ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ: Ο Θ. Μανούσος απαντά στον Δήμαρχο

Δημοτικό συμβούλιο Άνδρου (φωτογραφία αρχείου)

Μετά το Δελτίο Τύπου του Δήμου Άνδρου ο κ. Θοδωρής Μανούσος, εκ των βασικών στελεχών ομάδας πολιτών της Υδρούσας, παρεμβαίνει στο διάλογο επισημαίνοντας πως ο δήμαρχος άλλα γράφει στο δελτίο τύπου και άλλα είπε στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά για την διαδικασία της μελέτης για τα Στερεά Απόβλητα. Πλέον είναι εμφανής η προχειρότητα της παρουσίασης του θέματος. Ας προετοιμαστούν λίγο καλύτερα την επόμενη φορά. Και ας κοιτάξουν να βρουν τον βηματισμό τους. Ώστε να μην λένε άλλα και άλλα να εννοούν. Και για να μην τρέχουν διαρκώς πίσω από τις καταστάσεις με την διαδιακασία του "επείγοντος"! - Εν Άνδρω.

 Άλλα λένε στο δελτίο τύπου και άλλα στο δημοτικό συμβούλιο! (31/1/16)

Του Θοδωρή Μανούσου

Αγαπητό Εν Άνδρω έχουμε μπερδευτεί εντελώς με τον κ. Δήμαρχο Άνδρου. Στο Δελτίο Τύπου που σας έστειλε γράφει για μελέτη της υπηρεσίας, στην σύνταξη της  οποίας βοήθησαν εξωτερικοί συνεργάτες. Αυτό σημαίνει μια συγκεκριμένη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης. Στο δημοτικό συμβούλιο στο 46:08 λεπτό λέει πως "την μελέτη έκανε η εταιρεία Τύρβη Μελετητική-Συμβουλευτική" για λογαριασμό του Δήμου και θα πάρει ως αμοιβή 4.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει μια διαφορετική διαδικασία.

Πληροφοριακά θα ήθελα να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο αρχείο που εστάλη στα μέλη του Δ.Σ. έχει συνταχθεί και έχει την ψηφιακή ιδιοκτησία της Εταιρείας Τύρβη!

Συνεπώς, μας δημιουργούνται κάποια ερωτήματα:

  1. - Πότε ο κ. δήμαρχος λέει το σωστό (ή την αλήθεια) στο Δελτίο που έστειλε σε εσάς ή στο επίσημο βίντεο του δημοτικού συμβουλίου; (http://www.sousoudis.gr/index.php/dimotika-symvoylia/item/370-dimotiko-symvoylio-22-01-2016)
  2. - Αν ο κ. δήμαρχος δεν ξέρει ή δεν μπορεί να πει κάτι σωστά, τι ακριβώς ζητά από όλους εμάς, χωρίς να μας έχει πληροφορήσει τίποτα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε;
  3. - Πότε σκοπεύει ο Δήμαρχος να αναρτήσει το ΤΣΔΑ προκειμένου να ξεκινήσει η Διαβούλευση, όπως για παράδειγμα έκανε ο Δήμος Λάρισας στη σύνδεση: http://www.larissa-dimos.gr/new/index.asp?cat=125&itm=10380 με ημερομηνία Έναρξης 23 Σεπτεμβρίου 2015;
  4. - Γιατί άργησε τόσο πολύ ο κ. Δήμαρχος να ασχοληθεί  με το τόσο σοβαρό θέμα του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων; Τι περίμενε;
  5. - Τον Οκτώβριο του 2015 σε συνέντευξή του, ο κ. Δήμαρχος δηλώνει  πως το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Άνδρου είναι έτοιμο. Τώρα ξαφνικά οι χρόνοι ΠΑΛΙ είναι "Ασφυκτικά πιεστικοί" και η Διαβούλευση πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ολίγων ημερών.  Πως είναι δυνατόν λοιπόν οι Ανδριώτες να προλάβουν να ενημερωθούν και να διατυπώσουν τις απόψεις τους στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης;
  6. - Μήπως θεωρεί ο κ. Δήμαρχος πως πρόκειται για μία τυπική διαδικασία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί υπό το καθεστώς πίεσης για να βρεθούμε όμως όλοι οι Ανδριώτες, για άλλη μία φορά, αντιμέτωποι με τις δυσάρεστες συνέπειες των βιαστικών και πρόχειρων αποφάσεων της εκάστοτε δημοτικής αρχής;
  7. Αναφέρεται ότι τα τοπικά σχέδια δεν εμπίπτουν στην διαδικασία των μελετών ούτε στην διαδικασία προεκτιμουμένων αμοιβών. Εμείς παρατηρούμε να γίνονται σε όλη τη χώρα, αναθέσεις από τους Δήμους, όπως της Σύρου και της Μαγνησίας, όπου λόγω της σοβαρότητας του θέματος όπως επικαλούνται, έκριναν ότι πρέπει να γίνει ανάθεση (ΑΔΑ 7ΘΣΜΟΕΘ0-ΞΜΞ). Ούτως ή άλλως υπάρχει αμοιβή. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως στο Δ.Σ., ο κ. Δήμαρχος  ισχυρίζεται εντελώς διαφορετικά πράγματα απευθυνόμενος στους συμβούλους του...
  8. - Ο κ. Δήμαρχος δεν θεωρεί  ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ για το νησί μας, ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος για να ενημερωθούν οι πολίτες;
  9. Σε ότι αφορά σε δήλωση του κ. Δημάρχου, ότι ο Δήμος Άνδρου είναι από τους ελάχιστους Δήμους που κινήθηκαν γρήγορα, θα πρότεινα να επιτρέψει σε εμάς τους Δημότες να το διαπιστώσουμε  και να το κρίνουμε οι ίδιοι.

Τέλος μία συμβουλή προς τον κ. Δήμαρχο και τον εκπρόσωπο τύπου του Δήμου Άνδρου σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα του λόγου και της έκφρασης, ειδικά όταν αφορούν σε ανακοινώσεις για τόσο σοβαρά θέματα. Παρακαλούμε οι δηλώσεις σας να είναι δικές σας και όχι σαν την μελέτη Copy-Paste δηλώσεων άλλων Δήμων.  Εξαίρεση αποτελούν τα σχόλια περί ασφυκτικών πιέσεων και προθεσμιών. Έχω διαβάσει πάνω από 20 Τοπικά Σχέδια και συναφείς δηλώσεις των άλλων Δήμων και μόνο η Άνδρος φαίνεται πως έχει συνέχεια τέτοια προβλήματα!!!

Είναι προφανές πως στην διοίκηση του Δήμου έχουν μπερδευτεί εντελώς. Ας ξεκαθαρίσουν λοιπόν αυτοί το πώς συντάχθηκε η μελέτη και μετά ας την φέρουν για συζήτηση στα τοπικά συμβούλια και στο Δ.Σ.όπως έχουν υποχρέωση.

Σχόλιο του Εν Άνδρω στην απάντηση του δημάρχου

Η χθεσινή ανάρτηση μας με τίτλο "το μετέωρο βήμα... της διοίκησης!" προκάλεσε την άμεση απάντηση του Δήμου Άνδρου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το site μας βρίσκει τέτοια ανταπόκριση από την δημοτική αρχή. Εκτιμούμε ιδιαίτερα που έστω κι έτσι αναγνωρίζουν τό έργο μας, αλλά και την διείσδυση του Εν Άνδρω στην κοινωνία της Άνδρου, σε αντίθεση με τα "δοξαστικά δημοσιεύματα" ορισμένων που περνούν απαρατήρητα!  Ατυχώς όμως ακόμα η διοίκηση δεν έχει το κουράγιο να μας απευθύνει τον λόγο και γράφει πλαγίως "για ανώνυμα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο"!!!! Φίλοι μου το Εν Άνδρω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ. Ας βρουν λοιπόν κάποιοι το κουράγιο  να μιλήσουν χωρίς ψευδή υπονοούμενα.

Τώρα επί της ουσίας. Το δελτίο τύπου αν και μακροσκελές (και φλύαρο) δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος που ήταν η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των Δημοτικών Συμβούλων και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τα Τοτπικά Συμβούλια. Κάτι που παραδέχονται και στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ όταν γράφουν πως ΘΑ γίνει τώρα η διαβούλευση, μετά τις αντιρρήσεις αρκετών μελών του ΔΣ. και θα διαρκέσει από 21 Ιανουαρίου μέχρι 10 Φεβρουαρίου. Άρα το σχέδιο ήρθε στο ΔΣ για... νάρθει! Και μετά τις αντιρρήσεις να πάει και να ξανάρθει!!!... Κατανοούμε πως μέσα από διαδικαστικά τερτίπια και βαρύγδουπες αναφορές σε σχήματα και τίτλους κάποιοι υπεκφεύγουν. Δεν πειράζει. Το θέμα είναι ο πολιτικός διάλογος και η ενημέρωση για θέματα κρίσιμα να γίνονται σωστά. Κι από ότι φαίνεται με τις αντιρρήσεις συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που υπήρξαν στο ΔΣ θα γίνει διάλογος. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες... Παρακάτω οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν και τα δύο κείμενα (α) τις αρχικές επισημάνσεις του Εν Άνδρω και (β) την απάντηση του Δήμου Άνδρου. Και ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους. 

Εν Άνδρω

Απάντηση του Δήμου 'Ανδρου με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (30/1/16)

Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αφορούν το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, από τον Δήμο Άνδρου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

  1. Με βάση τη νέα εθνική πολιτική διαχείρισης αποβλήτων, στα Τοπικά Σχέδια Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων πρέπει να εξειδικεύονται τα μέτρα και οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, που μαζί με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, αποτελούν τους πυλώνες του «Ολοκληρωμένου Πλαισίου Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων» στη χώρα μας. Τα Τοπικά Σχέδια Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων, συντάσσονται στο πλαίσιο του εθνικού και του αντίστοιχου περιφερειακού σχεδιασμού ( ΠΕ.Σ.Δ.Α ), στον οποίο και ενσωματώνονται. Στόχος του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ) είναι η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων να γίνεται στο επίπεδο του Δήμου, με συνέπεια τη δραστική μείωση των αποβλήτων που παραμένουν σε σύμμεικτη μορφή και οδηγούνται σε επεξεργασία και σε τελική διάθεση.
  2. Το τοπικό σχέδιο, που ως Δήμος είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε σε ασφυκτικούς χρόνους, είναι προϊόν σκληρής εργασίας, οργάνωσης και διαβούλευσης. Έχει χαρακτήρα τροφοδότησης με προτάσεις και σκέψεις.
  3. Για να χρηματοδοτηθεί, πλέον, από το ΕΣΠΑ κάποιο έργο υποδομής σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων, θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον τοπικό σχεδιασμό και να έχει ενταχθεί στον Περιφερειακό Σχεδιασμό. Αλλιώς χρηματοδότηση από την ΕΕ δεν υπάρχει!
  4. Τα τοπικά σχέδια δεν εμπίπτουν στην διαδικασία των μελετών ούτε στην διαδικασία προεκτιμουμένων αμοιβών, ενώ δεν «παραλαμβάνονται», αφού τα συντάσσει ο ίδιος ο Δήμος και τα εγκρίνει κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης, μέσω δημοτικού συμβουλίου. Το συγκεκριμένο σχέδιο συντάχθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων.
  5. Ο Δήμος Άνδρου είναι από τους ελάχιστους δήμους που έχει ήδη συντάξει το ΤΣΔΑ και το έχει θέση σε δημόσια διαβούλευση όχι σε τρεις ημέρες, όπως ψευδέστατα αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά από 21 Ιανουαρίου μέχρι και 10 Φεβρουαρίου. Χρόνος ικανότατος προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις από όλους τους φορείς.
  6. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, έχουν στα χέρια τους τον τοπικό σχεδιασμό και μπορούν να τον συζητήσουν με τους προέδρους και φορείς της περιοχής τους και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Μόλις συγκεντρωθούν οι παρατηρήσεις και προτάσεις από όλα τα μέρη θα αξιολογηθούν και θα ενσωματωθούν στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, ώστε να ακολουθήσει η έγκρισή του. Είναι αναγκαίο και πολύ σημαντικό ο Δήμος να είναι συνεπής στις ημερομηνίες που έχουν τεθεί για την έγκριση του ΤΣΔΑ, ώστε να μπορεί να διεκδικεί χρηματοδότηση (σε βάθος πενταετίας) στην βάση των καταγεγραμμένων αναγκών και υποχρεώσεων που απορρέουν από την σύγχρονη νομοθεσία, αλλά και την ηθική.

Συνεπώς, η ανάθεση δεν έγινε παράτυπα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, απλούστατα επειδή δεν υπάρχει ανάθεση. Το μελετητικό γραφείο συνέδραμε τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να προλάβουμε χρονοδιαγράμματα και ημερομηνίες, ώστε να μη τεθεί σε κίνδυνο η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σημαντικών έργων υποδομής στο νησί, όπως ο ΧΥΤΥ, ο βιολογικός της Υδρούσας κλπ.

Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παραπληροφόρηση και χρήζει έρευνας. Κυρίως όσον αφορά τα κίνητρα εκείνων που –κρυπττόμενοι πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας του διαδικτύου- είτε δεν θέλουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, είτε δεν τους βολεύει κάτι τέτοιο και γι΄ αυτό χρειάζονται μήνες ή και χρόνια για να το μελετήσουν, είτε αναζητούν δικαιολογίες για να το απορρίψουν όταν θα έρθει σε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική Αρχή, παρά τα πολλά προβλήματα και τις όποιες δυσλειτουργίες, προχωρά με σταθερά και αποφασιστικά βήματα. Εναρμονίζεται στην εθνική και κοινοτική νομοθεσία και κοιτάζει μπροστά, ενημερώνοντας για ΟΛΑ τον Ανδριώτικο λαό. Φαινόμενα μικροπολιτικής, τοπικών συμφερόντων ή προσωπικών φιλοδοξιών ούτε την αφορούν, ούτε την αγγίζουν.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

Η αρχική παρέμβαση του Εν Άνδρω (29/1/16)

Οι διαμαρτυρίες ορισμένων στην Σελίδα του Εν Άνδρω (facebook) έστρεψαν την προσοχή μας στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων που εκπόνησε ο Δήμος Άνδρου. Και διαπιστώσαμε πως το σχέδιο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα λόγω μιας παράτυπης διαδικασίας. Η μελέτη διαχείρισης των αποβλήτων ήρθε προς ενημέρωση στο ΔΣ του Ιανουαρίου, ενώ δεν είχε ανατεθεί νόμιμα! Η μελέτη δεν εντάχθηκε στο 2015 και δεν μπορεί να ανατεθεί τώρα γιατί δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο προϋπολογισμός του 2016. 

Η μελέτη τώρα είναι πλέον στη φάση να φύγει προς την Περιφέρεια χωρίς νομότυπη παραλαβή και χωρίς θεώρηση. Για τον λόγο αυτό μάλλον επιλέχθηκε η "ενημέρωση" του ΔΣ. Μόνο που και στην "ενημέρωση" κόλησε μιας και κανείς από τους συμβούλους δεν είχε προλάβει να την διαβάσει μέσα σε τρεις μέρες! Στο σημείο αυτό αντέδρασαν σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης ζητώντας περισσότερο χρόνο. Μετά ταύτα η μελέτη αποσύρθηκε για να ξαναέλθει μετά παρέλευση 15θημέρου αφού πρώτα… αναγνωστεί!

Τα παραπάνω μας λένε πως κανείς από τους αρμόδιους δεν δίνει σημασία στις διαδικασίες. Και ακόμα ελάχιστή έως ανύπαρκτη είναι και η σημασία τους στις πολιτικές διαδικασίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαβούλευση μιας τόσο σημαντικής μελέτης με τα τοπικά συμβούλια που δεν έγινε. Την ώρα μάλιστα που αναφέρονται σε αυτήν σημαντικά ζητήματα όπως η ανακύκλωση και οι κομποστοποιητές, που έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον και σχετίζονται άμεσα με τον ΧΥΤΥ. Και αυτά τα πολιτικά ολισθήματα συμβαίνουν καθώς διανύουμε πλέον τον δεύτερο χρόνο της σημερινής διοίκησης.

Την ίδια ώρα βλέπουμε «δοξαστικά ρεπορτάζ» που αναφέρονται στο «πρωτοποριακό έργο» της σύνταξης της συγκεκριμένης μελέτης!!! Είναι παράδοξο να παρουσιάζεται διθυραμβικά από ορισμένους μια χρήσιμη μελέτη, που όμως δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της και κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα λόγω πλήθους παρατυπιών στη διαδικασία εκπόνησης, αλλά και αμέλειας (;) στην πολιτική λειτουργία της διαβούλευσης. Μάλλον είμαστε μπροστά σε μια νέου τύπου «διαρκή ενημέρωση» των δημοτών, που στόχο έχει να προβάλει επικοινωνιακά σαν "εργο" των αρμοδίων τους αλλεπάλληλους εξαγγελόμενους μελλοντικούς σχεδιασμούς!!!

Όμως φίλοι μου τα προβλήματα την Άνδρου δεν είναι επικοινωνιακά. Δεν είναι έργο οι εξαγγελίες ή η προχειρότητα στα εξαγγελλόμενα. Τα προβλήματα της Άνδρου δεν είναι επικοινωνιακά: είναι πολιτικά! Και πολιτική σημαίνει να παίρνεις έγκυρες αποφάσεις και κυρίως να τις υλοποιείς σωστά μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και χρόνο. Η επικοινωνία έπεται. Όμως από ότι βλέπουμε μέχρι σήμερα από εξαγγελίες και επικοινωνία η διοίκηση πάει καλά. Αλλά στις αποφάσεις και στην υλοποίηση τους, όπως δηλούν τα παραπάνω, μοιάζει μετέωρη και δεν έχει βρει ακόμα τον βηματισμό της…

Εν Άνδρω




ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ.ΘΟΔΩΡΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ.
ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΠΡΟΒΑΡΕΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Παιδιά μην τους ενοχλείται έχουν το καρναβάλι της χώρας Τορα όλα τα υπόλοιπα τα έχουν λύση
Μας απάντησαν για τα έσοδα & εξοδα του φεστιβάλ
Μας απάντησαν για το κλειστό μπάσκετ ΓΑΥΡΙΟΥ
και για τόσα αλα.( Που να βρούνε χρόνο με τόσες ασχολίες που έχουν ,,,,,,,,,,,,,,,,,)

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να δούμε πόσο σοβαρά λαμβάνει η Ευρώπη τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων, ρίξτε μια ματιά εδώ: (Εις την αγγλικήν- κάντε Google translte για πρόχειρη μετάφραση).
Μιλάνε για σχεδιασμό διάρκειας 3-5 ετών και όχι 20 ημερών κύριοι -κύριοι....
http://ec.europa.eu/environment/waste/plans/pdf/wasteguide_final.pdf

Εάν είναι να αντιγράψουμε κάποιους, ας αντιγράψουμε τους Ευρωπαίους όπως για παράδειγμα το Βελιγράδι όπου τον σχεδιασμό πραγματοποιοεί το Πανεπιστήμιο της χώρας και οι καθηγητές με όλων των ειδών τα πτυχία (Masters, Διδακτορικά, κ.λπ.) και σχετικές ειδικότητες. Στην Ελλάδα αντί να τιμήσουμε τα Πανεπιστήμιά μας οι Δήμοι καταφεύγουν σε ιδιωτικές εταρείες...Πάντα αναρωτιόμουν γιατί δεν χρησιμοποιούνται τα Πανεπιστήμια.
http://www.beograd.rs/download.php/documents/lokplanuprotpadom-engl.pdf

This comment was minimized by the moderator on the site

Άψογο παράδειγμα δημιουργίας καθυστερήσεων.
Την επόμενη φορα που θα ξεστομίσουν απο το Δήμο τη λέξη καθυστερήσεις και θα κατηγορούν τους Δημότες, τώρα γνωρίζετε με ποιον τρόπο επιτυγχάνουν τις καθυστερήσεις. Λίγο αντιγραφή εδώ , λίγο επικόλληση εκεί, λίγο αποκοπή ποιο πέρα, λίγα ψέμματα πιο πέρα μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα....δειλά-δειλά μια παράταση σήμερα, μια αναβολή αύριο...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το Copy/Paste συνήθως συνοδεύεται και από το CUT. Δεν το βλέπω το Σχεδιάκι να περαπατά. Για άλλη μια φορά ο Δήμος παράγει "διάτρητο" έργο. Λογικό είναι όταν προσπαθείς με μπαλώματα να φτιάξεις κάτι. Θα μπάζει από παντού. Σαν τη βάρκα που μπάζει από παντού...και συνήθως το άτιμο το υγρό στοιχείο στην έξω πλευρά της τρύπας είναι ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ υπό πίεση. Και όσο πιο πολλά τα μπαλώματα, τόσες περισσότερες οι τρύπες, ακόμη μεγαλύτερη η πίεση...και ακόμη μεγαλύτερος ο ΠΑΝΙΚΟΣ αφού δεν τις προλαβαίνουν. Το γεγονός είναι ότι, ενώ με πολύ ευκολία και ταχύτητα δημοσιεύουν "επιτυχίες", στην αποκάλυψη των μπαλωμάτων...απαξιούν να ενημερώσουν και να απαντήσουν στα ερωτήματα των Δημοτών τους. Γι' αυτό να μην παραπονιούνται όταν τους αποκαλούν Παλάτι.
Να μην ξεχνάνε ότι πετραδάκι-πετραδάκι χτίζεται ή γκρεμίζεται η αξιοπιστία. και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι Ανεπίστρεπτο. Ουαί και αλοίμονον εάν ονειρεύονται να εξακολουθήσουν να μείνουν στο νησί "χωρίς αξιοπρέπεια-εννοείται". Η Ανδριώτικη μόνιμη νοοτροπία τιμωρεί... Το τέλος είανι τα τα ψυχοφάρμακα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Δήμος καλεί για σχόλια για το Τοπικό Σχέδιο, αλλά δεν έχει απαντήσει τι συμβαίνει τελικά;
Γιατί άλλα είπαν στο δημοτικό συμβούλιο, άλλα λέει το Δελτίο Τύπου του Δήμου και άλλα η Ανακοίνωση του Δήμου.
Ποιά είναι η αλήθεια, μήπως γίνει πάλι ότι και με τον ΧΥΤΥ και αρχίσει να καλεί ο εισαγγελέας κατηγορούμενους για καταθέσεις;

This comment was minimized by the moderator on the site

Απορία προς τους παλατιανούς.
Στον Θοδωρή Μανούσο δεν θα απαντήσετε ή ακόμα τρέχετε για τις πίτες ? ή κάνει τσιιιιζζζζ

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά, δεν τα διαβάζει κανένας από το Δήμο τα παραπάνω?
Δεν έχει να πει τίποτα?
Κάτι? Κάτι απλό? Κάτι που να μην είναι αντιγραφή? Κάποια εξήγηση? Κάποια δικαιολογία? Κάτι τέλος πάντων!

Πόσο κοροϊδία, τους σιχάθηκα!
Την πατήσαμε πατριώτες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Θυμόσαστε τα περί μηδενικής Βάσης;

χμμμμ. Τώρα που το σκέφτομαι εξηγείται. Copy/Paste ήθελε να κάνει της παλιάς μελέτης ΣΥΝ την ΠΛΟΥΣΚΑ. Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά με το copy paste και δεν του έβγαινε η ΠΛΟΥΣΚΑ πρώτη. Να παραδεχτούμε ότι από εκεί και πέρα σταμάτησε η λογοκλοπή και...ξεκίνησε η μαγειρική με τον πολυκριτηριακό πίνακα, θυμόσαστε τον Προμηθέα; τα πέρα δώθε ΔΣ και το συναινετικό κλίμα;
Έτσι για με μένουν κάποια πράγματα στην Ιστορία...

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αντιγραφή καταλήγει στείρα και κουραστική γιατί απλούστατα της λείπει ο αυθορμητισμός καθώς και η δημιουργικότητα και φυσικά η μοναδικότητα. Το να είσαι πρωτοπόρος θέλει κόπο και χρόνο και δημιουργικότητα. Ποιο εύκολα ακολουθείς την πεπατημένη που είναι πιο εύκολη από το να χαράξεις νέο και απάτητο μονοπάτι.
Ξέρετε τι σημαίνει να σχεδιάζει την Άνδρο με χαρακτηριστικά της Ύδρας, των Σ[ετσών, της Ρόδου και της Μαγνησίας και σήμερα της Σίφνου.
Καλέ τι νησί σχεδιάζει αυτός; Κάποιος πρέπει να τον ξυπνήσει.
Έτσι έκανε και τη μελέτη για το ΧΥΤΥ και βγήκε η Πλούσκα Πρώτη; Λέτε να αντέγραψε τα χαρακτηριστικά από άλλο νησί;

Τέλος όταν όμως αρχίζουν τα άτομα και αντιγράφουν και επικίνδυνες συμπεριφορές που παρατηρούν από άλλους ανεγκέφαλους τότε τα πράγματα γίνονται τραγικά. Καπνίζει Πούρα ο φίλος; Αντιγραφή. Οδηγεί επικίνδυνα ο Σύμβουλος; Αντιγραφή! Κλέβει; Γιατί να μην τον αντιγράψει; Έχει εξωσυζυγική Σχέση ο Σύμβουλος, γιατί όχι; κουλός είμαι; Μόνο που τις έκανε κάποιος είναι αρκετό για να τις αντιγράψουν.
Μπορεί να μας λένε ζαβαντριώτες, αλλά έλεος κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό. Λίγο νέφτι θέλει και κλωτσιά θέλουν.

Για το θέμα πνευματικών δικαιωμάτων τι γίνεται; Εάν ήμουν μηχανισκός που ίδρωσα και κοπίασα για να συντάξω τη μελέτη μου και έβλεπα κάποιον να μου την αντιγράφει, είναι βέβαιο, ότι θα τον δίωκα για λογοκλοπή, κ.λπ.

Περισσότερα