Ακούει κανείς;

 

Ο δεματοποιητής και οι σκουπιδόμπαλες. Σύμφωνα με την αρχαιολογία, τον εργολάβο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ και την λογική ο χώρος και ο χρόνος έχουν εξαντλήθει. Κάτι πρέπει να γίνει για να αντέξει το νησί τα επόμενα 3 χρόνια (Φωτο: Εν Άνδρω).

Εδώ που φτάσαμε πλέον στο κρίσιμο ζήτημα των σκουπιδιών ο άμεσος και κρίσιμος παράγοντας για τα σκουπίδια της Άνδρου είναι η λειτουργία του  δεματοποιητή και ο χώρος εναπόθεσης των σκουπιδόμπαλων. Η όποια τελική  απόφαση για τον ΧΥΤΥ δεν λύνει κανένα άμεσο ζήτημα μιας και μέχρι την κατασκεύη του χρειάζονται τρία τουλάχιστον χρόνια, σύμφωνα με την εκτίμηση στελέχους της περιφέρειας.

Ο σημερινός χώρος αποθήκευσης ήδη έχει γεμίσει. Αντέχει μόνο για λίγες μέρες!!! Και ο δεματοποιητής είναι σε μέρος που πρέπει να φύγει από εκεί τους επόμενους 3-4 μήνες. Και για να φύγει χρειάζεται 2-3 μήνες!!!

Συνεπώς κάποιος πρέπει να ασχοληθεί επειγόντως με το που θα πάνε οι σκουπιδόμπαλες που ξεχειλίζουν, ενώ πρέπει να σχεδιάσει και την άμεση μεταφορά του δεματοποιητή σε άλλο μέρος για να συνεχίσει να δουλεύει. Αν δεν γίνουν αυτά τα δύο τα σκουπίδια αργά ή γρήγορα θα μείνουν στους δρόμους. Και πλέον είμαστε στο καλοκαίρι!!!

Ακόμα κι αν αντέξει η Άνδρος για φέτος το καλοκαίρι σίγουρα δεν μπορεί να αντέξει τρια χρόνια με αυτή την κατάσταση. Ποια είναι τα σχέδια σας κύριοι; (Φωτο: Εν Άνδρω).

Μπροστά σε αυτή την επείγουσα κατάσταση η σημερινή διοίκηση μοιάζει να μην έχει κανένα σχέδιο. Από πού το συνάγουμε αυτό; Από το γεγονός πως υπεύθυνος του Δήμου ρώτησε τις προάλλες με αγωνία τον δήμαρχο - που έχει αναλάβει όλον τον σχεδιασμό μόνος του: τι θα γίνει με τον δεματοποιητή; Και η απάντηση: «όταν έρθει η ώρα θα δούμε». Στράφηκε μετά με ανησυχία στον επί των οικονομικών αντιδήμαρχο - που έχει αναλάβει όλες τις συμβάσεις στα χέρια του: «που θα πάει ο δεματοποιητής». Και η απάντηση: «ο δεματοποιητής δεν θα πάει πουθενά. Θα μείνει εκεί που είναι»…

Από τις απαντήσεις προκύπτει πως οι δύο τοπικοί άρχοντες που έχουν ΟΛΕΣ τις αρμοδιότητες στα χέρια τους… ΔΕΝ έχουν σχέδιο. Γιατί οι πρώτες σκουπιδόμπαλες κάπου πρέπει να πάνε το επόμενο 20ήμερο. Αλλιώς τα σκουπίδια θα μείνουν πάλι στους δρόμους. Κάτι που μέσα στο καλοκαίρι θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Και γιατί ο δεματοποιητής κάπου πρέπει να πάει μέχρι το φθινόπωρο. Ο χώρος που είναι τώρα έχει κριθεί διπλά ακατάλληλος. Πρέπει να φύγει για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ της Σταυροπέδας που έχει ξεκικήσει. Και πρέπει να φύγει γιατί ο χρόνος που είχε από την αρχαιολογία έληξε και ήδη υπάρχει τελική δίκη στο ΣτΕ το φθινόπωρο.

 Απέναντι σε αυτή την επείγουσα κατάσταση ο δήμαρχος κοιτά… από την άλλη μεριά!!! Και ο αντιδήμαρχος οικονομικών «αποφασίζει και διατάζει»… στο πουθενά!!! Όλα αυτά ενώ η σεζόν ξεκίνησε και όλοι οι επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν για να υπάρξουν οικονομικά…

Πρακτικά αυτή τη στιγμή οι δύο υπεύθυνοι ψάχνουν για ένα «μπάλωμα»! Απλώς για να περάσει το καλοκαίρι. Αν το βρουν και σωθεί η σεζόν. Όμως, το φθινόπωρο θα υπάρξει νέο αδιέξοδο. Άρα με «μπαλώματα» δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η σημερινή εξωφρενική κατάσταση να φτάσει μέχρι το 2019 που θεωρητικά θα ολοκληρωθεί ο ΧΥΤΥ (αν φυσικά ολοκληρωθεί και η επικείμενη χωροθέτηση).

Άρα δήμαρχος και αντιδήμαρχος οικονομικών πρέπει να αναλάβουν ΑΜΕΣΑ τις ευθύνες τους και να προτείνουν κάτι άμεσα: και για το επόμενο 20ήμερο και για το επόμενο τρίμηνο. Γιατί τα πράγματα σκουραίνουν και πλέον οι ευθύνες είναι ΟΛΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!

  

Αυτό το λέμε γιατί πλέον κανείς από τους υπόλοιπους συμβούλους δεν αποφασίζει για ΤΙΠΟΤΑ! Ειδικά στο κρίσιμο θέμα των σκουπιδιών δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και για κανέναν! Ότι ρωτάμε εμείς κι ο κόσμος με ανησυχία ρωτάνε και όλοι οι σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Γιατί κανείς δεν ξέρει τίποτα! Είναι γνωστό σε όλους πως στο πολύ κρίσιμο θέμα των σκουπιδιών αρχικά αποφάσιζαν μόνο τρεις και τώρα πια μόνο δύο…

Επιπλέον, μέχρι σήμερα ποτέ η αντιπολίτευση δεν τους εμπόδισε σε τίποτα για τα σκουπίδια. Αντιθέτως τους στήριξε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Αλλά ούτε οι διαφωνούντες έφεραν ποτέ αντίρρηση στην μετεγκατάσταση του δεματοποιητή και νέου χώρου εναπόθεσης των σκουπιδόμπαλων για τα επόμενα χρόνια. Αντιθέτως όλοι ρωτάνε ξανά και ξανά ζητώντας να προχωρήσει το όλο θέμα άμεσα.

Όμως δεν προχωρά γιατί ο μεν Θ. Σουσούδης διστάζει να πάρει μια απόφαση ο δε Χ. Βουραζέρης διατάζει  να μείνει ο δεματοποιητής στη θέση του κόντρα στην λογική, στην αρχαιολογία, στον εργολάβο αποκατάστασης και στην πραγματικότητα! Που όλα λένε πως ο χώρος και ο χρόνος για τα σκουπίδια πλέον εξάντλησαν όλα τα περιθώρια. Αν συμβεί κάτι μέσα στο καλοκαίρι αυτοί οι δύο πλέον είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Πρέπει, λοιπόν, να δράσουν άμεσα. Διαφορετικά…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή για να καταλάβω: Τα σκουπίδια από φέτος το καλοκαίρι θέλετε να πάνε στην Πλούσκα? Μα και να εγκριθεί η Πλούσκα δε χρειάζεται χρόνος (χρόνια) για να ετοιμαστεί?
Μπορούν να πάνε στην Πλούσκα σκουπίδια πριν κατασκευαστεί το ΧΥΤΥ?
Άρα τι σχέση έχει η Πλούσκα με τη διαχείριση σκουπιδιών για τουλάχιστον φέτος το καλοκαίρι?
Δεν θέλετε να περιμένετε την υδρογεωλογική μελέτη αν όντως μπορεί να γίνει εκεί ΧΥΤΥ?

Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω μερικούς από εσάς που στρέφεστε εναντίων των Υδρουσαίων!
Βάλτε το νιονιό σας να λειτουργήσει. Αν δείξει η υδρογεωλογική μελέτη ότι όντως υπάρχουν νερά εκεί και ένα ΧΥΤΥ εκεί θα καταστρέψει τα νερά όλου του νησιού, το θέλετε?
Η λογική λέει όχι, εκτός αν έχετε άλλα συμφέροντα!

Τέλος δεν τους έχω ακούσει να λένε «πάρτε το ΧΥΤΥ από το Μπατσί και στείλτε το αλλού», αυτό που λένε οι άνθρωποι είναι πάρτε το ΧΥΤΥ πάνω από τα νερά και στείλτε το στο σωστό σημείο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαγράφεται το σχόλιο γιατί υπάρχουν αναπόδεικτα υπονοούμενα. Περιγράφουν άνθρωπο χωρίς στοιχεία για την ενέργεια.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος θα αντισταθεί σε αυτή την κοροϊδία και την τρέλα;;Ευτυχώς που υπάρχουν τρεις άνθρωποι μέσα στο Δ.Σ. που ενδιαφέρονται, δεν ανέχονται να τους λένε ψέματα παλεύουν την ανευθυνότητα όσων ενεργητικά η παθητικά διαλύουν τον τόπο μας την οικονομία τόσων επιχειρήσεων. Μαμαη Βολικά Βοσσο μην ασχολείστε με τα παπαγαλάκια της καταστροφής . Προχωρείτε έντιμα όπως κάνετε και βοηθείστε τον τόπο. Σας έχουμε ανάγκη. Ο κύριος υπεύθυνος της καταςτροφης με τα σκουπίδια την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια!! ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ!!! Όσοι αιρετοί βεβαίως συνεχίζουν να γλεντοκοπανε στην πλάτη της Ανδριωτικης κοινωνίας απλά κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε που θα βρεθούν!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς D.M. Και Επαγγελματία : Εάν ο δήμαρχος είχε ακούσει τους Μαμαη Βολικά και Βόσσο θα είχε χωροθετήσει σωστά και το νησί δεν θα βρισκόταν σε αδιέξοδο. Δυο χρόνια του λένε ότι είναι ακατάλληλη η θέση Πλουςκα και φθάσαμε τώρα να του στέλνουν τα μαντάτα και οι υπηρεσίες για την ακαταλληλότητα. Η αρχαιολογία ζητά εκεί εκσκαφές Δηλαδή έχουμε δυςτυχως χρόνια μπροστά μας για βρεθεί θέση...
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;
ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΧΑΒΟΥΖΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ;;;;ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ;;;;ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΡΙΣΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ;;; ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Δ.Σ. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΑΓΑΖΙΑ , ΠΑΙΔΙΑ;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφιερωμένο εξαιρετικά μετά από σημερινό του αίτημα στο λιμάνι στο Μπατσί: https://www.youtube.com/watch?v=ezF6stSm7j0

This comment was minimized by the moderator on the site

Να μας πουν οι Βοσσος Πολίτου Μαμάη και Βολικα, τι θα κανουμε τα σκουπιδια.Εκεινοι ειναι οι μονοι υπευθυνοι για το μπαχαλο και την ανοργανωσια. Εκεινοι ειναι που υποχθόνια βαζουν τρικλοποδιές στη μελετη υπο το στενο βλεμα και τις συμβουλές του κ.Βλάμη παντα. Θα σας χτισουμε το ιατρειο και το ταξι με σκουπιδια ,κ.Βοσσο και κ.Βολικα και τοτε να δουμε τι θα λετε.. Πρεπει να δωθει τελος με την ομηρια της χωροθετησης

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους κύριε Λάσκαρη θα βγείτε να μας ενημερώσετε τι θα γίνει με τα σκουπίδια ενόψει καλοκαιριού; Η Άνδρος δεν μπορεί να περιμένει εσάς και τον ονειροπαρμένο πότε θα ξυπνήσετε. Εκτός αν ισχύει αυτό που λέει φίλος μας Χωραίτης ότι είσαι ανεύθυνος και ανάξιος για τη θέση που είσαι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αδελφοί, αντί να ρίχνουμε ευθείες βολές προς όσους αντιπαθούμε, ας μας πει πρώτα ο δήμαρχος:
"Τι έχει στο μυαλό του για τη διαχείριση των σκουπιδιών αυτό το καλοκαίρι?"
(Δ Η Μ Α Ρ Χ Ε Μ Ι Λ Α !)
και μετά ρίξτε τις βολές σας αλύπητα εκεί που πρέπει!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα σκουπίδια στο δρόμο δεν σας τα έφεραν οι κύριοι που ανιδιοτελώς βοηθούν αυτόν τον τόπο. Προφανώς ανήκετε σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για το νησί μας και σας ενοχλεί που υπάρχουν ανθρώποι που αντιδρούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Πάντα κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία σας. Κανένας επαγγελματίας δεν κατηγορεί ιδιώτες γιατί την τελευταία φορά που μιλήσαμε στο σύλλογό μας, συμφωνήσαμε για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη που φέρουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις με τους απαράδεκτους και πρόχειρους χειρισμούς τους και ότι θα πρέπει να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα που δεν έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα.
Ο κάθε Χ, Ψ, Ω δεν έχει ευθύνη αλλά και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει επειδή προστατεύουν τον τόπο τους. Τους διαφημίζετε και αποπροσανατολίζετε τον κόσμο από τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ που διοικούν την Άνδρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα άτομα που αναφέρεστε ανήκουν στους ενεργούς πολίτες των 1300 νομίζω υπογραφών. Χαιρόμαστε που υπάρχουν άτομα που Άφησαν τον καναπέ τους για να βοηθήσουν το νησί.Τους ευχαριστούμε πολύ.

Περισσότερα