Αναβολή της απόφασης για τον ΧΥΤΥ. Ζητείται υδρογεωλογική μελέτη από τον Δήμο Άνδρου.

Διαφάνεια από την υπό κρίση μελέτη για τον ΧΥΤΥ Άνδρου 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν απόψε στο Εν Άνδρω η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου αναβάλει την απόφαση για την Πλούσκα και ζητά μια υδρογεωλογική μελέτη από τον Δήμο Άνδρου, η οποία να πιστοποιεί πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα νερά της περιοχής.

Ο Δήμος Άνδρου έμαθε την απόφαση την Δευτέρα 8/2 και ήδη ξεκίνησε τις διαδικασίες της μελέτης με στόχο να την καταθέσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ορισμένοι που ξέρουν μιλάνε για καθυστέρηση ενός με δύο μήνες.

Είναι προφανές πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (όπως φάνηκε και από την σοβαρότητα της ακρόασης), έλαβε υπόψη της αρκετά σοβαρά τις αιτιάσεις των κατοίκων που αντιδρούν στην Πλούσκα, σε σχέση με την Περιφέρεια, όπου οι σύμβουλοι ψήφιζαν χαλαρά όπως καταγγέλθηκε από πολλούς φίλους στα σχόλια του Εν Άνδρω.

Κατόπιν τούτου η υπόθεση της τελικής έγκρισης της χωροθέτησης για τον ΧΥΤΥ Άνδρου Άνδρο πηγαίνει ακόμα πιο πίσω. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες δυσκολίες στην δημοτική αρχή που έχει πάντα πάνω από το κεφάλι της την δαμόκλειο σπάθη του δεματοποιητή, ο οποίος αργά ή γρήγορα πρέπει να φύγει από την Σταυροπέδα. Κάτι που οδηγεί πλέον τους διοικούντες στο να αρχίσουν επιτέλους να σκέφτονται σοβαρά μια ενδιάμεση χωροθέτηση σε άλλο μέρος του νησιού του δεματοποιητή προς το τέλος του 2016, όταν θα εκδικαστεί και η υπόθεση από το ΣτΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται πολιτικά και κοινωνικά.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ, ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΟΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΥΔΡΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΜΗΝ ΦΑΝΑΤΙΖΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΜΕ...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΕ πολύ ζόρι τραβάς, πολύ ζορίζεσαι! Η υδρoγεωλογική θα γίνει και θα την υπογράψει περιβαλλοντολόγος μηχανικός, όχι γεωπόνοι όπως είναι οι δικοί σου που πληρώνονται. Όλα θα πάνε μια χαρά για το καλό της Άνδρου και ο ΧΥΤΑ θα γίνει στη Πλούσκα!!! Πάρε το απόφαση και μη ζορίζεσαι τόσο πολύ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Άνδρω
Ο κύριος Δικηγόρος πολύ καλά τα λέει:
Μιλάμε για διαπάθιση Δημόσιου Χρήματος.
Μόνο για να πει ο Δικηγόρος εάν προτίθεται να αναλάβει την υπεράσπιση των υπαλλήλων ή του πρώην Δημάρχου η ΕΠΙΣΚΕΨΗ στον Δικηγόρο ΚΟΣΤΙΖΕΙ:
928,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τους τρεις (3) Υπαλλήλους και 742,40€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τον πρώην Δήμαρχο.
Πρωτάκουστο όχι μόνο για την Ελλάδα της Κρίσης αλλά και για την Άνδρο που υποτιθεμένως έχει (έαν έχει) επίγνωση της κατάστασης.
Ακολουθούν οι Δύο (2) ΑΔΑ με τις αποφάσεις της Οικονομικής επιτροπής και στη συνέχεια οι ανακλήσεις τους
1) ΑΔΑ 7ΒΞΗΩΨΙ-ΞΙ7 (12/02/2016)
Λήψη απόφασης για την αποδοχή γνωμοδότησης δικηγόρου και ανάθεση εντολής αυτού της νομικής υποστήριξης του κ. Γλυνού Ιωάννη, πρώην Δημάρχου Άνδρου
Αριθμός Απόφασης: 19/2016
Θ Ε Μ Α: Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής αναφορικά με τη: «Λήψη απόφασης για την αποδοχή γνωμοδότησης δικηγόρου και ανάθεση εντολής αυτού της νομικής υποστήριξης του κ. Γλυνού Ιωάννη, πρώην Δημάρχου Άνδρου».
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Την αποδοχή της θετικής εισήγησης – γνωμοδότησης της δικηγόρου Άνδρου κ.Αικατερίνης Κυρτάτα για την νομική υποστήριξη του κ. Γλυνού Ιωάννη, πρώην Δημάρχου Άνδρου.
2. Την ανάθεση εντολής στην δικηγόρο Άνδρου κ. Αικατερίνη Κυρτάτα να παράσχει νομική υποστήριξη στον κ. Γλυνού Ιωάννη, πρώην Δημάρχου Άνδρου κατά την προανάκριση που διεξάγεται (παροχή ανωμοτί εξηγήσεων) ενώπιον της Πταισματοδίκη Άνδρου τη Δευτέρα 15/02/2016.
3. Εγκρίνει τη δαπάνη για την αμοιβή του ανωτέρω δικηγόρου σε βάρος του Κ.Α. 00.6111 του δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016, συνολικού ποσού 742,40€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (640,00+102,40) το οποίο αφορά σε μελέτη της δικογραφίας και σύνταξη ενός υπομνημάτος παροχής εξηγήσεων.

2)ΑΔΑ 60ΚΖΩΨΙ-121 (12/02/2016)
Λήψη απόφασης για την αποδοχή γνωμοδότησης δικηγόρου και ανάθεση εντολής αυτού της νομικής υποστήριξης τριών υπαλλήλων του Δήμου Άνδρου
Αριθμός Απόφασης: 18/2016
Θ Ε Μ Α: Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής αναφορικά με τη: «Λήψη απόφασης για την αποδοχή γνωμοδότησης δικηγόρου και ανάθεση εντολής αυτού της νομικής υποστήριξης τριών υπαλλήλων του Δήμου Άνδρου».
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Την αποδοχή της θετικής εισήγησης – γνωμοδότησης της δικηγόρου Άνδρου κ. Αικατερίνης Κυρτάτα για την νομική υποστήριξη των υπαλλήλων του Δήμου Άνδρου, κ.κ. Παρλιάρου Ειρήνης, Γκλάρα Κων/νου και Νικολάου Ισίδωρου.
2. Την ανάθεση εντολής στην δικηγόρο Άνδρου κ. Αικατερίνη Κυρτάτα να παράσχει νομική υποστήριξη στους ανωτέρω υπαλλήλους κατά την προανάκριση που διεξάγεται (παροχή ανωμοτί εξηγήσεων) ενώπιον της Πταισματοδίκη Άνδρου τη Δευτέρα 15/02/2016.
3. Εγκρίνει τη δαπάνη για την αμοιβή του ανωτέρω δικηγόρου σε βάρος του Κ.Α. 00.6111 του δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016, συνολικού ποσού 928,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (800,00+128,00) το οποίο αφορά σε μελέτη της δικογραφίας και σύνταξη τριών υπομνημάτων παροχής εξηγήσεων.

Ακολουθούν οι ανακλήσεις τους:
1) 7Ψ1ΙΩΨΙ-Ο3Δ (13/02/2016)-- Αρ. πρωτοκόλλου 8/2016
Ανακληθείσα
Λήψη απόφασης για την ανάθεση εντολής σε Δικηγόρο να γνωμοδοτήσει για τη δυνατότητα νομικής υποστήριξης του κ. Ιωάννη Γλυνού, πρώην Δημάρχου Άνδρου
2)ΑΔΑ: ΨΟΟΙΩΨΙ-ΝΘΜ -(13/02/2016)-- Αρ. πρωτοκόλλου 7/2016
Ανακληθείσα
Λήψη απόφασης για την ανάθεση εντολής σε Δικηγόρο να γνωμοδοτήσει για τη δυνατότητα νομικής υποστήριξης τριών υπαλλήλων του Δήμου Άνδρου

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα σκουπίδια εκει που είναι το καλύτερο μέρος και αφήστε τα κόλπα

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ : ΑΡΧΙΣΕΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΣΠΗΣ ΚΟΥΛΗ;;;;
ΣΤΟ ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΩ : ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ.
ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΥΣΑ ΚΟΥΛΗ!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΓΚΟΛΟΥΜ ΞΥΠΝΗΣΕ !!
ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ;;;
ΟΤΙ "Περάστε στην Υδρούσα η Μαμάη, η Βολίκα και ο Βόσσος κερνάνε απο τη χαρά τους.Να κανονίσουν το καλοκαίρι που θα πάνε τα σκουπίδια και ας αφήσουν τα γλέντια."

ΓΚΟΛΟΥΜ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΑΜΑΗ ΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΒΟΣΣΟΣ ΑΝ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.
ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΦΕ ΠΙΚΡΟ.;););)

This comment was minimized by the moderator on the site

Όποιος καταλαβαίνει τι θέλει να πει ο "δικηγόρος" από το νότιο μέρος της Άνδρου ας μας το πει κι εμάς μπας και το αντιληφθούμε. Δυστυχώς δεν έχουμε αποκωδικοποιητή!!! Και κάτι ακόμα δεν προσφέρουμε ιδιωτικά ρεπορτάζ όπως άλλοι. Τις προτροπές σας σε όσους τις αποδέχονται. Καλή νύχτα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Περάστε στην Υδρούσα η Μαμάη, η Βολίκα και ο Βόσσος κερνάνε απο τη χαρά τους.Να κανονίσουν το καλοκαίρι που θα πάνε τα σκουπίδια και ας αφήσουν τα γλέντια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Δικηγόρο.

Το link που βάλατε μήπως είναι το παρακάτω;

https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%9F%CE%9F%CE%99%CE%A9%CE%A8%CE%99-%CE%9D%CE%98%CE%9C

This comment was minimized by the moderator on the site

Μεταφέρθηκα από άλλη στήλη.
Δελτίο Τύπου 2:https://www.google.gr/url?sa=t&;rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj20piCjO3KAhVBBBoKHV4pAGwQFggbMAA&url=https%3A%2F%2Fdiavgeia.gov.gr%2Fluminapi%2Fapi%2Fdecisions%2F%25CE%25A8%25CE%259F%25CE%259F%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%25A8%25CE%2599-%25CE%259D%25CE%2598%25CE%259C%2Fdocument&usg=AFQjCNG7h2w_JIJKoueXWubQeTWKAnJY6g

Είναι κανείς εδώ γιά ΡΕΠΟΡΤΑΖ?
Απανωτά τα χτυπήματα και πού ν’αντέξεις. Κάτι ξέρει ο λαός, “όσα δεν φτάνει η αλεπού.....”.

Περισσότερα