Ανοιχτός διάλογος για το Κέντρο Πολιτισμού μεταξύ Κυριάκου Θωμά και Διαμαντή Μπασαντή

 

Από την συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. Το προαύλιο να γίνει πάρκινγκ αυτοκινήτων ή χώρος συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων των Συλλόγων της Υδρούσας; Ιδού η απορία! Και η συζήτηση συνεχίζεται με... νομικούς και πολιτικούς όρους!

Λίγη ώρα μετά την δημοσίευση του άρθρου «Υπάρχει ελπίδα για ένα σημαντικό κέντρο πολιτισμού στο Γαύριο» στο Εν Άνδρω ο κ. Κυριάκος Θωμάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου μας έστειλε την παρακάτω απάντηση/συμπλήρωση του ρεπορτάζ. Την δημοσιεύουμε ευχαρίστως προσθέτοντας την απάντηση μας από κάτω. Έτσι οι αναγνώστες μας θα έχουν μια καλύτερη εικόνα των επιχειρημάτων για τις δύο προοπτικές που οι αρμόδιοι έχουν κατά νου για τον χώρο.

Ο Κυριάκος Θωμάς παρατηρεί:

Αξιότιμε κ. Δ. Μπασαντή,

Για  το πληρέστερο του ρεπορτάζ σας σχετικά με το πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Γαύριο, σας γνωρίζω ότι μία και μοναδική φορά έχει συζητηθεί το εν λόγω θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, την 22α Ιανουαρίου 2016. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ελήφθη η 16/2016  ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση περί πενταετούς παραχώρησης της προκατασκευασμένης αίθουσας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Στην συνεδρίαση ήταν παρόντες εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων καθώς και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Υδρούσας της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπήρχε επίσης η σύμφωνη γνώμη τόσο του  Τοπικού Συμβουλίου Γαυρίου όπως επίσης και της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου μας.

Σας ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία.

Κυριάκος Θωμάς, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Δήμου Άνδρου.

Επισυνάπτεται η 16/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 Ο Διαμαντής Μπασαντής απαντά:

Αξιότιμε κ. Κ. Θωμά,

(α) Για πληρέστερη ενημέρωση σας πληροφορώ ότι ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου κ. Γιάννης Μαμάης έχει ζητήσει για χρήση το κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σχολείου τον Σεπτέμβριο του 2015, με γράμμα στο Τοπικό Συμβούλιο του Γαυρίου και κοινοποίηση στον δήμαρχο και σε όλους τους αρμοδίους του Δήμου.Αν δεν σας ενημέρωσε κανείς από τους παραλήπτες υπάρχει πρόβλημα. Αν σας ενημέρωσαν και δεν το φέρατε ποτέ για συζήτηση μετά τόσους μήνες τότε εσείς έχετε πρόβλημα. Διαλέξτε τι σας ταιριάζει. Πάντως πρόβλημα υπάρχει…

 (β) Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γαυρίου κ. Μίλτος Κάρλος είχε γίνει μεταξύ σας μια κατ’ αρχή συζήτηση για να παραχωρηθεί το κοντέινερ. Χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί το που θα πάει. Επίσης δεν είχε ξεκαθαριστεί σε ποιόν ανήκει το κοντέινερ; Στην σχολική επιτροπή; Στον Δήμο; Το θέμα είχε μείνει εκεί. ΔΕΝ πήγε ποτέ στο Τοπικό Συμβούλιο που δεν ενημερώθηκε ΠΟΤΕ ούτε από τον πατέρα Καλλίνικο μιας και Τοπικό Συμβούλιο Γαυρίου ΔΕΝ είναι μόνο αυτός. Άρα ΔΕΝ υπήρξε καμία σύμφωνη γνώμη. Αντιθέτως όπως είπε ο κ. Κάρλος: «όλα έγιναν πολύ βιαστικά»!

Ερώτηση: Γιατί στην περίπτωση του πατέρα Καλλίνικου έγιναν όλα «βιαστικά» και στην περίπτωση του Φιλοπρόοδου όλα τόσο αργά;

(γ) Επικαλείστε, πολύ σωστά, για την παραχώρηση την ΟΜΟΦΩΝΗ γνώμη «όλων των παρόντων της αντιπολίτευσης και όλων των δημοτικών συμβούλων της Υδρούσας». Μας αρέσει ο υπαινιγμός σας εναντίον όλων των συμβούλων της παράταξης σας στην Υδρούσα. Ναι, έχετε δίκιο είναι συνυπεύθυνοι που ψήφισαν μην ξέροντας πολλά πράγματα για τους όρους του πατέρα Καλλίνικου τόσο για το ΠΑΡΑΝΟΜΟ κοντέινερ όσο και για την θέση του για μετατροπή του προαυλίου χώρου σε… πάρκινγκ! Και μην ξεροντας ΤΙΠΟΤΑ για την πρόταση του Φιλοπρόοδου περί χρηματοδότησης για ένα Κέντρο Πολιτισμού στο Γαύριο. Τώρα που τους έμαθαν είναι ολοι ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ της παραχώρησης του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου. Εσείς τι λέτε;

Αλήθεια εσείς που φέρατε προς ψήφιση το κοντέινερ ξέρατε τις θέσεις του πατέρα Καλλίνικο ; Και τώρα που τους μάθατε τι λέτε; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ; Εκτός από το να «δίνετε» τους δικούς σας συμβούλους για το λάθος τους. Ή, σας αρκεί να τους καταστήσετε συνυπεύθυνους στην «βιασύνη» σας;

Ευχαριστώ για την παρέμβαση σας.

Ο διαχειριστής του "Εν Άνδρω" Διαμαντής Μπασαντής

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Είμαι διαφορετικής κουλτούρας και αρχών άνθρωπος,και λυπάμαι για ότι γίνεται.Όλοι εμείς πίστεψαμε σ'έναν άνθρωπο που τώρα μας απογοητεύει,γιατί;Τον Κυριάκο Θωμά εννοώ.Αυτό που γίνεται δεν το χωράει ανθρώπου νούς.Ο Κυριάκος, ο Δημαρχός μας ,ο δικός μας Κυριάκος να στηρίζει την Χώρα το Κόρθι και να θέλει την καταστροφή της περιοχής του.Να θέλει το ΧΥΤΥ και να μη τον ενδιαφέρει τίποτα,να μη τον νοιάζουν οι συνέπειες.Όλο αυτό είναι τραγικό,τι άλλαξε;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΤΗΝ Guest - Παρωδία

Το ήξερα ,έβαλα και στοίχημα 100 ευρώ και το κέρδισα Κούλη Μουγκέ ή Γκόλουμ η Παρωδία ότι θα έγραφες πάλι ΄τι για όλα φταίνε οι άνθρωποι που αναφέρεις με τα αρχικά : Μ.Α , Μ.Μ , Α.Β., Μ.Κ.
Το ψυχολογικό σου προφίλ επιδεινώνεται, αλλά δεν με πειράζει καθόλου αφού από εδώ και πέρα θα κερδίζω τα στοιχήματα στο καφενείο.
Ευχαριστώ Κούλη, συνέχισεσε να έχεις τις εμμονές σου και εγώ θα κερδίζω, χαχαχαχαχαχαχα, να παραμείνεις έτσι μην μου το χαλάσεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μ.Α , Μ.Μ , Α.Β., Μ.Κ. Φταίνε για όλα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σκεφτείτε και την ιδέα της μεταφοράς του Αγροτικού Ιατρείου σε μια ισόγειο αίθουσα του Σχολείου,με άνετο πάρκινγ,μεγάλους χώρους κλπ,αντι του μικρού νοικιασμένου Ιατρείου,που οι ασθενείς περιμένουν σε ένα υπόστεγο και εαν χρεισθεί να μεταφερθεί κάποιος με φορείο είναι αδύνατον να στρίψει μέσα στον κυρίως χώρο.Σκεφτείτε και το ετήσιο μίσθωμα που καταβάλλει ο Δήμος μας με τόσα ανεκμετάλευτα κτήρια , το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί σε κοινωνικούς σκοπούς ( για αγορά φαρμάκων ανασφάλιστων κλπ ) Την ίδια πολιτική θα πρέπει να ακολουθήσει η Δημοτική αρχή για όλα τα μισθωμένα κτήρια με κύριο σκοπό την εξοικονόμηση σημαντικότατων για την εποχή μας πόρων που μπορεί να κατευθλυνει σε άλλες δράσεις.Δεν θέλω φυσικά ούτε να περάσει απο το μυαλό μου ότι με την καταβολή μισθωμάτων εξασφαλίζουν ψήφους και ανοχή,οι νύν και οι πρώην.Να μια καλή ιδέα που θα μπορούσε ο κ.Καπάκης να φέρει στο ΔΣ και εν ανάγκη βρε αδελφέ άς βάλει τον Επιθεωρητή Δ.Διοίκησης να κρίνει την πρόταση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριάκο Θωμά, αν δεν μπορείς να υπερνικήσεις την παρόρμηση να γράψεις μιαν ανοησία, μπορείς κάλλιστα να την στείλεις στον αγύριστο μετά.
Άντε γιατί μας τα ζάλισες.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΤΟΝ -Guest - Παρασκευάς.

Δηλαδή θέλεις να μας πεις Παρασκευά ότι η Μ.Α.είναι η Μάτα Χάρη ή cat woman της Άνδρου ;;
Αν είναι έτσι και προλαβαίνει να ασχοληθεί με όλα αυτά που την κατηγορείς πρέπει να την ευγνωμονούμε.
Παρασκευά δέξου ότι την έκανες την πατάτα με τον παπα-Καλλίνικο, δεν σου βγήκε και μια τα φορτώνεις στην Μαμάη-Βολίκα-Βόσο και μια στην Μ.Α.
Σύνελθε Παρασκευά γρήγορα, δεν σε παιρνει άλλο,σε πήρανε χαμπάρι ακόμα και οι μαύροι γάτοι της Άνδρου και γελάνε ομαδικά μαζί σου.
Παρατήρηση : άρχισε να χρησιμοποιείς τις συμβουλές του κ.ψυχολόγου γιατί πλάθεις ιστορίες και για όλα σου φταίει η Μ.Α.
Αλήθεια ο Ονειροπαρμενοδήμαρχος πότε θα πάρει θέση για το θέμα;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρασκευά είστε ένα άτομο με εμμονές. Προσέξτε το αυτό.

Σας παραθέτω την απάντηση του Ψυχίατρου κυρίου Δεμερτζή σε ότι αφορά το ψυχολογικό σας προφίλ και το ανάρτησε στο Εν Άνδρω σήμερα στο Άρθρο "Συμπεράσματα από την συζήτηση και την απόφαση της Αποκεντρωμένης για τον ΧΥΤΥ της Πλούσκας"

Guest - Αντώνης Δεμερτζής

Παρακολουθώ τα σχόλια, που αισίως φτάσανε τα 63, α) γιατί με ενδιαφέρει το θέμα με το Χ.Υ.Τ.Υ και β) λόγω επαγγέλματος (ακόμη μαθαίνω όταν οι άνθρωποι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου).
Διάφοροι λοιπόν με ανώνυμα ονόματα όπως Ταξίδι-Αρχιμήδης-Παρασκευάς-Απορημένος-Σόδα Πλούσκα-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ-Αδίσταχτος.- Θυμωμένος.- Γραφικοί.-Γαυριώτης- Ο τελευταίος γελάει καλύτερα.- Το πουλάκι τσίου.- Αρχιμήδης.-Παρασκευάς....αναφέρουν και κατηγορούν μια κυρία με τα αρχικά Μ.Α.
Πιστεύω ότι είναι το ίδιο άτομο και δεν μπορώ να καταλάβω την παράκρουση και την εμμονή του με την κυρία Μ.Α..
Στο τελευταίο σχόλιο ο Αρχιμήδης, γράφει "Σε προκαλώ κυρία Μ.Α.σε ανοιχτή συζήτηση να μας πεις με τι θα ασχοληθείς μετά το Χυτυ; Έχεις ταράξει το δημοτικό συμβούλιο με τις εμμονές σου."
Μα πως θα γίνει αυτό αν δεν δηλώσει ποιος είναι ;
Και το κυριότερο εάν δεν πει και στους αναγνώστες του εν Άνδρω ποια είναι η Μ.Α. που έχει στοχοποιήσει και βάλλει εναντίον της ;
Εάν όπως λέει έχει ταράξει η Μ.Α. το δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν βγαίνει δημόσια και επώνυμα να πει και σε μας, για να ξέρουμε και να μπορούμε να πάρουμε θέση ;
Εάν δεν το κάνει μέσα στις επόμενες ημέρες ο κύριος, ειδικά αν κατέχει θέση από ότι μπορώ να καταλάβω στο δημοτικό συμβούλιο, θα τον χαρακτηρίσω επιεικώς γελοίο, γιατί παράφρων μέχρι στιγμής με έχει πείσει ότι είναι από την μανιοκαταθλιπτική συμπεριφορά του και χρήζει άμεσης ψυχιατρικής παρακολούθησης. Του συνιστώ δε να ζητήσει βοήθεια από συνάδελφο γιατί συχνά μόνο με το να μιλήσει κάποιος με έναν ειδικό νιώθει αμέσως καλύτερα.

Μετά τιμής
Ψυχίατρος Αντώνης Δεμερτζής και ιδιοκτήτης παραθεριστικής κατοικίας στα Αποίκια Άνδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια ενημέρωση για έναν διάλογο που εξελίσσεται στο Facebook στην ομάδα Η Άνδρος της Ζωής μας με μεγάλο ενδιαφέρον:
Προς "ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΘΙ"
Πέτρος Στασινόπουλος
Θα μας πουν οι κρεοπώλες τι συμβαίνει στην Άνδρο, σχετικά με οφειλές από το Δήμο προς αυτούς; Στο Εν Άνδρω σήμερα υπάρχει αναφορά στο Άρθρο "Συμπεράσματα από την συζήτηση και την απόφαση της Αποκεντρωμένης για τον ΧΥΤΥ της Πλούσκας"
Sophia-George Zagoraios ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ¨?ΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ?
Πέτρος Στασινόπουλος Αυτές για τις οποίες φώναζε ο άνδρα σας το 2014.
Sophia-George Zagoraios Ο ιδιος ειμαι φιλε μου.Εμενα τα καθαρισαν γιατι οπου τους εβρισκα γινιταν μακελειο
Πέτρος Στασινόπουλος Κατάλαβα. Το ρώτησα γιατί υπήρχε αναφορά στο Εν Άνδρω. Καλά όμως, πως δημιουργηθήκανε αυτές οι οφειλές; Δεν πληρώνατε εσείς;
Ιωάννης Καστανιώτης ΒΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ;;;
ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΛΟΜΗΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Sophia-George Zagoraios Φίλε μου εγώ δε χαμπαριάζω τους κράζω ονομαστικά όπως είχα κάνει και τότε,όσο για το σύνδρομο ρωτά .... το Θωμά όταν συναντάει Ζαγοραίο τι θα παθαίνει.[/u][/b]
Πέτρος Στασινόπουλος Τελικά οι άνδρες είναι λίγοι στο νησί. Φίλε βάστα γερά. Είμαστε μαζί σου όποτε χρειαστείς!
Ιωάννης Καστανιώτης ΒΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ;;;
ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΛΟΜΗΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
George Nikolopoulos Συγχαρητήρια στον κύριο Ζαγοραίο, δείγμα ανδρός που δυστυχώς εκκλείπει και τελεί είδος υπό εξαφάνιση. Οι υπόλοιποι κρεοπώλες τι λένε στο νησί; Δεν υπάρχουν άλλοι για να μιλήσουν;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα αυτά τα έχει δημιουργήσει η Μ.Α.έχει στοχοποιήσει τον Θωμά για κάποιο λόγο και πλάθει ιστορίες η κοπελιά.Βαρέθηκε τα περί ΧΥΤΥ και άρχισε τα εκκλησιαστικά.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΣΤΟΝ ΕΓΩ.
Guest - Δ. Μπασαντής PERMALINK
Εγωτικέ μου φίλε πως και δεν είδες πως ο κ. Κυριάκος Θωμάς απάντησε στο Εν Άνδρω και σε εμένα προσωπικά; Και δεν απάντησε όπου θες εσύ. Να γιατί απάντησα εγώ.
Εγωιστικό παιδί μου για ένα τόσο σημαντικό θέμα που έφερε στο φως το Εν Άνδρω ο διάλογος πρέπει να γίνει στην κοινωνια και όχι μεταξύ εκπροσώπων Τύπου όπως φαντασιώνεσαι,
Προφανώς ΔΕΝ ξέρεις και πολλά για το θέμα. Γι αυτό και θέλεις να βλέπεις παντού εκροσώπους Τύπου.
Λογικό, όμως, μιας και έχουμε αρκετούς συμβούλους με συμπεροφορά υπουργού "παρελθούσης εσοδείας". Έτσι θα σκέφτηκες:κι εσύ γιατί να μην έχουμε και μερικούς εκπροσώπους τύπου να μιλάνε για πάρτη μας μεταξύ τους!
Όμως ο κ. Θωμά είχε άλλη στάση και γνώμη. Κρίμα που δεν την πρόσεξες πριν γραψεις ότι έγραψες.

Περισσότερα