Καταγγελία Τοπικού Συμβουλίου Γαυρίου: Πολιτικές ευθύνες για την "αλλαγή" απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

 

Δημοτικό Συμβούλιο 22ας Δεκεμβρίου 2014 - Άλλα εισηγήθηκαν, ψήφισαν και κατέγραψε το βίντεο (22/12/2014, χρόνος 1:28'). Και άλλα γράφτηκαν στην απόφαση και χρέωθηκαν στους πολίτες (απόφαση, 249/2014)!!!  

Άλλαξαν (ή, παραποίησαν;) την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τις χρεώσεις για το νερό στην Υδρούσα που πάρθηκε στις 22/12/2014. Οι σύμβουλοι άλλα ψήφισαν τον Δεκέμβριο του 2014 και άλλα γράφτηκαν και χρεωθήκαν τον Φεβρουάριο του 2016. Όλα έρχονται στο φως μέσα από μια ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Γαυρίου, το οποίο θέτει (αλλά και εκθέτει) ανοικτά τον πρόεδρο του ΔΣ Άνδρου, τον δήμαρχο, καθώς και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών μπροστά σε σημαντικές πολιτικές και διοικητικές ευθύνες τους (για ποινικές δεν ξέρουμε, άλλοι έχουν ειδίκευση στο νησί μας).

Αναλυτικά:

Στις 22/12/2014 η σημερινή διοίκηση πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία στο ΔΣ Άνδρου να χρεώσει μόνο το πάγιο στους καταναλωτές νερού της Υδρούσας, καθώς λόγω διοικητικής αρρυθμίας του Δήμου δεν υπήρξε καμία μέτρηση και καμία χρέωση από το 2011 μέχρι το 2014. Οι χρεώσεις που άρχισαν να φτάνουν στους καταναλωτές το 2016 ήταν, όμως, στη βάση των μετρήσεων!!! Το Τοπικό Συμβούλιο Γαυρίου διαπίστωσε και αναφέρει αρμοδίως το ατόπημα μεταξύ του τι ψηφίστηκε την 22ας Δεκεμβρίου 2014, τι γράφτηκε στην απόφαση εκ των υστέρων και τι χρεώσεις έγιναν στο τέλος!!! Το πλήρες πολιτικό και διοικητικό αλαλούμ!!!

Φλου φίλε μου, όλα είναι φλου: Φλου και η πολιτική διαδικασία της 22/12/2014 όπως και η παραπάνω φωτογραφία!!  

Οι ευθύνες:

Κατ΄ αρχή υπάρχει απκλειστική πολιτική ευθύνη του προέδρου του ΔΣ και του δημάρχου όταν άλλα αποφασίζουν στα συμβούλια και άλλα εφαρμόζουν στην πράξη!!! Αυτό αποδεικνύεται από το βίντεο της συνεδρίασης της 22ας/12/2014 σε αντιπαραβολή με την επίσημη απόφαση του ΔΣ! Όπως μεγάλες είναι του αντιδημάρχου Οικονομικών που χρέωσε τους δημότες χωρίς να έχει ελέγξει διεξοδικά την αρχική εισήγηση, την ψηφοφορία και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!!!

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε έστω και ένας αρμόδιος να βγει και να δώσει εξηγήσεις για το «μπάχαλο» που προκλήθηκε μπροστά στους εκατοντάδες αγανακτισμένους πολίτες της Υδρούσας. Να πάρει την ευθύνη της διαπιστωμένης πλέον ανεπάρκειας πολιτικού ελέγχου σε όλη την διαδικασία της συγκεκριμένης οικονομικής απόφασης.

Τα παραπάνω είναι γνωστά εδώ και μέρες στο Γάυριο. Όπως είναι γνωστή στους αρμοδίους και η απόφαση του ΤΚ Γαυρίου. Αντί, λοιπόν, να βρουν το θάρρος να αναλάβουν με τρόπο υπεύθυνο τις πολιτικές και διοικητικές ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε μια υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών επιχειρήθηκε σήμερα το μεσημέρι να γίνει επικοινωνιακή διαχείριση ενός τόσο σοβαρού πολιτικού και διοικητικού θέματος με ανώνυμες καθησυχαστικές διαρροές σε μέσο προσκείμενο πολιτικά στην διοίκησης. Κάτι πολιτικά απαράδεκτο…

Ευθύνη του αντιδήμαρχου Οικονομικών οι χρέωσεις...

Συμπεράσματα:

Υπάρχει πολιτικό ζήτημα σχετικά με την αλλαγή (υποκατάσταση ή παραποίηση;) της απόφασης του ΔΣ της 22ας Δεκεμβρίου 2014. Υπάρχει ανυπαρξία πολιτικού ελέγχου σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Υπάρχει υπερκέραση και πλήρης αγνόηση του Τοπικού Συμβουλίου του Γαυρίου από τα στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις (το είδαμε και στην υπόθεση του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου).
 

Υπάρχει παλαιοκομματική διαχείριση όταν κάποιοι αρμόδιοι «προσφέρουν» ως εξυπηρέτηση το δικαίωμα του πολίτη στην ένσταση (υπήρξαν και τέτοιες καταγγελίες). Και το χειρότερο μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο θέμα κανείς δεν έχει πλέον το πολιτικό θάρρος να αναλάβει την ευθύνη και να πει την αλήθεια για τα λάθη της διοίκησης στον κόσμο.

Αντιθέτως όπως ακούγεται γίνεται προσπάθεια να χρεωθεί μια καθαρά πολιτική διαδικασία σε απλούς υπαλλήλους (!!!) και αντί για πολιτική ανάληψη ευθυνών γίνονται επικοινωνιακά τερτίπια με καθησυχαστικές διαρροές σε φιλικές ιστοσελίδες  και στο f/b!!!

Κύριοι οι τρόποι αντιμετώπισης μιας τόσο σοβαρής κατάστασης από την μεριά σας είναι πολιτικά ανεπίτρεπτοι…

«Εν Άνδρω»

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ

Υπάρχει υποκατάσταση της απόφασης του ΔΣ Άνδρου της 22ας Δεκεμβρίου 2014!!!

Μετά την αποστολή λογαριασμών ύδρευσης Α' και Β' εξαμήνου 2011 στους καταναλωτές της Τ.Κ. Γσυρίου διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων, υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς και μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών στην έκδοση τους.

Ειδικότερα : 1. Όπως είναι γνωστό σε όλους, αλλά και όπως προκύπτει από την βιντεοσκοπομένη συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου μας στις 22-12-2014 κατά την οποία συζητήθηκε το Θέμα «Δημοτικά τέλη παρελθόντων ετών», αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ειδικά για την Δ.Ε. Υδρούσας να γίνει χρέωση στους καταλόγους ύδρευσης με την επιβολή του παγίου τέλους, μέχρι 31-12-2014. Αντ’ αυτού με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνεται από την πρόσφατη παραλαβή των λογαριασμών, ότι στην υπ αριθμ. 249/2014 απόφαση Δ.Σ. δεν αποτυπώθηκε η ανωτέρω ψηφισθείσα κατά πλειοψηφία πρόταση χρέωσης ύδρευσης με πάγιο, και οι χρεώσεις έχουν γίνει κατόπιν μετρήσεων ξεκινώντας από το έτος 2011 με το αντίστοιχο τιμολόγιο, κατά απόλυτη αναντιστοιχία με αυτό που ψηφίστηκε.

Η αναφορά στο βίντεο τοθ ΔΣ http://www.sousoudis.gr/index.php/dimotika-symvoylia/item/121-dimotiko-symvoylio-22-12-2014 και η επίμαχη απόφαση όπως καθαρογράφτηκε και δημοσιεύτηκε (τόσο το βίντεο όσο και η απόφαση αναρτήθηκαν στην Σελίδα μας στο f/b από αναγνώστη μας και τα μεταφέραμε και στο site).

2. Με δεδομένο ότι το Δ.Σ. δεν είχε ψηφίσει να γίνουν χρεώσεις κατόπιν μετρήσεων, δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα ενδεχόμενα διαρροών σε υδρομετρητές, υπερβολικών καταναλώσεων και ενημέρωσης των καταναλωτών καθόσον αυτές οι μετρήσεις αφορούν σε χρονικό διάστημα 4 ετών από το οποίο έχουν παρέλθει 5 και πλέον χρόνια. Αποτέλεσμα τούτου είναι η αποστολή λογαριασμών με ιδιαίτερα υψηλές καταναλώσεις - χρεώσεις χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου, αποκατάστασης, αμφισβήτησης κ.λ.π. από τους καταναλωτές οι οποίοι απευθύνονται καθημερινά εξοργισμένοι στην Κοινότητα μας. Αυτό Θα το είχαμε αποφύγει αν οι χρεώσεις είχαν γίνει με το πάγιο τέλος όπως και ψηφίστηκε.

3. Δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες οι νόμιμες διαδικασίες προ της αποστολής των λογαριασμών (σύνταξη χρηματικού καταλόγου,  αποστολή ατομικών ειδοποιήσεων - ανακοινώσεων δίνοντας το δικαίωμα υποβολής ενστάσεων αντιρρήσεων στους καταναλωτές με την τήρηση των προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος, διόρθωση του καταλόγου και κατόπιν οριστική βεβαίωση αυτού κ.λ.π.

Κατά την γνώμη μας όλη η ανωτέρω διαδικασία δεν έχει γίνει όπως προβλέπει ο Νόμος και προτείνω το Τ.Σ. να εισηγηθεί στο Δ.Σ Άνδρου άμεσα να προβεί σε λήψη νέας απόφασης για τα εν λόγω θέμα, λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα ανωτέρω.

Η απόφαση του ΤΚ Γαυρίου είναι ομόφωνη (συμπολίτευση και αντιπολίτευση)!!!

Μετά από αυτά καλείται το Τ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα:

Εγκρίνει το κατεπείγον του θέματος. Εισηγείται στο Δ Σ. Άνδρου, να ανακαλέσει άμεσα, με έκτακτη συνεδρίαση του, την υπ αριθμ. 249/2014 απόφαση του, και να λάβει νέα απόφαση λαμβάνοντας υπόμη του τα ακόλουθα :

1. Με χρέωση της ύδρευσης στην Κοινότητα μας για τα έτη 2011 έως και το 2014 να γίνει με επιβολή του πάγιου τέλους .

2, Να ακολουθηθούν οι ορθές διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος για την σύνταξη καταλόγων.

3. Να ληφθεί μέριμνα εν όψει της οικονομικής κρίσης, για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών με την δημιουργία κοινωνικού τιμολογίου.

Η παρούσα απόφαση, να σταλεί στον Δήμαρχο Άνδρου, στον Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Άνδρου με την παράκληση να ενημερώσει τα μέλη, στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Άνδρου και στην Αντιδήμαρχο Υδρούσας για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ο Πρόεδρος: Μιλτιάδης Κάρλος

Τα μέλη: Κωνσταντίνος Μούλας & Θεοδώρα Μαλταμπέ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον Guest - Μπατσιωτης

Πρόσεξε χρυσό μου μην πνιγείς από τα γέλια γιατί λείπει ο μαύρος γάτος και ο άρχοντας να σε συνεφέρουν.
Πρόσεξε, εγώ για το καλό σου ενδιαφέρομαι. ;););););)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιοι έχουν μυαλό ο Τουρλης και η Ψωμα;;Χα Χα Χα ας γελάσω!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα πρακτικά συντάσσονται ΠΑΝΤΑ με αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε Προέδρου, και εν προκειμένω με ευθύνη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΗΛΩΣΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΟΥΜΕ . ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Νομίζουμε ο Τουρλής και η Ψωμά έχουν λίγο μυαλό ας πιάσουν το θέμα σοβαρά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για όλα φταίει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αυτός έχει τη ευθύνη.Πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις που του αναλογούν.Βέβαια ευθύνες έχουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν διαβάζουν τις αποφάσεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κουλη και η παρέα σου παραιτηθείτε που θα το οδηγήσετε το νησί με την ανευθυνότητα σας είσαστε επικίνδυνοι !!Θ α σας πάρουμε ... εντάξει καταλαβαίνω ... είναι μεγάλη το νησί μας όμως δεν φταίει σε τίποτα .

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά πότε θα επέμβει ο εισαγγελέας στο τόσο σοβαρό θέμα άλλαξαν την απόφαση ???? ο πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου γιατί δεν παραιτείται ????

This comment was minimized by the moderator on the site

Ερντογαν=ρεζιλη

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Ερντογαν κατάλαβε ότι δεν τον θέλουν στο Μπατσι και πήρε το ΜΑΥΡΟ ΓΑΤΟ του και έφυγε.Καιρος ειναι να βγάλουν τα τακούνια και να βάλουν τα τσόκαρα.Γιατι απο ότι αποδείχθηκε μονο αυτα τους αξίζουν!!

Περισσότερα