ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η παραίτηση του Κυριάκου Θωμά και η κατάσταση του Δήμου Άνδρου

Παρακολουθούμε με ανησυχία το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα διάλυσης της παράταξης που διοικεί τον Δήμο Άνδρου. Μαζί με όλους  τους  Ανδριώτες  διαπιστώνουμε  καθημερινά την αυθαιρεσία στην οικονομική διαχείριση, την αδυναμία διοίκησης και συντονισμού, τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και εχθρότητες μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας . 

Σαν Αντιπολίτευση και η «Ανδριακή Ενότητα» και η «Άνδρος της ζωής μας» δεν επενδύσαμε στην καταστροφή του νησιού για να φθαρεί η Διοίκηση και ίσα –ίσα στηρίξαμε με κόστος πολιτικό πολλές επιλογές για την Άνδρο, που ούτε οι ίδιοι οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν τόλμησαν να κάνουν.

 Παρόλα αυτά δύο χρόνια τώρα μετά την εκλογή του Δημάρχου φαίνεται πως ούτε η απειρία, ούτε άλλοι λόγοι ευθύνονται για την τραγική κατάσταση που οδήγησαν τον Δήμο . Απλώς είναι ανίκανοι να διοικήσουν.

-    Διαχείριση απορριμμάτων και χωροθέτηση ΧΥΤΥ

Η Διοίκηση Γλυνού με την χωματερή να έχει κατολισθήσει από τον πρώτο μήνα της θητείας της, με  πέντε κάμερες να βιντεοσκοπούν κάθε σακούλα σκουπιδιών μας και να τη στέλνουν στα πέρατα του κόσμου, με δύο συλλόγους και δύο δικηγόρους να « επαγρυπνούν» καθημερινά, κατάφερε να διαχειριστεί τα σκουπίδια και να προχωρήσει τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ μέχρι το τέλος. Σήμερα ο Γιάννης Μενδρινός από το Ζαγανιάρι είναι σύμβουλος του Δημάρχου, ο Αντώνης Λάβδας και ο Σταμάτης Κουλούρης μαζί με τους Συλλόγους του Πιτροφού και του Ζαγανιαρίου σφυρίζουν αδιάφορα και δεν υπάρχει καμιά κάμερα καταγραφής και καμιά μήνυση για τον Δήμαρχο. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος καταφέρνει την μέγιστη επιτυχία να κάνουμε Πάσχα πνιγμένοι στα σκουπίδια και ίσως το ίδιο να γίνει και το καλοκαίρι, μια και το έργο της αποκατάστασης της χωματερής (ΧΑΔΑ) που ξεκινάει τον επόμενο μήνα δεν θα επιτρέπει τη διαχείριση των σκουπιδιών στη περιοχή και ο Δήμος Άνδρου δεν έχει επεξεργαστεί καμιά απολύτως εναλλακτική λύση.

Την καθαριότητα της περιοχής Χώρας έχουν  ουσιαστικά αναλάβει ιδιώτες χορηγοί που κάνουν το μεγαλύτερο έργο. -βάψιμο λιμανιού, καθαριότητα ρείθρων δρόμων, χορτοκοπή, φύτευση λουλουδιών, αποκομιδή κάδων κομπόστ και σκουπιδιών – ενώ από τον Δήμο εκδίδονται τακτικά τιμολόγια για δουλειές που γίνονται από άλλους και με χρήματα άλλων και υπάρχουν συμβάσεις με εργολάβο καθαριότητας ύψους 23000 ευρώ, χωρίς να διατίθεται  κανείς εξοπλισμός όπως αυτοκίνητο περισυλλογής και άλλα προβλεπόμενα είδη.

Όταν τον Αύγουστο του 2015 κόβεται τιμολόγιο προμήθειας ασβέστη για τον Όρμο Κορθίου αξίας 10 000 ευρώ για 750 σακιά ασβέστη, δηλαδή ένα τριαξονικό φορτηγό ασβέστες για να ασβεστωθεί ένας δρόμος στον όρμο που φτάνουν 2-3 σακιά, είναι φανερό ότι το τιμολόγιο είναι εικονικό και τα λεφτά πήγαν αλλού.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλές σελίδες με τέτοιες οικονομικές ατασθαλίες που σίγουρα θα οδηγήσουν στον εισαγγελέα  τους ανθρώπους που ευθύνονται γι’ αυτά. Όμως το σημαντικότερο ζήτημα για μας είναι να μην καταστραφεί η Άνδρος από μια ανίκανη Διοίκηση.

Με μια τέτοια κατάσταση να επικρατεί αντί ο Δήμαρχος να συναισθανθεί τις ευθύνες και την κρισιμότητα της κατάστασης κάνει απολογισμούς έργων, δηλαδή του Βιολογικού Καθαρισμού  Χώρας, της Πεζογέφυρας και του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, έργα για τα οποία δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα.

Είναι έργα που άλλες Διοικήσεις μελέτησαν, ενέταξαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα και εκτέλεσαν. Μπορεί ο Δήμαρχος Άνδρου να είναι εκείνος που θα κόψει  την κορδέλα στον Βιολογικό Καθαρισμό όμως μέχρι σήμερα, δύο χρόνια  τώρα από την εκλογή του δεν έχει  ούτε καν επισκεφτεί το έργο που θα αλλάξει τα δεδομένα για την χώρα της Άνδρου.

Αντί λοιπόν ο κύριος Δήμαρχος να αναλώνεται σε ψεύτικους απολογισμούς σε ταξίδια αναψυχής και σε γιορτές και πανηγύρια πρέπει να συναισθανθεί το χρέος του και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η παραίτηση του Κυριάκου Θωμά, συνυπεύθυνου σε μεγάλο κομμάτι για την σημερινή κατάντια του Δήμου δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν εξιλέωση για τον Δήμαρχο. Τα προβλήματα παραμένουν και ζητούν λύσεις αλλά ο Δήμαρχος και το επιτελείο του είναι μάλλον ανίκανοι να ανταποκριθούν.

Εμείς θα είμαστε παρόντες. Δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να καταστραφεί το  νησί και θα δώσουμε την βοήθειά μας σε λύσεις που θα δώσουν διέξοδο στα προβλήματα.

Ευχόμαστε στους Ανδριώτες και στους επισκέπτες του νησιού καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

                                     ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

            ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ –   Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Κυριάκος Θωμάς δεν παραιτήθηκε επειδή ορισμένοι ανώνυμοι του φώναζαν να παραιτηθεί. Υπήρξε παλιά καραβάνα στην πολιτική και οπωσδήποτε δεν πτοήθηκε από ανώνυμες και αόριστες καταγγελίες συνοδευόμενες από πονηρές και σκοτεινές στοχοποιήσεις. Είναι σίγουρο ότι είδε και προέβλεψε κάτι άλλο, που σπρώχνει με ολοένα και μεγαλύτερη φόρα τη συνεχιζόμενη κατρακύλα του Δήμου. Το λάθος του είναι ότι δεν έφυγε πιο γρήγορα. Ωστόσο το λάθος αυτό παρατείνεται και μεγεθύνεται εφ’ όσον δε μιλά για τους πραγματικούς λόγους της παραίτησης του. Κατανοητό ότι δυσκολεύεται να τους πει, εφ’ όσον ήταν μέρος και σε κάποιο βαθμό συνδημιουργός του προβλήματος. Τώρα όμως που αποστασιοποιήθηκε θα πρέπει δημόσια να πάρει θέση. Τώρα. Όχι αύριο. Προβλέπεται ότι, το προσωπικό κόστος που θα έχει θα είναι μικρότερο, από τη μεγάλη υπηρεσία που θα προσφέρει στο νησί. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα σύσσωμη η αντιπολίτευση δείχνει έστω και επιδερμικά το πρόβλημα. Αμφίβολο κατά πόσο το εννοεί. Ιδίως η μείζονα αντιπολίτευση. Ακατανόητη δε η συμπόρευση της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΝ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΡΚΕΙ ΣΕ 2-3 ΚΕΙΜΕΝΑ. Ή, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΕΪΛΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ https://et.diavgeia.gov.gr/
στην αναζήτηση πληκτρολογήστε στον Αριθμό απόφασης ΑΔΑ¨

Ω7Τ1ΩΨΙ-7Ν5

Εκεί θα δείτε τον επίσημο μισθό του Δημάρχου. Μήπως ζηλεύετε; Λέω μήπως;

Θεωρώ ότι ο μισθός που λαμβάνει δεν είναι σωστός για το ΕΡΓΟ που παράγει......

This comment was minimized by the moderator on the site

AΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ '' Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ'' ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΞΑΝΑ ΚΟΙΝΗ, ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΛΤΑΜΠΕ-ΘΕΟΛΟΓΟΥ ? ? ΑΠΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ Ή ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ '' Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ'' ? ? ΑΥΤΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ 'Η ΟΧΙ ? ? ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΚΙΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΕΙΝΣΑΙ ΚΡΙΜΑ.
ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ! ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ....ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΣΑΝ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ.Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΛΟΙ ! ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙς ΝΕΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΔΩΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Έλα Αλέκο που είσαι?
Θα σώσεις τον Ονειροπαρμένο?
Ή θα είσαι η καταστροφή του?
Πρόσεξε Λευτέρη από όλες τις παρατάξεις έχεις περάσει μη τα κάνεις πάλι σαλάτα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτελους η αντιπολιτευση συμπορευτηκε, μπραβο κε Καπακη και κε Θεολογου. Και καλα ο Θεολογου εχει δωσει σαφη δειγματα υποτελειας προς τον Σουσουδη, λεγοντας συχνα στα Δημ.συμβουλια ο κος Θεολογου το αμιμητο: " εσεις διοικειτε θα σας αφησουμε να διοικειται κυριε Σουσουδη κλπ...κλπ " αλλα ο κυριος Καπακης, ειλικρινα ειχε και εχει μια αλλη θεωρηση που απο την αρχη την ειχε δηλωσει οτι ο Σουσουδης δεν κανει για Δημαρχος..
Ευτυχως που συμπλεει ο Καπακης τωρα με τον Θεολογου,τοτε εχουμε πολυ ελπιδα Ανδριωτες για να φυγει ο Σουσούδης ! ! !
Αληθεια για βγαλουν κοινα δελτια τυπου,παρολες τις διαφορες στα προεκλογικα τους προγραμματα,είδαν και αποφάσισαν ότι δεν παει αλλο αυτη η κατασταση στον δημο Μπραβο...πολλά μπραβο....υπαρχει φως απο την αδρανεια και την ασχετοσυνη του Σουσουδη ! ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτασαν οι Μάγοι με τα Δώρα. Η θαυματουργή της ΑΝΔΡΟΥ !!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να έχει διαφορετική άποψη η αντιπολίτευση για τα τεκταινόμενα στο Δήμο σήμερα. Δεν είναι τα προγράμματα των δυο παρατάξεων που εφαρμόζονται. Τι διαφορετικό θα έπρεπε να πουν για τα σκουπίδια? Ότι τώρα είναι υγιεινά, άοσμα και καλαίσθητα? Ότι συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού? Πώς να κρίνουν το έργο της σημερινής διοίκησης από τα δελτία τύπου ή από τα γιορτοπανήγυρα και το ρυθμό ανάρτησης στο F/B?
Κανείς δε βλέπει το πάρτι που γίνεται με τα οικονομικά του Δήμου? Κανείς δε βλέπει τη διαίρεση του νησιού και την επιλεκτική μεταχείριση των δύο εκ των τριών Καποδιστριακών Δήμων? Ποιος άλλος αλήθεια θα μπορούσε σε διάστημα ενός περίπου χρόνου να καταφέρει κάτι τέτοιο? Τι φταίνε οι κάτοικοι της Υδρούσας αν άλλα τους έταξαν προεκλογικά και άλλα κάνουν τώρα με τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ?
Τι πρέπει να περιμένουν για να δράσουν από κοινού? Να γίνει δήμαρχος ο μέγας ΥΠΟΙΚ Άνδρου και να λύσει με τη μία όλα τα προβλήματα?

This comment was minimized by the moderator on the site

Φανταστικό για να βγει δελτίο τύπου των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης η κατηφόρα του Σουσούδη έχει τέλος μόνο με την παραίτηση του.

Περισσότερα