Αναβολή μέχρι την επόμενη κρίση…

 

Το θέμα  για μια διοίκηση δεν είναι αν οι πόρτες της είναι ανοιχτές ή κλειστές, αλλά αν τα μυαλά της είναι ανοιχτά ή κλειστά.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε στο δημαρχείο ευρεία σύσκεψη της πλειοψηφίας με θέμα την πολιτική κρίση των τελευταίων ημερών. Η «έκτακτη σύσκεψη», μετά το «έκτακτο συμβούλιο» (όλα πλέον μοιάζουν έκτακτα στον Δήμο Άνδρου!), είχε μάλλον στόχο (από ότι λεγόταν στον διάδρομο πριν να κλείσουν οι πόρτες) να «συνετιστούν» ή να στριμωχτούν οι διαφωνούντες της Υδρούσας. Οι πόρτες έκλεισαν κι έμειναν κλειστές για τρεις ώρες. 

Το τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν μάθαμε. Αλλά ότι και να έγινε, ότι και να λέχθηκε, ένα είναι το συμπέρασμα: τα πράγματα πήραν αναβολή μέχρι την επόμενη κρίση! Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί γνωρίζουμε εδώ και αρκετούς μήνες την λειτουργία των προσώπων και των θεσμών του Δήμου Άνδρου!!! Και αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν με μια σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

Τι δεν αλλάζει; Ξέρουμε πως η «οργάνωση» στον σημερινό Δήμο Άνδρου συμπεριλαμβάνεται στις παντελώς άγνωστες λέξεις. Οι υπάλληλοι του Δήμου συχνά βρίσκονται να διαχειρίζονται απίστευτες καταστάσεις. Για να φανταστείτε οι μόνιμες αρρυθμίες στην λειτουργία του Δήμου της προηγούμενης διοίκησης (για τις οποίες έχουμε γράψει στο παρελθόν) φαντάζουν σήμερα, στους γνωρίζοντες, σαν λειτουργία… γερμανικής μηχανής!!! 

Μέσα σε αυτό το καθεστώς «μη λειτουργίας» και ανοργανωσιάς πολιτικά στελέχη της σημερινής διοίκησης αντιπαρατίθενται μεταξύ τους και στο τέλος, όπως έγινε προχτές, οι υπάλληλοι χρεώνονται τα πολιτικά λάθη των διοικούντων. Αλλάζει εύκολα αυτό;

Και μέσα σε αυτό το σκηνικό οι διοικούντες αυτοσχεδιάζοντας επιστρατεύουν ασυνάρτητα και διχαστικά επιχειρήματα απλά για να διασωθούν από τις καθημερινές διοικητικές γκάφες και πολιτικές αστοχίες τους. Για να σωθούν στα μικρά κάνουν κακό στα μεγάλα. Για να αποφύγουν την αυτοκριτική υπονομεύουν την ενότητα του νησιού. Ο ερασιτεχνισμός στο μεγαλείο του.

Ένα παράδειγμα: βάλανε τους κατοίκους της μιας περιοχής να κατηγορούν αυτούς της άλλης. Έκαναν ότι έκαναν με τις χρεώσεις στο νερό της Υδρούσας και διαδίδουν τώρα πως «όλη η φασαρία έγινε γιατί οι του Γαυρίου δεν θέλουν να πληρώσουν για την ύδρευση»!!! Το διχαστικό «επιχείρημα» το «μάσησε» και φίλος από την Χώρα και το χρησιμοποίησε στη συζήτηση μας σήμερα το μεσημέρι! Τον ρωτήσαμε πόσο πληρώνει αυτός το εξάμηνο για νερό: 30-40 ευρώ το πολύ. Τι θα έλεγε αν του χρέωναν μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2011 700 ή 1000 ευρώ χωρίς να ζει ολοχρονίς στην Άνδρο; Έπαθε σοκ! Όπως πάθαμε κι εμείς. Ρώτησε και ρωτήσαμε μαζί του. Μας είπαν: υπάρχουν και χειρότερα!!!

Όλα αυτά, λοιπόν, (συμπεριφορές, αυτοκαταστροφικά επιχειρήματα, ερασιτεχνισμοί, ανοργανωσιά κλπ) δεν διορθώνονται με μια «έκτακτη σύσκεψη» κεκλεισμένων των θυρών! Όπως δεν διορθώθηκε τίποτα με ένα "εκτακτο συμβούλιο" με ανοιχτές τις θύρες.

 «Εν Άνδρω»  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Μπασαντή γιατί δίνετε "Αναβολή μέχρι την επόμενη κρίση:…"
Το Δημοτικό συμβούλιο βρίσκεται μέχρι τώρα σε μόνιμη κρίση.
Δείτε τα προηγούμενα, δείτε τα τωρινά και θα καταλάβετε....

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακαλούνται οι αναγνώστες να μην εκτοξεύουν βαριές κουβέντες και χαρακηρισμούς μεταξύ τους και να μην προβοκάρουν με υπονοούμενα ο ένας τον άλλο. Ανέβηκαν μερικά σχόλια αλλά είναι τα τελευταία. Η προειδοποίηση αναφέρεται σε αρκετούς αναγνώστες μας. Την επόμενη φορά απλώς δεν θα δείτε το σχόλιο σας...

This comment was minimized by the moderator on the site

Που είσαι Κούλη Μουγκέ^Τζο Ντάλτον, για να γράψεις είπαμε πρέπει να έχεις εγκέφαλο.
Δεν βαριέμαι να βλέπω το σενάριο μου να είναι παντού.
Η μεγαλύτερη χαρά μου, Κούλη^Τζο θα είναι αύριο το πρωί που θα το δω και στο Facebook, να έχεις έτοιμους τους μαγειροδασκάλους σου,το alter ego Φίλιππο,Καλή Νύχτα κ.λ.π
Τα λέμε αύριο, φιλάκια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά βρε σεναριογραφε δεν βαριέσαι να γράφει παντού το σεναριο σου ??????? Αλλά τι λέω εσυ με ενα κουμπακι το περνας παντου αλλοίμονο σε μας που πρέπει να τα γράφουμε και να τα ξαναγραφουμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ιστορία των Ντάλτον

Ονειροπαρμένος ^ Άβερελ.
Ο Άβερελ, ο πιο ψηλός από τα αδέλφια, είναι ο λιγότερος κακός από τους τέσσερεις και με μεγάλη διαφορά ο πιο χαζός. Το μόνο που τον απασχολεί είναι το φαγητό. Αντιλαμβάνεται τα πάντα λάθος, και πάντα με πέντε λεπτά καθυστέρηση. Είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος ό,τι κι αν συμβεί, αλλά για τη Μαμά Ντάλτον παραμένει το μικρό, γλυκό της αγοράκι.

Κούλης Μουγκός ^ Τζο.
ΟΤζο είναι ο μικρότερος της συμμορίας και ο «εγκέφαλος» της οικογένειας. Είναι κακός όσο ολόκληρη η κόλαση μαζί, και χαζός σαν στουρνάρι. Είναι ο βασιλιάς της αδεξιότητας και ο δούκας των πιο ηλίθιων ιδεών που πάντα αποτυγχάνουν. Ελέγχει απόλυτα τους αδελφούς του, και αλίμονο σε εκείνον που θα τολμήσει να αμφισβητήσει την αυθεντία του.

Τάκης ο Μέγας και Διαμαντής ο Φιδάκης ^ Τζακ και ο Γουίλιαμ
Ο Τζακ και ο Γουίλιαμ είναι οι μεσαίου μεγέθους Ντάλτον, το δεξί και το αριστερό χέρι του Τζο. Όταν διατάζει ο Τζο, ο Τζακ και ο Γουίλιαμ υπακούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι σχεδόν το ίδιο κακοί με εκείνον και τουλάχιστον εξίσου ηλίθιοι. Υποκλίνονται μπροστά στη «διαβολική» ευφυΐα του Τζο.

Καπετάν Σώγαμπρος ^ Μαμά Ντάλτον
Μπορεί ο Ονειροπαρμένος Αβέρελ να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος ό,τι κι αν συμβεί, αλλά για τη Μαμά Ντάλτον παραμένει το μικρό, γλυκό της αγοράκι.

Η Νίκη όλα τα καρφώνω ^ ΡΑΝΤΑΝΠΛΑΝ
Τέσσερα πόδια, δύο αυτιά, μια μύτη που τρέχει σταθερά, μεγάλα, κενά μάτια και μια ουρά που κουνιέται ελαφρά, όλοι γνωρίζουν τον Ραντανπλάν, τον πιο χαζό σκύλο στην Άνδρο. Η Ραντανπλάν ακολουθεί το δικό της βιολί, έχει την προσωπική της λογική. Παίρνει ένα απλό πρόβλημα και κατορθώνει να το μετατρέψει σε ένα περίπλοκο και ουσιαστικά ανύπαρκτο δίλημμα. Το τελευταίο άτομο που προσπάθησε να ακολουθήσει τους λογικούς συλλογισμούς της κατέληξε στο φρενοκομείο. Η Ραντανπλάν μπορεί να είναι χαζή, έχει όμως μια καρδιά μάλαμα. Γνωρίζει τους Ανδριώτες εδώ και πολύ καιρό κι όμως, κάθε φορά που την χαιρετούν, τους κοιτάζει έκπληκτη : «ποιοι είναι αυτοί οι τύποι που με χαιρετούν ;» αναρωτιέται. Και έπειτα θυμάται, «ω μα ναι, είναι οι Συριανοί». Η Ραντανπλάν πάντα λάτρευε τους Ντάλτον. Τόσο καλοί και τίμιοι πολίτες, τόσο άδικα καταδικασμένοι για μια ολόκληρη ζωή… Ιδιαίτερα ο Άβερελ είναι αδυναμία της, γιατί κατά την Ραντανπλάν είναι μια διάνοια.

Έχει και άλλα επεισόδια, σήμερα έκανα την διανομή ρόλων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν οι τοίχοι αυτού του κτιρίου είχαν μιλιά πόσα ωραία παλιά και νέα θα αφηγούνταν: καυγάδες, καλοπιάσματα, υστερικά ξεσπάσματα, απειλές, διαπλοκή, κοροίδίες μεταξύ αιρετών, δούλεμα εις βαρος των δημοτών, ραδιουργίες πάσης φύσης. Στο τέλος μένει μια αίσθηση απογοήτευσης και αηδίας , για μια ακόμα φορά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Απάντηση στον γιατί φτάσαμε ως εδώ .
Γιατί κουλη τα έχεις κάνει σκατά έως τώρα στο νησί από τότε που ήσουν δήμαρχος υδρουσας έως και σήμερα που είσαι πρόεδρος του Δ.Σ Άνδρου , παραιτηθείτε όλοι , να αναλάβουν νέοι άνθρωποι αδιάφθορη όχι επαγγελματίες ανίκανοι ψεύτες , σώστε το νησί μας παραιτηθείτε τώρα όλοι , ονειροπαρμένος , γιατρός ,συνταξιούχος τέως δήμαρχος τέως πρόεδρος όλοι που επί σειρά ετών σκάβατε τον λάκκο του συντοπίτισσας κοντόφθαλμοι τραγικοί όλοι!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τέως έπαρχος κλπ κλπ τέως πρόεδρος αστέρα όλοι , όλοι σας είστε για κλοτσιές!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Guest - ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ;

Συσταση φιλικη στο επομενο εκτακτο δημοτικο συμβουλιο πηγαινε να ρωτησεις τον Δημαρχο.
Κρατα ομως και μικρο καλαθι γιατι δεν ειμαι σιγουρος οτι θα ξερει ετσι που τα εκανε εχει τελειως μπερδευτει ;)
Αν δεν παρεις απαντηση ο ειδικος επι των οικομικων ισως σου λυσει τις αποριες αν και ο ιδιος τις εχει καταλαβει ;)
Στον προεδρο του δημοτικου συμβουλιου μη πας καθολου θα σου αρχισει τις θεωριες ;)
Συμβουλη φιλικοτατη πηγαινε στο Γαυριο να δεις τους λογαριασμους των κατοικων ρωτησε τους θα σου λυσουν ολες τις αποριες

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά υπάρχει πρόβλημα στη διοίκηση του Δήμου μας και ειδικά με την Αγία Τριάδα! Καλά είναι τα αστεία, τα καρφώματα και όλες οι μπηχτές προς αυτούς. Όλες οι κατηγόριες δικαιολογημένες.

Το πρόβλημα όμως μένει σε εμάς. Εμείς που τους ψηφίσαμε τώρα πρέπει και να τους ανεχτούμε! Πως? Δεν ξέρω, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο γιατί το νησί μας δεν τους αντέχει άλλο.

Δήμαρχε το μόνο που έχεις πετύχει έως τώρα στη δημαρχία σου είναι που σε ψηφίσαμε (δικαιολογήσαμε 100% το παρατσούκλι μας «ΖΑΒΑΝΔΡΙΩΤΕΣ»). Δυστυχώς δεν το έχεις – δεν το κατέχεις και εύχομαι να έχεις την όποια λογική και να μας λυπηθείς.

Καλό να είσαι δήμαρχος.
Ακόμα καλύτερη η αναγνώριση του να είσαι δήμαρχος του νησιού μας. Ξέρεις τι είναι να σε φωνάζουν «Κύριε Δήμαρχε»? Ξέρεις!
Δόξα!

Όλα όμως αυτά, για να έχουν κάποια αξία, προϋποθέτουν να είσαι χαρισματικός ηγέτης, με οργάνωση, με σχέδιο, με όραμα για το αύριο του νησιού μας. Να είσαι ενωτικός στις ιδιαιτερότητες του νησιού μας. Ο τιμονιέρης του νησιού μας.

Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέπτη και ρωτήσου αν μπορείς!
Αναρωτήσου αν θα αφήσεις κάποιο έργο στο νησί μας στο τέλος της τετραετίας σου!
Ξέρεις πως θα σε θυμούνται οι πολίτες? Έτσι φαντάζεσαι τον εαυτό σου?
Σκέψου όταν χαιρετάς κάποιον στην αγορά τι θα λέει πίσω από την πλάτη σου. Αυτό θες?

Αν ο σκοπός σας ήταν να διοικήσετε το νησί μας για την κονόμα – τότε κατανοούμε τις πράξεις σας!
Αν ο σκοπός σας ήταν να διοικήσετε το νησί μας για ένα καλύτερο αύριο στο νησί μας, τότε είστε ανίκανοι – δεν μπορείτε – δεν το έχετε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μου έχει μείνει μια απορία: πώς φτάσαμε στο σημείο να μην πληρώνουν επί τόσα χρόνια ύδρευση τόσοι δημότες; Δεν έγιναν μετρήσεις (για ποιο λόγο;) , δεν στάλθηκαν λογαριασμοί (για ποιο λόγο;) και μετά έρχεται ο τρόπος χρέωσης του ποσού (πραγματικού-πλασματικού-εφάπαξ-σε δόσεις κλπ).

Περισσότερα