Για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Άνδρο - δήλωση στο Εν Άνδρω από το ΥΠΕΣ

 

Όπως φαίνεται το πρόβλημα των προσφύγων επιδεινώνεται και υπάρχουν κάποιες σκέψεις στο ΥΠΕΣ για αναζήτηση πιθανών χώρων φιλοξενίας σε ευρύτερες περιοχές πέρα από τις αρχικά σχεδιαζόμενες. Το Εν Άνδρω επικοινώνησε με αρμόδιους του ΥΠΕΣ και πληροφορήθηκε τα εξής:

"Το έγγραφο στάλθηκε γενικά προς όλους τους δήμους στην Ελλάδα. Ο υπάρχων σχεδιασμός δεν συμπεριλαμβάνει για την ώρα τις Κυκλάδες. Αναζητούνται κλειστοί χώροι που ίσως χρειάζονται και μικρές επισκευές. Στην περίπτωση που μεταφερθούν πρόσφυγες σε νησιά αυτά πιθανόν να είναι σε δυτικές περιοχές ή ίσως και στην Κρήτη. Και θα είναι αποκλειστικά για πρόσφυγες που ίσως μείνουν κάποιο μεγάλο διάστημα στην Ελλάδα με βάση την συμφωνία με την Ε.Ε."   

 

Στα πλαίσια της γενικής εντολής για αναζήτηση χώρων το ΥΠΕΣ έστειλε επιστολή και στις Κυκλάδες. Η επιστολή έφτασε στο Δήμο Άνδρου στις 16/3, καθώς και στους άλλους Δήμους των Κυκλάδων. Ο Δήμος Άνδρου απάντησε σήμερα και εξέδωσε το κάτωθι δελτίου τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η απάντηση του Δήμου Άνδρου στην επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών για χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Από τον Δήμο Άνδρου ανακοινώνονται τα εξής:

Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης απέστειλε στις 16 Μαρτίου 2016 σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Επικράτειας έγγραφο με το οποίο ζητεί «να υποδειχτούν κατάλληλοι χώροι οι οποίοι είναι δυνατόν να παραχωρηθούν άμεσα για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων».

Ο Δήμος Άνδρου απάντησε άμεσα στο έγγραφο του Υπουργείου, με επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι το νησί δεν διαθέτει κατάλληλες κτιριακές υποδομές (στρατόπεδα, κλειστά γήπεδα, κάμπινγκ κλπ), αλλά ούτε και υποδομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από ένα υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας. Επίσης, υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων και δεν επαρκεί η αστυνομική δύναμη, λόγω υποστελέχωσης του Α.Τ Ανδρου.

Η επιστολή στάλθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το πρωί της Παρασκευής, 18 Μαρτίου.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

Το γράμμα του ΥΠΕΣ προς τους δήμους:

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Υπάρχουν άραγε στην Άνδρο αποτυχημένοι ξενοδόχοι που θα τολμήσουν να λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας μιας κυβέρνησης υποτακτικών και τα τελευταία εναπομείναντα «καθαρα» νησιά του Αιγαίου;
Γιατί πολλά ακούγονται τελευταία στο Μπατσί !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Εδομένη και οι αγρότες ΚΑΤΑΣΤΑΦΗΚΑΝ
Όσοι άσχετοι και οικονομικά λιγούρια θέλουν να ανοίξουν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία τους για να πληρώνουν περισσότερο φόρο στον Τσακαλώτο και να καταστρέψουν τον Τουρισμό της Άνδρου, ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους για ότι ακολουθήσει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μάλλον θα προτιμούσες να ηταν πλήρες συνεχόμενο για να έρθουν πιο εύκολα οι ματαναστες .....εεεεε τι να πω .....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειναι λυπηρό κι ασχημο που θα παρω την ευκαιρια πανω στο θεμα των προσφυγων και να πω οτι δεν εχουν οριο και τελος τα ψεματα της δημοτικης αρχης.
Πριν απο λιγο καιρο ειχε βγαλει παλι ανακοινωση ο Δημος και μας ελεγε οτι καλυφτηκαν οι θεσεις γιατρων και μπλα μπλα μπλα.Τι αλλαξε τωρα ξαφνικα το Κεντρο Τγειας ειναι υποστελεχωμενο;

{....αλλά ούτε και υποδομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από ένα υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας.....}

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα είχαμε όλα αυτό μας έλειπε!!!