Στην Σταυροπέδα ο κεντρικός σταθμός μεταφόρτωσης της Άνδρου

Ο γενικός χάρτης της μελέτης 

Σύμφωνα με το περιβόητο σχέδιο του Δήμου Άνδρου για την Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων ο κεντρικός σταθμός μεταφόρτωσης της Άνδρου, που ωραιοποιημένα βαφτίστηκε Βασικό Πράσινο Σημείο, θα είναι στην… Σταυροπέδα!!! Σε οικόπεδο του Δήμου, αριστερά μετά την διασταύρωση προς Κόρθι, λίγο έξω του υπάρχοντος αρχαιολογικού χώρου!!! Σε μέρος περίοπτο, ανάμεσα σε Πιτροφό (2,5 χιλιόμετρα απόσταση σε ευθεία γραμμή) και Ζαγανιάρη (1,1 χιλιόμετρα απόσταση)!!!

Η μελέτη λέει: «Το προτεινόμενο Βασικό Πράσινο Σημείο (ΒΠΣ) μπορεί να εγκατασταθεί στην περιοχή της Σταυροπέδας ή όπου αλλού κριθεί βολικότερο για τον εξορθολογισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων.» Μόνο που αμέσως παρακάτω όταν μπαίνουν τα κριτήρια και οι προτάσεις εξαφανίζεται αυτό το «όπου αλλού κριθεί βολικότερο» καθώς η μελέτη ΟΡΙΖΕΙ με τα κριτήρια που θέτονται… την Σταυροπέδα!!! Λέει, λοιπόν, αμέσως μετά:

"Σε κάθε περίπτωση πέρα από τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης για την  χωροθέτηση των πράσινων σημείων λαμβάνονται και τα εξής κριτήρια για την επιλογή της βέλτιστης των έργων. Τα πιο σημαντικά από αυτά για τον Δήμο Άνδρου είναι τα εξής:

Διαθέσιμη έκταση. Για τις ανάγκες του  Κεντρικού Πράσινου Σημείου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Άνδρου απαιτείται έκταση περίπου 7.000 τμ.

Κεντροβαρικότητα. Να βρίσκεται πλησίον του κέντρου βάρους της παραγωγής απορριμμάτων με στόχο τη μείωση των αποστάσεων  από τους παραγωγούς απορριμμάτων.

Εγγύτητα σε πρωτεύον ή δευτερεύον οδικό δίκτυο. Να βρίσκεται πλησίον κεντρικών οδικών αξόνων.

• Δημοτικές εκτάσεις Να εξεταστούν κατά προτεραιότητα εκτάσεις ιδιοκτησίας του Δήμου κατάλληλης έκτασης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης εναλλακτικών λύσεων για το κεντρικό πράσινο σημείο, προτάθηκε από το Δήμο η αξιοποίηση γηπέδου στην περιοχή της Σταυροπέδας".

Και τι προβλέπεται να γίνει στη Σταυροπέδα δίπλα στον κεντρικό δρόμο; Ένα μεγάλος σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων που η μελέτη βαφτίζει για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας Βασικό Πράσινο Σημείο!!! Τι θα είναι αυτός ο «Μη Βασικός» Σταθμός Μεταφόρτωσης; Βασικά μια ανοιχτή… χωματερή όπου θα πηγαίνουν ΟΛΑ τα απορριμματοφόρα του Κορθίου και της Χώρας και θα ξεφορτώνουν και θα ξεδιαλέγονται ΟΛΑ τα σκουπίδια!!! Και τι είδους διαλογή θα γίνεται εκεί και τι χώρους θα έχει; Σύμφωνα πάλι με τον πίνακα της μελέτης θα περιέχει:

Μετά το ξεδιάλεγμα όλων αυτών (το πως τεχνικά και λειτουργικά δεν εξηγείται) ένα μέρος των απορριμμάτων θα πηγαίνει στον ΧΥΤΥ και όλα τα άλλα για ανακύκλωση. Συνεπώς θα είναι ένας τεράστιος αποθηκευτικός χώρος που θα έχει ακόμα και δεξαμενές ελαίων κλπ. Το αν θα πάει εκεί και ο κομποστοποιητής το ψάχνουμε! Τελικά πάνω από το 50%-60% της σκουπιδοδουλειάς θα γίνεται στον σταθμό του τον βάφτισαν "πράσινο σημείο"!!!

Αυτό τελικά είναι το συμπέρασμα μιας ανούσιας και φλύαρης μελέτης 127 σελίδων της εταιρείας ΤΥΡΒΗ γεμάτης ορισμούς (λες και είναι το λεξικό Δημητράκου), φωτογραφίες από Αγγλία (!!!), γενικόλογες κοινωνικές και γεωγραφικές αναφορές στην Άνδρο και περιγραφές λειτουργιών όλες copy-paste από οποιαδήποτε άλλη μελέτη του ΕΣΔΚΝΑ, η οποία παρουσιάστηκε  σε διαρροή από τον δήμαρχο σαν... «μεγάλο έργο»! Τα τεχνικά σημεία που αναφέρονται ξεκάθαρα για τον σταθμό μεταφόρτωσης και τα σκουπίδια της Άνδρου είναι πολύ λίγα!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

(α) Τεχνικό συμπέρασμα: Καταπληκτικά κριτήρια!!! Όλα περιγράφουν... τον ανοικτό χώρο δίπλα στον δρόμο της Σταυροπέδας!!! Αυτή ήταν η πεμπτουσία της "τεχνικής" μελέτης!!! Ούτε χιλιομετρικά στοιχεία από τις προτεινόμενες θέσεις ΧΥΤΥ δεν έχει! Αυτό ήταν το "μεγα έργο" της "τεχνικής" μελέτης που ανατέθηκε, αλλά... και δεν ανατέθηκε!!! Μιας μελέτης της υπηρεσίας με έξωθεν τεχνική βοήθεια που συντάχθηκε από μια εταιρεία... όπως συντάχθηκε! Που είναι σε διαβούλευση (με κάπως περιπετειώδη τρόπο). Και για την οποία μάθαμε από διαρροή πως "η Άνδρος πρωτοπόρησε για μια ακόμα φορά"!!!

(β) Πολιτικό συμπέρασμα: Τελικά όλα καταλήγουν και πάλι σε μια ανοικτή χωματερή σε περιόπτο οικόπεδο του Δήμου στην «κεντροβαρική»  γειτονιά της Σταυροπέδας! Αυτή τη φορά λίγο έξω από τον αρχαιολογικό χώρο!!! Τα τοπικά στελέχη του συνδυασμού Σουσούδη που ρωτήσαμε δεν ξέρανε και πολλά για την μελέτη και τις προτάσεις της. Αν δεν συζήτησε τον πολιτικό σχεδιασμό μαζί τους ο δήμαρχος με ποιους τον συζήτησε; Άγνωστο.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο Facebook κοινοποιήσαμε το Σχόλιο στο εν λόγω άρθρο του Λειβαδιανού και η ακόλουθη συνομιλία εξελίχθηκε:

Γιάννης Μηνδρινός (https://www.facebook.com/gmindr?fref=ts) :
Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό κάτι πολύ απλό που αφορά στη Σταυροπέδα. Για να κατασκευαστεί εκεί ΧΥΤΥ, θα πρέπει να αλλάξουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ που αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους και είναι οι ίδιοι για όλη την επικράτεια. Όσον αφορά τον κεντρικό σταθμό μεταμόρφωσης, ας κάνουμε όλοι λίγη υπομονή...
George Nikolopoulos Και η απάντησή μου είναι: Όλοι οι νόμοι αλλάζουν, ειδικότερα όταν τίθεται θέμα βούλησης του λαού και θέμα ειδικών συνθηκών (πρόστιμα από Ευρώπη σε σχέση με την Επίλυση μακροχρόνιου προβλήματος σχετιζόμενο με την Υγεία των κατοίκων). Πολιτική Απόφαση χρειάζεται....
Γιάννης Μηνδρινός Επειδή, κύριε Νικολόπουλε, τέτοιου είδους σοβαρά θέματα δεν λύνονται μέσω facebook, θα ήθελα να τα λέγαμε από κοντά. Το τηλέφωνό μου μπορείτε να το πληροφορηθείτε εύκολα, αναμένω να με καλέσετε να συναντηθούμε.
George Nikolopoulos Πόσες φορές έχουν αλλάξει οι νόμοι για το συγκεκριμένο θέμα; Βάσει ποιοων κριτηρίων άλλαξαν; Την τελευταία φορά που άλλαξαν ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ το θέμα;
George Nikolopoulos Μπορείτε να μας πείτε τι Εισηγήθηκε προς το Υπουργείο το 1994 το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νήσων; (Κάπως έτσι ονομαζόταν τότε νομίζω)
George Nikolopoulos Όταν λέτε Σταυροπέδα=ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, αυτό λέγεται παραπληροφόρηση. Ποιος σας είπε ότι όλη η περιοχή της Σταυροπέδας είναι χαρακτηρισμένος Αρχαιολογικός χώρος; Πολύ σας παρακαλούμε επειδή έχετε θέση ευθύνης να ακριβολογείτε. Σε ότι αφορά την πρότασή σας για να συναντηθούμε προκειμένου να επιλύσουμε το θέμα, εγώ δεν είμαι το αρμόδιο άτομο για να επιλύσω ένα τόσο σοβαρό θέμα. Το Facebook είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας και τίποτε άλλο. Έτσι ενημερώνεται ο κόσμος και ακούει και μια διαφορετική γνώμη. Κανείς δεν προσπαθεί να επιλύσει θέματα μέσω του f/b.
Franky Kallis Ως εκπρόσωπος του Οικολογικου Κινηματος και μελος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Νοτιο Αιγαιο, αλλα ακομη παραπανω ως Ανδριωτης Επιστημονας, δεν μπορω παρα να συμφωνησω. Με την ιδιοτητα μου και την εμπειρια των 23 ετων ως Μελετητης Μηχανικος και Απολυτα Αφιλοκερδως και Μην Εξαρτωμενος απο οποιασδηποτε μορφης συμφεροντα και τοπικιστικες ακαμψιες, ειμαι ο μονος ισως που απο το 2011 εχω επεξεργαστει και Προτεινει 3 διαφορετικες Εναλλακτικες θεσεις για τον Χ.Υ.Τ.Υ. - Χ.Υ.Δ.Υ. ορθοτερα, μιας και Μονο Διαχειριση και ΟΧΙ Ταφη ειναι το πλεον Περιβαλλοντικα ορθο και αλλωστε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ προβλεπομενο απο τις ηδη εμδοθεισες Οδηγιες της Ε.Ε. - με Καθαρα τεχνικα και επιστημονικα κριτηρια και αποφυγη των Μεγιστων Παρεκκλισεων Γειτνιασης. Γιατι αραγε μετα απο τοσο ορυμαγδο Αντιρρησεων και Δημοτικων παλινωδιων παραμενει στην αφανεια κλειδωμενη στο συρταρι του Δημαρχου, του Επαρχου και 3 δημ. Συμβουλων τοσο καιρο (εχουν λαβει σχετικο e-mail και CD-ROM) ;;;
Kwstantinos Gkionis Αγαπητοί τώρα είναι ο σωστός χρόνος να επιδιώξουμε την ανάπτυξη σε έναν παραμελημένο χώρο του νησιού όπως αυτός της Σταυροπέδας. Υπάρχουν χρήματα για την ανάπλαση της περιοχής, συνδυαζόμενα δε με τα χρήματα για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ, είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσει ζωή και αυτή η πλευρά του νησιού. Είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσει ζωή και αξία ο συγκεκριμένος χώρος. Εάν φροντίσουμε με στενή παρακολούθηση και πίεση προς τη Δημοτική Αρχή, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σωστό έργο το οποίο θα σεβαστεί όχι μόνο το μακρύ παρελθόν (Αρχαιολογικούς χώρους) και το πρόσφατο παρελθόν (κατοίκους των τριγύρω περιοχών που έζησαν την ανεξέλεγκτη χωματερή), αλλά και το μέλλον του νησιού μας. Εδώ είμαστε παρόντες και θα βοηθήσουμε. Εσείς θέλετε να βοηθήσετε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολλά μα πάρα πολλά Συγχαρητήρια στον κύριο Αρχιτέκτονα. Έχει θέσει πολύ καλά ερωτήματα και μας ζητάει να πούμε και τους δικούς μας λόγους που θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνει χωροθέτηση ΧΥΤΥ στη Σταυροπέδα. Με συγχωρείτε αλλά διαβάζοντας αυτό το κείμενο, μόνο λόγοι που να θέλω να γίνει χωροθέτηση ΧΥΤΥ εκεί μου έρχονται στο μυαλό μου και όχι το αντίθετο. Και γιατί Σταθμό μετα φόρτωσης εδώ, πράσινο σημείο εκεί,ι κόκκινο σημείο παρά πέρα και ΧΥΤΥ ακόμα πάρα πέρα; Όλα σε ένα λοιπόν. Μη σας πω ότι καλή ιδέα θα ήταν να δει κανείς ποιες εκτάσεις...αφήστε άλλη φορά.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΕΧΕΙ ΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. ΣΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποια είναι τα πιθανά και συγκεκριμένα προβλήματα θα προκύψουν με μια χωροθέτηση ΧΥΤΥ στη Σταυροπεδα;
Θεωρώντας τα εξής:
1. το έδαφος έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα και για πάντα στη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν θα επανέλθει ΠΟΤΕ στην κατάσταση που ήταν πριν 100 χρόνια.
2. Ο Χώρος είναι ήδη απομονωμένος από την κεντρική οδική αρτηρία (Απίστευτο βάθος 50-60 μέτρα κάτω από το επίπεδο της οδικής αρτηρίας).
3. δεν θα υπάρξει μόλυνση ποτέ ξανά, ούτε καύσεις αλλά ούτε και κατακρημνίσεις από ένα μοντέρνο ΧΥΤΥ όπως διαβεβαιώνουν ο Δήμαρχος και η μελετητική Εταιρεία
4. θα υπάρχει μεγάλη ασφάλεια στο χώρο (24-ωρη φύλαξη) λόγω της σημαντικότητας του έργου (Από τα πιο ακριβά έργα των Κυκλάδων- Ξεχάστε αυτό που ξέρατε ως ανεξέλεγκτη χωματερή).
5. θα υπάρξουν Υψίστου βαθμού μέτρα πυροπροστασίας λόγω της σημαντικότητας του έργου (Από τα πιο ακριβά έργα των Κυκλάδων)
6. Ο αρχαιολογικός χώρος θα απομονωθεί και οπτικά και ηχητικά από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα (Με τις σημερινές δυνατότητες διαμόρφωσης χώρων, μπορεί να απομονωθεί η δραστηριότητα ΧΥΤΥ από τα αρχαία μέσω ανάπλασης χώρου μέσω δντροφυτεύσεων ή κατασκευών εναρμονισμένες με το περιβάλλον κ.λ.π)
7. Δεν υπάρχει "αρχαιολογικό "μέλλον στη θέση λόγω της πολύχρονης ύπαρξης νταμαριού όπου έχει αφαιρεθεί όλο το υλικό που θα μπορούσε να έχει αρχαία.
8. Με μια τέτοια δραστηριότητα η περιοχή θα αναβαθμιστεί λόγω του γεγονότος ότι παράπλευρες και σχετικές δραστηριότητες θα αναπτυχθούν (π.χ. φαγητό, παροχή προμηθειών για διάφορα είδη, έως και φαρμακείο- μάλιστα φαρμακείο- ψάξτε δείτε τη αλλαγή δραστηριοτήτων που αναπτυχθήκανε όπου υπήρξε τέτοιο έργο).
9. Συνεχής δραστηριότητα λόγω του γεγονότος ότι θα υπάρχουν βάρδιες επί 24-ώρου (Βασικά ο τόπος θα αποκτήσει ζωή)
10. Τέλος ως συνέπεια της αυξανόμενης δραστηριότητας στο χώρο, επιτέλους θα αναπτυχθούν και οι χώροι που έχουν Αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η προσβασιμότητα στα αρχαία θα βελτιωθεί και ο χώρος γενικότερα.
ΠΡΟΤΑΣΗ- Οποιαδήποτε ανταποδοτικά οφέλη και αν προκύψουν από τη δραστηριότητα του ΧΥΤΥ, να δεσμευτούν οι Δημοτικές Αρχές ώστε να επενδύονται στους πέριξ αρχαιολογικούς χώρους.
Εάν αναπτυχθούν όπως πρέπει και οι Αρχαιολογικοί χώροι, τότε είναι βέβαιο ότι οι γύρω κάτοικοι του χώρου, μπορεί να μην επωφεληθούν πουλώντας αμνοερίφια, αλλά θα επωφεληθούν διαφόρως και ποικιλοτρόπως!!!

Έχοντας λάβει υπόψη τα παραπάνω, θα μπορούσε κανείς να προσθέσει άλλους λόγους γιατί δεν θα ήταν σωστή μια χωροθέτηση ΧΥΤΥ στη Σταυροπέδα;
Γράψτε σε μορφή λίστας, 1, 2, 3, κ.ο.κ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΝΕΡΑ ΠΛΟΥΣΚΑΣ, πρώην Υδρουσαίο, ενδιαμέσως κάτι άλλο στο F/B:
Κατανοώ την άποψη σας. Μόνο που μένει και να αποδειχτεί. Υπάρχουν ειδικοί να μας πουν και να μελετήσουν τα τεχνικά θέματα. Τα πολιτικά μπορούμε να τα κρίνουμε. Στην περίπτωση του Σταθμού Μεταφόρτωσης (σχεδόν ανοιχτος ΧΑΔΑ) έχουμε σε ένα μέρος μεγάλης αρχαιολογικής αξίας για την Άνδρο (μια από βτις σημαντικότερες Ακροπολεις της Προϊστορίας) μια καταστροφή. Δεν σας ενδιαφέρει. Το κατανοούμε. Επίσης είναι η διασταύρωση όλου του νησιού με οπτική επαφή από το 60%-70% των επισκεπτών και των μόνιμων κατοίκων. Και αυτό δεν σας ενδιαφέρει. Το κατανοούμε. Τέλος έχουμε δύο χωριά συνολικά 400-500 κατοίκων που δέχονται τα απορρίμματα όλων επί 40 χρόνια. Και αυτό δεν σας ενδιαφέρει.
Κατανούμε πως δεν σας ενδιαφέρουν η αρχαιολογία, ο πολιτισμόε και η ιτσορία της Άνδρου. Δεν σας ενδιαφέρουν ο τουρισμός και το 60%-70% των μονίμων κατοίκων της Άνδρου. Δεν σας ενδιαφέρει η όποια δικαιοσύνη έναντι των δύο χωριών.
Σας ενοχλεί και πολύ σωστά το ύφος των Χωραϊτων κατά των "απέξω" Αλλά δεν σας ενοχλεί το ύφος των "απέξω" κατά των δύο χωριών που έχουν επί 40 χρόνια τα σκουίδια ολων μας. Δεν σας ενοχλεί η άποψη "να πεθάνουν τα αρχαία". Δεν σας ενοχλεί η παρανομία έναντι άλλων κλπ.
Αγαπητέ κύριε εμάς μας ενοχλεί που σας είπαν ψέμματα αυτοί που ψηφίσατε και ψηφίσαμε και το γράφουμε. Μας ενοχλεί που δεν τηρούνται οι σωστές διαδικασίες. Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο και για την Πλόυσκα και για την Σταυροπέδα. Όλοι στις στήλες του Εν Άνδρω γράφετε τις απόψεις σας. Όλος ο διάλογος και οι αντιδράσεις για την Πλούσκα στο site μας εγινε και γίνεται. Αυτά δεν τα βλέπετε;
Τι σας ενοχλεί; Πως δεν γράψαμε άποψη για τις τεχνικές υδρογεωλογικές εκθέσεις της Πλούσκας. Αλλά ούτε και για τις Σταυροπέδας τις τεχνικές μελέτες έχουμε γράψει κατι. Ούτε και για του Κορθίου ή του Γαυρίου. Ποιος σας είπε πως είμαστε ειδικοί στην υδρογεωλογία; Απλώς παραθλεσαμε τα εκατέρωθεν επιχειρήματα των ειδικων για την Πλούσκα. Αν το "εκατέρωθεν" ενοχλεί πέστε το ανοιχτά.
Σας ευχαριστώ για τον διάλογο μας στο Εν Άνδρω που μεταφέθηκε και στο F/B πριν επιστρέψει πάλι εδώ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ρεπορτάζ σας κ.Μπασαντή λέει πως μια μελέτη για Πράσινο Σημείο μετατράπηκε χωρίς σχέδιο σε "μελέτη" για Σταθμό Μεταφόρτωσης.
Με ότι αυτό σημαίνει.
Και αφορά μια περιοχή με κριτήρια εντελώς φωτογραφικά και καθόλου επιστημονικά.
ΜΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ---ΤΟ ΙΔΙΟ---ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ME ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΔΡΟΥΣΑΙΟΙ,εκτός ολίγων πουλημένων στο σύστημα της μίζας.
Σωστά κρίνετε πράξεις και παραλήψεις, αυτός είναι ο ρόλος σας ,αλλά το κάνετε επιτρέψτε μου μονόπλευρα, δεν σας έχω δει για το θέμα του ΧΥΤΥ και την επιλογή της θέσης Πλούσκας να κρίνετε.
Αλλά ξέχασα στη Πλούσκα δεν έχει αρχαία, έχει μόνο νερό κι ανθρώπους.
Καλημέρα σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτός ο σχεδιασμός διαχείρισης των σκουπιδιών σαν γρίφος μου φαίνεται. Οποιος μπορεί να λύσει αυτόν τον γρίφο https://www.youtube.com/watch?v=l7t4KXUJkWM, μπορεί να βρεί μια σακκούλα από το Κόρθι πού θα πάει και πότε?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΦΙΛΕ ΜΑΡΛΙΝ Η ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΗΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΟΧΙ ΣΤΗ ΑΝΔΡΟ ΠΟΥ ΗΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΕΓΟΥΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΗΑ.
ΗΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥς ΑΡΧΟΝΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΗΓΑ-ΣΗΓΑ ΤΑΞΗ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά όλα γίνονται στο πόδι και εμπαίζοντας όλους τους Αντριώτες....
Θα γίνει αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, αλλά ταυτόχρονα θα γίνουν με υπόδειξη του Δήμου στη Σταυροπέδα το Κεντρικό Πράσινο Σημείο και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στον χώρο του πρώην ΧΑΔΑ , που πρώτα θα τον αποκαταστήσουν και μετά θα τον κάνουν νέο ΧΑΔΑ.
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;;;;;;;;
Γιαυτό το σχέδιο πληρώσαν 4.000 Ευρώ; ή το έκανε η τεχνική υπηρεσία και ο εξωτερικός συνεργάτης πήρε 4.000 Ευρώ;;;;;;
Άμα καταλήξουν και οι ίδιοι μας λένε και εμάς για να ξέρουμε....
Από τα πολλά ψέματα δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι την αλήθεια!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αδυνατώ να τα πιστέψω αυτά που γράφεις ΕΝ ΑΝΔΡΩ και όσα αναλυτικά και παραστατικά γράφει ο Guest-δημότης.
Κατέφυγα στο Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας του Κριαρά και διαβάζω στο λήμμα:
παραλήρημα=(ψυχιατρ.) σύμπτωμα φρενοβλάβειας μόνιμης ή παροδικής κατά την οποία ο ασθενής κατέχεται από παράλογες ιδέες...
Τρέξτε να σωθούμε, και γρήγορα. Β ο ή θ ε ι α.

Περισσότερα