Νέα στοιχεία για τον έλεγχο στον Δήμο Άνδρου από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά σήμερα να κάνει έλεγχο για τα έτη 2011-13. Η απόφαση αυτή σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία έρχεται ως συνέχεια της επέμβασης του εισαγγελέα ματά από καταγγελίες "αγνώστων" τον Ιανουάριο του 2015.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το Ελεγκτικό Συνέδριο αρχίζει έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Άνδρου των ετών 2011, 2012, 2013! Όπως μάθαμε η παρέμβαση του ελεγκτικού συνεδρίου δεν έχει τελικά σχέση με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ το φθινόπωρο του 2014, αλλά με την καταγγελία "αγνώστων πολιτών" μέσω δικηγόρου των Αθηνών τον Ιανουάριο του 2015! 

Έστω κι έτσι επιτέλους ας ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα που καλλιέργησαν κάποιοι της σημερινής διοίκησης για ατασθαλίες των προηγουμένων. Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει αρκετές κατηγορίες και αναφορές σε εισαγγελείς από την διοίκηση Σουσούδη, η οποία ενέπλεξε στους ελέγχους και ορκωτούς λογιστές μιλώντας και για πορίσματα που δεν είδαμε ποτέ και απλώς εξαγγέλλονται εδώ και ενάμιση χρόνο. Ήρθε, λοιπόν, το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε αναλυτικά τα στοιχεία των συγκεκριμένων ετών για να ασκήσει έλεγχο.

Η όλη αντιπαράθεση είχε ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2014 με πρωτοβουλία της διοίκησης Σουσούδη που είχε ζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο να μπουν ορκωτοί λογιστές να ελέγξουν τα πεπραγμένα των προηγουμένων. Η αντιπολίτευση είχε απαντήσει ζητώντας να γίνει συνολικά διαχειριστικός έλεγχος από το υπουργείο και των προηγούμενων ετών από το 2007 ώστε να φανεί τι παρέδωσε κάθε Δήμος στον μεγάλο Καλλικρατικό Δήμο Άνδρου. Στα πλαίσια εκείνης της απόφασης είχε σταλεί αναφορές. Όμως τον Ιανουάριο του 2015 "άγνωστοι πολίτες" είχαν κάνει αναφορά στον εισαγγελέα. Η έρευνα ξεκίνησε επισήμως τον Οκτώβριο του 2015 και ο εισαγγελέας έστειλε για έλεγχο σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο για να ελέγξει τις χρονιές που είχαν επισημανθεί από τους "άγνωστους πολίτες".

Η εξέλιξη έχει και θετικά στοιχεία μιας και μέχρι σήμερα πολλά λέγονται και ακόμα περισσότερα αφέθηκαν να εννοηθούν χωρίς αποδείξεις. Οι ορκωτοί λογιστές και το πόρισμα τους είναι πλέον ανέκδοτο μετά από "αφάνεια" ενάμιση χρόνου! Ήταν καιρός να γίνει ένας επίσημος έλεγχος και να υπάρξει στο τέλος μια επίσημη θέση που να ξεκαθαρίζει αν υπήρξαν ή δεν υπήρξαν ατασθαλίες από τους προηγούμενους. Έτσι θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και δεν θα αιωρούνται λόγια ή κατηγορίες χωρίς αποδείξεις.

Το αρνητικό όμως της υπόθεσης είναι πως μετά της καταγγελίες των "πολιτών" και της διοίκησης μάθαμε πως η αντιπολίτευση θα ακολουθήσει στέλνοντας κι αυτή στον εισαγγελέα τιμολόγια της σημερινής διοίκηση (όπως πχ αυτό με τα εκατοντάδες τσουβάλια ασβλεστη κλπ) κάτι που θα μπλέξει την ήδη μπλεγμένη οικονομική υπηρεσία σε ένα ατέλειωτο αλισβερίσι με εισαγγελείς και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πράγμα που διοικητικά θα οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο καθώς όλοι θα απαντούν σε δικαστικές έρευνες χωρίς τέλος. Από αυτή την άποψη ο Δήμος Άνδρου θα μπλοκάρει διοικητικά με ότι αυτό συνεπάγεται για την πλήρη λειτουργία των υπηρεσιών του. 

 «Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

αξιοτιμε κυριε Μπασαντη,η οφειλη οπως εμαθα απο τους οργισμενους υπαλληλους της συζυγου (διαγράφονται τρεις λεξεις που προσδιορίζουν πρόσωπο)... ειναι παρα λατι ψιλα,70.000ευρω,μαλιστα εβδομηντα χιλιαδες ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ.Ειναι κοινο μυστικο στις υπηρεσιες και ειναι οργισμενοι γιατι αυτοι οι ανθρωποι τους διοικουν.Εαν ειχε γινει εστω και προσπαθεια ρυθμισης,τοτε θα ηταν ανηθικο να ασχολουμαστε,αλλα πληρης αδιαφορια.Εαν ψευδομαι ως προς το υψος του,να μη με ξαναδημοσιευσετε.Αυτη η επιστολη βεβαια δεν αναρταται,ειναι προσωοικη μας.Καλο σας βραδυ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν κατάλαβα τι θέλετε ακριβώς σχετικά με την ανάρτηση σας; Μιας και δεν χαρακτηρίζεται κανέναν και απλώς θέτετε 'ενα πρόβλημα πολιτικής δεοντολογίας το σχόλιο αναρτάται...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σε ευχαριστούμε θερμά Μπατσιώτισα. Όσο για εσάς κύριε Βουραζέρη δεν είστε απλά ξενδριάντροπος είστε και συκοφάντης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Που είναι ο Βουραζέρης να μας πει κάμποσα (διαγράφεται μια λέξη) .. τόσα έχουν υποθεί γύρω από το όνομα του αλλά την (διαγράφονται τέσσερις λέξεις) στην ΠΟΛΙΤΟΥ που (διαγράφονται δύο λέξεις) ι συνεχώς η γυναίκα μου έλεγε δεν αντέχετε ο άνθρωπος αυτός !!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΓΑΒ ΓΑΒ ΓΑΒ,

Αντί να νιαουρίζεις και να γαυγίζεις, σε συμβουλεύω να βγεις μπροστά σαν σωστός ΑΝΔΡΑΣ και με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα να απαντήσεις στα ερωτήματα του Κόσμου. Να απαντήσεις στα ερωτήματα της Μπατσιώτισας, των κ. κ. ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ, ΓΑΥΡΙΩΤΗ,ΔΗΜΟΤΗ,ΧΩΡΑΙΤΗ,ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΚΑΠΩΣ, ΝΙΚΟ Β,ΑΥΓΟΥΣΤΗ, ΚΩΣΤΑ και των anonymous.
Τα οικονομικά δεν βγαίνουν με νιαουρίσματα, αλλά ούτε με γαυγίσματα. Κατηγορείς με τους φίλους σας το μισό νησί και έχεις το θράσος να νιαουρίζεις; Πραγματικά λυπάμαι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί μου.
Δώσε πρώτος το παράδειγμα και να βρεις που πήγαν τα χρήματα για τους ασβέστες, που πήγαν τα χρήματα της αγοράς σκάφους για το πρόγραμμα LIFE, παραδέξου πρώτος τους λάθος χειρισμούς για τους λογαριασμούς των λογαριασμών του νερού και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξύπνα το Δήμαρχο και δώστε τις σωστές προτεραιότητες:
Εάν θέλει έσοδα ο Δήμος, ξεκινήστε από τους μεγαλο-οφειλέτες (ξέρετε τους "χρήσιμους ηλίθιους", αυτούς που κρύβετε, αυτούς που ο Κ. Θωμάς τους υποσχόταν άφεση αμαρτιών) και αφήστε στην ησυχία τους απλούς και αθώους ανθρώπους που προσπαθείτε να τους επιβάλετε υπέρογκους λογαριασμούς όταν το σφάλμα είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ -ΟΧΙ ΤΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ που αγωνίζονται μέρα με τη μέρα να επιβιώσουν. (Μάθατε για την τύχη τους μειωμένου ΦΠΑ;)
Εάν δεν έχετε τα κότσια για αλήθειες και ΚΑΘΑΡΣΗ, τότε, πολύ ορθά επεσήμαναν σε άλλο άρθρο ότι ο Δήμος της Άνδρου αφού τα κάνει όλα τέλεια και είναι πάντα πρώτος, θα έχει και την πρώτη θέση στο ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΙΟ που θα καταντήσετε το νησί μας. Και εδώ να δω τον ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ να καλεί τους τουρίστες να έλθουν στην Άνδρο το όμορφο νησί για να θαυμάσουν και τους θαυμάσιους τρελούς της και μετά να στέλνει αυτά τα όμορφα δημοσιεύματα στα στρατευμένα πολλαπλά γραφεία τύπου του Δήμου για να κοκορευτούν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπασαντή είμαστε μαζί σου προχώρα σε θέλει όλη η Άνδρος μπράβο σου για το θάρρος σου.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΓΑΒ ΓΑΒ ΓΑΒ
Τον Μπασαντή για να τον κάνει αλοιφή ο βουραζέρης θέλει τόνους και δεν τους έχει.
Έχεις πλάκα ρε μπαγάσα ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΓΑΒ ΓΑΒ ΓΑΒ
Ο γαβ γαβ νιαου νιαου άσπρος γάτος ονειροπαρμένου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ συμπατριώτη.
Για να μη ξοδεύεις τα βόλια σου δεξιά και αριστερά χωρίς αποτέλεσμα, δες την απόφαση της Αποκεντρωμένης με ΑΔΑ: 6ΘΓΩΟΡ1Ι- ΛΡΞ.
Αν την διαβάσεις θα καταλάβεις ότι, εάν στη πρώτη απόφαση του ΔΣ είχε γραφτεί αυτό που είχε αποφασιστεί και όχι το "εκ παραδρομής λάθος μιας υπαλλήλου" ή όπως αλλιώς βαφτίσανε το λάθος τους , και εάν είχαν στείλει τότε (το 2014) αυτή την απόφαση του ΔΣ στην αποκεντρωμένη για έλεγχο, όπως είχαν υποχρέωση, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Τώρα όμως, το 2016, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές βάσει νόμων αναδρομικές αλλαγές ....
Εάν διαβάσεις την ΑΔΑ που γράφω, θα καταλάβεις εύκολα τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης.Σε αυτούς πρέπει να απευθύνεις τα παράπονά σου και όχι σε άτομα που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και καμία ευθύνη για όλα αυτά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Γαυριώτη,
Η Αντιδήμαρχος σας έλεγε αυτά που τις έλεγαν ο Δήμαρχος και ο φωστήρας των οικονομικών.
Εσείς γιατί πυροβολείτε το λάθος στόχο; Θα χαιρόσασταν να τα πληρώσει ή ίδια; Γιατί δεν ζητάτε τα ρέστα από τους υπεύθυνους; Ή μήπως ανήκετε στην κατηγορία να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα;
Εάν δεν συμπαραστέκεστε στην Αντιδήμαρχο της περιοχής σας, τότε μεγάλη η πιθανότητα να αυτοπυροβοληθείτε.
Έτσι πραγματικά δεν πάει μακριά η βαλίτσα ούτε για τον τόπο σας αλλά ούτε για τον εαυτό σας.
Εάν δεν είσαστε σε θέση να διακρίνετε τα χλωρά από τα ξερά ή δεν θέλετε να βλέπετε τα ξερά, τότε κακό στον τόπο κάνετε, κακό του κεφαλιού σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Αντιδήμαρχος Μαρία Μαμάη μας έχει πει και υποσχεθεί πολλές φορές οτι θα πληρώσουμε πάγια για τα νερά των προηγούμενων χρόνων. Το έλεγε παντού και σε όλους. Τώρα όπως βλέπουμε κάτι αλλάζει. Ας τα βάλει απο την τσέπη της λοιπόν.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΜΠΑΤΣΙΩΤΙΣΑ !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Βουραζέρη,
Αντιγράφω λέξη προς λέξη απόσπασμα του κειμένου σας στο οποίο αναφέρεστε στους λογαριασμούς των κατοίκων της Υδρούσας, τους οποίους και περιγράφετε με μεγάλη επιτυχία ως ¨μπαταξήδες¨...( Σίγουρα οι υπάλληλοι είναι προβληματισμένοι με τον διαχειριστικό έλεγχο και αυτό δείχνει και την υπευθυνότητα τους. Πρέπει να είναι προβληματισμένοι, όταν το μισό γεωγραφικά νησί δεν έχει καταβάλει τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης, ενοίκια, τέλη ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων, τέλη πεζοδρομίων κτλ) και ερωτώ: 1) Μας έστειλαν ποτέ από το Δήμο λογαριασμούς ύδρευσης και τους αφήσαμε απλήρωτους;;; 2) Γιατί άραγε ¨το μισό γεωγραφικά νησί δεν έχει καταβάλει τέλη αποχέτευσης, ενοίκια, τέλη ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων, τέλη πεζοδρομίων κτλ;;; Μήπως γιατί ¨οι κολλητοί σας¨ κάλυπταν και συνεχίζουν, εν γνώση σας, να καλύπτουν τους δικούς τους κολλητούς, για να έχει ο συνδυασμός στον οποίο ανήκετε πολιτικά οφέλη;;; 3) Εσείς που τα γνωρίζετε όλα αυτά τι κάνετε εδώ και δύο χρόνια;;; 4) Θεωρείτε πως με γενικόλογες και αόριστες καταγγελίες που προσβάλουν άδικα και ξεδιάντροπα τους κατοίκους του μεγαλύτερου μέρους του νησιού, τους κατοίκους όλης της Βόρειας Άνδρου, θα καταφέρετε να μας πείσετε πως νοιάζεστε, εκτός από την προσωπική σας προβολή, για το καλό του νησιού μας;;; 5) Γιατί δεν δημοσιεύετε τα ονόματα των οφειλετών και τα ποσά που αυτοί χρωστούν;;; Γιατί τους καλύπτετε κύριε;;; 6) Γιατί δεν στείλατε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου την απόφαση 249/2014 που αφορούσε στους λογαριασμούς ύδρευσης στην Υδρούσα;;; 7) Μετά από την Απόφαση με Α.Π. 24014/4-4-2016 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Αιγαίου( ΑΔΑ: 6ΘΓΩΟΡ1Ι- ΛΡΞ), που βάζει τα πράγματα στην θέση τους και χάρη στην οποία αποκαλύπτεται μια σειρά ¨αδέξιων¨ χειρισμών εκ μέρους σας, έχετε ακόμα το θράσος να μας κουνάτε το δάκτυλο;;; 8) Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αποκαλείτε ¨τζαμπατζήδες¨ τους χιλιάδες ψηφοφόρους και κατοίκους της Υδρούσας ;;; 9) Πριν επιδοθείτε στον πόλεμο λάσπης εις βάρος μας , κάνατε τα παράπονά σας στον πρώην Δήμαρχο Υδρούσας και μέχρι πρόσφατα, στενό συνεργάτη σας;;; Αν όχι, γιατί;;; Αν ναι, γιατί δεν δημοσιοποιείτε τις απαντήσεις που πήρατε;;;
Εάν έχετε την εντύπωση πως μόνο εσείς έχετε το δικαίωμα να κινείστε νομικά , σας ενημερώνω πως σφάλλετε. Αυτό το δικαίωμα το έχουμε και όλοι οι θιγόμενοι από εσάς κύριε, και να είστε βέβαιος πως θα το ασκήσουμε λίαν συντόμως και η δική μας η δικηγόρος δεν θα κινηθεί εκ μέρους ανώνυμων πολιτών, να είστε βέβαιος γιαυτό…
Αρκετά προσβάλλατε και συνεχίζετε να προσβάλλετε εμάς και την περιοχή μας με τα λόγια και έργα σας !!!
Κάτοικος Υδρούσας, χωρίς καμία οφειλή στον Δήμο.

Περισσότερα