Ο Γιάννης Καπάκης υπέρ του Μιλτιάδη Κάρλου

Του Γιάννη Γ. Καπάκη

Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ΥΠΕΣ

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Η Άνδρος της Ζωής μας»

(Από τον κ. Γιάννη Καπάκη, Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΣ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η Άνδρος της Ζωής μας" λάβαμε και δημοσιεύουμε τοποθέτηση του σχετικά με το ζήτημα των πολιτικών ευθυνών για τα τέλη ύδρευσης της Υδρούσας - "Εν Άνδρω") 

ΤΑ ΤΕΛΗ  ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ

Παρακολουθώντας με προσοχή όσα διαδραματίζονται αυτό τον καιρό στο νησί μας σχετικά με τις αποφάσεις του Δ.Σ. Άνδρου για τα τέλη ύδρευσης της Υδρούσας από το 2011 έως και το 2015, μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορούμε να αισθανθούμε για τη διοίκηση του Δήμου. Ευτυχώς μόνη νότα υγιούς πολιτικής αντίδρασης αποτελεί η θαρραλέα στάση των μελών του Συμβουλίου της Τ.K. Γαυρίου και ιδιαιτέρως του Προέδρου της κ. Μιλτιάδη Κάρλου ο οποίος με σθένος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή. 

Μάλιστα η σχετική ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου αξίζει να αποσταλεί και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προκειμένου να προβεί στις δικές της ενέργειες, καθώς θίγει σοβαρές παθογένειες του Δήμου.Εύχομαι το παράδειγμα να το ακολουθήσουν και οι άλλοι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων και τοπικών κοινοτήτων του νησιού μας. Τότε θα είχαμε πραγματική δημοκρατία, και η δημοτική αρχή θα αναγκαζόταν επιτέλους να λειτουργήσει με διαφάνεια.

Το θέμα που ανέκυψε με τις χρεώσεις των παλαιών τελών ύδρευσης καταδεικνύει το τέλμα στο οποίο έχει ρίξει η δημοτική Αρχή το νησί μας. Δεν έχουν το σθένος να αναλάβουν τις ευθύνες των λανθασμένων ενεργειών τους και φτάνουν στο σημείο να αναγορεύουν απλούς υπαλλήλους σε εξιλαστήρια θύματα.

Είναι το λιγότερο τραγελαφικό να πιστέψουμε ότι 15 μήνες περίπου μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22.12.2014, παρελήφθησαν μόλις τον προηγούμενο Φεβρουάριο τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά από το Δήμο και διαπιστώθηκαν λάθη στη συγγραφή της Απόφασης.

Για τόσο ανόητους μας περνούν;...

Δυστυχώς, όμως, η ευθύνη για την πληρότητα της τήρησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Συμβουλίου, της σύνταξης και υπογραφής των αποφάσεων, της ανάρτησής τους στη Διαύγεια αλλά και της αποστολής τους για έλεγχο στην οικεία Αποκεντρωμένη, την έχει πρωτίστως ο Πρόεδρος του. Σε καμιά περίπτωση δεν την έχει μια δημοτική υπάλληλος-πρακτικογράφος στην οποία με μεγάλη ευκολία φορτώνουν σήμερα όλες τις αμαρτίες. Αντίθετα, οι πολιτικοί προϊστάμενοι οφείλουν να συμπαραστέκονται και να ενισχύουν τη δουλειά των υπαλλήλων τους  και να  αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Και δε φτάνει αυτό, ο φόρτος εργασίας που έχει ο Πρόεδρος του ΔΣ, τον οδήγησε να  ξεχάσει, όλως τυχαίως και την αποστολή της απόφασης, όπως παραδέχθηκε και δημοσίως προς έλεγχο από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης, παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία.  Θα ελεγχθεί άραγε γι’ αυτό; Περιμένουμε να δούμε τα αντανακλαστικά της Διοίκησης Αιγαίου.

Ευθύνη βέβαια, και να μη το ξεχνάμε έχει και η προηγούμενη δημοτική αρχή, που  δε βεβαίωσε έγκαιρα τους λογαριασμούς ύδρευσης στο σύνολο των ετών 2011 – 2015, κατάσταση που δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Είναι αδύνατον όμως, σε μια εποχή βαριάς κρίσης, να καλούνται οι δημότες να πληρώσουν αναδρομικά τόσο υψηλούς λογαριασμούς ύδρευσης και επιπλέον να παίρνει το δικαίωμα, δεν ξέρω από ποιον, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών να τάζει διαγραφές και να παζαρεύει την καταβολή των οφειλών τους, ωσάν το δημόσιο λογιστικό και η νομοθεσία των δημοτικών εσόδων να είναι αντικείμενο προς διαπραγμάτευση. Και όλα αυτά με μια απόφαση την οποία έσπευσε να εφαρμόσει κατά το δοκούν.

Μπροστά σ’ αυτή την απίστευτη κατάσταση που δημιουργήθηκε, περιμένουμε από τον κ. Δήμαρχο να αναζητήσει τους πραγματικά υπαίτιους και να τους καταλογίσει τις ευθύνες που τους αναλογούν. Η κοινωνία της Υδρούσας είναι υποψιασμένη πλέον και αντιλαμβάνεται τις προθέσεις όλων μας.

Ο συνδυασμός «Άνδρος της ζωής μας» και εγώ προσωπικά πάντα με αίσθημα ευθύνης θα παρακολουθούμε την κατάσταση γιατί γνωρίζουμε ότι τέτοια φαινόμενα είναι καθημερινά και επαναλαμβανόμενα. Η μόνη λύση για να αντιστραφεί η κατάσταση είναι το παράδειγμα της πολιτικής στάσης του Προέδρου και των τοπικών συμβούλων του Γαυρίου να βρει και άλλους πολλούς μιμητές.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΛΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.
ΤΟΣΟ ΜΟΝΟΤΟΝΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ^Μ.Α.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΤΙΑΝΟΥΣ ΝΤΑΛΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ.
ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΛΑΤΙΑΝΟΙ^ΝΤΑΛΤΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ^Μ.Α.
ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΥ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΑΖΕ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ 5 ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς "Δημότη" που ατυχώς νομίζει ότι μπορεί να απειλεί τις "Φωνές της Αλήθειας και του ξεσκεπάσματος", εκτός και έάν είναι ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΣ.

Άντε Κούλη να καθαρογράψεις καμιά Απόφαση και άσε τις προφητείες. Είστε τόσο ανίκανοι που όχι μόνο απόφαση δεν μπορείτε να γράψετε, πόσο δε περισσότερο να διαχειριστείτε Αποδείξεις ή ακόμα και να υπερασπιστείτε τον εαυτόν σας. Είσαστε τόσο Επικίνδυνοι, πρώτα για τα παιδιά σας και μετά για τον αθώο κόσμο που δεν φταίει σε τίποτα.
Σας επιστρέφουμε τις απειλές σας διότι εδώ ισχύει το εξής. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε για ΤΙΠΟΤΑ. Εσείς έχετε άραγε;

Κύριοι στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό!

Υ.Γ. Τρεχάτε να ξαναελέγξετε τις αποφάσεις διότι με ένα πρόχειρο έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, έχουμε άλλες 4 Αποφάσεις, που δεν νομίζω ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ έκτακτο Συμβούλιο δεν θα μπορεί να τις Κουκουλώσει. Απλά αυτήν τη φορά δεν θα σας δώσουμε χρόνο να αντιδράσετε!

Χαιρετισμούς!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ;;; ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ!!! ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ...ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ:p

This comment was minimized by the moderator on the site

Aγαπητοί διώκτες της Μ.Α., απαντήστε στα ζητήματα που θέτουν τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεστε και αφήστε τις απειλές και τους εκφοβισμούς στους απλούς πολίτες. Ο τόπος είναι ψαρεμένος κι εσείς γνωστοί σε όλους μας...

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μ.Α. είναι ιδιαιτέρα γραμματέα της κυρίας Μαμάη και της κυρίας Βολίκα.Αυτή θα τις καταστρέψει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λοιπόν έκτακτο στρατοδικείο ή μήπως και κακουργοδικείο στην Άνδρο για την Μ.Α.!!! Και μαζί μ' αυτή και για όλους τους άλλους που στενοχωρούν τον δημότη μας!!!!!!!!!! Μόνο πέστε μας πότε και που για να μην χάσουμε το θέαμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κυρία Μ.Α. έχει ανακατέψει όλο τον δήμο.Είναι ο Νικολόπουλος ο Γιανακαρώνης ο Καστανιώτης ο Στασινόπουλος πλέον υπάρχουν αποδείξεις και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ Κ.ΜΙΛΤΟ ΚΑΡΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ-----ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ-----ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ Κ.ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
ΟΛΟ ΞΕΧΝΑΕΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ.
Ο Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ Guest-Γιάγκος

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η Μ.Α. ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ? ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΛΛΙΚΑΡΟΠΟΥΛΑ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΟΥ, ΚΑΝΤΕ ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΛΑΣΠΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑ.Ι.ΡΙΑ ΣΑΣ, ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ.

Περισσότερα