Έγινε προσφυγή για τα τέλη παραλιών λόγω πρόχειρων χειρισμών του Δήμου Άνδρου

 

Η επίμαχη παραλία στο Νειμποριό που τα τέλη χρήσης της ανέβηκαν 100%

Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν τα τέλη για τους αιγιαλούς και τις παραλίες από παραλείψεις, αδεξιότητες  και προχειρότητες της διοίκησης. Επιχειρηματίας του Νειμποριού προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Αρχή κι αν κερδίσει την προσφυγή όλες οι αποφάσεις της διοίκησης περί αυξήσεων πάνε περίπατο και όλα ξεκινάνε από την αρχή. Κάτι που σημαίνει πως ο Δήμος Άνδρου όχι μόνο δεν θα αυξήσει τα έσοδα του, αλλά θα τα δει να μειώνονται μιας και η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου θα εισπράξει αυξημένο μερίδιο.

 Ααλά ας πάρουμε τα πραγματα από την αρχή:

 (α) H ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου με θέμα «Απευθείας εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού – παραλίας» στην οποία περιέχονται όλες οι οδηγίες  για τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων που επιθυμούν να κάνουν απευθείας εκμίσθωσης τμήματος αιγιαλού- παραλίας, είχε ημερομηνία  6/5/2016! Στην παραπάνω ανακοίνωση οριζόταν ως  καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων η Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 χωρίς κάποια άλλη πληροφορία. Δηλαδή ο επιχειρηματίας δήλωνε τα τετραγωνικά που ήθελε να χρησιμοποιήσει υπολογίζοντας τις περσινές τιμές.

(β) Η απόφαση της αύξησης των τελών χρήσης των παραλιών πάρθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Άνδρου συνεδρίασε στις  19/5 και ώρα 9.00 πμ. Δηλαδή, αύξησαν τα τέλη έξι ημέρες μετά την καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων!! Απίστευτό, πρώτα ορίζουν την διαδικασία και μετά τις νέες τιμές. Κάτι που εξέπληξε ακόμα και τους αρμόδιους της επιβλέπουσας αρχής όταν τους το είπε ο επιχειρηματίας. Οι τιμές για την χρήση της παραλίας με βάση την υπ αριθμό 50/2016 απόφαση της οικονομικής επιτροπής για τον Νειμποριό διπλασιάστηκαν, εκ των υστέρων,  από 6 σε 12 € το τετραγωνικό!!! Δύο ώρες μετά την οικονομική επιτροπή (στις 13:00) εντός της ίδιας μέρας (19/5) το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε χωρίς να υπάρχει κάποια εισήγηση να αποφασίσει για την αύξηση!! Κάπως έτσι στα γρήγορα και πρόχειρα, χωρίς μελέτη και εισήγηση πάρθηκε απόφαση για ένα σοβαρό οικονομικό θέμα που αφορά τον οικονομικό προγραμματισμό του τουρισμού στο νησί μας....

(γ) Στις 23 Μάιου ο επιχειρηματίας κατέθεσε αίτημα στον Δήμο Άνδρου όπου ζητούσε για τα 60 τμ το 3817/2016 σχετικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, όπως αυτό αναφέρεται στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής, για να λάβει γνώση του περιεχομένου του. Η έκπληξη του ήταν μεγάλη όταν ο αρμόδιος υπάλληλος του είπε πως η αίτηση του ήταν εκπρόθεσμή και δεν γινόταν δεκτή. Στο τέλος μετά από επιμονή του ιδίου η αίτηση πρωτοκολλήθηκε, και έλαβε τον αριθμό 3597/ 23-5-16. Ο επιχειρηματίας απαίτησε έγγραφή απάντηση όπως ορίζουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους. Στη συνέχεια επικοινώνησε με την Κτηματική Εταιρεία του δημοσίου για να μάθει την διαδικασία. Εκεί τον διαβεβαίωσαν ότι οι παραλίες υπάγονται στους δήμους μέχρι 31/5. Άρα κακώς δεν είχαν κάνει δεκτή την αίτηση του. Επίσης, όπως έμαθε σε περίπτωση σύμβασης με τον Δήμο (μέχρι τις 31/5) τα ποσοστά του μισθώματος διανέμονται 70 % στο δήμο και 30% στην Κτηματική. Όμως αν η σύμβαση καθυστερήσει (από οποιόνδηποτε λόγο ή από ενστάσεις) και γίνει μετά την 1/6 οι παραλίες υπάγονται στην Κτηματική υπηρεσία και το μίσθωμα διανέμεται 50% στον Δήμο και 50% στην Κτηματική. Άρα ο Δημός χάνει χρήματα.

(δ) Ο επιχειρηματίας μετά απο αυτά προσέφυγε τελικά στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου και ζητά την ΑΚΥΡΩΣΗ της από 19/5/2016 απόφασης 99/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου και της από 19/5/2016 απόφασης 50/2016 της Οικονομικής Επιτροπής. Και επίσης κατέθεσε αίτηση στην Κτηματική υπηρεσία Κυκλάδων για τη χορήγηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού. Αυτό φυσικά αποβαίνει σε βάρος του Δήμου Άνδρου καθώς μειώνονται τα έσοδα του από 70% σε 50 %. Και αν η απόφαση ΑΚΥΡΩΘΕΙ θα συμπαρασύρει και όλες τις άλλες αιτήσεις που έχουν γίνει με αποτέλεσμα ο Δήμος αντί να αυξήσει τα έσοδα του θα τα δει να μειώνονται!

Τι καταλαβαίνετε από τα παραπάνω;

-        Ότι οι οικονομικές αποφάσεις παίρνονται πρόχειρα και στο πόδι. Ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα και εισήγηση. Πρώτα βάζουν τους επιχειρηματίες να ζητάνε τετραγωνικά και μετά τους ανακοινώνουν πόσο κοστίζουν! Κάτι που αντίκειται σε κάθε έννοια καλής διαχέιρισης και επιχειρηματικού προγραμματισμού.

-        Οι προθεσμίες για τον Δήμο Άνδρου είναι σχετικές. Λήγουν όποτε θέλουν οι διοικούντες. Και όχι όποτε λένε οι εγκύκλιοι και οι νόμοι.

-        Αν ακυρωθεί η βιαστική απόφαση της οικονομικής επιτροπής και η απόφαση του ΔΣ ακυρώνεται για όλους μαζί τους αιτούντες. Και όλα ξεκινούν από την αρχή. Κάτι τέτοιο σημαίνει απώλεια εσόδων από τον Δήμο Άνδρου, καθώς το δημόσιο θα εισπράξει από μόνο το 50% των εσόδων. Ποιος είναι υπεύθυνος για όλο αυτό τον αλαλούμ στον προγραμματισμό του Δήμου; Και βεβαίως ας μας πει κάποιος, αν καταπέσει η απόφαση της οικονομικής επιτροπής, ποιος έχει την πολιτική ευθύνη;

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ ; ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ Η ΑΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΩΦΕΙΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ; ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΣΥΖΥΓΟΣ. ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ; ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΒΟΥΚΙΝΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ,ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ......ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

This comment was minimized by the moderator on the site

οι επιχειρηματιες Νειμποριου και αλλων περιοχων,δεν πρεπει να ευχαριστησουν. τις δημοτικες συμβουλους κ.Βολικα και Μαμαη για την προταση τους να μην αυξηθουν οι τιμες των παραλιων; Αν και ειναι της. πλειοψηφιας,σκεφτηκαν τη σημερινη οικ.κατασταση,δεν ενηργησαν τοπικιστικα και ψηφισαν να μην αυξηθουν.Παραδειγμα προς μιμηση ο κυριες και ας λενε οι διοικουντες οτι οι συμβουλοι απο την Υδρουσα ειναι τοπικιστες

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κτηματικη τι λεει για όλα ααααα αυτα?

This comment was minimized by the moderator on the site

πολυ καλα τα λεει ο φιλος ΧΩΤΑΪΤΗΣ,πρωτα να πληρωσει ο νεος Δημοτικος συμβουλος τα φεσια του.Στις ανακοινωσεις του κ.Βουραζερη,ας συμπεριληφθει και κατι το. θεμα.Μονο οι Υδρουσαιοι ειναι μπατακσηδες που δεν πληρωνουν τα τελη που δεν:) τους εστειλαν.Ντροπη

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην αποκεντρωμένη να πάνε και τα χρέη του δημοτικού συμβούλου να ελεγχθούν. Ειναι αδικία μερικοί να πληρώνουν και οι εκλεκτοί όχι.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό ΕΝΑΝΔΡΩ .
Ο τίτλος του άρθρου σας με την διαμόρφωση : "Έγινε προσφυγή ........... λόγω πρόχειρων χειρισμών του Δήμου Άνδρου", έχει πολύ μεγάλη θεματολογία!

This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΕΝΑΣ ΕΦΥΓΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ...ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ https://www.youtube.com/watch?v=kfY9fkk0NDs
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην ξεχασει 'ο νομοτυπος εν λόγο επιχειρηματιας' πως η αιτηση που θα κάνει, θα αφορα μισθωση παραλίας στα 5 μετρα απο τη θαλασσα και για την ακριβως ορθη προβολη του συγκεκριμανου καταστηματος, και οχι του διπλανου κτιριου..! Μαλλον θα τα βαλει στην ασφαλτο...

Περισσότερα