ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Εναντίον του Δημάρχου Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη

 

Ο αγωγός βοθρολυμάτων που διασχίζει τμήμα του χωριού Γιαννισαίο σήμερα!!! Τι θέαμα κι αυτό;

Από την κ. Ευφροσύνη Πανταζή από το Γιαννισαίο λάβαμε την παρακάτω ανοικτή καταγγελία εναντίον του Δημάρχου Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη που μιλά για φαινόμενα κακοδιοίκησης, για ανεπαρκή εκτέλεση των καθηκόντων του και για ψευδή δήλωση του σε προϊσταμένη δημόσια αρχή! Την διαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη και ζητήσαμε περαιτέρω στοιχεία. Η κ. Πανταζή μας έστειλε μια αναφορά του Συνηγόρου του Πολίτη και σχετικό έγγραφο του Δήμου Άνδρου. Επιπλέον μας έστειλε και σειρά φωτογραφιών της παράβασης που βλάπτει την ίδια και προσβάλει όλο το Γιαννισαίο. Τα δημοσιεύουμε και περιμένουμε, για μια ακόμα φορά, κάποια απάντηση του Δημάρχου Άνδρου σε ανοιχτά ερωτήματα και σε σοβαρές καταγγελίες πολιτών - ΕΝ ΑΝΔΡΩ. 

 

Ο αγωγός βοθρολυμάτων στερεωμένος δίπλα σε δημόσιο χώρο διατρέχει το Γιαννισαίο!!! Υπάρχει άραγε κάποια απάντηση προς του δημοτες έναντι αυτής της απαράδεκτης κατάστασης;

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς:  Πάσα Αρμόδια Δημόσια Διοικητική και Δικαστική Αρχή

Κοιν. : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Άνδρου.

Θέμα:  Φαινόμενα κακοδιοίκησης. Ανεπαρκής εκτέλεση καθηκόντων και ψευδή δήλωση σε δημόσια αρχή, του Δήμαρχου Άνδρου, κου Θεοδόση Σουσούδη.

Η υπογράφουσα, Πανταζή Ευφροσύνη υπόκειμαι από κοινού με τον σύζυγό μου Πανταζή Νικόλαο,  σε μία πρωτοφανή ταλαιπωρία,  με  δυσβάσταχτο οικονομικό και ψυχικό κόστος σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Ταλαιπωρία και κόστος,  λόγω της προφανούς ανεπάρκειας ή  τελικά άρνησης του Δημάρχου Άνδρου,  να εκτελέσει απόφαση κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών,  απόφαση που εξέδωσε βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας ο Δήμος Άνδρου στον οποίο και προΐσταται διοικητικά.  

Ο αγωγός βοθρολυμάτων διατρέχει ένα κατά τα άλλα πράσινο και ειδυλιακό τοπίο στο Γιαννισαίο!!!!

Ιστορικό

Προ τριών ετών, εντοπίστηκε καταπάτηση περιουσίας μου στον Δήμο Άνδρου. Σε οικόπεδο της ιδιοκτησίας μου στο Δήμο Άνδρου, τοποθετήθηκε παράνομα σωλήνας εκλημμάτων μήκους 350 μέτρων, χάριν ενεργειών ασυνείδητου συμπατριώτη μου. Η καταστροφή της εδαφικής μου περιουσίας , αλλά και οι συνέπειες από την μόλυνση του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή είναι αδιαμφισβήτητες.  Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στην Ελλάδα μέλος της Ε.Ε. που δεσμεύεται από Οδηγίες για την προστασία του περιβάλλοντος, όποιος θέλει μπορεί να καταπατά την περιουσία του γείτονά του, να την μετατρέπει σε βόθρο και να χαίρει της ανοχής των αρμόδιων αρχών .

Δεδομένου ότι η σωλήνα που καταλήγει στη γη μου,  διασχίζει κεντρικό δημόσιο δρόμο, απευθύνθηκα άμεσα στις αρμόδιες αρχές , προς προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου και αποκατάσταση της νομιμότητας. Απευθύνθηκα καταρχήν στον εισαγγελέα , ο οποίος διέταξε αυτοψία από την  Αστυνομία, την Πολεοδομία  και το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρεια Ν. Α. Αιγαίου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών μου, είναι να καταλογιστούν τα νόμιμα διοικητικά   πρόστιμα για την διαπιστωμένη από τις αρχές παράβαση και να δοθεί διαταγή στην Δημοτική Αρχή όπως με δικές της ενέργειες προσχωρήσει στην κατεδάφιση  των αυθαιρέτων κατασκευών που καταγράφηκαν. Ο Δήμαρχος υπέγραψε το πρωτόκολλο κατεδάφισης στις 4 Ιουνίου ρου 2015.

Σήμερα ένα χρόνο μετά το πρωτόκολλο κατεδάφισης και τρία χρόνια μετά την αρχική καταπάτηση γης μου και την αυθαίρετη διασωλήνωση αυτής, ο κύριος Δήμαρχος εμπαίζει τους πάντες. Όχι μόνο ΔΕΝ έχει εκτελέσει την απόφαση που ο ίδιος εξέδωσε διοικητικά,  προς αποκατάσταση της νομιμότητας,  σε συνέχεια παρέμβασης δικαστικών , αστυνομικών και διοικητικών αρχών, αλλά έχει το θράσος να ψεύδεται έναντι της ανεξάρτητης αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη, στην οποία και προσέφυγα για βοήθεια.

Σε συνέχεια υπηρεσιακής αλληλογραφίας ενός περίπου έτους, ο Δήμος διαβεβαίωσε την ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη ότι είχε εκτελέσει την απόφαση κατεδάφισης.

Ψέματα. Οι εκροές εκλημμάτων συνεχίζουν στο ελεύθερα να ρέουν στο  χώρο. Η αυθαίρετη και παράνομη παροχέτευση παραμένει εκεί που στήθηκε και ο Δήμος Άνδρου περηφανεύεται για το έργο που έχει επιτύχει στην ανακύκλωση.  Οι υπηρεσίες του Δήμου, ψεύδονται,  με προσωπική πλέον ευθύνη του Δημάρχου Άνδρου.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά η όλη στάση και συμπεριφορά του Δημάρχου μας και γι΄ αυτό εκφράζω δημόσια την απόλυτη απογοήτευσή μου. Ουδείς εκ του δήμου Άνδρου, ενδιαφέρθηκε για το αν μπορώ να κάνω μόνη μου την κατεδάφιση. Αν έχω πόρους ζωής για να προασπίζω τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Ακόμα μια φορά ο αγωγός των βοθρολυμάτων στο Γιαννισαίο!!!

Και φυσικά αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος;

  • Η συμπεριφορά του Δημάρχου οφείλεται σε ανεπάρκεια, σε αδιαφορία, ή υποκρύπτει κάτι άλλο;
  • Γιατί κοροϊδεύει εμένα, την οικογένειά μου και την δημόσια ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη;
  • Έχει κάποιο συμφέρον; Κάποιο ίδιο όφελος;
  • Η σκέψη είναι μοιραίο αποτέλεσμα της δράσης του ή καλύτερα της  πεισματικής του άρνησης να συμμορφωθεί με τις νόμιμες διαδικασίες.  Για ποιο λόγο συναινεί στην παρανομία;

Σε συνέχεια πρόσφατης αλληλογραφίας με το Συνήγορο του Πολίτη, έχει τεθεί ένας μήνας προθεσμία για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Συνημμένα στην παρούσα καταθέτω την σχετική αυτοψία της πολεοδομίας, την Απόφαση κατεδάφισης και την τελευταία επιστολή που μου γνωστοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη.

Η σημερινή κατάσταση

Τον λόγο έχει ξανά ο εισαγγελέας. Γιατί ο κύριος Δήμαρχος δεν ντρέπεται. Και άνθρωποι που δεν ντρέπονται, δεν αντιμετωπίζονται με λογικά επιχειρήματα. Πόσο μάλλον πολιτευτές που παίζουν με τις ζωές των συμπολιτών τους. Γιατί ο κύριος Δήμαρχος παρανομεί κατ' εξακολούθηση. Γιατί αδιαφορεί για την νομιμότητα στο χώρο ευθύνης του.

Ο Δήμαρχος Άνδρου έχει πασιφανή άγνοια απ΄όσο φαίνεται της χάρτας Δικαιωμάτων του Δημότη. Περιφρονεί τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που διευρύνει το θεσμοθετημένο δικαίωμα δημοτών και κατοίκων να καταθέτουν ατομικά ή συλλογικά αναφορές και ορίζει προθεσμία τριάντα ημερών για απάντηση. Απαξιεί και προσβάλει την νοημοσύνη, την προσωπικότητά και εν τέλει την αξιοπρέπειά μου. Παρακαλάω για την τήρηση της νομιμότητας. Παρακαλάω για το αυτονόητο. Ποιος είναι ο Δήμαρχος Άνδρου που επιβάλει την προσωπική του βούληση σ΄ ένα κράτος Δικαίου;

Πέραν της δικαστικής προσφυγής για την οποία και ενημερώνω τον Δήμο Άνδρου ότι προτίθεμαι να ακολουθήσω άμεσα για την προστασία έννομων συμφερόντων μου, αιτούμαι δια της παρούσας της παράστασής μου, στο επόμενο προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο απολογισμού βάσει του αρ. 217 Δ.Κ.Κ., για να τοποθετηθώ για τα πεπραγμένα της απραξίας του Δημάρχου μας. 

Με πικρία και απογοήτευση , εκφράζουμε από κοινού με τον σύζυγό μου, την λύπη μας,  για την κακοδιοίκηση , ανεπάρκεια και ασύμβατη με τη νομιμότητα απραξία του Δημάρχου Άνδρου κ. Σουσούδη.

Παρακαλούμε για Ενέργειές σας.

Μ΄ επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Πανταζή Ευφροσύνη

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

(α) ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΑΓΩΓΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΣΟΥΣΟΥΔΗ - 4/6/2015

(β) ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ  ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - 10/5/2016

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

O ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ... (διαγράφονται δύο λέξεις) ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!!!!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είναι το μοναδικό θέμα στο οποίο ακροβατεί ο δήμος με όλη την ιεραρχία του.
Το ζήτημα είναι ότι κοντεύει να σπάσει το σκοινί, και μετά θα φταίνε πάλι οι κακοί πολίτες ή η παράλειψη καθήκοντος που αναφέρεται στην υπηρεσία και την διοίκηση του δήμου;;
Συγχαρητήρια στην κ. Ευφροσύνη Πανταζή για την δημοσιοποίηση του θέματος που την θίγει.
Συγχαρητήρια και στο ΕΝΑΝΔΡΩ που δημοσιοποιεί θέματα που μας απασχολούν ως πολίτες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για πιο νόμο μιλάτε φίλτατε;;
Διαβάστε προσεκτικά το έγγραφο του Συνήγορου του Πολίτη, και πείτε μας, επιτρέπεται η ψευδής πληροφόρηση ή αλλιώς παραπληροφόρηση;;; Και μάλιστα από δημόσια υπηρεσία όπως είναι ο δήμος;;
Τι προβλέπει ο νόμος για τους λειτουργούς του δημοσίου που ψεύδονται;; Ακούς γνώστη;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Η συγκεκριμένη καταγγελία της κυρίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το ποιόν του Δημάρχου.
Εάν διάβασα σωστά μιλάει για Μιλά για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας; Μιλάει για σωλήνα εκλημμάτων πεταμένος ανεξέλεγκτα στο έδαφος; Με το υγειονομικό ελπίζω να το κοίταξε και εκεί η κυρία διότι εάν και Ιατρός ο Δήμαρχος θα όφειλε να γνωρίζει για τους κινδύνους στη δημόσια υγεία.
Το συγκεκριμένο σχόλιο που παρατίθεται παρακάτω έχει διαχρονική ισχύ. Αφορά την αντίληψη του Δημάρχου στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, αφορά στην Πλούσκα.
Διαχρονικό Σχόλιο στο άρθρο του Εν Άνδρω με τίτλο: "Το πολύχρωμο καλοκαίρι της Άνδρου: Το 2ο Φεστιβάλ και οι άλλες εκδηλώσεις"
19-5-2016
Guest - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ Μπατσιώτης
Αναφέρει ο Θεοδόσης "...Θα πρέπει να γνωρίζετε –όσοι δεν έχει τύχει να επισκεφθείτε το νησί μας- ότι η Άνδρος είναι δυο πράγματα: Φύση και Πολιτισμός. Είναι τα δυο στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και τη διαφοροποιούν, συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Είναι τα στοιχεία που αποτελούν το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Σε αυτά έχουμε εστιάσει και αυτά προσπαθούμε να αναδείξουμε. "
Όταν αβασάνιστα ο Θεοδόσης μιλάει για "φύση" με πιάνουνε τα γέλια. Για ποια φύση εννοεί; Αυτήν της Χώρας ή του Κορθίου; Δεν αναφέρω Υδρούσας διότι αυτήν την έχει ξεγραμμένη. Όταν η επιθυμία του είναι να φέρει τα σκουπίδια επάνω στον Υδροφόρο ορίζοντα του νησιού, και συγκεκριμένα στην Υδρούσα, γελάω ακούγοντάς τον να μιλάει για φύση. Όταν την ύστατη στιγμή εγκαλείται να προστατέψει το περιβάλλον, αυτήν τη φορά όχι από αυτούς που τον εξέλεξαν, αλλά από τις Υπηρεσίες, εκείνος "αγρόν ηγόρασεν".
Μιλιά για την υδρογεωλογική μελέτη που του ζήτησαν. Φύση; Μη γελάσω...
Ποιες είναι οι ενέργειές του προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα σκουπίδια δεν θα βρίσκονται στο δρόμο το καλοκαίρι; Μήπως εκβιαστικά "αφήσει" τα σκουπίδια να μαραίνονται και να ευωδιάζουν στους δρόμους; Η γνωστή μέθοδος του "κατεπείγοντος" ή "Έκτακτης ανάγκης" προκειμένου οι Υπηρεσίες να του πουν "Δεν πειράζει Θεοδόση, μην κάνεις την Υδρογεωλογική- προχώρα με την Χωροθέτηση ΧΥΤΥ εκεί που ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ και ΟΧΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και ΟΧΙ οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ της Υδρούσας.
Εσείς θα μένετε εκεί. Εμείς δεν μένουμε, αλλά ούτε θα επισκεφτούμε το νησί εάν του μολύνετε το περιβάλλον και δεν μπορούμε ούτε νερό να πιούμε
"
Σε ότι αφορά το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, ας προσέξει να μην πρωτοτυπήσει και γίνει ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΒΑΛ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΝΔΡΟΥ. Να είναι βέβαιος ότι δεν θα πειστεί κανένας ότι τα σκουπίδια στους δρόμους αποτελούν "Εικαστική Παρέμβαση" στο Ανδριώτικο Περιβάλλον με Καλλιτέχνη τον ίδιο να αναφέρει ότι "...που καθιστούν την Άνδρο μοναδική και την χαρακτηρίζουν και τη διαφοροποιούν, συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων". Δεν έχει κανείς αμφιβολία γι αυτή την πρωτοτυπία.
ΚΟΥΙΖ: Πόσες επιβεβαιώσεις ή κοινώς δείγματα γραφής θέλει ο Ανδριώτης για να καταλάβει το ΛΑΘΟΣ σε ότι αφορά στη συγκεκριμένη επιλογή Δημάρχου;
Με το Θέμα της Πλούσκας έχουμε πληθώρα ΣΟΒΑΡΩΝ τέτοιων δειγμάτων που ο συγκεκριμένος Δήμαρχος έχει την εντύπωση ότι το επάγγελμα του Δημάρχου είναι ένα βιντεοπαιχνίδι στο οποίο παίζει εξ' αποστάσεως με μηδενικές επιπτώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Το πολύ-πολύ να χάσει καμία πίστα. Θα ξαναπαίξει αργότερα για να την πάρει πίσω. Προφανώς η συγκεκριμένη θεώρηση σύμφωνα με την αντίληψή του, του έχει δικαίως προσδώσει τον τίτλο του "ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΥ".

This comment was minimized by the moderator on the site

Σύμφωνα με το νόμο τις αποφάσεις κατεδάφισης αυθαιρέτων είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και όχι ο Δήμος!! Λοιπά σχόλια περιττά!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως μπορείτε να τον κλείσετε μέσα τον Σουσούδη να ησυχάσουμε να σταματήσει το κακό εδώ γιατί θα δούμε μεγάλα χάλια κύριε εισαγγελέα ακούς ???????