Δημοτικό συμβούλιο 23/12: ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε…

Επιτέλους ο από μακρού αναμενόμενος προϋπολογισμός έφτασε στις 23/12. Ήτοι 8 μόλις μέρες πριν τελειώσει ο χρόνος! Και ήρθε και σε διαδικασία “fast track”, όπως είπε ένας σύμβουλος! Οι πίνακες δόθηκαν την προηγουμένη στους συμβούλους!!! Και μέσα σε 24 ώρες συγκλήθηκαν και συζήτησαν το θέμα η δημαρχιακή επιτροπή, η οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο!!!

Η οικονομική επιτροπή θυμίζουμε συγκαλείται με την παλιά σύνθεση γιατί δεν διέγραψαν αυτούς που έφεραν προς διαγραφή! Και δεν αντικατέστησαν αυτούς παραιτήθηκαν!!! Και ξέχασαν και τις …κάμερες!!! Γιατί άραγε;

Μιλάμε για δημοκρατικές διαδικασίες… ροκ! Έχουν πετύχει νέο ρεκόρ Άνδρου, αλλά και Αιγαίου Πελάγους! Για να φανταστείτε τους στόχους του 2016 τους έδωσαν στους συμβούλους μόλις μισή ώρα πριν το συμβούλιο σε ορισμένους και σε όλους την ώρα του συμβουλίου!!!

Και το καλύτερο: επικαλέστηκαν για την όλη κατάσταση γύρω από τον καθορισμό των διαφόρων δημοτικών τελών απόφαση του 2011 που την είχαν καταψηφίσει τότε!!! Άπαικτη ομάδα. Και το επιπλέον (πάντα υπάρχει και επιπλέον) ήρθε και η καταλυτική σύγκριση εκ μέρους του δημάρχου που είπε πως μόνο 3 νησιά έχουν καταθέσει προϋπολογισμό! Πρώτον, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Δεύτερον, εντυπωσιακή η σύγκριση πάντα με τους χειρότερους! Σαν τους κακούς μαθητές που κρύβονται στο σωρό κάποιων που είναι εξισου κακοί!! Και συνεχίζουν…

Άλλα ενδιαφέρoντα σημεία της συζήτησης. Τα έσοδα του 2015 ήταν λιγότερα έτσι ο προϋπολογισμός του 2016 είναι πολύ πιο σφικτός και χαμηλών προσδοκιών. Τα έσοδα είναι υπερεκτιμημένα και αυτή τη χρονιά και μοιάζει βέβαιο πως δεν θα μπορέσουν να τα εισπράξοθν! Στους συμβούλους δεν δόθηκε η έκθεση του Παρατηρητηρίου για τον προϋπολογισμό!! Την οποία έκθεση ζήτησαν στο συμβούλιο, αλλά δεν δόθηκε και ακόμα την περιμένουν!!! Τέλος το συμβούλιο, μέρες που είναι, κατάφερε και ξεκίνησε με 12 συμβούλους παρόντες!!! Ευτυχώς αυξήθηκαν στην πορεία και μια ώρα μετά έφτασαν του 16!!

Επόμενο συμβούλιο ορίστηκε, καμία έκπληξη πλέον, στις 30/12!!! Με θέμα την έγκριση απολογισμού-ισολογισμού χρήσης 2012. Κάτι που και αυτό είχε αναγγελθεί από τον Νοέμβριο!!!

Το έχουμε ξαναγράψει: «εχθρός τους είναι ο εαυτός τους».

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αχ Θεοδοση... σε λιγο καιρο στον Δήμο θα μείνεις εσυ και ο Τάκης.. Οι υπόλοιποι θα έχουν φύγει!! Μόνο στό facebook δεν σου λέει ακόμα τι να ανεβάσεις ο Τάκης.. Αχ Θεοδόση

This comment was minimized by the moderator on the site

Αλήθεια "
Ο Theodosis Sousoudis πρόσθεσε 24 νέες φωτογραφίες.
Χθες στις 2:54 μ.μ. ·
Από τον πρωινό καφέ που προσέφερε ο Δήμος.μας σήμερα σε όσους ήθελαν να απολαύσουν μια ηλιόλουστη μέρα δίπλα στο.στοιχείο μας, την θάλασσα.
Ευχαριστούμε την διοίκηση του Ν.Ο.Α. για την προσφορά του πανέμορφου χώρου του Ομίλου.
Και του Χρόνου!!!"

Aυτά περιλαμβάνονται στον προυπολογισμό???

This comment was minimized by the moderator on the site

Aγαπητοί "ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ" και "ΑΠΩΝ".
Πραγματικά μόνο κάποιος με " ειδικότητα περί την ψυχική υγεία" μπορεί να εξηγήσει αυτές τις ενέργειες του Δήμου.
Από την μια αναρτήθηκε σε ηλεκτρονικό μέσο άρθρο με τίτλο "Συνεπής ο Δήμος Άνδρου ως προς την υποβολή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης" και από την άλλη ο Δήμος ήταν απών στην σύσκεψη του Υπουργείου Εσωτερικών για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης του Δήμου για τα απορρίμματα!!!!!!!
Και φυσικά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ.....
Και φυσικά η φράση "και συνεχίζουμε", μάλλον αναφέρεται στην ψευδαίσθηση ή παραίσθηση που έχουν στο φτωχό τους το μυαλό και νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ

Συμφωνώ μαζί σας. Το συγκεκριμένο άρθρο στην κοινή Γνώμη προφανώς εσφαλμένα η κυρία Βαρλάμη το ονόμασε Ρεπορτάζ. Δελτίο Τύπου του Δήμου ήτανε. ΜΗΔΕΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαφήμιση? της Οικονομικής Υπηρεσίας Δήμου Άνδρου στην Κοινή Γνώμη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κοινή Γνώμη, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και ταξιδεύει στο FB από τον προσωπικό λογαριασμό του Δημάρχου.
Είναι σίγουρο ότι η κ. Βαρλάμη γράφει καλύτερα όταν δεν της υποβάλλουν το κείμενο. Την αδικεί η ενσωμάτωση στα κείμενα της, των εκφράσεων του Χ.Β. Υποβιβάζει τη νοημοσύνη μας όταν διατείνεται ότι διαβάζοντας τον π/υ κατάλαβε τόσες λεπτομέρειες, όπως ότι ο Δήμος θα δώσει με δόσεις τα χρωστούμενα στην ΑΜΚ εταιρία Θησέας στην οποία συμμετέχει, (φέτος μόνο 3918,00€!).

Με καταπληκτικό τρόπο σερβίρεται ως θετικό γεγονός η μόλις δύο ωρών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα 3 μέρες μετά την ομόφωνη ψήφιση των τελών. Αποσιωπάται το γεγονός ότι δε δόθηκε χρόνος στους συμβούλους να μελετήσουν τον π/υ. Θα δούμε τι θα γράψει η εφημερίδα αν ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης δώσει τον π/υ στους συμβούλους την προηγούμενη της ψήφισης του. Πρόλαβε να μελετήσει η κ. Βαρλάμη για τα χρωστούμενα που άφησε η τέως δημοτική αρχή σε αυτόν τον οσιομάρτυρα αντιδήμαρχο. Δεν πρόλαβε όμως να δει ότι τα ίδια έσοδα του Δήμου είναι μειωμένα σε σχέση με αυτά του 2015 κατά 389.225,26€. Δεν πρόλαβε να δει τη σφαγή που κάνει ο μέγας αντιδήμαρχος στις κοινωνικές και πολιτιστικές δαπάνες, με τον αποδεκατισμό της επιχορήγησης προς την Κοινωφελή Επιχείρηση και προς το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Ούτε βέβαια μπόρεσε να δει ότι έως τις 30 Νοεμβρίου ο Δήμος είχε εισπράξει 74.165,03€ για τις σχολικές επιτροπές και δεν τους είχε αποδώσει ούτε ένα ευρώ για λόγους που μόνο η αυτού εξοχότητα Χ.Β. γνωρίζει. Έχει και το θράσος να υπολογίζει αυτά τα χρήματα, των σχολικών επιτροπών στο ταμειακό διαθέσιμο του Δήμου.

Πως κατάλαβε η δημοσιογράφος από την ψήφιση του π/υ το μεγάλο αγώνα που κάνει ο Δήμος για την αναδιοργάνωση της οικονομικής υπηρεσίας? Πως ξεχώρισε μέσα από όλα τα έργα τις τσιμεντοστρώσεις των 162.142,00€? Τι αλήθεια της έκανε εντύπωση και πως ξέρει ότι το έργο αυτό προϋπολογίζεται για πρώτη φορά? Ας πληροφορηθεί λοιπόν ότι για τα έτη 2011,2012, 2013 και 2014 τα ποσά που είχαν εγγραφεί για τσιμεντοστρώσεις ήταν 338.723,86, 199410,94,242.548,32 και 181.511,10 αντίστοιχα. Εν κατακλείδι αυτά και μερικά μικρά όπως η ανάθεση σε κάποιον να φτιάξει το περιουσιολόγιο, αν είδα καλά θα προσλάβει κάποιον εργολάβο να του εκδίδει καταλόγους, θα έχει γιατρό εργασίας με 3.000,00€, κάποιος θα φτιάξει το Ε9 με άλλα τρία χιλιάρικα είναι η πεμπτουσία του φετινού π/υ. Το κορυφαίο όλων ο τρόπος που παρουσιάζεται το γεγονός ότι ο Δήμος δε θα επιστρέψει τα χρήματα του δανείου του πρώην δήμου Κορθίου, όπως ομόφωνα είχε αποφασίσει το ΔΣ τον Οκτώβρη του 2014. Ας μας πει κάποιος σε ποιο σημείο του π/υ εξόδων βρίσκονται οι ειδικές δαπάνες που θα πληρωθούν από το δάνειο και πόσες είναι αυτές που απαιτούνται δικαστικά?

Όταν λοιπόν ένας δήμος με π/υ 13 εκ. περηφανεύεται ότι ενέγραψε ποσά 3 ή 4 χιλιάδων καταλαβαίνουμε τι θα γίνει του χρόνου. Όταν συμφωνεί ότι έχει 800,000,00 χρωστούμενα (έχει υπολογίσει άραγε τα ποσά που έχουν ήδη δεσμευτεί για το 2016?) , ας μας πει πόσα χρήματα δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το 2014 από την ειδική επιχορήγηση για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Ας μας δείξει που έχει εγγραφεί το ποσό των 54.246,74€ που έχει προϋπολογιστεί για τη μελέτη του παιδικού σταθμού. Εγώ βλέπω μόνο 10000,00€. Κοντός ψαλμός αλληλούια σε λίγο έρχονται τα τελικά του 2015.

Ποιος ειδικός (όχι οικονομολόγος αλλά ειδικότητας περί την ψυχική υγεία) μπορεί να καταλάβει γιατί μπήκε θέμα αναπροσαρμογής των τελών, για να αποφασιστεί ομόφωνα ότι ισχύουν οι αποφάσεις του 2011? Γιατί αιτιολογημένα δεν αποφασίστηκε η μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης αφού ο π/υ χρειάζεται μόνο 5000,00 έσοδα ΚΑΕ 032 για την ύδρευση και 3000,00 ΚΑΕ 034 για την αποχέτευση? Από το 2011 έως σήμερα οι μισθοί έχουν μειωθεί 40 έως 50%.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί δεν παραβρέθηκε ο Δήμαρχος???

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ &
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓEIΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2,
101 83 Αθήνα
Τηλ.: 213 136 4915, 213 136 4916,
213 136 4351, Fax: 213 136 4402
E-mail: pressoffice@ypes.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε, σήμερα, ευρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία αναθεώρησης των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου σε εφαρμογή του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).
Τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΣΔΑ κ. Ευάγγελο Καπετάνιο, χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κώστας Πουλάκης ο οποίος και τους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο στέκεται πολύπλευρα δίπλα στους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης προγραμματισμού Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γεώργιος Σπανέλης, ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νικόλαος Θεοδωρίδης.
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, εκπροσώπησε ο σύμβουλος του Υπουργού κ. Δημήτριος Πολιτόπουλος.
Συμμετείχαν πολλοί Δήμαρχοι όπως Μυτιλήνης, Καλυμνίων, Κύθνου, Κέας και πολλοί αντιδήμαρχοι νησιών του Αιγαίου.
Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν και απεστάλησαν στα Υπουργεία ΕΣΔΑ και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα ΠΕΣΔΑ των δύο Περιφερειών με αυτό του Βορείου Αιγαίου να έχει σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εν λόγω Περιφέρειας, ολοκληρωθεί.
Το ΠΕΣΔΑ του Νοτίου Αιγαίου εκπονείται και ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν λόγω και της νησιωτικότητας της Περιφέρειας, θα καταβάλλει προσπάθειες μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν οι αιρεσιμότητες (υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στις καυτευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων) ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το Περιφερειακό Σχέδιο του Νοτίου Αιγαίου. Και εφόσον, φυσικά, όσοι Δήμαρχοι δεν έχουν αποστείλει τα Τοπικά τους Σχέδια, να το κάνουν.
Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Καπετάνιος, εντόπισε επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν κυρίως κατά την εκπόνηση ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου και αφορούν κυρίως στην καθυστερημένη εκπόνησης Τοπικών Σχεδίων κάποιων Δήμων.
Αναφέρθηκε, όμως και σε επί μέρους εκκρεμότητες Τοπικών Σχεδίων στο Βόρειο Αιγαίο οι οποίες θα ελεγχθούν και θα επισημανθούν παρατηρήσεις επί αυτών.
Εξέφρασε, επίσης, την αμέριστη συμπαράσταση στους εκπονούντες και τους κάλεσε να συμβάλουν όλοι μαζί, κάτι που όπως εκτίμησε, γίνεται. Εν τέλει, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτή τη φορά θα επιλυθεί ένα πρόβλημα που επί χρόνια παρέμενε άλυτο. Αυτό της Διαχείρισης των Απορριμμάτων.
Αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που επισύρει η νησιωτικότητα των δύο Περιφερειών και διαβεβαίωσε ότι άοκνα το ΥΠΕΣΔΑ θα σταθεί δίπλα στους εκπονούντες τα ΠΕΣΔΑ.
Το πέρας της σύσκεψης συνοδεύτηκε με ευχές για καλές γιορτές.

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ? ΕΨΑΧΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντα ανυπόμονο 'Εν Ανδρω'. Φαγώθηκες με τον προυπολογισμό. Ορίστε ήρθε η ώρα η καλή https://www.youtube.com/watch?v=24V4xFeIfo8

This comment was minimized by the moderator on the site

Το Κοσμοδρόμιο στις Στενιές εγκρίθηκε στον προυπολογισμό? Για να πηγαινοέρχονται τα ΟΥΦΟ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σίγουρα το έκαναν για να μας εκπλήξουν τα τέσσερα λιμάνια και το αεροδρόμιο.