Ο Λευτέρης Μπάλλας νέος πρόεδρος του ΔΣ. Όλο το πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο του χθεσινού ΔΣ…

Του Διαμαντή Μπασαντή

 

Η νέα τριπλέτα στον Δήμο Άνδρου: Λ. Μπάλλας, Χ. Βουραζέρης, Θ. Σουσούδης... 

Η ΕΙΔΗΣΗ: Με ψήφους 12 έναντι 6 λευκών εξέλεγη ο νέος πρόεδρος του ΔΣ Λευτέρης Μπάλλας. Υπερψήφισαν οι 11 παρόντες της πλειοψηφίας. Και από την αντιπολίτευση ο Μανώλης Βάμβουκας. Οι 6 παρόντες της αντιπολίτευσης ψήφισαν λευκό. Δεν παρέστησαν από την συμπολίτευση η αντιδήμαρχος Μαρία Μαμάη και η σύμβουλος Άννα Βολίκα. Παρέστη από την αντιπολίτευση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Άνδρος της ζωής μας» και ΓΓ του ΥΠΕΣ Γιάννης Καπάκης.

Αυτά ως προς το αποτέλεσμα. Πάμε τώρα στα λεχθέντα και μη λεχθέντα που έχουν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον:

 

Οι δύο που απέμειναν στην ηγετική ομάδα μετά την αποχώρηση του "τρίτου άνθρωπου"... 

(α) ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ: Ο προεδρεύων Χρήστος (Τάκης) Βουραζέρης είχε λίγο τρακ. Έτσι προσπάθησε να διεκπεραίωση τον ρόλο του στα γρήγορα. Διάβασε μονορούφι την εισήγηση. Και προσπάθησε να μην δεχτεί ερωτήσεις. Αλλά ο πολύπειρος Ν. Θεολόγου έβαλε όλα τα πολιτικά ζητήματα στο «επί της διαδικασίας»!

Αρχικά, κατά τον κ. Θεολόγου: «υπάρχει περίπτωση το χτεσινό συμβούλιο να ακυρωθεί καθώς η πρόσκληση έγραφε πως συγκλήθηκε να συζητήσει την παραίτηση του προέδρου και την εκλογή νέου». Όμως η παραίτηση ΔΕΝ συζητήθηκε! Είχε γίνει αποδεκτή από τον δήμαρχο μόλις υπεβλήθη και είχε δημοσιευτεί και στο Διαύγεια μετά 48 ώρες!!!

Στον κ. Θεολόγου απάντησαν ο προεδρεύων Χρήστος (Τάκης) Βουραζέρης, ο νομικός Λευτέρης Μπάλλας και ο δήμαρχος επικαλούμενοι την παραίτηση του κ. Θωμά και από σύμβουλος του ΔΣ. Το θέμα τώρα θα ελεγχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τώρα.

Το τρακ του κ. Βουραζέρη έγινε πιο εμφανές στο τέλος όταν τόνιζε συνεχώς λάθος (περίπου 10 φορές) την φράση «υπ’ αριθμό» λέγοντας «υπ’ αρίθμο». Ήταν λόγω του τρακ γιατί ο αντιδήμαρχος έχει αποδείξει εξωδίκως, αλλά και υπομνηματικώς, πως κατέχει από νομικά!...

 

Ο Ν. Θεολόγου έθεσε στα "επι της διαδικασίας" το πολιτικό ζήτημα της παραίτησης, το οποίο όπως φάνηκε ήθελε να αποφύγει η διοίκηση. Αριστερά μιλά ο επιστρέψας και πάλι στο ΔΣ Γιάννης Καπάκης. Το νέο είναι πως πλέον μπροστά στις δύσκολες εξελίξεις για την Άνδρο η αντιπολίτευση άρχισε να συνενοείται μεταξύ της. Κάτι που φάνηκε και από την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε χτες..

(β) ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ: Ο κ. Θεολόγου κατάφερε με τον τρόπο του και έθεσε το πολιτικό ζήτημα της παραίτησης του Κυριάκου Θωμά, το οποίο οι διοικούντες δεν ήθελαν να θέσουν με κανένα τρόπο.

Για το θέμα ο δήμαρχος είπε πως τον κ. Θωμά «στενοχώρησαν ιδιαίτερα» οι ανώνυμοι σχολιαστές στο διαδίκτυο!!! Τους οποίους χαρακτήρισε με ανοίκειο τρόπο. Γιατί ξιφουλκώντας συνεχώς εναντίον του τον έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτή ήταν η πολιτική του εκτίμηση!!!…

Απαντώντας στα περί ανωνυμίας και στα περί διαδικτυακών σχολίων ο κ. Θεολόγου του είπε πως: αυτά δεν είναι σημερινό φαινόμενο αλλά πηγαίνει πίσω στο 2011-2014 και με αυτά έπληξε η παράταξη του κ. Σουσούδη την παράταξη του κ. Γλυνού!

Ο κ. Θεολόγου εστίασε κυρίως στην «ομάδα» του facebook«Πολίτες Άνδρου» την οποία διαχειρίζεται ο Κυριάκος Θωμάς και από την οποία έγινε όλο το διαδικτυακό πολιτικό παιχνίδι μεταξύ 2011-2014! Κατέληξε δε: «το ίδιο μέσο που σας ανέδειξε το ίδιο μέσο σας κατακρίνει…»!!!

Ο δήμαρχος έκανε πως δεν κατάλαβε. Και απάντησε κάτι απροσδιόριστο περί του κακού διαδικτύου και με συνεχείς υπαινιγμούς για το Εν Άνδρω που μάς θύμισε το γνωστό ανέκδοτο: «οι τέσσερις Ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο, ο Λουκάς» ή «τα τέσσερα site της Άνδρου που γίνεται ο σχολιασμός είναι τρία, τα εξής δύο, το ¨εν Άνδρω»!!!

Μάλιστα, του κ. δημάρχου για τα σκουπίδια στους δρόμους του φταίνε τα σχόλια στο Εν Άνδρω. Για τις υποσχέσεις στους «Πλουσκαίους» του Μπατσιού, που έδωσε αυτός και ο κ. Θωμάς το 2013, φταίει το Εν Άνδρω, που ΔΕΝ υπήρχε τότε. Για τις αλλεπάλληλες υπαναχωρήσεις τους μεταξύ Καμπανού και Πλούσκας το 2015 φταίνε οι ανώνυμοι σχολιαστές που ΔΕΝ σχολίαζαν τότε στο Εν Άνδρω…

Ο νέος πρόεδρος του Δημοιτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου Λευτέρης Μπάλλας. 

 Απάντησε όμως και ο κ. Μπάλλας. Αλλά ως συνήθως ήταν απληροφόρητος λόγω των μακρών απουσιών του από το νησί: η πρώτη μεγάλη αποδημία του ήταν ως στέλεχος αντιδήμαρχος του κ. Γλυνού μεταξύ 2011-2014 και η δεύτερη ως στέλεχος του κ. Σουσούδη μεταξύ 2014-2016. Και είπε το αμίμητο: «ο ίδιος άνθρωπος στο διαδίκτυο και τότε και τώρα!!!

Μια πληροφορία στο άρτι νεοαφιχθέντα εκ Σύρου κ. Μπάλλα:  πρόεδρε το Εν Άνδρω ξεκίνησε Δεκέμβρη του 2013! Σχόλια μπήκαν τον Μάρτιο του 2015! Δηλαδή πριν ένα χρόνο. Και μάλιστα πολλά: 6500!!! Ένας εκ των ανώνυμων πρωταγωνιστών από την αρχή ήταν ο απελθών πρόεδρος του ΔΣ της Άνδρου. Μας το έχει ομολογήσει ο ίδιος και το έχει συζητήσει με δεκάδες άλλους. Άρα ο απελθών ήταν ο πρώτος διδάξας. Μόλις συνέλθετε κ. πρόεδρε από την πρώτη έκπληξη και μια δεύτερη: την περίοδο 2011-2015 το Εν Άνδρω ΔΕΝ υπήρχε!!! Υπήρχαν όμως οι «Πολίτες Άνδρου» στους οποίους σχολιάζατε κι εσείς ως Αλέκος! Άρα τα σχόλια τότε και τώρα δεν αφορούν το ίδιο πρόσωπο και το ίδιο site! Φυσικά λόγω των μακρών απουσιών σας από την Άνδρο τα έχετε μπλέξει. Δεν πειράζει. Τώρα που θα είστε εδώ συχνότερα θα τα θυμηθούμε παρέα…

Γυρω από το τραπέζι ελάχιστα ειπώθηκαν για την ταμπακέρα. Έκλεισαν στα γρήγορα μια πολιτική παραίτηση χωρίς να αναρωτηθούν ή να εξηγήσουν, έστω και μεταξύ τους, στο πως φτάσανε μέχρι εδώ. Αν επιμείνουν οι δοικούντες στις "συναισθηματικές επεξηγήσεις" ή στην μετάθεση των ευθυνών τους στο... διαδίκτυο (!!!) τότε η συνέχεια στα μεγάλα προβλήματα της Άνδρου θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. 

(γ) ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ: Η πρώτη φορά που ο κ. Θωμάς ένοιωσε «ακάλυπτος» από τους «δικούς» του ήταν όταν άρχισαν καταιγιστικές διαμαρτυρίες για τον διπλό ρόλο του (κατά το 2012-2014 και υπέρ το 2015-2016). Αυτό μετά την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ της Πλούσκας τον Οκτώβριο του 2015. Τον ίδιο διπλό ρόλο είχε παίξει και ο κ. Σουσούδης. Όμως το κόστος το πλήρωσε, λόγω εντοπιότητας (Μπατσί), ο (χωρίς καμία ανοικτή πολιτική στήριξη) Κ.Θωμάς! Ή, μήπως ο δήμαρχος θυμάται καμία φορά που έβγαλε ανακοίνωση στήριξης του κι εμείς δεν θυμόμαστε;

Επίσης, ο κ. Θωμάς ένοιωσε να χάνει το πολιτικό έδαφος κάτω από τα πόδια του όταν αποκαλύφθηκε η ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΔΣ του Δεκεμβρίου 2014! Η οποία ΔΕΝ είχε παραποιηθεί από αυτόν! (Ούτε από τους σχολιαστές του διαδικτύου!) Ο κ. Θωμάς ένοιωσε και πάλι ακάλυπτος όταν προσπαθώντας στο ΔΣ, που επακολούθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, είδε να τον αδειάζει ανοικτά το στέλεχος που είχε κάνει το «λάθος» φορτώνοντας του το μπάχαλο που είχε γίνει…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μπορεί κ. δήμαρχε να μην θέλετε να το παραδεχτείτε και να επιμένετε στην συγκινητική άποψη περί «προσωπικής θλίψης» του κ. Θωμά από τα σχόλια του διαδικτύου! Όμως η φορτισμένη συναισθηματικά προσέγγιση σας δεν απαντά πολιτικά στα ερωτήματα: (α) πως με τρεις αράδες όλες κι όλες ξεφορτωθήκατε τον πιο στενό συνεργάτη σας, (β) πως ένα έμπειρο στέλεχος  μετά 14 ολόκληρα χρόνια σε υπεύθυνες δημόσιες θέσεις (δήμαρχος, συν-επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρόεδρος ΔΣ) ξαφνικά παθαίνει κάτι σαν «κατάθλιψη» και… πηγαίνει σπίτι του!!! Τόσο λίγο εκτιμάτε τον πρώην συνεργάτη σας; Η δικαιολογια σας είναι καλή για απογευματινό κοκτέιλ ή τσάι σε κάποιο αστικό σαλόνι της Άνδρου. Αλλά πολύ υποτιμητική και ελάχιστα πολιτική εξήγηση για ένα σκληροτράχηλο και ψημένο επί 14 χρόνια στέλεχος στα της «τοπικής κακοδιοίκησης» της Άνδρου…

   

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Je suis ΕΛΑ ΑΛΕΚΟ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν υπάρχει ο Μπαλλας στην τριπλέτα παραμένει ο Κούλης ο χαζούλης.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΑΛΛΑΣ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΜΑ ΤΗ ΑΝΑΛΗΨΕΙ:<<...Η ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
Χθές Μ. Τετάρτη έγινε στο πρόσωπο μου η μεγάλη τιμή να εκλεγώ απο το Δημοτικό Συμβούλιο ως πρόεδρος του. Μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Ισως και μιά προσωπική απόφαση που δεν συνάδει με το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης και της πολιτικής λογικής αφού δεν είναι καιρός για άσκηση διοίκησης εν μέσω συνθηκών θυέλλης...>>.

ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΕΠΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:<<...Σκηνές τραγικές, που καταφέραμε και τις αλλάξαμε και βγάλαμε μια απόλυτα θετική εικόνα προς τα έξω για το αρχοντονήσι μας. Δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά από πέρυσι το νησί μας έχει γίνει προορισμός μέσα στους 10 πρώτους ανά την Ελλάδα....Προφανώς αγνοούν πως η Άνδρος έγινε ένα ξεχωριστό νησί κυρίως χάρη στους μεγάλους ευεργέτες της, που πάντοτε βοηθούσαν το νησί τους και θα εξακολουθήσουν να το βοηθούν και στο μέλλον. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι μας βοηθούν στο πολύ δύσκολο έργο μας, με τις σημερινές συνθήκες πτώχευσης που επικρατούν... τα έργα. Τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να τελειώσουν και τα τελείωσε η σημερινή δημοτική αρχή αποδεικνύοντας πως υπάρχει συνέχεια και συνέπεια....>>.

ΚΩΜΩΔΙΑ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΤΙ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ .....ΑΜΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ!!
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ 'ΕΝΑΝΔΡΩ' ΚΑΙ κ.ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ, ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΦΑΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Και αυτός ο Τάκης βρε παιδί μου δεν έχει FACEBOOK δεν ξέρει από αυτά, αλλά τελικά που τον χάνεις που τον βρίσκεις σουλατσάρει στα social media.
Τάκη μου ασχολήσου με τα οικονομικά γιατί βουλιάζει το καράβι αλλά κι εσύ ερασιτέχνης δηλώνεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με μεγάλη μας χαρά αλλά και έκπληξη διαβάσαμε την απελπισμένη κοινή ανακοίνωση των ανησυχούντων συνδυασμών της αντιπολίτευσης «Ανδριακή Ενότητα» και «Η Άνδρος της ζωής μας», των κ. Καπετάν Θεολόγου και κ. Καπάκη. Μια ανακοίνωση που ξεχειλίζει από θράσος και ψέμα, αφού την προσυπογράφει και ο δόκτωρ επικοινωνίας και μέγας καθηγητής «ανοικτών» πανεπιστημίων.

Οι δυο συνδυασμοί ανησυχούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, ξεχνώντας φυσικά:

-Την περίφημη έλευση του ΣΟΥΚΟΥ και την τηλεοπτική φιέστα τραγέλαφο που συνόδευσε το γεγονός και μας έκανε ρεζίλι στο πανελλήνιο.

-Τους για πολλούς μήνες γεμάτους κάδους, το 2012, τότε που η ΄Ανδρος ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος, μια υγειονομική βόμβα, με πολλές χωματερές και καιόμενους κάδους σε όλες τις πλατείες.
-Το φέσι των 280.000 ευρώ που μας φόρτωσαν από ενοίκια που δεν είχαν καταβληθεί στον ιδιοκτήτη του χώρου, όπου λειτουργεί ο δεματοποιητής.
-Το φέσι (περισσότερο από 40.000) στα συνεργεία αυτοκινήτων, που κατέστησε όλα τα αυτοκίνητα και τα απορριμματοφόρα ασυντήρητα και σκόρπια εδώ και εκεί.

Ανησυχούν, επίσης, μήπως το νησί «πνιγεί στα σκουπίδια» το καλοκαίρι, ξεχνώντας προφανώς πως πέρσι το καλοκαίρι η Άνδρος ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα, παρά την τραγική έλλειψη χρημάτων και πόρων.
Όλα αυτά τα ξέχασαν οι κύριοι της αντιπολίτευσης, μάλλον επειδή διαθέτουν επιλεκτική μνήμη. Ευτυχώς ΤΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού μας.

Σκηνές τραγικές, που καταφέραμε και τις αλλάξαμε και βγάλαμε μια απόλυτα θετική εικόνα προς τα έξω για το αρχοντονήσι μας. Δεν είναι τυχαίο που για πρώτη φορά από πέρυσι το νησί μας έχει γίνει προορισμός μέσα στους 10 πρώτους ανά την Ελλάδα.
Επί της ουσίας: Το θέμα του ΧΥΤΥ βρίσκεται στην Αποκεντρωμένη και η αποκατάσταση της παλιάς χωματερής ξεκινά σύντομα. Φυσικά δεν αρνούμαστε πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στη διαχείριση ενός θέματος που καμία δημοτική αρχή δεν ήθελε να επιλύσει επί 30 χρόνια. Ιδιαίτερα για αυτούς που φωνάζουν τώρα με εκφραστή τον κ.Θεολόγου, να τους θυμίσουμε πως έχουν τραγικές ευθύνες αφού είχαν το θέμα για περισσότερο από 12 χρόνια διακυβέρνησης της Άνδρου χωρίς να κάνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα!!! Εμείς στον ενάμιση χρόνο που διοικούμε, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσουμε οριστική και βιώσιμη λύση, παρά τις αντιδράσεις.

Ενοχλεί την αντιπολίτευση και το γεγονός ότι υπάρχουν χορηγοί που μας εμπιστεύονται και βοηθούν αποφασιστικά το έργο μας. Προφανώς αγνοούν πως η Άνδρος έγινε ένα ξεχωριστό νησί κυρίως χάρη στους μεγάλους ευεργέτες της, που πάντοτε βοηθούσαν το νησί τους και θα εξακολουθήσουν να το βοηθούν και στο μέλλον.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι μας βοηθούν στο πολύ δύσκολο έργο μας, με τις σημερινές συνθήκες πτώχευσης που επικρατούν.
Όσον αφορά στην οικονομική διαχείριση, μάλλον είναι φυσικό να μην την κατανοούν, δεδομένου ότι από 1ης Σεπτεμβρίου 2014 που αναλάβαμε τη διοίκηση, η οικονομική διαχείριση είναι πλήρως εναρμονισμένη με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία. Μας παρέδωσαν ένα Δήμο έτοιμο για επιτήρηση, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ!!!! ισολογισμό, χωρίς τριμηνιαίες αναφορές στο υπουργείο, ένα ΑΠΟΛΥΤΟ!!! μπάχαλο.

Ο Κ. Καπάκης που τώρα ασχολήθηκε και προφανώς δεν γνωρίζει τις εποχές που πρώτα κοβόταν τα τιμολόγια και μετά ανέβαιναν οι αποφάσεις στο «Διαύγεια». Αυτές οι εποχές κ. Θεολόγου και κ. Καπάκη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Εξάλλου από τότε που εφαρμόστηκαν τα capital controls, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς τι πληρώθηκε, σε ποιόν και πότε.
Τέλος, η παρούσα διοίκηση έχει αποδείξει ότι αναγνωρίζει και τιμά κάθε προηγούμενη δημοτική αρχή που εμπλέκεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε έργα τα οποία ολοκληρώνονται και παραδίδονται επί των ημερών της. Γι΄ αυτό και στα εγκαίνια των έργων αυτών δεν «ξεχνά» να καλέσει τους πρώην Δημάρχους, όπως ξέχασε να κάνει συστηματικά, η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Αξίζει όμως να πούμε ότι η διοίκηση Γλυνού-Θεολόγου δεν τελείωσε ΚΑΝΕΝΑ έργο, όλα κράταγαν σε χρόνο με παρατάσεις επί παρατάσεων. Γιατί άραγε?
Είχαν έτοιμες και ώριμες μελέτες και εύκολα ενέταξαν τα έργα. Τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να τελειώσουν και τα τελείωσε η σημερινή δημοτική αρχή αποδεικνύοντας πως υπάρχει συνέχεια και συνέπεια.

Όσο για την πεζογέφυρα που «καίει» το σύστημα Γλυνού-Μπασαντή-Θεολόγου, θα αναφέρουμε ότι η μελέτη υπάρχει από το 2002 και είμαστε αυτοί που την ολοκληρώσαμε από την αρχή έως το τέλος. Δεν φταίμε αν ήταν ανίκανοι να ξεκινήσουν το έργο. Τα γνωρίζει πολύ καλά και ο κ. «έγκριτος» που τότε έβριζε τον σύστημα Γλυνού Θεολόγου και τώρα τους καλύπτει και έχει πάρει εργολαβικά το έργο της καταστροφής των προσπαθειών μας.
Ο κ. Μπασαντής ο οποίος μας κατηγορούσε γιατί «έβλεπε» ανώνυμους, όπως έγραφε, να φέρνουν τον εισαγγελέα. Αλήθεια τι φοβόταν και μας έγραφε ότι ήθελε ο «άνθρωπος». Γιατί δεν ήθελε να έρθει εισαγγελέας, όταν πριν 2 χρόνια ο ίδιος φώναζε, ως «φίλος» τότε, (κάτι σαν το φιδάκι ο Διαμαντής) να μπει ο εισαγγελέας στον Δήμο, εναντίον Γλυνού Θεολόγου, ειδικά με το θέμα των ανεμογεννητριών. Τι έχει συμβεί άραγε?
‘Οσο για τον κ. Καπάκη, ας κάτσει τώρα στην έμμισθη θέση που του προσέφερε η κυβέρνηση του «Σύριζα» και όταν τον αλλάξουν ας ξαναγυρίσει στο νησάκι μας να κάνει την μικροπολιτική του.
Όταν τόλμησε ο πρώην πρόεδρος Κυριάκος Θωμάς να του υπενθυμίσει πως έχει υποχρέωση να παρακολουθεί τα συμβούλια, έστελνε υπερφίαλες επιστολές ως Γεν. Γραμματέας με περισσή έπαρση και αυστηρότητα.
Τι έχει κάνει για την Άνδρο από τη κυβερνητική θέση που βρίσκεται. Τι έχει κάνει για τα σκουπίδια. Μόνο οργανωμένη αντίδραση χωρίς καμιά πρόταση. Κατά τα άλλα έχει το θράσος και κρίνει παραποιώντας την αλήθεια, συκοφαντώντας και «λάμποντας» διά της απουσίας του.
Κάτι τελευταίο: Το γεγονός ότι η κοινή ανακοίνωση των δυο συνδυασμών της αντιπολίτευσης δημοσιεύτηκε ΜΟΝΟ στην «‘Εγκριτη» και «αντικειμενική» ιστοσελίδα «Εν Άνδρω» και πουθενά αλλού, ασφαλώς λέει πολλά. Οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν…

Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!!!

Γραφείο Ενημέρωσης Δήμου Άνδρου

This comment was minimized by the moderator on the site

η γνωστη αποδημη Irene για τη εκλογη του νεου προέδρου στο γνωστο τρπαριο... (διαγραφλη της υπόλοιπης φράσης)....

Θέληση, ζέσταμα καρέκλας, ειλικρίνεια, σοβαρότητα, κουράγια και αγαπη για το νησί..η συνταγή της επιτυχίας. Καλή επιτυχία.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
Χθές Μ. Τετάρτη έγινε στο πρόσωπο μου η μεγάλη τιμή να εκλεγώ απο το Δημοτικό Συμβούλιο ως πρόεδρος του. Μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Ισως και μιά προσωπική απόφαση που δεν συνάδει με το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης και της πολιτικής λογικής αφού δεν είναι καιρός για άσκηση διοίκησης εν μέσω συνθηκών θυέλλης.
Ομως θα προσπαθήσω με την πιστή και ευλαβική εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου να αναβαθμιστεί η λειτουργία του. Επ ευκαιρία της εκλογής μου ζήτησα απο τον Τύπο την κριτική και μάλιστα ακόμα και την κακοήθη κριτική γιατί έχω μάθει στον Πόλεμο και δυσκολεύομαι στην Ειρήνη. Και μόλις σήμερα διάβασα την πρώτη ανακρίβεια και το πρώτο πικρόχολο σχόλιο του ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Δήθεν δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος (ο ίδιος ο κ. Μπασαντής) που κατέκρινε και πολεμούσε με "άρθρα" την διοίκηση Γλυνού και ο ίδιος που τώρα στο Εν Ανδρω με "άρθρα" πολεμάει την διοίκηση Σουσούδη.
ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ επειδή γράφετε οτι έχω κακή μνήμη και γνώση ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ στα " άρθρα" που γράφατε στη εφημερίδα ΑΝΔΡΙΑΚΗ την περίοδο Γλυνού και στα "άρθρα" σας στο Εν Ανδρω σήμερα.
Μάλλον εσείς έχετε επιλεκτική γνώση ή ελλειπή μνήμη στο τι γράφετε.
Κατά τα άλλα ευχαριστώ το Δημοτικό συμβούλιο για την τιμή που μου έκανε και του υπόσχομαι δουλειά και αποτελέσματα.
https://www.facebook.com/groups/114311681979121/permalink/1022455887831358/

This comment was minimized by the moderator on the site

Θελψ να ΞΕΡΩ αυτα που γράφουν Η που γράφετε σοβαρα τα πιςτευετε Γιατι μια ζωη ακούω Αυτος και εκείνος δεν έκανε τιποτα. Εχω πέραςει τοςους Δημάρχους και μεχρι τωρα Δεν ΑΚΟΥΣΑ πως ένας ηταν ΚΑΛΟΣ .εγω επιμένει πως ο τωρινός ειναι πιο καλός απο τους Άλλους για πολλούς λόγους και το ξέρετε πολυ καλα !!! Καλη Ανάσταση σε σε ΟΛΛΟΥΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΛΟΓΩ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ:
<<ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ- ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Μέτρα περιορισμού των δυσμενών επιπτώσεων λόγω της μειωμένης ετήσιας βροχόπτωσης στην Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε σήμερα η Διεύθυνση Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η υπηρεσία δείχνουν ότι οι βροχοπτώσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και τον Απρίλιο του 2016, είναι πολύ περιορισμένες, τόσο σε σχέση με τις βροχοπτώσεις του προηγούμενου έτους, όσο και με τον μέσο όρο πενταετίας.

Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της πενταετίας 2010-2015, η μείωση στον Ψηλορείτη- περιοχή νομού Ρεθύμνης- είναι από 30% έως 50%, στη δυτική Κρήτη, το κεντρικό Ηράκλειο και τα Λασιθιώτικα Όρη από 50% έως 60% και στην περιοχή της Σητείας-Ζάκρου από 60% έως 70% Επίσης, σε σύγκριση με το προηγούμενο υδρολογικό έτος (Σεπτέμβριος 2014-Μάρτιος 2015), η μείωση σε όλη την Κρήτη είναι από 50% έως 70%, με εξαίρεση τον Ψηλορείτη που είναι από 30% έως 50%.

«Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που θα προκύψουν από τη μείωση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού, προτείνουμε τα παρακάτω μέτρα ορθής διαχείρισης του διαθέσιμου νερού» αναφέρει η Διεύθυνση Υδάτων.

Τα μέτρα που προτείνονται στους καταναλωτές του νερού ύδρευσης (απλοί χρήστες-υπεύθυνοι ξενοδοχειακών μονάδων κ.λπ.) είναι:

Να ελέγχουν και να επιδιορθώνουν, άμεσα, τυχόν διαρροές στο υδρευτικό τους δίκτυο και εφόσον κριθεί σκόπιμο να αντικαταστήσουν τα απαρχαιωμένα ή προβληματικά δίκτυα και τον γενικό εξοπλισμό.
Να περιορίζουν τον καθαρισμό της αυλής ή των κοινόχρηστων χώρων και όταν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν σκούπα και ειδικά πιεστικά μηχανήματα, αντί για τρεχούμενο νερό.
Να αποφεύγουν το πλύσιμο των αυτοκινήτων.
Να αρδεύουν τον κήπο και τους χώρους πρασίνου, είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα και να αποφεύγουν την άρδευση όταν η θερμοκρασία και η ταχύτητα του αέρα είναι μεγάλες.
Στους καλλιεργητές-χρήστες του νερού άρδευσης προτείνεται:

Να επιλέγουν το σύστημα της στάγδην άρδευσης ως πιο κατάλληλο σύστημα για την εξοικονόμηση νερού στις περιπτώσεις που θεωρείται επιβεβλημένη η άρδευση. Γι' αυτόν τον λόγο προτείνεται η αντικατάσταση υπαρχόντων δικτύων άρδευσης με συστήματα στάγδην.
Να αρδεύουν τις καλλιέργειες, είτε κατά τις νυκτερινές ώρες, είτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.
Να αποφεύγουν την άρδευση όταν η ένταση του ανέμου είναι ισχυρή και όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, για την αποφυγή μεγάλης εξάτμισης.
Να προσαρμόζουν το πρόγραμμα άρδευσης (διάρκεια ποτίσματος-επανάληψη) στις εδαφικές συνθήκες και στη διαθέσιμη ποσότητα νερού, μετά από οδηγίες των τοπικών γεωπόνων, ώστε να αποφεύγεται η κατείσδυση του νερού και η έκπλυση θρεπτικών συστατικών του εδάφους.
Να ελέγχουν συχνά τα δίκτυα μεταφοράς του νερού για τυχόν διαρροές και κακή λειτουργία.
Να περιορίσουν τις υδροβόρες καλλιέργειες και να αποφύγουν κατά το δυνατόν την φύτευση νέων καλοκαιρινών καλλιεργειών.
Τέλος, για τους φορείς παροχής νερού ύδρευσης και άρδευσης (π.χ. ΔΕΥΑ, ΤΟΕΒ, δήμους κ.λπ.) συνιστάται:

Να προβούν σε τοποθέτηση υδρομέτρων για τον έλεγχο της χρησιμοποιούμενης ποσότητας νερού.
Να επιβάλουν κατάλληλη τιμολογιακή πολιτική και μέτρα περιορισμού της αλόγιστης χρήσης και σπατάλης νερού από τους καταναλωτές.
Να ελέγχουν και να συντηρούν τακτικά τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού, προς αποφυγή διαρροών και να αποκαθιστούν άμεσα οποιεσδήποτε βλάβες παρουσιαστούν.
Να αποφεύγουν την υπεράντληση των ευαίσθητων υδροφορέων, ώστε να περιοριστεί η ενδεχόμενη πτώση στάθμης και η υφαλμύρινση, ιδίως στους παράκτιους υδροφορείς.
Να προβούν σε ενημέρωση και σε έκδοση οδηγιών σχετικά με τα μέτρα μείωσης της κατανάλωσης και σπατάλης του νερού που μπορούν να λαμβάνουν ατομικά οι καταναλωτές νερού.......ΑΠΟ ΤΟ http://KONTRANEWS.GR/28-04-2016>;>.

ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΑ...ΑΝΔΡΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΥΤΥ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ??

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΣΟ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ. ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΘΟΣ ΦΑΝΗΚΑΝ

Περισσότερα