Λεονάρδος Βλάμης: Ανοικτή επιστολή στον δήμαρχο Θ. Σουσούδη για την υδρογεωλογική μελέτη

 

Ο Λεονάρδος Βλάμης τοποθετείται στο ΔΣ της 11ης Οκτωβρίου 2015

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Ανδρου,
σχετικά με την υποχρέωσή σας να υποβάλετε και Υδρογεωλογική μελέτη στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων "Εργου ΧΥΤΥ & ΜΕΑ Δήμου Ανδρου στην θέση Πλούσκα" σύμφωνα με το Πρακτικό του Συμβουλίου ΠΕΣΠΑ/ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, επισημαίνω ότι ως απλοί πολίτες από το 2013 εγγράφως και επανειλημμένως έχουμε γνωστοποιήσει τόσο σε Εσάς, όσο και στον προκάτοχό Σας καθώς και στις Αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου την αναγκαιότητα σύνταξης και υποβολής Υδρογεωλογικής μελέτης λόγω των χαρακτηριστικών της περιοχής.

Συγκεκριμμένα:
(α) Έγγραφο μου με αρ.πρωτ.Δήμου/863/28-1-2013, Υπόμνημα Α,σελ.2,σημείο 4.
(β) Έγγραφο μου με αρ.πρωτ.Δήμου/1830/9-3-2015 και 1922/10-3-2015, παρα.4, σελ.5.
(γ) Έγγραφο μου με αρ.πρωτ.ΑΔΑι/Δνσης ΠΕΧΩΣ/53352/5-8-2015 το οποίο η ΑΔΑι κοινοποίησε στον Δήμο στην λήξη της Διαβούλευσης τον Σεπτέμβριο 2015 (παρατήρηση 31 σελ.21).
Βεβαίως, και μας αγνοήσατε παντελώς. Σήμερα "εκφράζονται" φόβοι γιά καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ΧΥΤΥ. Τώρα όλοι γνωρίζουν ποιοί ευθύνονται για τις ολιγωρίες, τις παραλείψεις, τις καθυστερήσεις, τα λάθη και τις πλημμέλειες της διαδικασίας. Και βεβαίως υπάρχουν ευθύνες του Δήμου και των Υπηρεσιών του.
Επίσης εσείς κ. Δήμαρχε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Οκτωβρίου 2015 εισηγηθήκατε την έγκριση της μελέτης ΜΠΕ ΧΥΤΥ στην θέση Πλούσκα δεσμευόμενος ότι θα αναλάβετε και την εκπόνηση σχετικής υδρογεωλογικής μελέτης από Πανεπιστήμιο. Εάν, όπως ισχυρίζεστε, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία 11-10 την πρότασή σας, αναμένομε να υλοποιήσετε την δέσμευσή σας και να κινήσετε τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες για εκπόνηση της ζητηθείσης μελέτης από Κρατικό Πανεπιστήμιο με επιστημονική ομάδα κύρους στο αντικείμενο της μελέτης.

Με Εκτίμηση
Λεονάρδος-Οδυσσέας Βλάμης
Ενεργός Πολίτης Ανδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σύμφωνοι ότι η Υδρογεωλογική είναι το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ κομμάτι της ΜΠΕ, ειδικότερα όμως εάν καλούνταν ο μελετητής να μην περιγράψει την αλήθεια (ρισκάροντας το επαγγελματικό του μέλλον) προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο και να συνεχίσει το φαγοπότι....

This comment was minimized by the moderator on the site

..η υδρογεωλογική είναι το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ τμήμα μιας ΜΠΕ..τι θα απέμενε από τα διακόσια τόσα; ενώ έτσι...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ερώτημα παραμένει, γιατί ο δήμαρχος Σουσούδης παρά τις φανερές πλέον υποδείξεις για την αναγκαιότητα υδρογεωλογικής μελέτης, δεν προχώρησε από εκεί πρώτα και μετά να συνεχίσει με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Με λίγα λόγια, γιατί δεν ενσωμάτωσε στη ΜΠΕ και ευρήματα υδρογεωλογικής μελέτης; Αλλά προχώρησε και υπέβαλε για έγκριση πρώτα στο ΔΣ του δήμου και μετά στις άλλες υπηρεσίες τη γνωστή ΜΠΕ, χωρίς υδρογεωλογική μελέτη. Αγνοώντας αλαζονικά και υπεροπτικά και τελικά βλακωδώς, τις φωνές αγωνίας των κατοίκων της Υδρούσας; Παρά μόνο υποσχόμενος ότι εφόσον η ΜΠΕ εγκριθεί, τότε θα προχωρήσει σε υδρογεωλογική μελέτη. Δηλαδή ποιος κοροϊδεύει ποιόν. Ευτυχώς όμως ο πονηρός αυτός σχεδιασμός δεν του βγήκε του δημάρχου γιατρού Σουσούδη. Η αξιοπιστία του οποίου έχει πλέον καταρρακωθεί.