Δημοτικό Συμβούλιο 30/12/15: Μάθαμε! Τι μάθαμε; Ευτυχώς δεν πάθαμε...

 

Οι 11 της πλειοψηφίας με τους δύο λογιστές στην μια άκρη του μισοάδειου τραπεζιού. Οι δύο της αντιπολίτευσης δεν διακρίνονται στην άλλη άκρη. Ενδιαμέσως το μικροπαραταξιακό χάος...

Μερικές ενδεικτικές λεπτομέρειες του δημοτικού συμβούλιου της 30ης Δεκεμβρίου 2015 δίνουν το "υπέροχο" πολιτικό κλίμα που επικράτησε στην τελευταία συνεδριάση την προτελευταία νύχτα του 2015 που είχε θέμα τους ισολογισμούς του 2011 και του 2012!  

(α) Αρχικά το ΔΣ άργησε να αρχίσει - μέρα που ήτανε! Οι υπεύθυνοι φαίνεται πως έψαξαν πολύ για να βρουν τους 11 παρόντες της πλειοψηφίας για να υπάρξει απαρτία. Στο δεύτερο μέρος της συνεδριάσης παρακάλεσαν ιδιαίτερα τον κ. Μπάλα για να μην φύγει πριν την λήξη! Από την αντιπολίτευση εμφανίστηκαν μόνο δύο (Θεολόγου-Βάμβουκας)! Μάλλον οι αρμόδιοι τώρα θα έμαθαν πως δεν είναι πολύ έξυπνο να βάζουν συμβούλια τέτοιες μέρες!

(β) Η καλύτερη ατάκα της βραδιάς ανήκει στον Λευτέρη Μπάλα! Μπαίνοντας στην άδεια αίθουσα, πριν αρχίσει το συμβούλιο, είπε το αμίμητο: «τώρα θα ψηφίζουμε εμείς τέτοια μέρα τον δικό τους ισολογισμό»!!! Οι τρεις παρόντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας συγκατένευσαν. Μια μικρή λεπτομέρεια: αντιδήμαρχος το 2011 (με τους "άλλους" τότε) ήταν ο… ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΑΛΑΣ!!! Μιλάμε για ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

Όμως ο μικροπαραταξιακός οίστρος στο δημοτικό συμβούλιο είναι τέτοιος που όλοι καταγγέλλουν όλους. Έτσι από κεκτημένη ταχύτητα ο κ. Μπάλας κατήγγειλε… τον εαυτό του!!! Οι τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας… επικρότησαν! Κάναμε τον κόπο και επισημάναμε στον ένα την αντίφαση! Ξεράθηκε στα γέλια! Δεν το είχε σκεφτεί!!!

Η ορκωτή λογίστρια διαβάζει την έκθεσή της...

(γ) Η εισήγηση της ορκωτής λογίστριας ήταν ένα μάθημα για αρχαρίους με θέμα "πώς να συντάξετε σωστά έναν ισολογισμό"! Διήρκεσε κοντά μία ώρα και τριάντα λεπτά! Τι μάθαμε; Αυτά που ξέραμε και τα έχουμε γράψει στο Εν Άνδρω από τον Σεπτέμβριο του 2014! Μάθαμε πως ο Δήμος Άνδρου κατά την πρώτη χρονιά σύστασης του ήταν ένα χάος. Όπως εξήγησε ο κ. Θεολόγου το χάος προήλθε από το γεγονός πως Κόρθι και Υδρούσα δεν είχαν διπλογραφικό σύστημα! Μόνο η Χώρα (σημ. χάρη στον Δημήτρη Γιαννίση!) είχε από το 2000! Οι άλλοι δύο δήμοι έφεραν τα τιμολόγια σε σακούλες! Άντε να βγάλεις άκρη! Και φυσικά δεν έβγαλαν άκρη...

Κάπως έτσι οι εγγραφές έγιναν όπως έγιναν! Κάπως έτσι η ορκωτή βρήκε στον ισολογισμό μια διαφορά μείον 1.580.000 ευρώ!!! Η ορκωτή λογίστρια εξήγησε σημείο προς σημείο που υπήρχαν λάθη και που προέκυπταν παράτυπες λογιστικές εγγραφές, λάθος καταχωρήσεις! Λάθη πολλά… Τα οποία η κυρία διάβασε ένα-ένα από την γραπτή έκθεση της με θρησκευτική ευλάβεια! Μια έκθεση την οποία όλοι είχαν πάρει γραπτά και διαβάσει εγκαίρως! Τον ισολογισμό, όμως, τον πήραν μόλις την προηγουμένη! Το χειρότερο της υπόθεσης ήταν πως η κυρία δεν είχε καμία ευχέρεια λόγου και κούρασε αφάνταστα τους περισσότερους που την παρακολούθησαν.

(δ) Ο πολιτικός διάλογος που ακολούθησε αρχικά δεν έκρυβε εκπλήξεις. Απέκτησε όμως σασπένς με τις «διευκρινιστικές ερωτήσεις» του αρμόδιου για τα οικονομικά όταν εστιάσε στην υπόθεση των ανεμογεννητριών στον Δήμο Κορθίου το 2002!!!

Ο κ. Θεολόγου, που παραδέχτηκε το χάος στη διαχείριση του 2011, θεώρησε ότι το θέμα των ανεμογεννητριών ήταν άτοπο (αφορούσε τον Δήμο Κορθίου το 2002 και όχι τον ισολογισμό του Δήμου Άνδρου του 2011). Κάπου εκεί υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του αρμόδιου για τα οικονομικά με τον Ν. Θεολόγου, η οποία κατέληξε ως συνήθως σε κόντρα επί του προσωπικού.

Η ορκωτή λογίστρια εξακολουθεί να διαβάζει την έκθεσή της. Γύρω της όσοι μπορούν, όπως μπορούν, παρακολουθούν!...

Εκεί όμως είχαμε την έκπληξη καθώς ο κ. Θεολόγου είπε τον κ. αρμόδιο «διπολικό»!! Και κατέληξε πως σε όξυνση μεταξύ τους σε προηγούμενο χρόνο ο κ. αρμόδιος επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον του!! Το γεγονός αυτό το αρνήθηκε κατηγορηματικά ο κ. αρμόδιος λέγοντας, ανάμεσα σε άλλα, πως δεν συνηθίζει κάτι τέτοιο γιατί δεν τον βοηθά... η σωματική διάπλασή του! Εκεί ύψωσε την φωνή λέγοντας: ας βρεθεί έστω και ένας να επιβεβαιώσει την αναφορά του κ. Θεολόγου!

Το σεμνό επεισόδιο έληξε κάπου εκεί με μερικά χαμόγελα, αλλά και μερικούς έντονους μορφασμούς αποδοκιμασίας του κ. δημάρχου προς τον κ. Θεολόγου. Ο κ. Θεολόγου αφού άκουσε μάλλον απαθής τον πρόεδρο του ΔΣ να δηλώνει το κλασικό "όποιος έχει κάτι να καταγγείλλει να πάει στην αστυνομία", συνέχισε απτόητος την ομιλία του… επί πολιτικών ζητημάτων!!! Ήταν η κορύφωση ενός σουρεαλιστικού συμβάντος στην πατρίδα του πατριάρχη του ελληνικού σουρεαλισμού Ανδρέα Εμπειρίκου!!! Και ήταν το μόνο που ζωντάνεψε λίγο τα βλέματα των, κατά τα άλλα, απαθών και σιωπηλών συμβούλων της πλειοψηφίας που πολλά ακούν κι ελάχιστα μιλούν εδώ και ενάμιση χρόνο!!!

Από όλους μόνο ο κ. Μπάλας μίλησε και επισήμανε την αντίθεση του σε ένα σημείο της έκθεσης, που αφορούσε προβλέψεις των επομένων χρόνων. Παρά τις εξηγήσεις του κ. αρμόδιου επί των οικονομικών, αλλά και αυτές του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπάλας δεν επείσθη!

Στην ψηφοφορία, που ακολούθησε, είχαμε μια θετική έκπληξη: ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Βάμβουκας, συμβιβαστικός, ψήφισε υπέρ λέγοντας πως δεν έχει νόημα να δίνουμε μάχες για το 2011 όταν αρχίζει το 2016 και όταν δεν έχουμε ακόμα ούτε ους ισολογισμούς του 2013 και του 2014…

(ε) Ακολούθως ήρθε ο ισολογισμός του 2012. Εκεί και υπό την απειλή του κ. Μπάλα (είπε πως αυτός δεν κάθεται να ακούσει μια ακόμα πολύωρη μακροσκελή ανάγνωση μιας γραπτής έκθεσης) όλα ξαφνικά έγιναν συνοπτικά. Μέσα σε 10 λεπτά η σεμνή τελετή έληξε χωρίς άλλο επεισόδιο. Ο ισολογισμός του 2012 υπερψηφίστηκε. Και πάλι ο κ. Βάμβουκας, συμβιβαστικός, τον ψήφισε ζητώντας ακομα μια φορά να έρθουν και οι ισολογισμοί του 2013 και 2014, ώστε να φτάσουμε κάποια στιγμή σε αυτόν του 2015…

Και κάπου εκεί όλοι σκόρπισαν γρήγορα και ανακουφισμένοι μέσα στην κρύα νύχτα…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μοναδικά και αξέχαστα!
Διαδώστε τα παντού! Δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!
https://youtu.be/SJUl7iizmNk

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΤΕΌΣ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μαλλον απο την Υδρουσα ειναι το χρεος....

This comment was minimized by the moderator on the site

Χαρά στο κουράγιο σου χρονιάρες μέρες Εν Ανδρω που υπομένεις τα βασανιστήρια παρακολούθησης των μακάβριων αυτών συνεδριάσεων, που το 2015 ασχολούνται με τα τυμπανιαία πτώματα των ισολογισμών του 2011,2012,κοκ. Αλήθεια τα ανοίγματα των παρελθόντων ισολογισμών πχ, μια διαφορά μείον 1.580.000 ευρώ!!! που αναφέρεις ποιός θα τα καλύψει? Εμείς οι δημότες, δηλαδή τα γνωστά υποζύγια.

Γι'αυτό στην πατρίδα του πατριάρχη του ελληνικού σουρεαλισμού Ανδρέα Εμπειρίκου, όπως τον μνημονεύεις, εισηγούμαι πριν την ανάγνωση ισολογισμών και προυπολογισμών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρου να διαβάζει ο Πρόεδρος φωναχτά αποσπάσματα από το βιβλίο-δοκίμιο του κορυφαίου σουρεαλιστή ψυχαναλυτή συμπατριώτη μας Ανδρέα Εμπειρίκου που έχει τίτλο:
" Ψυχαναλυτικά κείμενα - Μια περίπτωσις ιδεοψυχαναγκαστικής νευρώσεως με πρόωρες εκσπερματώσεις" από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΚΟΜΑΝΗΣ .

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟ ΤΟΤΕ ? Η ΔΙΣΑΦΟΡΑ - 1.580.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΗΤΑΝ ΦΕΣΙ ? ? ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ? ? ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΟΠΩΣ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.