ΧΥΤΥ: η υδρογεωλογική μελέτη κατατίθεται τον Ιούνιο…

 

Το σημείο χωροθέτησης του ΧΥΤΥ που έχει αμφισβητηθεί με πάρα πολλούς τρόπους από τους κατοίκους της Υδρούσας (φωτο: από την μελέτη).

Από τις 10 Απριλίου έλεγαν πως θα την είχαν καταθέσει. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο λόγος; ΔΕΝ είχαν προϋπολογισμό!! Ή, καλύτερα δεν είχαν πρόβλεψη στον προϋπολογισμό!! Και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού έκανε πολλούς μήνες. Γιατί; Γιατί όπως μάθαμε από την Αποκεντρωμένη ήταν δύσκολο, με τόσες δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ανοίξει η σημερινή διοίκηση, να βρεθεί άνθρωπος να υπογράψει. Όλοι το σκέφτονται γιατί μετά ποιος ξέρει τι έρευνες και από όποιους θα αρχίσουν για το τι υπέγραψε.

Τέλος πάντων ήρθε πριν λίγες μέρες ο προϋπολογισμός και όπως μαθαίνουμε από πηγές της Περιφέρειας στο επόμενο ΔΣ αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση η σύμβαση για την υδρογεωλογική μελέτη που ζητήθηκε απ΄την Αποκεντρωμένη. Μέχρι τέλος Ιουνίου λένε οι πηγές μας θα κατατεθεί και η μελέτη στην Αποκεντρωμένη. Κατά τους γνωρίζοντες μέσα στον Ιούλιο θα παρθεί απόφαση από την αρμόδια επιτροπή. Σε σχετική ερώτηση μας τι προβλέπεται μετά η απάντηση ήταν:

-        "Αν εγκριθεί η μελέτη τότε ο ΧΥΤΥ θα πάρει περιβαλλοντικούς όρους και το φθινόπωρο η διοίκηση θα μπορεί να ετοιμάζει τεύχη δημοπράτησης για το έργο. Αν όχι θα εξεταστούν πάλι τα της μελέτης και μετά θα πάνε στη δεύτερη προτεινόμενη θέση από την μελέτη".

Σε νέα ερώτηση μας τι πιθανότητες έχει η έγκριση της μελέτης η απάντηση ήταν:

-        "Πολλές, γιατί σε αυτή την φάση η επιτροπή εμμένει στην τήρηση της νόμιμης διαδικασίας. Και δεν μπαίνει παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις σε θέματα ουσίας". 

 Φωτογραφίες του Θ. Μανούσου από την περιοχή χωροθέτησης, Πάνω τους αναγράφονται οι αντιδράσεις των κατοίκων. 

Αν παρθεί θετική απόφαση ο Δήμος Άνδρου θα μπορεί το φθινόπωρο να ετοιμάσει τεύχη δημοπράτησης για μια διαδικασία κατασκευής ΧΥΤΥ που θα κρατήσει ίσως τρία χρόνια. Ενδιαμέσως θα πρέπει να έχει σχεδιάσει κάποια ενδιάμεση λύση μιας και να μείνει ο δεματοποιητής με τις παρούσες συνθήκες στη Σταυροπέδα μοιάζει λίγο απίθανο. Και εκεί θα κριθούν πολλά.

Αυτά τα νεώτερα για την χωροθέτηση που για δύο ολόκληρα χρόνια τώρα τίποτα δεν προχώρησε, πολλά λέχθηκαν και λίγα εγιναν και το χειρότερο είναι πως η όλη διαδικασία αμφισβητήθηκε στο έπακρο λόγω κακών χειρισμών από την διοίκηση. Να δούμε  λοιπόν τι θα γίνει... 

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Διαχρονικό Σχόλιο στο άρθρο με τίτλο: "Το πολύχρωμο καλοκαίρι της Άνδρου: Το 2ο Φεστιβάλ και οιάλλες εκδηλώσεις
19-5-2016
Το συγκεκριμένο άρθρο έχει διαχρονική ισχύ.

Guest - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ Μπατσιώτης
Αναφέρει ο Θεοδόσης "...Θα πρέπει να γνωρίζετε –όσοι δεν έχει τύχει να επισκεφθείτε το νησί μας- ότι η Άνδρος είναι δυο πράγματα: Φύση και Πολιτισμός. Είναι τα δυο στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και τη διαφοροποιούν, συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Είναι τα στοιχεία που αποτελούν το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Σε αυτά έχουμε εστιάσει και αυτά προσπαθούμε να αναδείξουμε. "
Όταν αβασάνιστα ο Θεοδόσης μιλάει για "φύση" με πιάνουνε τα γέλια. Για ποια φύση εννοεί; Αυτήν της Χώρας ή του Κορθίου; Δεν αναφέρω Υδρούσας διότι αυτήν την έχει ξεγραμμένη. Όταν η επιθυμία του είναι να φέρει τα σκουπίδια επάνω στον Υδροφόρο ορίζοντα του νησιού, και συγκεκριμένα στην Υδρούσα, γελάω ακούγοντάς τον να μιλάει για φύση. Όταν την ύστατη στιγμή εγκαλείται να προστατέψει το περιβάλλον, αυτήν τη φορά όχι από αυτούς που τον εξέλεξαν, αλλά από τις Υπηρεσίες, εκείνος "αγρόν ηγόρασεν".
Μιλιά για την υδρογεωολογική μελέτη που του ζήτησαν. Φύση; Μη γελάσω...
Ποιες είναι οι ενέργειές του προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα σκουπίδια δεν θα βρίσκονται στο δρόμο το καλοκαίρι;Μήπως εκβιαστικά "αφήσει" τα σκουπίδια να μαραίνονται και να ευωδιάζουν στους δρόμους; Η γνωστή μέθοδος του "κατεπείγοντως" ή "Έκτακτης ανάγκης" προκειμένου οι Υπηρεσίες να του πουν "Δεν πειράζει Θεοδόση, μην κάνεις την Υδρογεωλογική- προχώρα με την Χωροθέτηση ΧΥΤΥ εκεί που ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ και ΟΧΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και ΟΧΙ οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ της Υδρούσας. Εσείς θα μένετε εκεί. Εμείς δεν μένουμε, αλλά ούτε θα επισκεφτούμε το νησί εάν του μολύνετε το περιβάλλον και δεν μπορούμε ούτε νερό να πιούμε"
Σε ότι αφορά το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, ας προσέξει να μην πρωτοτυπήσει και γίνει ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΒΑΛ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΝΔΡΟΥ. Να είναι βέβαιος ότι δεν θα πειστεί κανένας ότι τα σκουπίδια στους δρόμους αποτελούν "Εικαστική Παρέμβαση" στο Ανδριώτικο Περιβάλλον με Καλλιτέχνη τον ίδιο να αναφέρει ότι "...που καθιστούν την Άνδρο μοναδική και την χαρακτηρίζουν και τη διαφοροποιούν, συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων". Δεν έχει κανείς αμφιβολία γι αυτή την πρωτοτυπία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Ευρωπαϊκη εδωσε χρηματα για αγορα του σκαφους life με τη προϋποθεση οτι θα χρησιμοποιειται για το σκοπο του και θα εχει χειριστη με διπλωμα! Ομως στην Ανδρο σημερα δεν γινονται ουτε τα αυτονοητα, ουτε τηρειται η νομιμοτητα!! Πραγματι το σκαφος χειριζεται ο οποιοσδηποτε χωρις το λιμεναρχειο να ελεγχει! Ετσι το οδηγει και ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος είναι και προϊστάμενος σε υπηρεσία του δήμου και αμείβεται επιπλέον με το επίδομα προϊσταμένου για την εξυπηρέτηση των πολιτών…..οδηγώντας το σκάφος!! Ουτε στο γραφειο που ειναι προϊσταμενος παταει! Αυτα συμβαινουν στην Ανδρο το 2016!

This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Μπασαντή, σε σχέση με τις απαντήσεις σας:
Την (α) την αποδέχομαι
Την (β) δεν την αποδέχομαι γιατί ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. Άμα ρωτήστε ειδικούς στην μελέτη και διαχείριση της άγριας ζωής, θα σας πουν ότι οι ζώνες απόλυτης προστασίας των πυρήνων και οι απαιτούμενες ανά είδος περιφερειακές ζώνες τους είναι πολύ μεγαλύτερες των 100 ή 200μ
Την (γ) δεν την αποδέχομαι, γιατί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE ΔΕΝ εγκρίνεται βάσει των γεωγραφικών ορίων των δήμων, αλλά βάσει της προστατευόμενης περιοχής, η οποία είναι ενιαία και δεν επιδέχεται κατακερματιισμό .
Ισχύει αυτό που σας έχω αναφέρει ότι δηλ η αρχική πρόταση του πρώην δήμου Κορθίου για το πρόγραμμα LIFE της νότιας περιοχής είχε ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε ΜΟΝΟ όταν προστέθηκε και η βόρεια περιοχή, γεγονός που καταδεικνύει την σπουδαιότητά της.
Τέλος για την (δ) απάντησή σας το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος με περιορισμούς και απαγορεύσεις για όλη την προστατευόμενη περιοχή δεν αποτελεί θέμα έρευνας, γιατί αποτελεί πραγματικότητα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του LIFE στο τελευταίο κεφάλαιο του Διαχειριστικού Σχεδίου που συντάχθηκε από το πρόγραμμα και αποτελεί δέσμευση υλοποίησης της χώρας μας προς την ΕΕ.
Η αναφορά στο σχόλιό μου αφορούσε δημοσιογραφική έρευνα για την πολιτική διάσταση του θέματος.
Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία σας….
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Είτε αποδέχεστε είτε όχι τις παρατηρήσεις μου ότι έκανα εγώ το έκαναν και αρκετοί ξένοι περιηγητές που σε δύο περιτπωσεις με ιδιωτικό σκάφος παρατηρούσαν ήσυχοι και με προσοχή από μακριά τα πουλιά, τα φωτογράφιζαν και άκουγαν ομιλία σχετική με τα προστευόμενα είδη της Άνδρου!!!
Κατά την γνώμη σας θα έπρεπε η ακτοφυλακή να τους έδιωχνε; Να τους ζητούσε άδεια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης; Ή, κάτι άλλο; ΔΕν σκοπέυουμε να κάνουμε την έρευνα που μας ζητάτε; Είναι πολυ καλύτερο μιας και εσείς ξέρετε τόσο καλά το LIFE να μας γράψετε εσείς μιας και εμείς ούτε ειδικοί δηλώσαμε και κάνουμε την δουλειά εθελοντικά μιας και δεν την έκαναν ποτέ οι επαγγελματίες για την επικοινωνια του LIFE όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστούμε και περιμένουμε την δική σας συνεισφορά για την καλύτερη ενημέρωση της Άνδρου.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί ο πρόεδρος του Μπατσίου θέλει το χυτυ στην περιοχή του; Εμεις πρέπει να πληρώσουμε για να παίρνει αυτός το ενοίκιο της πυροσβεστικής. Πρέπει να μας καταστρέψει;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΤΗΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΔΗΛ. ΑΠΟ ...ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ.

Guest - ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ PERMALINK
Κε Μπασαντή, σας ευχαριστούμε για το άρθρο σας, γιατί μας δίνει την δυνατότητα να διατυπώσουμε και εμείς οι πολίτες τις απόψεις μας.

Καταρχάς βλέπω στις φωτογραφίες που δημοσιεύετε ότι τα πνευματικά τους δικαιώματα ανήκουν στο ΕΝΑΝΔΡΩ, που σημαίνει ότι φωτογράφος της ιστοσελίδας σας επισκέφτηκε φωλιές αναπαραγωγής της ορνιθοπανίδας, καθώς και προστατευόμενα είδη σε πολύ μικρή απόσταση.

Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι ΔΕΝ επιτρέπεται η επίσκεψη του κοινού στους πυρήνες της προστατευόμενης περιοχής, παρά μόνο από ειδικούς με σκοπό την επιστημονική έρευνα. Η επισκεψιμότητα ανάλογα με την εποχή και την περίοδο φωλεασμού του κάθε είδους, μπορεί να δημιουργήσει όχληση και να καταστρέψει την αναπαραγωγή.

Θεωρώ ότι κάποιοι "ειδικοί" σας υπέδειξαν τις φωλιές προκειμένου να δημοσιεύσετε στοιχεία. Εσείς βέβαια ως δημοσιογράφος, δεν είστε ειδικός στην διαχείριση της άγριας ζωής, οι «ειδικοί» όμως που σας ξενάγησαν με το σκάφος του προγράμματος ,(όπως είχε αναρτηθεί παλαιότερα στην ιστοσελίδα σας), θα έπρεπε να γνωρίζουν και να σας ενημερώσουν ότι για την φωτογράφηση, βιντεοσκόπηση κλπ πυρήνων προστατευόμενων περιοχών (στις οποίες εμπίπτουν οι ζώνες φωλεασμού της ορνιθοπανίδας βάσει της Οδηγίας 79/409 ΕΕ) απαιτείται ειδική άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επίσης, όλες οι φωτογραφίες σας είναι μόνο από την νότια Άνδρο, ενώ εάν παρατηρήσει κάποιος το χάρτη του προγράμματος που υπάρχει και στο άρθρο σας, θα διαπιστώσει ότι η προστατευόμενη περιοχή εκτείνεται σε όλη την Άνδρο.

Ως εκ τούτου οι «ειδικοί» υπάλληλοι του Δήμου ή και οι δύο εταρείες-εταίροι του προγράμματος που «τρέχουν το πρόγραμμα», δεν λειτούργησαν με τον δέοντα τρόπο που απαιτείται για την διαχείριση άγριας ζωής .
Παρεμπιπτόντως, δεν έχουν ποτέ ανακοινωθεί τα ονόματα των υπαλλήλων του δήμου αλλά και των άλλων προσώπων με συμβάσεις έργου, οι ειδικότητές τους, το έργο που προσέφεραν και οι αμοιβές τους στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η αναφορά σε σχόλιο του «Σκεπτόμενου» ότι το σκάφος δεν έχει προσωπικό και παριστάνει τον καπετάνιο κάποιος υπάλληλος είναι αστεία. Δηλαδή, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε μία τόσο μεγάλη δαπάνη για να αγοραστεί ένα σκάφος που θα το χειρίζεται ένας ανειδίκευτος για καπετάνιος υπάλληλος. Ακόμα πιο αστεία είναι η αναφορά-καραμέλα ότι θα μεταφέρει ασθενείς !!! Και εάν ο υπάλληλος-«καπετάνιος» έχει άδεια; Εάν λείπει από την Άνδρο;; Εάν είναι άρρωστος;; Σταματάει το πρόγραμμα και οι περιπολίες και οι ασθένειες και περιμένουν να γυρίσει ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και προϊστάμενος σε υπηρεσία του δήμου και αμείβεται επιπλέον με το επίδομα προϊσταμένου για την εξυπηρέτηση των πολιτών…..οδηγώντας το σκάφος;;….Αυτά είναι αστεία πράγματα!!
Ακόμη και για τα κρατικά αυτοκίνητα υπάρχουν περιορισμοί και διαδικασίες τόσο για τον οδηγό τους που ορίζεται με διοικητική πράξη, όσο και για τους επιβαίνοντες, πόσο μάλλον για σκάφος…

Δεν έχει εξεταστεί η χρησιμότητα μέρους του εξοπλισμού του προγράμματος που θα παραχωρηθεί στο Δήμο με την λήξη του, καθώς επίσης δεν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη στην οποία να παρουσιάζονται και τα έξοδα λειτουργίας των υποδομών (πχ τι θα το κάνει ο Δήμος το τρακτέρ;; τι θα το κάνει το σκάφος;; θα προσλάβει στο δήμο καπετάνιο και χειριστή τρακτέρ;; μπορεί να ασκεί ο δήμος γεωργική δραστηριότητα;; )

Ο ορισμός της λέξης «υγροβιότοπος» καθορίζεται από διεθνείς συμβάσεις και δεν είναι απλώς ένα ωραίο φυσικό τοπίο με κάποια βλάστηση ή και παρουσία κάποιων ειδών. Θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να πληρούνται καθορισμένα κριτήρια. Ως εκ τούτου οι περιοχές όπως τουλάχιστον τις έχετε αποθανατίσει με τον φωτογραφικό σας φακό και συνοδεύουν το άρθρο σας, δεν έχουν οπτικά τα στοιχεία εκείνα που αρκούν για τον χαρακτηρισμό τους «ως υγροβιότοπος».

Έχετε απαντήσει αγαπητό ΕΝΑΝΔΡΩ σε σχόλια επισκεπτών σας ότι το συγκεκριμένο άρθρο σας αφορά το LIFE και όχι την Πλούσκα και άλλες περιοχές της βόρειας Άνδρου.
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω κάθετα μαζί σας, διότι η προστατευόμενη περιοχή είναι ενιαία και δεν διαχωρίζεται σε βόρεια και νότια. Επιπλέον, θα πρέπει να ξέρετε ότι η αρχική πρόταση για το πρόγραμμα LIFE της νότιας περιοχής είχε ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε ΜΟΝΟ όταν προστέθηκε και η βόρεια περιοχή, γεγονός που καταδεικνύει την σπουδαιότητά της.
Οι απαντήσεις σας ΕΝΑΝΔΡΩ σε σχόλια επισκεπτών ότι ο πρώην δήμαρχος Κορθίου Κος Γλυνός ήταν δραστήριος και ενδιαφερόταν για την περιοχή του, σε αντίθεση με τον πρώην δήμαρχο Υδρούσας Κο Θωμά, δεν σημαίνει ότι οι πολίτες της Υδρούσας είναι καταδικασμένοι δια παντός και θα πρέπει να πληρώνουν τις συνέπειες των πράξεών του συνέχεια. Ο δήμος είναι ενιαίος εδώ και πολλά χρόνια, και θα έπρεπε ο Κος Γλυνός ως δήμαρχος του ενιαίου δήμου να είχε προσπαθήσει να εξισορροπήσει την αδικία –αδιαφορία- αμέλεια –ανεπάρκεια κλπ κλπ….δημοτικών αρχόντων που δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και οποσθοδρόμισαν τον τόπο τους , γεγονός που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν έγινε ούτε επί των ημερών του Κου Γλυνού αλλά ούτε και επί των ημερών του Κου Σουσούδη με αποτέλεσμα αντί για σύγκλιση να έχουμε απόκλιση που δυστυχώς διαρκώς μεγαλώνει.

Αγαπητό ΕΝΑΝΔΡΩ, η οικολογική συνείδηση και ευαισθησία χτίζονται με ενέργειες βραχυπρόθεσμες που έχουν αποτελέσματα μεσο και μακροπρόθεσμα . Δυστυχώς για το νησί μας ο προγραμματισμός και η μεθοδικότητα είναι λέξεις άγνωστες. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι οι διαχρονικά δημοτικοί μας άρχοντες δρουν ευκαιριακά, τοπικιστικά και αποσπασματικά και το χειρότερο για τους ίδιους είναι ότι έχουν απαξιωθεί τελείως στις συνειδήσεις των δημοτών τους.

Τέλος, θα σας αναφέρω ότι στις υποχρεώσεις του προγράμματος LIFE είναι η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος με περιορισμούς και απαγορεύσεις για όλη την προστατευόμενη περιοχή που είναι πολύ μεγάλη όπως παρουσιάζει και το ΕΝΑΝΔΡΩ στο χάρτη του άρθρου του.
Θα σας παραπέμψω να ανατρέξετε στην επίσημα ιστοσελίδα του προγράμματος και να μελετήσετε το Διαχειριστικό Σχέδιο που καταλήγει σε Προεδρικό Διάταγμα πανομοιότυπο με το περιβόητο Περιφερειακό Πάρκο του Παν/μίου Θεσσαλίας επί δημαρχίας Γλυνού, για το οποίο τότε ο συνδυασμός Σουσούδη διερρήγνυε τα ιμάτιά του….
Το θέμα αυτό των απαγορεύσεων το αποκρύπτουν επιμελώς και θα σας παρακαλούσα να το ερευνήσετε με το έγκριτο και αναγνωρισμένο από όλους τους ανδριώτες δημοσιογραφικό σας ταλέντο.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας….

ΥΓ Θα σας παρακαλούσα να επανεξετάσετε τα λογιστικά στοιχεία που δημοσιεύετε, διότι ο αρχικός προϋπολογισμός είναι μεγαλύτερος, αλλά και η επέκταση του προγράμματος κατά ένα εξάμηνο αφορά σε επέκταση μόνο του φυσικού αντικειμένου του έργου;; χωρίς επέκταση του οικονομικού αντικειμένου;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να ξέρετε τα γεγονότα. Και προτρέχετε χωρίς να ρωτάτε. ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ!
(α) Υπάρχουν εξίσου πολλές φωτογραφιες γα την Βόρεια Άνδρο. Δυστυχώς 2-3 καλές χρειάζονται υδατόγραμμα και άλλες δεν βγήκαν εξίσου καλές με τα πουλιά στο Στενό. Δυστυχώς αυτό έχει να κάνει με τα πουλιά κι όχι με το πιο μέρος της Άνδρου φωτογραφίζει κανείς.
(β) Δεν προσεγγίσαμε φωλιές κλπ, αλλά με τηλεφακό από 100 ή 200 μέτρα απόσταση πάρθηκνα όλες οι φωτογραφίες. Ακόμα και του θαλασσοκόρακα στο Στενό. Άρα όσα λέτε είναι ΛΑΘΟΣ!
(γ) Ο Δήμος είναι εννιαίος εδώ και 51/2 χρόνια. και το LIFE σχεδιάστηκε εδώ και 7-8 χρόνια. Αρχικά για το Κόρθι. Το 2011 επεκτάθηκε και στην Β. Άνδρο.
(δ) Μας ζητάτε να κάνουμε μια έρευνα. Σας βρίσκουμε πρόθυμο να μοιρασετε δουλειά σε άλλους. Γιατί δεν κάνετε εσείς την έρευνα που ζητάτε από εμάς και να σας την δημοσιεύσουμε;
Σας ευχαριστώ για το εκτενέστατο σχόλιο σας. Με χαρά μας θα δημοσιεύσουμε άρθρο σας ή σχετική έρευνα σας για το θέμα .

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας παρέχετε.
Η απορία μου είναι γιατί ο Δήμος δεν ενημερώνει τους δημότες του και επιτρέπει ή και καλλιεργεί την παραφιλολογία του θέματος;
Πολλά ερωτήματα έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς και είναι όλα αναπάντητα.
Εκείνοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν την ευαισθησία να ανακοινώσουν τα mail τους για να απαντούν στα ερωτήματα των δημοτών, μήπως θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν δημόσια;; Γιατί το θέμα δεν είναι προσωπικό ενός δημότη για να τους στείλουμε προσωπικό μήνυμα.
Ή μήπως αυτή η προθυμία τους για την ενημέρωση των πολιτών εμπίπτει στην σφαίρα της άσφαιρης εποκοινωνιακής τακτικής του δήμου;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν μιλάμε για προσωπικά συμφέροντα.
Δεν μιλάμε για επενδύσεις.
Μιλάμε για το Νερό: Ο λευκός χρυσός!

Αξίζει να ενημερωθούμε λίγο για το νερό.
Αποτελεί μόνο το 2,5% του συνολικού διαθέσιμου νερού στον πλανήτη και μόνο το 0,4% από αυτό είναι εύκολα προσβάσιμο για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Το νερό, ο λευκός χρυσός όπως ονομάζεται, είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτουμε. Θεοποιήθηκε στο παρελθόν ως πηγή ζωής, αλλά στην εποχή μας έχει γίνει είδος πολυτελείας σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη μας.

Μαζί με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και άλλες φυσικές καταστροφές, η υπερθέρμανση του πλανήτη διαταράσσει και τη διαθεσιμότητα των πόρων γλυκού νερού, με τεράστιες κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις.
Σε πολλά μέρη του κόσμου, το γλυκό νερό είναι ήδη ένας σπάνιος πόρος. Αποτελεί μόνο το 2,5% του συνολικού διαθέσιμου νερού στον πλανήτη. Και μόνο το 0,4% από αυτό είναι εύκολα προσβάσιμο για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Από αυτό το μικρό ποσό, ένα μειούμενο ποσοστό είναι πόσιμο, εξαιτίας της ρύπανσης και της γεωργικής και βιομηχανικής χρήσης νερού.

Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να εντείνει τις ξηρασίες, τις πλημμύρες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την ποσότητα και την ποιότητα του γλυκού νερού και ως εκ τούτου ενεργεί ως πολλαπλασιαστική απειλή, κάνοντας τις επισφαλείς περιοχές επισφαλέστερες. Μάλιστα, το 2007, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι «... η λειψυδρία είναι ένα ισχυρό καύσιμο για τους πολέμους και τις συγκρούσεις».
Οι διεθνείς οργανισμοί πολλές φορές τον χρόνο επισημαίνουν σε καμπάνιες τη χρησιμότητά του, ενώ η UNESCO ενεργοποιείται για να μπει η καλύτερη διαχείρισή του στους νέους στόχους του οργανισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μέχρι σήμερα, η προσοχή στρεφόταν στο πόσιμο νερό και για την προσωπική υγιεινή. Αλλά η προμήθεια πόσιμου νερού δεν αντιπροσωπεύει παρά ένα απειροελάχιστο ποσοστό της παγκόσμιας κατανάλωσης. Ναι μεν κάθε άνθρωπος χρειάζεται 2 με 3 λίτρα πόσιμου νερού την ημέρα, όμως για την παραγωγή ειδών διατροφής καθημερινής ανάγκης χρειάζονται 3.000 λίτρα.

Περισσότερο όμως ο αγροτικός τομέας καταναλώνει μεγάλες ποσότητες νερού, όπως επίσης οι τομείς ενέργειας και βιομηχανίας. Σε έκθεση της UNESCO υπολογίζεται ότι η κατανάλωση νερού στη βιομηχανία θα τετραπλασιαστεί ανάμεσα στο 2000 και το 2050. Το ίδιο θα συμβεί και στην αγροτική οικονομία, για την παραγωγή τροφίμων για έναν παγκόσμιο πληθυσμό που θα ξεπεράσει το 2050 τα 9 τρισ. ανθρώπους.

«Οφείλουμε να προσαρμόσουμε την παγκόσμια οικονομία σε φόρμες παραγωγής που θα καταναλώνουν λιγότερους φυσικούς πόρους», λένε οι ειδικοί. Όχι μόνο η γεωργία, αλλά η βιομηχανία και ο τομέας παραγωγής ενέργειας θα πρέπει να καταναλώνουν με φειδώ το νερό.
Πηγή: http://www.euro2day.gr/news/world/article/1386609/nero-o-lefkos-hrysos.html

Στην όμορφη Άνδρο καταφέρνουμε το αντίθετο.
Νερό θέλουμε? Νερό θα καταστρέψουμε!
Την κληρονομιά ζωής – Το δώρο της φύσης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δείξε και τα νεράκια της Πλούσκας κε. Μπασαντή. Έχετε φωτογραφίες!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ,ΟΤΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΖ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΝΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ,ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ.ΑΔΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ? ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ? ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ ? ΕΧΟΥΝ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ? ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΟΥΜΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΩΝ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΕΜΑΛ ,ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ. Ο ΓΚΑΤΣΟΣ,....,,,.

Περισσότερα