Καλυμμένοι, συγκαλυμμένοι και ακάλυπτοι…

Και μετά τους ορκωτούς τι; "Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν, ίσως, κάποιο θάμα!" Από το ποίημα "Οι Μοιραίοι" του Κ. Βάρναλη...

Είναι πέρα από κάθε προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με την σημερινή παράταξη της πλειοψηφίας στον Δήμο Άνδρου. Για πρώτη φορά μια παράταξη πορεύεται χωρίς ενότητα! Και για πρώτη φορά κυριαρχείται από τις προσωπικές στρατηγικές των στελεχών της σε τέτοιο βαθμό. Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης της Άνδρου.

Το πρώτο εμφανές ρήγμα στη σημερινή πλειοψηφία έγινε στις 26/2/15 στην ψηφοφορία για την εντελώς αψυχολόγητη και αυθαίρετη προσπάθεια χωροθέτησης στον Καμπανό! Το δεύτερο έγινε στις 10/10/15 στην ψηφοφορία για την Πλούσκα! Το τρίτο εκδηλώθηκε μετά την είδηση για την ομόφωνη έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου της χωροθέτησης της Πλούσκας στις 28/12/15!

Κάτω από ένα απλά πληροφοριακό δημοσίευμα μας 206 λέξεων (που διάβασαν 2800 αναγνώστες) αναρτήθηκαν 135 σχόλια (πολλών χιλιάδων λέξεων)!!! Από αυτά τα 20 σχολίαζαν θετικά ή αρνητικά το τι ψήφισαν τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας της Υδρούσας, οι Μ. Μαμάη, Α. Βόσσος, Α. Βολίκα! Το παράδοξο είναι πως τα αρνητικά σχόλια (όλα πολύ απαξιωτικά) τους ξεχώριζαν εμφανώς από τους άλλους 4 συμβούλους της πλειοψηφίας, που κι αυτοί δεν ψήφισαν την απόφαση χωροθέτησης. Θυμίζουμε πως τρεις επίσης σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταψήφισαν, οι Κ. Θωμάς, Λ. Πολίτου, Ν. Μαμάη! Και ένας δεν «φάνηκε ποτέ στον ορίζοντα» (Λ. Μπάλας)!

Όμως τα σχόλια «στόχευαν» μόνο τους τρεις πρώτους!

Από το πρώτο σχόλιο μέχρι σήμερα έχουν περάσει πια πάνω από 10 μέρες. Σχόλια και αντιπαραθέσεις πολλαπλασιάστηκαν και οξύνθηκαν, αλλά κανείς δεν βγήκε να πει μια κουβέντα για το απαράδεκτο των στοχευμένων επιθέσεων, που δέχονταν τα τρία στελέχη από τους οπαδούς του δημάρχου!

Θα πείτε και που ξέρουμε πως αυτοί που τα γράφουν είναι του δημάρχου; Σωστό! Ένας λοιπόν ακόμα λόγος να βγει ο δήμαρχος και να τα αποκηρύξει! Όμως δεν βγήκε!!!

Το ότι τα σχόλια είναι ανώνυμα δεν αναιρεί το γεγονός πως είναι ανοικτές πολιτικές παρεμβάσεις που διασπούν την παράταξη του! Θα ήταν εύκολο με μια ενωτική δήλωση ο δήμαρχος να τα είχε σταματήσει! Όπως έπραξε μετά την ψηφοφορία στις 10/10 όταν η παράταξη του υπέστη «ρήγμα» για πρώτη φορά και αυτός με δήλωση του σταμάτησε τότε τα όποια σχόλια!

 -  Να εικάσουμε πως το έπραξε τότε για να καλύψει μόνο τους άλλους τέσσερις; Τους άλλους τέσσερις που σήμερα δεν σχολιάζονται! Να εικάσουμε πως στα μάτια των φανατικών η ψήφος των άλλων τεσσάρων μάλλον «εξαγνίζεται και καθαγιάζεται» για λόγους «ομολογίας πίστης» στο πρόσωπο του δημάρχου;

Οι συνεχιζόεμενες αντιφάσεις του δημάρχου γίνονται εμφανέστερες και από το γεγονός πως μόλις προχτές έβγαλε δελτίο τύπου για να καλύψει άλλο σημαίνοντα παράγοντα του συνδυασμού του, που δέχθηκε επικρίσεις για ένα τιμολόγιο, το οποίο στο τέλος εγκρίθηκε!

Τα παραπάνω μας λένε πως:

-         -   Ο δήμαρχος έχει «τρία μέτρα και τρία σταθμά» απέναντι στους συμβούλους του! Άλλους τους καλύπτει αμέσως! Άλλους τους συγκαλύπτει εμμέσως! Και άλλους τους αφήνει ακάλυπτους! Είναι προφανές πως ο δήμαρχος δείχνει «ενωτικό πνεύμα» μόνο προς όσους συμβούλους του έχουν προβεί σε «ανοικτή ομολογία πίστεως» στο πρόσωπο του! Ανεξαρτήτως του τι ψηφίζουν!!!

-         -  Αλλά και ο πρόεδρος του ΔΣ δεν πάει πίσω! Απέναντι στον επί πολλά χρόνια στενότερο συνεργάτη του (και κατά δήλωση του ιδίου «στενό φίλο του») κ. Α. Βόσσο δεν βγήκε να πει μια κουβέντα μιας και οι δύο καταψήφισαν την Πλούσκα! Ή, μήπως κάποιος δεν την καταψήφισε; Είναι προφανές πως ο πρόεδρος του ΔΣ σιγοντάρει τον δήμαρχο σε ένα ακόμα λαμπρό δείγμα «ενότητας», «αλληλεγγύης», αλλά και υποβόσκουσας εχθρότητας και αλληλοκαρφωμάτων (!!!) μέσω των οποίων ασκεί την πολιτική της η σημερινή διοίκηση!!!

-  Αλήθεια γνωρίζουν οι υβρίζοντες τα τρία στελέχη της παράταξης του δημάρχου πως αν αυτοί π.χ. αποχωρήσουν τότε η δημοτική αρχή ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στο ΔΣ; Αντιλαμβάνεται, άραγε, ο δήμαρχος πως η στάση φυγής από την πραγματικότητα, που έχει υιοθετήσει, επιτρέπει σε πολλούς να διαλύσουν την παράταξη του; Και αν συμβεί αυτό πως νομίζει ότι θα διοικήσει τα επόμενα χρόνια; Ή, μήπως έχει άλλες σκέψεις που δεν ξέρουμε;

Δυστυχώς καθημερινά καθίσταται ενφανέστερο πως η σημερινή πλειοψηφία πλέει χωρίς πυξίδα. Η ηγεσία της δεν αντιλαμβάνεται το τι πρέπει να κάνει για να κρατήσει ενιαίο το πλήρωμα ενός σκάφους, που δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να πλεύσει. Κι αυτό ενώ έχουν μπροστά πολλούς και δύσκολους κάβους. Έχουν τον κάβο του ΣτΕ για τον ΧΑΔΑ! Έχουν τον κάβο της χωροθέτησης για τον δεματοποιητή! Έχουν τον κάβο της εξεύρεσης ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ για τους κομποστοποιητές! Έχουν τον κάβο της εναπόθεσης των σκουπιδοδεμάτων! Έχουν τον κάβο της ανάπλασης της παλιάς χωματερής!...

Έχουν, έχουν, έχουν…

Το μόνο που φαίνεται πως δεν έχουν είναι ενότητα και μυαλό…

«Εν Άνδρω» 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΟΥΙΖ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΣΣΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΟ(ΚΑΤΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ??????ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ???

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΝΤΡΑΣΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΤΟ 2012 ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ Η ΠΛΟΥΣΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΑΚΑΤΑΛΗΛΗ ΘΕΣΗ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΟΥ. ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ι ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Μαμάη, Βολίκα και Βόσσος κύριε Μπασαντή ,λένε οι ίδιοι ότι είναι ακάλυπτοι για να δικαιολογηθούν.Αυτοί τραβάνε το σχοινί και δεν ακολουθούν την ομάδα τους.Ξαφνικά τους απασχολεί που θα γίνει το χυτυ,χωρίς να έχουν τεχνικές γνώσεις για το θέμα.Δεν είναι σοβαρά αυτά που κάνουν.Ποτέ δεν πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο,τεκμηριωμένα.Δεν έχουν το θάρρος να πιάσουν το μικρόφωνο και να προτείνουν μια θέση την σωστή θέση ,αφού γι'αυτούς όλες οι άλλες είναι λάθος.Βασικά τωρα δεν θέλουν στην Πλούσκα αλλά ειδικά οι δυό απ'αυτούς καίγονται μη πάνε στο Μακροτάνταλο και τότε θα χάσουν και την Βολίκα.Μετά τι κάνουμε;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΔΩ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΟΥΣ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενότητα;
Προκειμένου να υπάρξει Ενότητα είναι απαραίτητο να υπάρχει ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ξεκάθαρος και κατανοητός προς όλους και είναι απαραίτητη η ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΕΝΙΑΙΑ ομαδική προσπάθεια προς το στόχο.
Δεν συμφωνώ με απόψεις όπως του Κίμωνα Μανέτα, όπου στο Facebook αναφέρει περί Δημοκρατίας και την ανάγκη ύπαρξης πολλών διαφορετικών απόψεων και το συσχετίζει με την Υγεία της Δημοκρατίας.
Ασφαλώς και συμφωνούμε με την πολυποικιλότητα απόψεων, κάτω όμως από συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ και ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ, αλλά όχι για ΔΙΑΦΟΡΕΤΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ μέσα στην ομάδα . Αυτό μάλλον του διέφυγε!
Ερώτημα: Γιατί δεν υπάρχει ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ μέσα στην παράταξη;
Αρχικά υπήρχε...μέχρι την κωλοτούμπα των τριών σχετικά με τη Χωροθέτηση ΧΥΤΥ. Αυτό δημιούργησε διαφορετικό στόχο από αυτόν της παράταξης που είχαν αρχικά συμφωνήσει προκειμένου να συνυπάρξουν. ΕΞ' ΟΥ και η ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΨΗΦΩΝ από τους ψηφοφόρους των.
Στη συνέχεια με μια παράξενη, περίεργη και παράλογη ΕΠΙΜΟΝΗ και ΕΜΜΟΝΗ στηρίζουν την κωλοτούμπα (χωροθέτηση στη συγκεκριμένη θέση). ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΧΡΟΝΟ; Πόσος καιρός έχει περάσει και πόσος χρόνος νομίζετε θα περάσει μέχρις ότου να ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ μια τέτοια χωροθέτηση;
Εάν είχαν ακυρώσει όλες τις θέσεις Εξ αρχής και είχαν αναθέσει τη Χωροθέτηση στους ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ Επιστήμονες ΣΗΜΕΡΑ θα είχαμε ΧΥΤΥ ενωμένοι και αγαπημένοι ΧΩΡΙΣ να ανοίξει μύτη.
ΓΙΑΤΙ όμως; Γιατί είναι καθαρά θέμα ηγεσίας.
Δεν μπορείς να έχεις ΤΡΕΙΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΣ σε ένα πλοίο. Χρειάζεται να υπάρχει ΈΝΑΣ Καπετάνιος και μάλιστα ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ και να μπορεί να επιβληθεί στο πλήρωμά του και ΌΧΙ το Αντίστροφο. Εδώ έχουμε έναν ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ "Βιτρίνα" ο οποίος υστερεί στο πιο βασικό χαρακτηριστικό που διαθέτουν όλοι οι ΗΓΕΤΕΣ και είναι αυτό της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Δεν καταλαβαίνει, δεν μπορεί να μιλήσει ο άνθρωπος.
ΚΟΥΙΖ: Κάντε ένα κόπο και αιτηθείτε να λάβετε αντίγραφο των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10/10/2015.
Ο άνθρωπος που έκανε την απομαγνητοφώνησε, όπου δεν καταλάβαινε τι έλεγε ο ομιλητής έγραφε τη λέξη ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΗ.
ΠΟΙΟΣ ομιλητής συγκέντρωσε τους περισσότερους χαρακτηρισμούς ως ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟΣ;
Δηλαδή δεν καταλάβαινε τι έλεγε ο ομιλητής;

Θα το αφήσω σε εσάς να το ανακαλύψετε και μετά να έχετε το θάρρος να επιστρέψετε στο συγκεκριμένο άρθρο και να δώσετε την Απάντηση στο κουίζ.
Συμπερασματικά και δικαιωματικά λαμβάνει τον ΕΠΙΣΗΜΟ τίτλον,
Θεοδόσιος, ο ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟΣ
https://www.youtube.com/watch?v=XLjePVLzwUQ

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να βρείς ποιος σε εξουσιάζει,απλώς σκέψου ποιος είναι αυτός που δεν επιτρέπεται να κριτικάρεις.
ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ
Γάλλος Φιλόσοφος

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙΑ:
Αφιερωμένο εξαιρετικά:
https://www.youtube.com/watch?v=1n1qL8B1TtA

This comment was minimized by the moderator on the site

Αθηναία μου καλά λες μη χρησιμοποιούμε τον Βόσσο ,κάποιες άλλες έχουν γίνει πολύ ανώτερες.Τα ειδικά σεμινάρια που παρακολούθησαν τις αναβάθμισαν.Πλέον δεν θα χρειάζεται να κουβαλάτε καθηγητές στα δημοτικά συμβούλια.Πάντως σε σκέφτομαι όταν τελειώσει το χυτυ με τι θα ασχοληθείς μετά;Θα κάνεις εξειδίκευση σε άλλο θέμα μετά;

This comment was minimized by the moderator on the site

απάντηση στο εξυπνοπούλη
Μην κουράζεσαι σε μάθανε τι είσαι άδικος κόπος κοίταξε την δουλειά σου και άσε τις εξυπνάδες κύριε ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΕ δεν μπορείς εσύ να πιάσεις τον ΒΟΣΣΟ στο στόμα σου αρκετά τον χρησιμοποίησες τόσα χρόνια

This comment was minimized by the moderator on the site

Γράφουν μόνο για την Μαμάη,Βολίκα και Βόσσο γιατί αυτοί οι τρεις πουλάνε πνεύμα.Το παίζουνε σωτήρες στην περιοχή.Δεν διστάζουν να κοντράρουν τον Δήμαρχο αρκεί να υψώνονται αυτοί.Ένας απ'αυτούς τραβάει και τον Κάρλο από τη μύτη του παίρνει αποφάσεις του τοπικού και αυτός απλά υπογράφει.

Περισσότερα