δεν είχαν υποβληθεί νομότυπα. Έτσι 16 από τα 21 μέλη προσήλθαν απλώς… για να μάθουν πως το άρθρο 34 του νόμου προβλέπει πως οι παραιτήσεις γίνονται προσωπικά και με ιδιόχειρη υπογραφή!!!

Ε, δεν είχαν γίνει έτσι ακριβώς! Έμαθαν. λοιπόν, πως πρέπει να γίνουν και μετά απήλθαν!!! Πρέπει τώρα να υποβληθούν νομότυπα και ιδιοχείρως οι παραιτήσεις. Μετά να συγκληθεί πάλι δημοτικό συμβούλιο και να ορίσει τους αντικαταστάτες! Μετά θα συγκροτηθεί επιτέλους η μονοπαραταξιακά η Οικονομική Επιτροπή. Κάπως έτσι όπως είχε γίνει και το 2013. Δηλαδή: «τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα»!

Μετά πρέπει να συγκληθεί η Οικονομική Επιτροπή και να εγκρίνει τον προϋπολογισμό ώστε να έλθει σε ένα επόμενο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί και να ψηφιστεί για να πάει στην Αποκεντρωμένη!

Τι μέρα έχουμε; Μέσα Δεκέμβρη! Ποια μέρα ήταν η τελευταία για τη νόμιμη κατάθεση του προϋπολογισμού; 15 Νοέμβρη! Πότε θα γίνουν όλα τα παραπάνω και πότε θα έρθει προς έγκριση ο προϋπολογισμός του 2016; Αν είμαστε τυχεροί μέχρι τα Χριστούγεννα. Πάλι καλά!

Πότε κατατέθηκε ο περσινός προϋπολογισμός προς έγκριση; Λίγο πριν τα Χριστούγεννα! Στο ίδιο έργο θεατές και εφέτος!!!

Αν ο προϋπολογισμός ψηφιστεί και μετά καταγγελθεί όπως έχει δηλώσει η αντιπολίτευση τότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Δήμος ίσως να αρχίσει να πληρώνει μετά από 4 μήνες!!! Μέχρι τότε βλέποντας και κάνοντας!!!

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα στο Γαυριο όταν τον ρώτησαν πια θα είναι ή βοήθεια του Δήμου η απάντηση ήταν εσείς θα τα κανονίσετε και θα μου τα δώσετε γραπτός για να τα ανακοινώσει ο Δήμος
Βγάλτε τα συμπεράσματα σα?

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο Facebook έχει γίνει μεγάλος ντόρος με πολλά like για τη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων στο Μπατσί προς το Δήμαρχο.
Ερώτηση προς τους "τοπικούς" κρατούντες στο Μπατσί:
Σε τι βοήθησε ο Δήμαρχος σε αυτές τις διοργανώσεις;
1. Έχει πληρώσει έστω ΕΝΑ (1) ευρώ;
2. Έχει διαθέσει ανθρώπους του Δήμου για τις διοργανώσεις;
Φρόντισε φυσικά ο Δήμαρχος να επισκεφτεί το Μπατσί προκειμένου να εξασφαλίσει το Χριστουγεννιάτικο προφίλ του στο Facebook και πήγε και έβγαλε πολλές φωτογραφίες στο Μπατσί...μετά ανέλαβε η σύζυγος την προώθησή του στο Facebook -βάζοντας τις φίλες της να κάνουν like (Στο Μπατσί μόνο οι 2-3 γνωστοί κόλακες έκαναν like- οι υπόλοιποι άγνωστοι). Και όλοι οι ανίδεοι (ή οι κοινώς οι κόλακες που αποσκοπούν κάτι) του έδιναν συγχαρητήρια για την τόσο όμορφη διοργάνωση...
Εγώ έμαθα ότι ο κοσμάκης έδωσε από το υστέρημά του και κάλυψαν τα πάντα έξοδα και εργασία μόνοι τους. Δημοσίευσαν μάλιστα και τα ονόματα των χορηγών ανά κατηγορίες (χρήματα και είδος προσφοράς). Αναρωτιέμαι τελικά αυτές τις άγιες ημέρες, σκέφτεται κανείς- έστω για ένα λεπτό- τι εορτάζουμε αυτές τις ημέρες;

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ με τον Στραπουργιανό.
Μπείτε στο προφίλ του στο facebook και δεν δυσκολευτείτε να σκιαγραφήσετε το προφίλ του. Απίστευτη προσπάθεια κάνει για να καρπωθεί ο Δήμος "ως δήθεν επιτυχίες του" τα εύσημα για τα πάντα που γίνονται στην Άνδρο (μέχρι στιγμής). Προγράμματα τα οποία δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τα οποία ολοκληρώθηκαν στη θητεία του, άμεσα μπαίνει, βάζει τη σύζυγο να κάνει πολλαπλές αναρτήσεις στο facebook και να καρπούται να εύσημα "της επιτυχίας του συζύγου".
Μπείτε και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκτός τόπου και χρόνου ο Δήμαρχος. Έχει μπερδέψει το ρόλο του. Σίγουρα για τα πανηγύρια. θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε ένα μελλοντικό σχήμα ως υπεύθυνος εορταστικών εκδηλώσεων....και αυτό με "αυστηρή καθοδήγηση και επιτήρηση" επειδή φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κατανόηση καταστάσεων και ανθρώπων και το πιο σημαντικό στην κατάρτιση προτεραιοτήτων. Είναι δε πλαισιωμένος με άτομα τα οποία όχι μόνο δεν του καλύπτουν τις "Αδυναμίες", αλλά τον χρησιμοποιούν προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους. Ένα συνονθύλευμα "Αδυναμιών", "Προχειρότητας", "Επιθετικότητας", "Εμπάθειας" και "Απωθημένης εχθρότητας" τα οποία αποτελούν ΦΡΕΝΟ για τη λογική επεξεργασία και την αντικειμενική εκτίμηση της Πραγματικότητας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά, όπως όλα δείχνουν, έχουμε εναν Δήμο στην Άνδρο για "τον γαϊδαρο καβάλα" που λέει κι΄ο λαός.
Και μή χειρότερα ....
Καλά Χριστούγεννα

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Ανδρος δυστυχώς αποτελεί μικρογραφία της ευρύτερης κατάστασης αποσύνθεσης πού τα τελευταία 20 χρόνια ταλανίζει την χώρα μας και συμπυκνώνεται στην λέξη α δ ι α φ ο ρ ί α.
Αδιαφορεί ο δήμαρχος να ελέγξει εγκαίρως με τον νομικό σύμβουλο τις νόμιμες προυποθέσεις παραίτησης συμβούλων από συμβούλια και επιτροπές. Αδιαφορεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να ελέγξει την νομιμότητα της εισήγησης του δημάρχου να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο με αυτό το θέμα. Οι προθεσμίες παρέρχονται χωρίς κανείς να ιδρώνει. Ο προυπολογισμός του 2016 δεν έχει ακόμη συζητηθεί, ένα μήνα μετά τις νόμιμες προθεσμίες. Αλήθεια, ο προυπολογισμός του 2015 έχει υλοποιηθεί? Ποιά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015 έστω κατ'εκτίμηση απολογιστικά πάνω στα οποία θα χτιστεί ο προυπολογισμός του 2016? Ο νομοθέτης ορίζει ότι ο οιοσδήποτε διαχειριστής οικονομικού οργανισμού είτε δημόσιου(πχ. ΟΤΑ) ή ιδιωτικού(πχ. Α.Ε.) καλείται να επιδείξει διαχείριση "συνετού οικογενειάρχη", δηλαδή όποιος διαχειρίζεται ξένο χρήμα, εν προκειμένω δημόσιο χρήμα, πρέπει να ασκεί τέτοια διαχείριση ώστε ελεγχόμενος οι πράξεις του να είναι τέτοιες που θα έκανε κάθε συνετός οικογενειάρχης υπό αντίστοιχες συνθήκες ευρισκόμενος. Πολύ φοβούμαι ότι από αυτήν την κρισάρα δύσκολα περνάνε οι ενέργειες και πράξεις των ασκησάντων εξουσία εν Ανδρω. Η παρούσα δημοτική αρχή εκλέχτηκε με ευρύτατη πλειοψηφία υποσχόμενη νέα και χρηστά ήθη στην διακυβέρνηση του δήμου. Δυστυχώς πολύ γρήγορα σπατάλησε αυτήν την περιουσία και κατέληξε η χλεύη των ηττηθέντων και ανέκδοτο γιά την κοινή γνώμη κι αυτό γιατί μόλις εκλέχτηκε ξέχασε όλες τις σωστές της θέσεις και ζήλεψε τις πράξεις των προκατόχων της. Εγινε χαλίφης στη θέση του χαλίφη και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια και ταχύτητα φωτός στην έξοδο. Ευχόμεθα, για το καλό της Ανδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ ΚΛΕΨ-ΥΔΡΑ, το ζητούμενο για τον μέγα Αντιδήμαρχο δεν είναι αυτή καθαυτή η ψήφιση του π/υ. Το κρίσιμο είναι η ισσοροπία του π/υ μεταξύ κάποιων δύσκολων παραμέτρων. Σε συντομία
α) της κατάτμησης των δαπανών όπως αυτός την καταλαβαίνει, όπως αυτός μαζί με τους λοιπούς συμβούλους κατήγγειλε στην Αποκεντρωμένη για τον π/υ του 2014 και τέλος όπως ακριβώς κατήγγειλαν οι άγνωστοι δημότες στον εισαγγελέα πρόσφατα.
β) τη γνώμη του παρατηρητηρίου η οποία πρέπει να συνοδεύει τον π/υ η οποία για να υπάρξει πρέπει ο π/υ να ψηφιστεί στην Οικ. Επιτρ. και να μπει στο σύστημα του ΥΠΕΣ.
γ) Τα μειωμένα ίδια έσοδα του Δήμου (όχι αυτά που δίνει το κεντρικό κράτος, αυτά είναι ίδια με τα του 2015). Αυτά που ευθύνεται ο Δήμος να εισπράξει απευθείας από τους δημότες. Θυμόμαστε όλοι ότι ο Δήμος από το καλοκαίρι και μετά έγινε μια απέραντη οικονομική υπηρεσία. Προσωπικά μέσω της ιστοσελίδας αυτής είχα προειδοποιήσει πολλές φορές.
δ) Τη δυνατότητα που έχει η αντιπολίτευση να του κάνει φύλλο φτερό προυπολογισμούς και ισολογισμούς και προπαντός να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεων του.
ε) Τη δυσκολία που υπάρχει φέτος στους π/υ με την πλήρη αντιστοιχία των ανταποδοτικών υπηρεσιών σύμφωνα με την ΚΥΑ του π/υ. Θα μιλήσουμε αφού πρώτα δούμε κανένα ποσουδάκι.
Και βεβαίως σε πολλούς άλλους παράγοντες, εκ των οποίων άλλους μπορούμε να τους αναφέρουμε δημόσια και άλλους μεταξύ μας στην ταβέρνα ή το καφενείο για να γελάμε ή να παθαίνουμε κατάθλιψη, όπως το δει κανείς.
Τις προάλλες κυκλοφόρησε κάπου μεταξύ του αντιδημάρχου και των μελών της Οικ.Επιτροπής, ένα θέμα προς συζήτηση που αφορά στα δυνητικά τέλη. Δεν πιστεύω να ετοιμάζουν αύξηση των τελών και ειδικά αυτών της καθαριότητας!!! Δεν πιστεύω να έχουν τόσο θράσσος!!!!
Ευχαριστώ το Εν Άνδρω για τη φιλοξενία

This comment was minimized by the moderator on the site

Τέτοιο τραγελαφικό ΤΡΙΟ, η Ιστορία της Άνδρου δεν γνώρισε ΠΟΤΕ από αυτό που ζούμε αυτόν τον καιρό. Το ύστατο έργο μιας δημοτικής Αρχής είναι η κατάθεση του προϋπολογισμού του Δήμου. Εάν δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν αυτήν την Βασική ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, πως τους εμπιστεύεστε ότι θα λειτουργήσουν τον ΧΥΤΥ σύμφωνα με τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές;
Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι ακόμα και ο Έπαρχος άρχισε να ξεκαθαρίζει τη θέση του.
Τον Μάρτιο όταν ο Έπαρχος δήλωνε ότι έχει αργήσει ο Δήμος και ότι θα κινδύνευε να χάσει τις χρηματοδοτήσεις, ΝΑΙ είχε δίκιο εκείνη την εποχή. Διαπιστώνοντας όμως στην Πορεία μια σειρά Ανεύθυνων, Παράνομων και Επικίνδυνων κινήσεων από τη Δημοτική Αρχή ενώ ταυτόχρονα ενημερωνόταν συνεχώς από τους Πολίτες με επιστημονικό, κόσμιο και νόμιμο τρόπο για την κατάσταση και την επικινδυνότητα στο περιβάλλον, ήταν προδιαγεγραμμένο ότι με μαθηματική ακρίβεια θα κατέληγε στην άποψη που διατύπωσε στο Εν Άνδρω προχθές.
ΑΛΛΑΞΑΝΕ τα δεδομένα. Γνωρίζετε την περίφημη φράση του Κεινς όταν, ένας από το ακροατήριο του επεσήμανε ότι έλεγε άλλα στο παρελθόν. Και ο Κέινς του απάντησε «αγαπητέ, όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω και άποψη. Εσείς τι κάνετε;» Είναι λογικό να αλλάζω απόψεις, να κάνω λάθος. Μόνο οι στόκοι δεν αλλάζουν γνώμη. Και μόνο οι άπρακτοι δεν κάνουν λάθη.
Κάποιος Επισκέπτης στο Εν Άνδρω του έχει προτείνει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση και εξαρτάται από τον ίδιο εάν θα την υιοθετήσει μιας και δεν επιδέχεται αυτή η λύση καμίας αμφισβήτησης και μάλιστα σε τρεις μήνες θα έχει το νησί χώρο για ΧΥΤΥ χωρίς να ματώσει καμία μύτη. Είναι πρόταση ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ και όχι ΘΕΣΗΣ.
Η Πρόταση έχει ως εξής:
Επισκέπτης - Βέρος Ανδριώτης
" ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ
Τα ηνία στα χέρια :
Ακύρωση της υπάρχουσας κατάπτυστης ΜΠΕ, επαφή με τους μηχανικούς του Χωροταξικού και καθηγητές Πανεπιστημίου για την εξεύρεση των "ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ" περιοχών για χωροθέτηση ΧΥΤΥ στο νησί. Εάν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ περιοχές ή συστήματα GIS, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ περιγράφονται με μεγάλη λεπτομέρεια στη σχετική Ελληνική ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
Σε 3 μήνες θα έχετε και θέση και ΚΑΘΟΛΙΚΗ Αποδοχή από τους Ανδριώτες , οι οποίοι και ΑΓΑΛΜΑ θα σας κάνουν και θα προλάβετε τις προθεσμίες.
Αυτή είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση."

Πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη και το Χωροταξικό και επομένως τελειώσανε οι προσεγγίσεις του Ποδαριού τύπου "πείτε μας ποια θέση έχετε να προτείνετε εσείς".
Ο Έπαρχος είναι ευφυής και έχει καταλάβει ότι μόνο επιστήμονες τελικά μπορούν να αποφανθούν και όχι ο κάθε ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ και έτσι έχει διαχωρίσει τη θέση του.
Προηγήθηκαν φυσικά και η Αντιδήμαρχος κ. Μαμάη καθώς η Δημοτική Σύμβουλος Υδρούσας κ. Βολίκα που διαχώρισαν τη θέση τους όχι μόνο για το θέμα της Πλούσκας αλλά τελευταία και για κάποιο άλλο σοβαρό θέμα που απασχολεί την Υδρούσα αυτόν τον καιρό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι δεν έχουν πάψει από την πρώτη μέρα να δείχνουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΑΝΤΡΙΚΙΑ τη θέση τους και το ενδιαφέρον τους για τον τόπο τους .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ-ΠΡΟΒΛΕΨΗ:
Ένας - Ένας από τα άτομα που απαρτίζουν τον πολιτικό χώρο θα απομακρύνεται από το ανεξέλεγκτο ΤΡΙΟ μέχρι να καταρρεύσει...εάν δεν προλάβουν οι Εισαγγελείς.