Ανοιχτή επιστολή του Κ. Γλυνού στον δήμαρχο Άνδρου

 
¨Ένα από τα δεκάδες μοναδικά καραβάκια στον Στρόφιλα του 4.000 π.Χ. Παραμονή της σημερινής κατάστασης εκτός των νομικών και κοινωνικών συνεπειών οδηγεί σε αδιέξοδο έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους στο Αιγαίο. 

(Το παρακάτω κείμενο είναι από το facebook. Μας το έστειλαν δυο αναγνώστες ζητώντας να το αναδημοσιεύσουμε. Πριν το αναδημοσιεύσουμε ρωτήσαμε και μάθαμε από δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Άνδρου που είναι το θέμα της ύδρευσης που θίγει ο κ. Κ. Γλυνός. Η απάντηση ήταν: ο ένας αγωγός για τον Ζαγανιάρη έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό χρόνο και ένα μέρος του χωριού δεν έχει πρόβλημα. Όμως παραμένει το πρόβλημα στον άλλο αγωγό. Έχουν γίνει οι παραγγελίες και η επισκευή προγραμματίζεται προσεχώς. Τώρα το πολιτικό ζήτημα και το πρόβλημα των σκουπιδιών που θίγει ο κ. Γλυνος παραμένουν και τα δύο ανοιχτά. Ευχαριστούμε τον κ. Γλυνό για την άδεια του να το αναδημοσιεύσουμε - Εν Άνδρω)

 

Ο Κώστας Γλυνός

Αγαπητέ Δήμαρχε Άνδρου Theodosis Sousoudis

Με τη παρούσα θέλω να εκφράσω την αγωνία μου και να θέσω υπόψη σας τα ακόλουθα :
Κύριε Δήμαρχε. To πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιοχή της Σταυροπέδας είναι γνωστό σε ολόκληρη την Άνδρο, όπως επίσης γνωστό είναι και το ότι και το δικό μας χωριό (Ζαγανιάρι), μετείχε ενεργά στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρότατου και δυστυχώς μακροχρόνιου προβλήματος, εξακολουθώντας μέχρι και σήμερα να παλεύει για την εξεύρεση μιας ιδανικής λύσης.
- Δεν θα πάρω θέση αν ο χώρος της Πλούσκας είναι ο ιδανικός ή όχι. Άλλωστε αυτό είναι κάτι, για το οποίο θα πρέπει αποφανθούν οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς. Να υπάρξει επιτέλους μία αμερόληπτη κρίση επί του θέματος και μάλιστα εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και φυσικά να εφαρμοστεί και να γίνει σεβαστή από το σύνολο των κατοίκων του νησιού μας, με την ελπίδα η απόφαση αυτή, να δώσει επιτέλους την πολυπόθητη λύση του προβλήματος.
- Θα πάρω όμως θέση και θα εκφράσω τη αγωνία μου, στο ότι πρέπει επιτέλους οι όποιες διαδικασίες να επισπευσθούν. Ο καιρός περνά και το πρόβλημα αντί να αντιμετωπίζεται, παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις… Το νησί έχει μοιραστεί στα δύο, ο χώρος συλλογής απορριμμάτων παραμένει η σταυροπέδα και οι συνέπειες ; Δυστυχώς και αυτές γνωστές… Δεν θέλω και φαντάζομαι δεν θέλουμε άλλη μια δημοτική αρχή να θάβει το πρόβλημα για την επόμενη. Θέλουμε λύση τώρα.
- Κύριε δήμαρχε της Άνδρου, ο χρόνος τελειώνει, ή μάλλον έχει εξαντληθεί, γι’ αυτό βιαστείτε, ενεργείστε άμεσα με γνώμονα όμως το καλύτερο δυνατό για το νησί. Γιατί πιστεύω, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, διαρκούσης της δικής σας θητείας, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα βρεθεί ποτέ. Και τα σκουπίδια θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμα στη σταυροπέδα… με ότι συνεπάγετε αυτό για το περιβάλλον, για το νησί.
- Πιέστε θεσμικά, ώστε οι εμπλεκόμενοι φορείς - οργανισμοί να αποφανθούν άμεσα και ενημερώστε μας απλά και ειλικρινά, με στοιχεία όμως αυτή τη φορά που δεν χωρούν αμφισβήτησης, που βρισκόμαστε...και πόσο ακόμη θα περιμένουμε.
----------------
Και μιας που τα λέμε από αυτή την ηλεκτρονική γωνιά, απλά σας αναφέρω ότι το Ζαγανιάρι το ξεχάσατε και εσείς, όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοι σας. Με το θέμα του νερού δεν έχουν γίνει άλλες ενέργειες, πέραν εκείνων που έγιναν πέρυσι, με αποτέλεσμα να εξακολουθούμε να πίνουμε σκουριά και το δίκτυο να είναι σε άθλια κατάσταση. Για τα ανταποδοτικά ούτε λόγος…στο χωριό μας δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο. Δε θα σταθώ ότι για να φτάσουν στο γραφείο σας πέρασαν από σαράντα κύματα. Αλλά θα σταθώ στην ουσία και σας ρωτώ, τι έγινε με τους κάδους ανακύκλωσης που θα φέρνατε στο χωριό; τι έγινε με την τσιμεντόστρωση ενός μικρού τμήματος δημόσιου δρόμου, που με το πέρας των χρόνων έχει διαλυθεί; τι έγινε με την περίφραξη στο κάτω χωριό; τι έγινε με την υποστύλωση τοίχου στο κάτω χωριό για την αποφυγή βουλιάστρας; Απολύτως τίποτα. Όσο για το σχολείο μας, δεν το συζητώ, θέλει δουλειά. Και ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ. Για να μην σας κουράζω.
- Δήμαρχε, ο χρόνος περνά και οι όποιες θετικές κινήσεις έχουν γίνει και σαφώς έχουν αναγνωρισθεί, δυστυχώς όμως δεν αρκούν και το γνωρίζετε πολύ καλά.
- Σίγουρα δεν περιμένω απάντηση σε όλα τα ανωτέρω, απλά τα δημοσιεύω στο προσωπικό μου προφίλ γιατί ανησυχώ για τον τόπο μου και το χωριό μου. Και το μόνο που θέλω, είναι να δω σε αυτό το νησί που τόσο αγαπάμε, να γίνονται επιτέλους ενέργειες προς όφελος όλων των κατοίκων και φιλών του. Για την Άνδρο μας.
Φιλικά,
Κώστας Γλυνός.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για σου μεγάλες δήμαρχε έλα σε περιμένουν στη γωνία
έταξες να βγάλεις τα σκουπίδια και το προσπαθείς μαι οποίο τροπο μπορείς ,,,,,,,,,,,,
Και απαντάει σε προσωπικές σελίδες αυτός είναι δημος ,,,,,,,,,,,,

This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλε δεν το περίμενες αυτό το αποτέλεσμα
Δεν πιστεύω να έχουν ποιο πολλή αξία τα βράχια απο το νερό γιατι τότε έχει χαθεί κάθε λογική

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς για άλλη μια φορά γίνονται ενέργειες μόνο για ατομικά συμφέροντα και όχι για το καλό του νησιού μας. Όπως κατάφεραν και έκαναν τις απαράδεκτες / ελλειπείς ενέργειές τους για την Πλούσκα, θα φάμε τις καθυστερήσεις του αιώνα - και αν γίνουν σωστά οι υδρογεωλογικές μελέτες θα αποδειχτεί και αυτός λάθος χώρος.
Όπως έλεγαν "πρώτη φορά αριστερά" και την πατήσαμε, σε αυτή τη λογική και η πρώην και νυν δημοτική αρχή!