Οι αναγνώστες μας γράφουν για τους δρόμους

 

(Δύο αναγνώστες έστειλαν επώνυμα και με mail μερικές ιδέες και προτάσεις τους για τους δρόμους. Μέχρι στιγμής ο μόνος αρμόδιος που απάντησε στις παρατηρήσεις του πρώτου αναγνώστη μας για τα προβλήματα στον κεντρικού άξονα του νησιού μας ήταν ο Έπαρχος. Από τον Δήμο δεν απάντησε κανένας. Περιμένουμε οι αρμόδιοι του Δήμου Άνδρου να απαντήσουν μιας και οι προτάσεις, αλλά και τα σχόλια τους αφορούν, Επιπλέον τους αφορά και η ανοιχτή πρόσκληση του Επάρχου για συνεργασία στο οδικό δίκτυο του νησιού μας - Έν Άνδρω).

Miltiadis Degleris

Συγχαρητήρια για τις συντονισμένες προσπάθειες αποκατάστασης και συντήρησης, απαραίτητες για την οδική και όχι μόνο ασφάλεια. Διαβάζοντας το κείμενο διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει αναφορά για τον άξονα Γαύριο, Άνω Άγιος Πέτρος, προς Γίδες και Βιτάλι.
Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος δρόμος ενόψει καλοκαιριού ειδικά επιβαρύνεται υπέρμετρα. Συγκεκριμένα ανεβαίνοντας τις στροφές του Αγίου Πέτρου τα χαντάκια δεν έχουν καθαριστεί, τουλάχιστον όταν έφυγα το καλοκαίρι, με συνέπεια επισκέπτες οδηγοί να μπαίνουν στη μέση του δρόμου και ιδιαίτερα στις στροφές και δημιουργούνται πολλές επικίνδυνες καταστάσεις.
Ευχαριστώ…

Νίκος Κουμαριανός

Βρέθηκα στην Άνδρο την περασμένη  εβδομάδα και συγκεκριμένα στο Έξω Βουνί. Αυτή η εποχή είναι η καταλληλότερη για βόλτα στο βουνό μακριά από τις παραλίες. Η φυσική ομορφιά είναι καταπληκτική. Αυτό που εντυπωσιάζει ιδιαίτερα είναι οι ολάνθιστες κατακίτρινες  ασπαρτιές Η διαδρομή  Έξω Βουνί - Κόρθι  είναι καταπληκτική.

Πριν λίγα χρόνια  (5 - 6)  ο Δήμος  είχε στήσει  ολόκληρη επιχείρηση  με μπουλντόζες  και εκσκαφείς  για να καθαρίσει τον επαρχιακό δρόμο  Χώρας - Κορθίου , δεξιά /αριστερά  από τις  ασπαρτιές οι οποίες πράγματι είχαν φουντώσει και δημιουργούσαν πρόβλημα στην κυκλοφορία. Είχα κάνει μια σκέψη τότε, χωρίς να την βγάλω προς τα έξω:

"Αντί να ξοδεύονται  τόσα  λεφτά για την εκρίζωση  και μεταφορά τους ,  δεν θα ήταν  ευκολότερο και με χαμηλότερο κόστος  να  κλαδευτούν/ τριμαρισθούν  ώστε να δημιουργούν ένα φυσικό προστατευτικό τοιχίο στην εξωτερική πλευρά του δρόμου και κάθε άνοιξη να ομορφαίνουν και να ευωδιάζουν το τοπίο;"

Την ίδια σκέψη έκανα και τώρα και την καταθέτω  προς συζήτηση και προώθηση προς προβληματισμό των αρμοδίων του Δήμου.

 Ένας τακτικός αναγνώστης σας.

email :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτο με το τριμαρισμα των ασπαρτιων και αποθεση τους στα πρανη, το εχετε δει καπου αλλου στο κοσμο ή ειναι μια ακομη γραφικη προταση?