Η Άνδρος πρώτη φορά απέργησε!!!

 

Κλειστά μαγαζια. Μόνο κάποιοι περαστικοί ανηφορίζουν...

Τελικά και η Άνδρος απέργησε. Ή, τουλάχιστον η Χώρα της Άνδρου στην οποία η απεργία των καταστημάτων που εξήγγειλε ο Εμπορικός Σύλλογος έφτασε σχεδόν το 100%. Από ότι φαίνεται άνοιξαν μόνο 2-3 μαγαζιά. Στο Κόρθι το αντίθετο: απέργησαν πολύ λίγα. Και στο Γαύριο τα πράγματα ήταν κάπου στη μέση. Γενικά μπορούμε να πούμε πως η πρώτη απεργία του Εμπορικού Συλλόγου Άνδρου πέτυχε. 

Καθισμένοι δύο ηλικιωμένοι στις καρέκλες της κλειστης καφετέριας. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν...

 Τι πέτυχε θα πείτε;

       Πέτυχε να κλείσει η αγορά στην Χώρα για πρώτη φορά μετά από τρία μνημόνια και 25% πτώση του ΑΕΠ και 6 χρόνια οικονομική συμπίεση!! 

Τι σημαίνει αυτό;

 Πως όσοι θέλετε κάτι μάλλον θα πάτε Κόρθι! Και όσοι θέλετε να βγείτε απόψε κι εσάς για Κόρθι σας βλέπουμε!!

Ερημιά γενικώς στη Χώρα...

Τι πολιτική επίπτωση θα έχει αυτή η απεργία;

Γενικότερα καμία. Ειδικότερα από ότι φαίνεται αρχίζουν κάποιοι να αντιδρούν σε τοπικό επίπεδο. Είναι μια κάποια μορφή πολιτικής αφύπνισης. Μόνο που δεν έγινε κάτι πιο συλλογικό μιας και οι "απεργοί" έμειναν απλώς σπίτια τους. Δεν έγινε π.χ. μια συγκέντρωση-συζήτηση. Ίσως να έμειναν απλώς σε μια κάποια μορφή αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, μιας και στην Άνδρο παραδοσιακά, ακόμα και σήμερα, η ΝΔ είναι μπροστά.

Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας…

Φωτογραφίες για το Εν Άνδρω Α.Σ.

«Εν Άνδρω» 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΔΩΣΕ ΓΡΑΜΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΗΡΙΖΟΥΝ
ΑΣ ΤΟΥς ΠΕΙ ΚΑΠΗΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΕΥΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΗΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΚΗΖΑΝ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥς ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει ότι είμαστε υπό εξόντωση γι αυτό μιλάμε για κόμματα και κομματικές γραμμές....... Η κατάσταση είναι ξεκαθαρη: ΑΥΤΟΙ εναντίον ΜΑΣ. Το ΑΥΤΟΙ περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ εκείνους που ξεκοκκάλισαν την χώρα: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ (με πολλά σταγονίδια ΠΑΣΟΚ) με ΑΝΕΛ, αποκόμματα τύπου ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ και ΔΗΜΑΡ ,αυτοί έκαναν παιχνίδι στην πλάτη μας, έφαγαν και δεν χόρτασαν, τώρα σαν ύαινες κατασπαράζουν το ψοφίμι και παραδίνουν ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ τις ζωές μας στα αφεντικά τους. Το ΜΑΣ περιλαμβάνει την μεγάλη μερίδα του κόσμου που δεν συνέφαγε, δεν είχε θέση στο λαμογιοφαγοπότι των αχρήστων, που για τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ήμασταν ΔΕΞΙΟΙ (άρα υπό εξόντωση) για την ΝΔ ήμασταν ΠΑΣΟΚΟΙ (άρα υπό εξόντωση) και για τον ΣΥΡΙΖΑ.....................ΠΛΟΥΣΙΟΙ (άρα υπό εξόντωση).

Πειράζει που τώρα πια ονειρεύομαι την εξόντωση ΟΛΩΝ αυτών;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλέ μου γιέ θα ήσουν ακόμα καλύτερος αν διάβαζες πιο προσεκτικά το κείμενο που γράφει καθαρά: "...από ότι φαίνεται αρχίζουν κάποιοι να αντιδρούν σε τοπικό επίπεδο. Είναι μια κάποια μορφή πολιτικής αφύπνισης. Μόνο που δεν έγινε κάτι πιο συλλογικό μιας και οι "απεργοί" έμειναν απλώς σπίτια τους. Δεν έγινε π.χ. μια συγκέντρωση-συζήτηση."!!! Μάλλον δεν το διάβασες. Ή, ίσως δεν κατάλαβες αυτό το σημείο. Για ξαναδιάβασε το και τα λέμε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν λοιπον οι απεργιες, ειδικα οι μικρης κλιμακας, δεν εχουν επιπτωσεις, πολιτικες η αλλες, τοτε να τις ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ κυριε Μπασαντη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Βολεμενο δεν θα με ελεγα καλα κανανε και απεργησανε αλλα οχι και να επικροτω το οτι πηρανε κομματικη γραμμη να τα κλεισουνε. Ξαφνικα μετα απο 6.χρονια καταστροφης θυμηθηκαν να απεργησουνε επειδη η κυβερνηση δεν ειναι της ΝΔ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα ...............

This comment was minimized by the moderator on the site

Βολεμενο σε βλεπω Γαυριωτη.Λογικα θα εχεις μερικα ακινητα και θα παιρνεις τα ενοικια,δεν θα εχεις μαγαζι για να πουλας τα πραγματα σου ή τις υπηρεσιες σου (αν εισαι επαγγελματιας) οποτε 'μαυρα' και αγιος ο Θεος.Ασε που αν εκλειναν τα μαγαζια στο χωριο σου δεν θα ειχες που να πας να πιεις τον καφε σου με την παρεα σου για να σχολιασεις τους Χωραιτες...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ‘Η ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ (ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ), ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο Guest – περιεργος ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ:

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ : SHELL, ELIN
SUPER MARKETS : ΓΟΝΕΟΣ, ΣΒΟΥΡΕΝΟΣ
ΕΣΤΙΑΣΗ : ΜΑΔΟΥΡΗΣ, ΠΕΡΑΣΜΑ, 2 ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΑ : ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ,ΟΥΤΕ ΚΑΚΟ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ε μα τι είναι κομματική γραμμή είναι αυτό να αντιδράσουν οι μάζες... τόσα χρόνια με ΝΔ ήταν όλα μέλι γάλα τώρα τους πείραξαν τα μέτρα...