Ο Έπαρχος απαντά για το οδικό δίκτυο της Άνδρου - Παρέμβαση του προέδρου ΔΕ Άνδρου

Σε αυτή την διαδρομή του δρόμου στο Μπατσί (έργο εντός οικισμού) ο δρόμος στένευε απότομα και δεν είχε ορατότητα λόγω βάτων. Έγινε καθαρισμός και ουσιαστικά διαπλατύνθηκε ο δρόμος κατά 20%!!! (φωτο: επαρχείο Άνδρου) 

Διαβάζοντας την παρέμβαση του συμπολίτη μας στο site Εν Άνδρω αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω κάποιες διευκρινήσεις σε σχέση με την κατάσταση του επαρχιακού δικτύου του νησιού μας. Η περιγραφή του αναγνώστη σας απεικονίζει μια δεδομένα κακή πραγματικότητα του οδικού δικτύου που διαρκώς επιδεινώνεται. Ως Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου και έχοντας την ευθύνη του μεγαλύτερου επαρχιακού δικτύου στο Νομό Κυκλάδων ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών προχωρώντας στις ακόλουθες ενέργειες:

Μεγάλα βάτα είχαν κλείσει την στροφή του δρόμου. Εδώ γίνεται καθαρισμός εντός οικισμού στο Μπατσί (φωτο: επαρχείο Άνδρου).

(α) Επαναλειτουργήσαμε την Τεχνική Υπηρεσία του Επαρχείου που ήταν ανενεργή για 4 χρόνια με ευθύνη της προηγούμενης περιφερειακής αρχής.

(β) Με το που ξεκίνησε η Τεχνική Υπηρεσία το φθινόπωρο του 2015 εκπονήσαμε μελέτη ύψους 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση του δικτύου. Η μελέτη εγκρίθηκε και περιμένουμε τον τελικό διαγωνισμό για την δημοπράτηση του έργου.

(γ) Σε συνεργασία με τη ΔΕΗ τσιμεντοστρώθηκαν οι τάφροι στις περιοχές Πιτροφού και Καπαριάς με επιβάρυνση της ΔΕΗ. Το έργο είναι σε εξέλιξη.

(δ) Θα προμηθευτούμε το καλοκαίρι  ασφαλτομίγμα για τις κατά τόπους Λακούβες και θα τις διορθώσουμε το καλοκαίρι.

 (ε) Από το Μάρτιο έχουμε ξεκινήσει μεγάλο καθαρισμό στο επαρχιακό δίκτυο από Σταυροπέδα μέχρι Μπατσί. Έχει γίνει το 80% του έργου. Είναι μια ουσιαστική παρέμβαση για την οδική ασφάλεια σε έναν δρόμο που είχε να καθαριστεί πάνω από 20 χρόνια.

 (στ) Τσιμεντοστρώσαμε τάφρους στην περιοχή Μπατσιού, Άρνης και φτιάξαμε τον δρόμο που έπεσε από την κακοκαιρία στην Βουρκωτή.

Άλλο σημείο του δρόμου εντός του οικισμού στο Μπατσί όπου το μηχανημα καθαρίζει τα αυλάκια ώστε και το νερό της βροχής να τρέχει απρόσκοπτα και ορατότητα να υπάρχει (φωτο: επαρχείο Άνδρου).

(ζ) έχει προγραμματιστεί ασφαλτόστρωση για τι περιοχές Άρνη, Άνω Φελλού και σε τήμτα του δρόμου Χώρας-Σταυροπέδας, καθώς και η διαγράμμιση τμηματος Γαυρίου-Χώρας.

(η) Ξεκινάμε τον καθαρισμό του δρόμου για το Συνετί και σε διάφορα σημεία θα βάλουμε επιπλέον μπάρες στο δίκτυο προς Κόρθι.

(θ) Ολοκληρώσαμε το γεφύρι στο Άνω Γαύριο και ετοιμάζουμε παρέμβαση σε επικίνδυνο σημείο του δρόμου στην Μεσαριά.

Καθαρισμένο το αυλάκι του δρόμου λίγο πριν την Υψηλή στο Μπατσί. Ο δρόμος φαντάζει σχεδόν διπλάσιος δίνοντας άνεση και ασφάλεια στον οδηγό (φωτο: επαρχείο Άνδρου).

Η προσπάθεια μας είναι συνεχής και με μεγάλες δυσκολίες μιας και το επαρχείο έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Όμως προσπαθούμε με την αυταπάρνηση των υπαλλήλων και σε συνεργασία με όλους να ανταπεξέλθουμε. Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας και τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας.

(Από τον πρόεδρο της ΔΕ Άνδρου Λ. Φραδέλο λάβαμε και δημοσιεύουμε παρέμβαση σχετικά με το οδικό δίκτυο της Άνδρου - Εν Άνδρω).

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Ε. ΑΝΔΡΟΥ

Από τον Δεκέμβριο του 2015 είχα ενημερώσει για τις ανάγκες του οδικου δικτυου της Δ.Ε ΑΝΔΡΟΥ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας. Με μεγάλη χαρά είδα πως οι ενέργειες μας βρήκαν ανταπόκριση απο τον  Επάρχο Δ. Λοτσάρη που ήδη ενεργεί για τήν υλοποίηση τους. Προς ενημέρωση των αναγνωστών του Εν Άνδρω απστέλω φωτογραφία του εγγράφου που κατέθεσα στις τεχνικές υπηρεσίες εκείνες τις μέρες.

Λευτέρης Φραδέλος

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είμαι αυτός που νομίζεις!! Συνέχισε εσύ να κοιμάσαι!! Σημασία δεν έχει ποιός είμαι, αλλά ότι λέω αλήθεια! Ακόμα περιμένουμε τη γραπτή απόφαση χρηματοδότησης!

This comment was minimized by the moderator on the site

AX Nίκο, τώρα που είσαι έξω από το μαντρί, άρχισες άλλες εξυπνάδες...
Σε έχουμε καταλάβει "Νίκο" από το Δεκέμβριο ποιος είσαι...Χα Χα Χα

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ειδαμε καμια γραπτη αποφαση για τη χρηματοδοτηση του εργου της συνδεσης των Λιβαδιων με το βιολογικο. Ο κοσμος εχει χορτασει απο ψευτικα λογια και δε πιστευει! Θελει πραξεις! Και δυστυχως η χρηματοδοτηση αυτη ειναι αλλο ενα ψεμα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφου το Επαρχειο χρηματοδοτει το εργο της επέκτασης του δικτύου του βιολογικού προς Λειβάδια, παρακαλω πολυ να δημοσιευθει η αποφαση για τη χρηματοδοτηση ωστε να δωσουμε αληθινα συγχαρητηρια!! Διαφορετικα θα ειναι και αυτο αλλη μια ανακριβεια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το πολιτικό ήθος των αιρετών της αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού καταδεικνύεται από απλά αλλά βασικά πράγματα.
Συγχαρητήρια λοιπόν στο Κο Έπαρχο, που απαντά αμέσως στα ερωτήματα των πολιτών !!!
Μακάρη να παραδειγματιστούν και οι του δήμου, γιατί η τακτική του κουκουλώματος και το φόρτωμα των κάκιστων χειρισμό θεμάτων στο παρελθόν, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής...

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ σωστά γράφετε κ. Νίκο πως το Επαρχείο δεν χρηματογοτεί την μελέτη για την σύνδεση των Λειβαδίων με τον Βιολογικό της Χώρας όπως εκ παραδρομής γράψαμε χτες σε προηγούμενο σημείωμα μας. Χρηματοδοτεί το ΕΡΓΟ! Σας ευχαριστούμε για την διόρθωση σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Έπαρχε
Και από μένα τα συγχαρητήριά μου. Αλήθεια είναι οτι ο καθαρισμος και η τσιμεντρόστρωση των χαντακιών του Επαρχιακού δικτύου ειναι σπουδαία δουλειά.
ΟΜΩΣ μια απορία δε μου έχει λύσει κανείς τα τελευταία 40 χρόνια που ζω στην Άνδρο: ΓΙΑΤΙ κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δει στο σύνολό του το οδικό Επαρχιακό δίκτυο της Άνδρου; Η ασφαλτόστρωσή του πάντα γίνεται με τσόντες... λίγο εδώ.. λίγο εκεί..
Σίγουρα πρόκειται για μεγάλο έργο, αλλα αυτό όμως δεν λέει κάτι.
Εν έτει 2016 πορευόμαστε σε μια χάραξη του 1928 και η οποία μάλιστα έγινε με τα χέρια.
Δεν πρόκειται για επικριτικό σχόλιο.. αλλα βρηκα την ευκαιρία να εκφράσω αυτή μου την απορία.
Ευχαριστώ

This comment was minimized by the moderator on the site

Η μελετη επέκτασης του δικτύου του βιολογικού προς Λειβάδια υπαρχει θεωρημενη στο Δημο Ανδρου απο το 2012, δηλαδη πριν τις εκλογες και καμμια χρηματοδοτηση δεν εδωσε το Επαρχειο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε έπαρχε συγχαρητήρια για το έργο του καθαρισμού της επαρχιακής οδού που υλοποιείτε και της αποκατάστασης των λακκουβών που προγραμματίζετε. Θα ήθελα να αναφέρω και τις μεγάλες, πολυάριθμες λακκούβες, στο δρόμο μετά το όριο του οικισμού Γαυρίου προς το Άνω Γαύριο, ώστε να μεριμνήσετε και για αυτές. Είναι δρόμος με αρκετή κίνηση όλο το χρόνο και δυστυχώς μεγάλο μέρος του τάπητα έχει καταστραφεί με αποτέλεσμα να απαιτείται κίνηση σλάλομ για να περάσεις. Ειδικά στο τμήμα του πριν τη διασταύρωση του με το δρόμο που ανεβαίνει προς το ξενοδοχείο Κυμοθόη η άσφαλτος κοντεύει να φύγει σε όλο το πλάτος του.
Βέβαια ζημιές στην οδό που χρήζουν άμεσης επισκευής υπάρχουν και χαμηλότερα, εντός του οικισμού αλλά εκεί νομίζω είναι θέμα του δήμου και οι αιρετοί μας τις γνωρίζουν μιας και περνούν καθημερινά .
Ευχαριστώ εκ των πρότερων

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Περετζόγλου η επώνυμη παρεμβαση σας ειναι ιδιαίτερα προσεκτική. Πράγματι έχετε δίκιο πως το Επαρχείο έχει την ευθύνη μέχρι την διασταύρωση από τον Άνω Φελλό προς Αμόλοχο. Εκεί ακριβώς τελειώνει η αρμοδιότητα μας ως Επαρχείο και Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου. Από εκεί και πάνω είναι δημοτικό δίκτυο. Και φυσικά από εκεί και πέρα δεν έχουμε αρμοδιότητα. Άρα όπως πολυ σώστα παρατηρείτε εκεί ολοκληρώνονται και οι παρεμβάσεις μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μας ενδιαφέρει το υπόλοιπο νησί μας. Αλλά πως θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους και άλλοι. Ή, στην καλύτερη περίπτωση αν έχουμε χρήματα πάλι θα πρέπει να συνενοηθούμε με τον Δήμο Άνδρου και τις υπηρεσίες του 'οπως κάνουμε στην περίπτωση της επέκτασης του δικτύου του βιολογικού προς Λειβάδια που χρηματοδοτούμε εμείς την μελέτη, αλλά την ευθύνη έχει ο Δήμος Άνδρου.
Ευχαριστούμε που με την προσεκτική παρένβαση σας μας δώσατε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε αυτή την λεπτομέρεια που προσέξατε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα