ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ποιος (και πως) κυβερνά αυτό τον τόπο;

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου 2014 την στιγμή που αποφασιζει  τις πάγιες χρεώσεις. Η συνέχεια της "απόφασης"...επί της οθόνης!!!

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλείται σήμερα το μεσημέρι, μόλις 15 ώρες μετά την δημοσίευση στο Εν Άνδρω της απόφασης του ΤΚ Γαυρίου, που θέτει την διοίκηση του Δήμου Άνδρου ενώπιον των πολιτικών και διοικητικών ευθυνών της για πλήρες το αλαλούμ των χρεώσεων της Υδρούσας. Όμως το θέμα που άνοιξε χτες δεν μπορεί πια να κλείσει πλέον με «έκτακτες διαδικασίες». Αντιθέτως, πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα απίστευτης διοικητικής ανοργανωσιάς και πλήρους αδυναμίας πολιτικού έλεγχου των σημερινών διοικούντων. Κάτι που γνωρίζαμε, αλλά περιμέναμε να δούμε που θα πάει η κατάσταση. Δυστυχώς η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω. Και τώρα αναζητύν με έκτακτες διαδικασίες να την χειριστούν. Όμως όπως έχει πει έμπειρο πολιτικό στέλεχος: όταν λείπει η οργάνωση περισσεύουν οι χειρισμοί…

Η κατάσταση

Στις 22 Δεκεμβρίου 2014 πάρθηκε, κατά πλειοψηφία, η απόφαση στο ΔΣ Άνδρου να χρεωθεί για την ύδρευση από το 2011 μέχρι το 2014 το πάγιο στους πολίτες/καταναλωτές της Υδρούσας. Η απόφαση, όμως, που καθαρογράφτηκε και δημοσιεύθηκε είναι άλλη!!! Και μιλά για χρέωση παγίου όπου δεν μπορεί να γίνει μέτρηση. Και όπου μπορεί να γίνει επιμερισμός του χρέους ανά εξάμηνο «σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου»!!!

Ποια απόφαση;

Δύο αποφάσεις: αυτή που ψηφίστηκε με εισήγηση του κ. Βουραζέρη και ψήφισε ο κ. Θωμάς και στήριξε ο δήμαρχος και έλεγε για χρέωση παγίου και  αυτή που καθαρογράφτηκε και μιλούσε για χρέωση παγίου και για χρέωση σύμφωνα με τους μετρητές; Φυσικά μετρά τυπικά η δεύτερη γιατί η πρώτη κάπου χάθηκε (!), ξεχάστηκε (!), άλλαξε (!), ή συνέβη κάτι άλλο και πέρασε στα αζήτητα! Όλα αυτά τα ωραία μέχρι που διασταύρωσε το Τοπικό Συμβούλιο Γαυρίου το βίντεο με το έγγραφο και φάνηκε το αλαλούμ!!!

Τι χρεώθηκε τελικά;

Η χρέωση έγινε στην πλειοψηφία με το κυβικό. Όμως επειδή τα κυβικά ήταν πολλά λόγω του χρόνου που πέρασε προστέθηκαν και… οι προσαυξήσεις!!! Το τελικό αποτέλεσμα ήταν τεράστιες χρεώσεις.

Πως έγινε η διαχείριση του αλαλούμ;

Ακόμα χειρότερα. Όπως μας είπαν από το Τοπικό Συμβούλιο του Γαυρίου αρμόδιος περί τα οικονομικά πήγε στο δημοτικό κατάστημα και δεχόταν τους δεκάδες διαμαρτυρόμενους στους οποίους απαντούσε: «κανένα πρόβλημα. Πληρώστε ότι έχετε»!!! και αυτοί έφευγαν ευχαριστημένοι!!!

Αλλά όπως μας εξήγησαν από το ΤΚ Γαυρίου αυτό δεν γίνεται με βεβαιωμένα έσοδα και τα «ρέστα» θα πήγαιναν στους πολίτες/καταναλωτές η χρέωση από την εφορία!!! Το χειρότερο πως μετέτρεπε το δικαίωμα του πολίτη στην ένσταση σε προσωπική χάρη!!!

Αυτή είναι η κατάσταση και η διαχείριση της. Και αυτή η κατάσταση κρυβόταν μέχρι χτες το βράδυ που το Εν Άνδρω έβγαλε στη δημοσιότητα την επίσημη απόφαση του ΤΚ Γαυρίου η οποία πλέον θέτει στην διοίκηση του Δήμου Άνδρου ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα.

Η απάντηση των αρμοδίων

Απλή και σύντομη: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο!!! Χωρίς εισηγήσεις! Χωρίς επεξεργασία ενός σχεδίου. Απλώς 15 ώρες μετά την ανάρτηση του Εν Άνδρω αποφάσισαν …να κάνουν κάτι! Για να προλάβουν τα χειρότερα!

Και τα έκαναν μαντάρα.

Πρώτα έφτιαξαν λάθος τις αποφάσεις και τις «αποφάσεις». Μετά τις σκέπαζαν και δεν μιλούσαν. Στη συνέχεια δεν απάντησαν τίποτα στο ΤΚ Γαυρίου. Ενδιαμέσως αρμόδιος έπαιζε την κολοκυθιά στο Γαύριο με τους πολίτες (και πόσα έχεις να πληρώσεις;).  Και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα με «έκτακτο δημοτικό συμβούλιο» χωρίς οι σύμβουλοι να ξέρουν σχεδόν τίποτα πέρα από τις δικές μας αναρτήσεις.

Είναι εικόνα διοίκησης αυτή; Ή, παραφράζοντας κατά τι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ρωτάμε: «αλήθεια, ποιος (και πως) κυβερνά αυτό τον τόπο;»

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Γιώργο Καστανιώτη.
Λέτε κάπου "...με τη βοήθεια του Δημάρχου"!!!! Πραγματικά αστείο. Δεν το εννοείτε φυσικά.
Αυτός δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε τους υπαλλήλους του και νομίζετε είναι σε θέση να υποστηρίξει οτιδήποτε;
Το μοναδικό συμπέρασμα είναι ότι προσπαθείτε να παίξετε το τελευταίο σας χαρτί. Σας κατανοούμε και σας λυπούμαστε. Βασική επιβίωση.

Η συμβίωσή σας με αυτούς φτάνει στο τέλος της και το γνωρίζετε. Αλήθεια, γνωρίζατε ότι οι αφρικανικοί ρινόκεροι συμβιώνουν με ένα είδος πτηνού, τους βουφάγους, που τρέφονται με παράσιτα του δέρματός τους; Ποτέ δεν τον εγκαταλείπουν όσο είναι ζωντανοί.
https://youtu.be/rtULCsX_H9o

Έτσι και εσείς ποιπόν είσαστε βουφάγοι των παλατιανών και των μουγκών. Δεν έχετε όμως την ικανότητα Ούτε το τελευταίο χαρτί να υποστηρίξετε και ελπίζετε άδικα.
Συμβουλή: Ξυπνήστε και αρχίστε να εγκαταλείπετε το κουφάρι σιγά-σιγά όσο έχετε χρόνο γιατί έρχονται οι άλλοι.
Ποιοι άλλοι; μα οι γύπες. Αυτοί βλέπετε τα τρώνε όλα.
Τι κρίμα, όπως θα έλεγε και ο Δαρβίνος εάν ζούσε, θα εκλείψει ως είδος ο Βουφάγος της Άνδρου...
Εμείς θα του απαντούσαμε φυσικά: Δεν πειράζει Δαρβίνε μου, δεν πειράζει...

This comment was minimized by the moderator on the site

προς τον Guest - Γιώργος Καστανιωτης και σύζυγο μου.

Με ζάλισες πια με αυτή την ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ όλο σου φταίει.
Νομίζεις ότι αυτή κρύβετε πίσω από όλα.
Τόσο καιρό μου πιπίλαγες το μυαλό ότι είχε την Βολίκα, τώρα θα αρχίσεις και για τον Κάρλο ;
Αφού δεν σου αρέσει κανένας από τους συμβούλους της Υδρούσας γιατί δεν φεύγεις να αφήσεις τους ανθρώπους να κάνουν κάτι.
Έχει δίκιο που υπερηφανεύεται ότι αυτή έφτιαξε τα σφαγεία και δεν λέει ότι τα έφτιαξε με την βοήθεια του δημάρχου γιατί θα χάναμε από τα γέλια του μαύρο γάτο του άρχοντα μας.
Μα αυτή είναι τέλεια και καλά κάνει και νομίζει ότι όλοι εσείς είσαστε σκάρτοι.
Μας έδειξε την αξία της και να μην πάει στο σπιτάκι της να πιει κανένα τσιπουράκι με την ησυχία της γιατί έχει πολύ δουλειά έτσι μπάχαλο που τα έχεις κάνει.
Με κούρασες πια!!
Έλα σπίτι και δεν θα τη γλυτώσεις την παντόφλα, ζωντόβολο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς τον Γιώργο Καστανιώτη
Αναρωτιέμαι Γιώργο μου, αφού η Αντιδήμαρχος κάνει ¨όλα τα στραβά κουλούρια¨, ¨πίνει τσιπουράκι¨αλλά δεν ¨ρουφάει πετρελεάκι¨ για να την συγχωρήσουν, γιατί δεν την απομακρύνει ο δημαρχούκος από την θέση της;;; Φοβάται τέτοιος μάγκας;;; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα Γιώργο μου!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σας αρέσουν τα άτομα που λένε NAI ΣΕ ΟΛΑ....
Αλίμονο, σε δημοκρατία ζούμε και όχι σε δικτατορία!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μας ζάλισε ποια αυτή η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ όλα τις φταίνε.Αυτη κρηβετε πίσω απο όλα.Τοσο καιρό είχε την Βολικα τωρα βρήκε τον Καρλο.Αφου δεν της αρέσει κανένας απο την δημοτική αρχη γιατί δεν φεύγει να αφήσει τους ανθρώπους να κάνουν τίποτα.Υπερηφανευεται οτι αυτή έφτιαξε τα σφάγια δεν λέει όμως οτι τα έφτιαξε με την βοήθεια του δημάρχου.Αυτη ειναι η τέλεια νομίζει και όλη οι άλλη ειναι σκάρτη.Μας έδειξε την αξία της ας πάει τωρα σπιτάκι της να πιεί κανένα τσιπουράκι με την ησυχία της.Μας κούρασες πια!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Όσοι έχετε ασχοληθεί με παρόμοια θέματα ξέρετε και όσοι δεν έχετε ασχοληθεί μάθετε ότι:
Τα "λάθη", τέτοιου είδους, που συμβαίνουν στη Δημόσια Διοίκηση γενικότερα αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ειδικότερα κατά την συντρηπτική πλειοψηφία τους δεν είναι λάθη! Στα 100 άντε το πολύ ένα να οφείλεται σε πραγματικό λάθος του υπαλλήλου (άνθωποι ειναι και οι υπάλληλοι). Τα υπόλοιπα συμβαίνουν είτε κατόπιν έντονων πιέσεων που δέχονται οι υπάλληλοι από τους αιρετούς, είτε από αυθαίρετες ενέργειες των αιρετών εν αγνοία των υπαλλήλων!!!
Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ ειναι πώς, ενώ οι υπάλληλοι ενεργούν πάντα υπό τις εντολές των αιρετών και ποτέ αυθαίρετα, ο νόμος πάντα στρέφεται κατά των υπαλλήλων!!! Φυσικά δεν αναρωτιέμαι για το γεγονός ότι οι αιρετοί ποτέ δεν αναλαμβάνουν καμμία ευθήνη και πάντα αδειάζουν τους υπαλλήλους τους και βγάζουν την ουρά τους απ' έξω. Δεν είμαι τόσο ονειροπόλος να φαντάζομαι έντιμους αιρετούς με πολιτικό θάρος και πολιτική ευθύνη. Δυστυχώς οι αιρετοί μας το μόνο πολιτικό για το οποίο ενδιαφέρονται είναι το ΚΟΣΤΟΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ: ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΥΤΟΔΙΜΟΙΡΙΑ...ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΖΑΒΑΝΤΡΙΩΤΕΣ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ!!! ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΕΠΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΔΩΣΑΝ...ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΝΗΣΙ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Απλουστευμένο συμπέρασμα:

Όσοι στην Άνδρο έχουν τα κότσια και αντιδρούν στο άδικο, όπως συνέβη και με το συγκεκριμένο γεγονός με τους κ.κ. Κάρλος, Μούλας και κα Ζαννάκη, μπορούμε να συμπεράνουμε με αρκετά μεγάλη ακρίβεια ότι είναι άνθρωποι πεντακάθαροι, εάν και επαγγελματίες θα μπορούσαν να υποκύψουν στη φοβία απώλειας πελατών ή άλλων εκφοβισμών, παρά ταύτα όρθωσαν το ανάστημά τους και προχώρησαν.
Επίσης δείχνουν άτομα που δεν υπέκυψαν σε τυχόν πιέσεις που ενδεχομένως θα είχαν συνέπειες στις"προσωπικές τους επιθυμίες" και έδωσαν προτεραιότητα στους συντοπίτες τους. Εγώ δεν έχω αμφιβολίες γι' αυτούς τους ανθρώπους και παρότι Μπατσιώτης δηλώνω ότι θα τους στηρίζω από εδώ και πέρα, θα πηγαίνω στα μαγαζιά τους, το καλοκαίρι θα φέρνω φίλους και συγγενείς εκεί. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας, ότι είναι υγιές πρέπει να επιβιώσει και να συνεχίσει να υπάρχει και εμείς οι απλοί Δημότες θα πρέπει να τους στηρίζουμε και επαγγελματικά και πολιτικά! Όλοι οι άλλοι να πάτε από εκεί που ήλθατε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού σύμφωνα με ανάρτηση η Κα Μ.Ρ "δεν αποτύπωσε ορθά λόγω πραγµατικής πλάνης , διότι δεν είχε τη δεδοµένη χρονική στιγµή στη διάθεσή της τα αποµαγνητοφωνηµένα πρακτικά και στηρίχθηκε στην ηχητική καταγραφή", γιατί αντικαταστάθηκε ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Μπασαντή , παρακαλώ απαντήστε μου εάν γνωρίζετε, στην ερώτησή μου:
Επιτρέπεται να δημοσιεύεται σε ιδιωτικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης ανακοίνωση που περιέχει τον λογότυπο του Δήμου Άνδρου;;
Επίσης, επιτρέπεται να δημοσιεύονται σε ιδιωτικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης οι εισηγήσεις των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο;;
Τα παραπάνω αφού ΔΕΝ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, αναρτώνται στο ιδιωτικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης για λογαριασμό του Δήμου ή με την ανοχή του;;;
Υφίστανται ή όχι πνευματικά ή/και άλλα δικαιώματα για τον λογότυπο ενός φορέα;;;
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

Περισσότερα