Δημήτρης Σταυρόπουλος: Λάθος κίνηση το εξώδικο την καταδικάζω

 

Ως απλός πολίτης, ως πολίτης της Άνδρου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές με τον συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» και ως επαγγελματίας δημοσιογράφος επί 40 χρόνια, θεωρώ την αποστολή εξωδίκου από τον κ. Κ. Θωμά στο «εν Ανδρω» άστοχη και λάθος κίνηση και την καταδικάζω.

Δεν θα σταθώ στις διαφορές που έχει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας. Δεν είδα να θίγεται η τιμή και η υπόληψη του από την κριτική που του ασκείται. Θα μπω στην ουσία.

Στην παγκόσμια (πολιτική) ιστορία, ουδέποτε δικαιώθηκε ηθικά και κοινωνικά η Εξουσία, όταν επιχείρησε να λύσει νομικά τις διαφορές της με τον Τύπο.

Η προσπάθεια επίλυσης διαφωνιών μέσω εξωδίκων, μηνύσεων η ενώπιον του δικαστηρίου, αποτελεί το τελευταίο - και μερικές φορές απελπισμένο «χαρτί» - όταν στερεύουν τα επιχειρήματα και δεν υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις και απαντήσεις.

Φοβάμαι ότι πίσω από τις σελίδες του εξωδίκου, υπάρχει μια συγκαλυμμένη προσπάθεια εκφοβισμού και χειραγώγησης της κριτικής. Αν αυτό δεν συμβαίνει, κάνω λάθος. Αν όμως συμβαίνει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Η μικρή κοινωνία της Άνδρου, με ελλιπή μέχρι σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έδωσε μια θαυμάσια ευκαιρία στους κατά καιρούς δημοτικούς άρχοντες (ΥΠΗΡΕΤΕΣ  των συμφερόντων του νησιού), να μένουν επί χρόνια στο απυρόβλητο της δημιουργικής και ουσιαστικής κριτικής για λάθη, παραλείψεις και πράξεις, που κάποιες από αυτές ζημίωσαν τον τόπο.

Το «εν Ανδρω» ήρθε να γεμίσει αυτό το κενό και ενόχλησε, όπως είχε υποχρέωση. Ο διαχειριστής του - συνηθισμένος άνθρωπος με ελαττώματα και αρετές - ας κατηγορηθεί για οτιδήποτε. Του αναγνωρίζεται όμως, ότι καθημερινά αποτελεί την πιο ζωντανή πηγή ενημέρωσης, προβληματισμού και διαλόγου που υπάρχει στη μικρή μας κοινωνία.

Η δημόσια καταδίκη μου στο εξώδικο του κ. Θωμά, δεν περιέχει τίποτε άλλο από την αγωνία ενός ανθρώπου του Τύπου, που θέλει αυτή η φωνή να συνεχίσει να υπάρχει.

Κατανοώ τις ενστάσεις του πρόεδρου του ΔΣ, αλλά διαφωνώ στον τρόπο που επέλεξε να υπερασπιστεί τις θέσεις του. Η πρόσκληση σε ειλικρινή διάλογο (από τον κ. Θωμά) και οι στερεές εξηγήσεις, θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, για να διαλυθούν οι οποίες παρεξηγήσεις υπάρχουν. Σίγουρα λύση σε ότι έχει συμβεί υπάρχει. Μόνο που αυτή δεν θα την δώσουν οι δικαστικοί επιμελητές…

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δημήτρης  Σταυρόπουλος

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δημητρακη συμφωνω με τις παροτρυνσεις σου...μονο που πρεπει παλιοι και νεοι δημοσια-γραφοντες συναδελφοι να τις τηρουν επισης!Πραγμα που δυστυχως δεν συμβαινει....Ας συμβαινει λοιπον στο νησι σου στην Ανδρο,που εγινε δευτερη πατριδα μου
Σαν ...σωγαμπρος που ειμαι.
Εγω στον Χαρακα και το τρεχαντηρακι μου ο "Μαιστρος" στο Λιμανι του Γαυριου...
Αυτο με τις πολλες ...πινακιδες οπως σωστα καταγγελεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια για το επώνυμο κείμενο σας, κυρία Κάλλη Αμολοχίτου, αυτό δηλώνει και το ήθος σας.
Τελικά οι γυναίκες έχουν περισσότερο θάρρος στην Άνδρο να πουν την άποψη τους επώνυμα κι όχι κρυμμένες πίσω από ψεύτικα προφίλ ή ανώνυμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και ποιος νομιζεις οτι εισαι κ.Σφαυροπουλε καξ βγαζεις δελτιο τυπου στηριξης.
Μηπως νομιζεις οτι εισαι κανενας μεγαλοπαραγοντας του νησιου...???
Για ξεκαβαλίστε το καλαμι , παιδια...!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι Ντροπή ή Φόβος;
Αλήθεια, ντρεπόμαστε για το όνομα που φέρουμε; Ντρεπόμαστε για την καταγωγή μας; Ντρεπόμαστε για τους γονείς και τους προγόνους μας;
Άραγε, ντρεπόμαστε για τις απόψεις μας; Ή, απλά Φοβόμαστε;
Ποιό από όλα αυτά ισχύει για τον κάθε έναν από εμάς που γράφουμε την άποψη μας ή σχολιάζουμε έχοντας κρυφτεί πίσω από ένα ψευδώνυμο!
Οι απειλές και η λασπολογία ήταν και είναι καταφύγιο γι' αυτούς που δεν είχαν ή δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ άλλο να πουν. Οι ασυναρτησίες και οι συκοφαντίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε ως κριτική αλλά ούτε ως αντίσταση.
Ο κύριος Μπασαντής, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά γιατί με την ηλεκτρονική του εφημερίδα μάς δίνει ενημέρωση και βήμα, σχολιάζει με το ονοματεπώνυμό του, με Θάρρος, χωρίς Φόβο και φυσικά ρισκάροντας να εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες.
Εσείς κύριε Θωμά, με αυτό το εξώδικο τι ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε; Προσπαθείτε να μας φιμώσετε ή προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν έχετε κάνει κανένα σχόλιο κρυμμένος κι εσείς πίσω από ένα ψευδώνυμο, σε όσα άρθρα σας αφορούν;
Θέλετε να μας πείσετε ότι εάν σχολιάζατε θα σχολιάζατε με ονοματεπώνυμο;
Γιατί κύριε Θωμά πριν το εξώδικο δεν βγήκατε επώνυμα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ή το έργο σας; Εξάλλου μέσα απ' αυτές τις σελίδες αυτό είναι που κρίνεται το ΕΡΓΟ ΣΑΣ.
Θα πρότεινα λοιπόν από εδώ και πέρα να γράφουμε τις απόψεις μας υπογράφοντας με το πραγματικό μας όνομα και επώνυμο όπως πολύ ορθά κάνει και ο κύριος Μπασαντής. Αν κάποιος από την μικρή μας κοινωνία φοβάται να γράψει με τα πραγματικά του στοιχεία θα πρότεινα τα στοιχεία του να είναι γνωστά στην εφημερίδα έτσι ώστε να αποφευχθούν λασπολογίες, αβάσιμες κατηγορίες ή ό τι άλλο μπορεί να βλάψει τους συμπολίτες μας.
Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτό που εμένα τουλάχιστον με έχει διδάξει η ζωή είναι ότι πίσω από την ανωνυμία κρύβεται για τους πολλούς ο Φόβος και για τους διοικούντες, ο Φόβος για την λάσπη που θα τους ρίξουν, ο Φόβος για το ότι ξεχώρισαν από την στρούγκα της σιωπής και της ομερτά. Αλλά κρύβεται και η ρουφιανιά, η ψυχική αρρώστια, οι αδύναμες ψυχές κλπ.
Ο υπεύθυνος πολίτης έχει άποψη και πρόσωπο και με αυτό βγαίνει στην κοινωνία. Ευτυχώς, στην Άνδρο υπάρχουν Ανδριώτες με άποψη, επιχειρήματα και πια έχουν ξεπεράσει τον φόβο και βγαίνουν μπροστάρηδες για να μιλήσουν και να αποτρέψουν πολλά που πληγώνουν εμάς και το νησί μας.

Σας ευχαριστώ θερμά για το βήμα που μου δίνετε.
Κάλλη Αμολοχίτου

This comment was minimized by the moderator on the site

ΒΡΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΟΥΛΗ
Ο ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο κ. Σταυρόπουλε, γιατί διαχωρίζετε τη θέση σας από αυτούς τους αστείους τύπους. Ήξεραν καλά πως δεν θα γινόσασταν ποτέ του χεριού τους, γιαυτό και φρόντισαν να μην εκλεγείτε...Αυτό το γνώριζε η μισή Άνδρος και τώρα το κατάλαβε και η υπόλοιπη. Δεν είχατε, δεν έχετε και δεν θα έχετε ποτέ καμία σχέση με αυτούς τους αστείους τύπους σε κανένα επίπεδο. Μην τους φοβηθείτε ποτέ και μην ξεχνάτε πως σε ανθρώπους σαν κι εσάς βασίζεται το υγιές κομμάτι της κοινωνίας της Άνδρου...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπασαντη συνεχίστε έτσι η αλήθεια πικραίνει τους ενόχους (διαγραφή 4 λέξεων)... που θα έλεγαν στο χωριό μου οι παλιότεροι!!! Έχει χαθεί η τσίπα και το φιλότιμο ο κύριος είναι (διάγραφη μιας φράσης)... χωρίς διλήμματα και αισθήματα για την τοπική κοινωνία , και για την ευημερία της ,αντίθετα προσπαθεί να αποκομίσει (διαγραφή μια φράσης...) ... είναι αδίστακτος!!!!:

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Επισκέπτη,
Γιατί δεν ρωτάς τον Κούλη εάν έχει ΕΝΑΝ έστω ΕΝΑΝ άνθρωπο να τον στηρίξει;
(διαγράφεται το υπόλοιπο σχόλιο...)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα βάλεις και τον φίλο σου και πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλοπουλο να σε υποστηρίξει ?