Δήμος Άνδρου: ένα απέραντο… δικαστήριο!…

 

Για να δούμε, τι άλλο θα δούμε....

Την ιστορική φράση ...«ένα απέραντο φρενοκομείο» την είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Την θυμήθηκα σήμερα μιλώντας με άνθρωπο που συναλλάσσεται με τον Δήμο Άνδρου ο οποίος μου είπε: «άσε η Οικονομική Υπηρεσία έχει γίνει ένα απέραντο δικαστήριο»! Και μου εξήγησε πως τις επόμενες 20-30 μέρες οι υπάλληλοι δεν μπορούν πλέον να ασχοληθούν με τίποτα, ούτε με την προετοιμασία των θεμάτων της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί θα πρέπει να στέλνουν στοίβες εγγράφων στο Ελεγκτικό Συνέδριο με οικονομικά στοιχεία των ετών 2011-2013!

Οι υπάλληλοι πλέον τρέχουν και δεν φτάνουν. Όλα τα θέματα πάνε πίσω. Αυτές όμως είναι οι συνέπειες μιας πολιτικής γενικευμένων καταγγελιών. Χωρίς να είμαστε ειδικοί ίσως όποιος είχε λόγο και γνώσεις γι' αυτά τα πράγματα ας έστελνε μερικά συγκεκριμένα στοιχεία για έλεγχο. Όμως μιας και επιλήφθηκαν να λύσουν όλες τις διαφορές μας τα δικαστήρια, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι κλπ όταν κάποια στιγμή υπάρξει πόρισμα θα το δημοσιεύσουμε. Μέχρι τότε το Εν Άνδρω δηλώνει ακόμα μια φορά πως είναι πολιτικό βήμα. Δεν έχει ποινικές γνώσεις και δεν είναι δικαστικό παράρτημα.

Αυτή είναι η κατάληξη της πρώτης φάσης των καταγγελιών εκ μέρους της σημερινής διοίκησης για τους προηγούμενους. Κι όποιος βρει στοιχεία από αυτό τον γενικό έλεγχο βρήκε. Αφού λοιπόν υπάρχει γενικευμένος έλεγχος "προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός"; Ας περιμένει και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, όπως και εμείς, το όποιο πόρισμα. Πάντως θυμίζουμε πως είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αυτός που με την επιθετική ρητορεία και πολιτική του άνοιξε την πόρτα των… δικαστηρίων! 'Ετσι όπως είναι τα πράγματα για τον Δήμο Άνδρου πλέον θα αποφασίζουν από εδώ και πέρα τα δικαστήρια!

Παρεπιπτόντως, όμως, μάθαμε το θέμα των δικαστικών ελέγχων στον Δήμο Άνδρου δεν σταματά με όσα γίνονται σήμερα. Μάθαμε πως η αντιπολίτευση θεωρώντας πολιτική δίωξη εναντίον της τις καταγγελίες των σημερινών ετοιμάζει και θα στείλει κι αυτή στον εισαγγελέα επιλεγμένα τιμολόγια της σημερινής διοίκησης από το 2014 μέχρι και το 2016. Άρα το δικαστικό «πάρτι» δεν τελειώνει, αλλά συνεχίζεται! Για τον λόγο αυτό το επόμενο 20ήμερο θα κατατεθεί επώνυμα φάκελος καταγγελιών και της αντιπολίτευσης. Πρώτο-πρώτο λένε πως θα υπάρχει τιμολόγιο αγοράς πολύ μεγάλης ποσότητας ασβέστη για το Κόρθι, που έχει καταγγελθεί και στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου.

Όλα αυτά φυσικά δεν προοιωνίζουν τίποτα καλό για τον Δήμο Άνδρο που θα μπλοκάρει και πάλι από τις αντίστροφες καταγγελίες. Και ότι προκύψει.  Όποιοι εκατέρωθεν κριθούν ένοχοι ας κριθούν. Πάντως ο Δήμος Άνδρου είναι παγιδευμένος σε ένα απέραντο δικαστήριο! Τι έργο μπορεί να παραχθεί υπό αυτές τις συνθήκες το ξέρουν αυτοί που προκάλεσαν... αυτές τις συνθήκες!... Έχει άραγε εικόνα ο δήμαρχος για όσα συμβαίνουν στην Οικονομική Επιτροπή; 

Τέλος, με όλα αυτά ο Δήμος Άνδρου έχει χάσει μεγάλο μέρος και της πολιτικής αξιοπιστίας του. Όπως μαθαίνουμε στην Σύρο η αναθεώρηση του προϋπολογισμού έχει κολλήσει γιατί οι εκεί υπηρεσίες βλέποντας τις δικαστικές εξελίξεις έχουν αφήσει τον προϋπολογισμό του νησιού στην άκρη λέγοντας «για να δούμε τι θα γίνει, για να μην βρεθούμε κι εμείς κατηγορούμενοι».

ΥΓ. Μερικοί λένε πως αυτά έβλεπε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εγκατέλειψε το σκάφος. Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύουν αυτές οι πολιτικές εκτιμήσεις. Θα κρίνουμε από τις εξελίξεις ή αν κάποτε ο ίδιος εξηγήσει περισσότερα. Αυτά για την ώρα…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ.ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ,ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ .......ΑΛΛΑ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακαλούμε τον κύριο Αντιδήμαρχο οικονομικών να εξετάσει τα χρέη του δημοτικού Συμβούλου και μη τον καλύπτει. Διαφάνεια κύριε Βουραζέρη. Πως ανελάλαβε σύμβουλος αυτός ο κύριος; Το θέμα θα πάει στην δικαιοσύνη, γιατί μιλάμε για υπέρογκο ποσό... κατά τα αλλα ετοιμάστε πάλι καταλόγους ύδρευσης για την Υδρούσα..να πληρώνει ο κάθε φτωχός ..Τα ταμεία σας πρέπει να δεχτούνε και τα 70.000 ευρώ του συμβούλου σας αλλιώς παραιτήστε τον. Κύριε Θεολόγου, κύριε Καπάκη κυρία Βασιλοπούλου τι κάνετε; Εξετάστε το θέμα έχετε υποχρέωση απέναντι στους Δημότες. Φέρτε το στο Δημοτικό Συμβούλιο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμένα εάν δεν μου απαντήσει ο αντιδήμαρχος οικονομικών ποιός δημοτικός σύμβουλος χρωστάει υπέρογκο ποσόν δεν θα πληρώσω τους λογαριασμούς μου (πάντα πλήρωνα ) και θα πω στον κόσμο να μην πληρώνει κύριε Βουραζέρη δεν φταίτε εσείς αλλά πρέπει να βγείτε μπροστά σαν αρμόδιος των οικονομικών πληρώνετε αμαρτίες άλλων

This comment was minimized by the moderator on the site

Την ευθύνη για τον Δημοτικό σύμβουλο που χρωστάει πολύ μεγάλο ποσόν στον Δήμο την έχει ο Θωμάς ο οποίος τόσα χρόνια επί Δημαρχίας του για να έχει πιστούς οπαδούς και να τους χρησιμοποιεί έκανε το κοροίδο για τα χρέη του Συμβούλου του ώστε να τον έχει στο χέρι
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν ως σύμβουλοι για να υποστηρίξουν τα συμφέροντα του Δήμου ?????? ας γελάσουμε
ΜΠΡΑΒΟ Σουσούδη βασίσου επάνω τους δυνατά χαρτιά αχχαχχα
Το νησάκι μας είναι σε καλά χέρια ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Να σχολιασω την ιλιγγιωδη οφειλη Δημοτικου συμβουλου,για την ακριβεια της συζυγου του,δηλ.του ιδιου σα να λεμε.Δηλωνω κ.διαχειριστα ης ηλ.εφημεριδας οτι θα εκτυπωσω ολα τα σχολια για το θεμα και θα παω α πληρωσω στο δημ.ταμειο με το ειδοποιητηριο που θα λαβω,απαιτωντας πρωτα να πληρωσει ο Δημοτικος συμβουλος και μετα εγω,που οπως η πλειονοτης των Αβδριωτων κανουμε.Ας ελθει ο Δημαρχος ή ο Αντιδημαρχος να με εκδιωξουν......προτρεπω τους συμπολιτες μου να ακολουθησουν αυτη την τακτικη,δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα γιατι ειμαστε αγωνιστες της ζωης και οχι μπατακσηδες.Ευχαριστω για τη φιλοξενια

This comment was minimized by the moderator on the site

Μας διοικούν το νησί πολύ "μικροί" άνθρωποι.
Είμαι πεπεισμένος. Μικρό είναι κάτι που δεν είναι μεγάλο ή σύμφωνα με τον Κομφούκιο:
"«Ο άριστος πάνω απ' όλα θέτει τη δικαιοσύνη.
Ο άριστος που είναι γενναίος και δεν είναι δίκαιος θα στασιάσει.
Ο μικρός άνθρωπος που είναι γενναίος και δεν είναι δίκαιος, θα κλέψει» "

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει καταιγισμός ερωτημάτων προς τον Αντιδήμαρχο Οικονομικής Επιτροπής Άνδρου, ο οποίος δεν απαντά.
Αντίθετα, επιλεκτικά απαντά σε θέματα όπου "νομίζει" ότι ο κριτής ή αυτός που θέτει τα ερωτήματα κοινώς "Έκανε πατάτα" και εμφανίζεται με το γνωστό αυστηρό ύφος για να τον επαναφέρει στην τάξη.
Κύριε Βουραζέρη, όλοι μας κρινόμαστε σε καθημερινή βάση. Επειδή όπως προβλέπω, προβλέπω ένα μέλλον για εσάς παρόμοιο με αυτό του Κ. Θωμά, πολύ σας παρακαλούμε, τουλάχιστον μέχρι να εξαντλήσετε τη θητεία σας, μπορείτε έστω να συγκρατηθείτε και να μειώσετε την ταχύτητα του "καταστροφικού" σας έργου; Καλό στον τόπο σας, έστω και αργά, θα κάνετε και προπαντός στο μέλλον δηλαδή στα παιδιά που έχουν επιλέξει να "γεράσουν" επιβιώνοντας σε αυτό το βραχάκι.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ Guest
Το πρόβλημά μας είναι η πηγή πληροφοριών του Χωραίτη ή το εάν η πληροφορία του ευσταθεί;;;
Από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πάντως προκύπτει ότι το πρόγραμμα Life αμείβει και δημοσιογράφο...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ε!!! Εσύ αγαπητέ Guest, δεν χαίρεσαι για το γεγονός ότι υπάρχει και κάποιος που γνωρίζει και καταγγέλει;;; Εσείς, κύριε Μπασαντή δεν πρέπει να ψάξετε σε βάθος την πληροφορία ως έμπειρος και πολύ καλός δημοσιογράφος;;;
Έχει πολύ ενδιαφέρον η αναφορά του χωραϊτη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ηθελα να ήξερα βρε Χωραιτη που τα μαθαίνεις όλα αυτα τα νέα ; Ή εισαι μεγάλος φαντασιόπληκτος κουτσομπολης ή τα ξέρεις απο μέσα γιατι υποτίθεται ότι είσαι άνθρωπος εμπιστοσύνης. Τι να πω και μη χειρότερα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μάθαμε οτι ακόμα και την ιδιαιτέρα του δημάρχου την πληρώνουν απο το πρόγραμμα Life, της έχει κάνει πλασματική πρόσληψη η κυρία Πολίτου. Θα γίνει αναφορά πάνω σε αυτό.

Περισσότερα