ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Άνδρος και Περιβάλλον» στο Χίλτον


Στην συγκέντρωση του Χίλτον όπου μίλησε ο δήμαρχος παραβρέθηκαν, σύμφωνα με το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου, 80 άτομα, από Άνδρο και Αθήνα, ανάμεσα τους αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι (φωτο: Δήμος Άνδρου)

Με την παρουσία 80, περίπου, συμπατριωτών μας πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Χίλτον η παρουσίαση των δράσεων του Δήμου Άνδρου, σε σχέση με το περιβάλλον.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια περιορισμού του όγκου των απορριμμάτων, καθώς και στην προσπάθεια περιορισμού των ρύπων, που για πρώτη φορά ξεκινά μια δημοτική αρχή του νησιού. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Άνδρου αναφέρθηκε:

-Στην απομάκρυνση όλων των σφάγιων που πλέον δεν καταλήγουν στον ΧΑΔΑ, αλλά μεταφέρονται στην Αθήνα.

-Στην προσπάθεια μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, μέσα από ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο σε όλα τα σχολεία της Άνδρου, καθώς και σε κατοίκους και επαγγελματίες.

Ο δήμαρχος, με την υπόλοιπη ομάδα των παρουσιαστών, παρακολουθεί προβολή σχετική με το θέμα της ομιλίας του (φωτο: Δήμος Άνδρου)

Η προσπάθεια ενημέρωσης θα εντατικοποιηθεί την άνοιξη και το καλοκαίρι, με βασικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση – συμμετοχή των επαγγελματιών.

-Στην προμήθεια 250 κάδων κομποστοποίησης που πρόκειται να τοποθετηθούν σε Γαύριο, Μπατσί, Χώρα και Κόρθι.

-Στη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα του ΕΟΧ για την εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω εναλλακτικών  μορφών. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα από αυτό πρόκειται να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά στον βιολογικό Κορθίου, ώστε να εξασφαλιστεί η ενεργειακή του αυτονομία, ενώ θα τοποθετηθούν 80 ενεργειακά αυτόνομα φωτιστικά LED, σε δημόσιους χώρους (πλατείες κλπ). Επίσης, ο Δήμος, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα προμηθευτεί ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, μικρά λεωφορεία, καθώς κι ένα μικρό φορτηγό, εξασφαλίζοντας περιορισμό των ρύπων και σημαντική οικονομία στα καύσιμα.

Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου, έγινε σύντομη ενημέρωση για το περιεχόμενο των ημερίδων για την ανακύκλωση, που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της Άνδρου, καθώς και αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας, από εξειδικευμένους επιστήμονες. Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο από το πρόγραμμα LIFE, η υλοποίηση του οποίου βοήθησε αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος του νησιού.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η απάντηση του κ.Γιάννη Μηνδρινού στην ερώτηση πολιτών στο facebook στην ομάδα ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ (https://www.facebook.com/groups/158125107873907/permalink/189822901370794/ )
που : θα πάει ο δεματοποιητής και που θα εγκατασταθούν οι 3 κομποστοποιητές.
Τα συμπεράσματα δικά σας!!
Το δικό μου συμπέρασμα ?
Όλα στον αέρα, κατά τα άλλα μιλάνε για ανακύκλωση

{ Γιάννης Μηνδρινός Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα. Η εκδήλωση δεν αφορούσε ούτε τον δεματοποιητή, ούτε τους κομποστοποιητές, αλλά την ανακύκλωση και το πρόγραμμα περιορισμού ρύπων στην Άνδρο μέσω των ΑΠΕ. Ανακοινώσεις σχετικά με τα θέματα δεματοποιητή -κομποστοποιητή θα γίνουν μόλις υπάρχει κάτι να ανακοινωθεί. Τώρα, όσον αφορά τα υπόλοιπα: Το ότι το πρόγραμμα των ΑΠΕ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ έχει ανακοινωθεί, σε δυο δελτία τύπου του Δήμου, το τελευταίο δίμηνο, τα οποία δημοσιεύτηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ. Ο Δήμαρχος ήταν παρών και τοποθετήθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκουρλέτη. Τέλος, δεν μπαίνω στη λογική της... αριθμητικής που αφορούν τους παρόντες στην εκδήλωση. Οι αίθουσες που διέθεσαν οι διοργανωτές στους Δήμους ήταν των 80 και 100 ατόμων. Ο Δήμος Άνδρου είχε πάρει αίθουσα 80 ατόμων που ήταν γεμάτη. Αλλά από τη στιγμή που οι ΤΡΕΙΣ παρόντες Δημοτικοί σύμβουλοι παρουσιάζονται ως 30(!) δεν θα πείσω εγώ για το αντίθετο. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε...
Μου αρέσει! · Απάντηση · 3 λεπτά

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι 48, τι 51, τι 80 άτομα. Πάει πια η εποχή που ο Θεοδόσης μάζευε 400 άτομα σε Άνδρο και 700 στην Αθήνα. Τόσο γρήγορα πέρασε η δόξα. Τώρα 60-80 μαζί με τους συμβούλους. Κάποτε γέλαγε με τον Γλυνό που έκανε παρουσιάσεις του LIFE στην Αθήνα. Τώρα γελάνε άλλοι μαζί του που κάνει παρουσιάσεις για την ρύπανση στην Αθήνα. Sic transit gloria mundi έλεγαν οι λατίνοι. "Thus passes the glory of the world." λένε οι Άγγλοι. Έτσι περνά η δόξα του κόσμου ή και περασμένα μεγαλεία λένε οι Έλληνες. Κι έχουν περάσει από τότε 20 μήνες! Όχι 20 χρόνια...

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακάτω ο Σχολιασμός μου στην ομάδα ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ...εάν δεν το σβήσουν μέχρι το πρωί

"Από τις φωτογραφίες μετράω 51 άτομα και οι φωτογραφίες καλύπτουν ευρυγώνια το χώρο και τον καλύπτουν όλο. Άλλο όροφο ή πατάρι δεν υπάρχει. Επίσης εάν αφαιρέσουμε τους Ανδριώτες Συμβούλους και τους συγγενείς τους, δύσκολα μετράω 20 Αθηναίους. Γιατί δεν λέμε την αλήθεια; Γιατί δεν παίρνουμε την ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερώτημα που θα πάει ο δεματοποιητής και οι κομποστοποιητής και Πότε; Γιατί δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά αντί αυτού μένουμε στις καραμέλες και στα πολλά συγχαρητήρια για τις νέες τεχνολογίες και μέχρι εκεί. Επίσης γιατί δεν λέμε ότι αυτό το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ αντί 914.000 χιλιάδων ΕΥΡΩ; ΑΔΑ: 7Δ9ΞΩΨΙ-Ι0Υ"

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΣΤΕΝΙΩΤΗ:
Αγαπητέ στην λεζάντα της ανάρτησης γράφουμε την πηγή της πληροφορίας για τα 80 άτομα που ειναι το γραφείο ενημέρωσης Δήμου Άνδρου. Κάτι που όμως μας πληροφόρησαν το έγραψε η ίδια πηγή και στον f/b. Συνεπώς η ευθύνη της πληροφορίας δεν ε'ίναι δική μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΧΩΡΑΣ ΚΟΡΘΙΟΥ Η ΥΔΡΟΥΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ????? ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα Διαμαντή γράφεις ανακρίβειες μάλλον σου μετέφεραν ψέματα διότι ήμουν εκεί και μέτρησα τα άτομα ήταν 48 μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΓΧΑΙΡΩ την Δημοτική Αρχή της Άνδρου για την πρωτοπορία της. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ομως ο προσωπικός μου απαράδεκτος Παραγκωνισμός, όταν εχω υπάρξει ο ΠΡΩΤΟΣ Ανδριώτης που εισηγήθηκα ως Ειδικός Μελετητής των Α.Π.Ε. - Πιστοποιημένος στην Λίστα Μελετητών του Κ.Α.Π.Ε. απο το 1999 ΗΔΗ και Ενεργειακός Επιθεωρητής απο το 2011 - την Εγκατάστση Α.Π.Ε. σε πληθος Δημοτικών Κτιρίων στην Άνδρο (απο το 2002 !!!!), με ανάγκασε να απέχω απο την εκδήλωση αυτή.