Ποιος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα;

Του Διαμαντή Μπασαντή

Φίλος ρώτησε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης γιατί δεν έδωσε κάποια πολιτική εξήγηση για την αποχώρηση του! Του τόνισε πως όφειλε στους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν κάποια εξήγηση. Και ο πρώην υψηλόβαθμος κυριος γύρισε και του είπε με κυνισμό:

-        Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα!!!…

Εντυπωσιακή τοποθέτηση πραγματικά. Ταιριάζει πλήρως στο πολιτικό ανάστημα του ανδρός και στην φιλοσοφία των περισσοτέρων που ασχολούνται σήμερα με τα κοινά στην Άνδρο. Ασχολούνται: αλλά όχι και να βγάλουν το φίδι από την τρύπα!!!…

Θα ρωτήσετε: γιατί ασχολούνται; Μα, για να κάνουν μόστρα. Για να πηγαίνουν πρώτοι στις τοπικές παρελάσεις. Να κάθονται στα επίσημα γεύματα. Να είναι πρώτοι στα δημόσια θεάματα. Να τους αναγγέλλουν στους χορούς των τοπικών συλλόγων. Να χαιρετούν κανένα περαστικό βουλευτή, γενικό γραμματέα ή υπουργό. Να γράφουν γι’ αυτούς οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες. Να γράφουν αυτοί στο facebook. Τέτοια ωραία, σπουδαία και… μεγαλειώδη! Επιπλέον, για να συμμετέχουν σε συμβούλια και διαβούλια και να λένε την όποια γνώμη τους! Αλλά με προσοχή για να μην βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα…

Από τα παραπάνω συνάγουμε πως σίγουρα υπάρχει ένα φίδι στον Δήμο Άνδρου. Το οποίο κανείς δεν θέλει να βγάλει από την τρύπα. Μα, ποιο είναι το φίδι; Και πως βρέθηκε στον Δήμο Άνδρου; Εκλέχτηκε, διορίστηκε, αναριχήθηκε; Και γιατί δεν θέλει κανείς να το βγάλει από την τρύπα; Αυτοί που εκλέγονται για να βγάλουν τα φίδια από τις τρύπες γιατί δεν το κάνουν; Περιμένουν να τα βγάλουμε εμείς οι απέξω;

Πολλά τα ερωτήματα. Και τις απαντήσεις τις ξέρει αυτός που έφυγε για να μην βγάλει το φίδι από την τρύπα και αυτοί που έμειναν με το φίδι στην τρύπα!!! Πότε άραγε θα μιλήσει αυτός που έφυγε ή αυτοί που τρύπωσαν στην διοίκηση και ζουν με το φίδι; Πότε μιλάνε οι αιρετοί για τα φίδια και τις τρύπες; Γνωστό: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!!! Τότε θα βγει και αυτός που έφυγε και οι άλλοι που έμειναν στα λαγούμια τους και θα μιλήσουν πάλι για φίδια και τρύπες!!! Στόχος τους να τρυπώσουν και πάλι στην διοίκηση!!

Βέβαιως αν βρούν φίδι στην τρύπα του Δήμου Άνδρου το έχουν ήδη ξεκόψει: δεν βγάζουν φίδια από τρύπες! Όμως μπορεί να κάνουν όλα τα άλλα: τα ωραία, τα σπουδαία, τα μεγαλειώδη! Αυτά που παρέχει αφειδώς η τρύπα της διοίκησης: παρελάσεις, γεύματα, χορούς, πανηγύρια, συμβούλια, διαβούλια, κλπ.

Έτσι σκέφτονται πολλοί που κατάφεραν και τρύπωσαν στη διοίκηση! Και αποφεύγουν να εκτεθούν για να μην τους φάει το φίδι! Ή, όπως συνηθίζει να λέει συνεχώς εκείνος ο βαρύγδουπος, μεγαλόσχημος αδαής παράγων με την διχαλωτή γλώσσα: «εκτίθεστε κύριε», «εκτίθεστε κυρία». Αυτός είναι της… εκθέσεως!!! Της τοπικής εκθέσεως. Περιφέρεται και εκτίθεται καθημερινώς και αδιαλείπτως και με κραυγαλέο τρόπο προσπαθεί να εκθέσει όλους τους άλλους.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Σημαίνουν πως στον Δήμο Άνδρου κάνουν απλώς επικοινωνιακή διαχείριση.

Ποιος όμως κάνει πολιτική διαχείριση: 

Μα το φίδι φυσικά!!! Το φίδι είναι που κάνει κουμάντο και δεν τολμά κανείς να το βγάλει από την τρύπα που τρύπωσε, αναριχήθηκε, διορίστηκε, εκλέχτηκε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όλοι οι δρόμοι στα χωριά είναι άθλιοι. Πότε θα στείλετε μηχανήματα κύριε δήμαρχε; Αναλάβετε ο ίδιος γιατί ο καινούριος δημοτικός σύμβουλος που χρίςατε αρμόδιο μάλλον κουράστηκε. Ας αφήσει τις τσάπες και ας δώσει τα χρέη του στον δήμο. Είναι πολλά τα λεφτά ώστε με αυτά θα έχετε να βάλετε μηχανήματα στους δρόμους.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Για τα χρέη του δημοτικου συμβούλου κάναμε μερικά ερωτήματα και με βάση αυτά που μάθαμε θα έχουμε ένα ρεποστάζ. Και ίσως μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους. Για την τσάπα ΜΑΘΑΜΕ πως ο οδηγός της δεν έχει έρθει σε συμφωνία εδώ και δύο μήνες για τα χρήματα. Έτσι σταμάτησε να δουλεύει. Από ότι φαίνεται δεν έχει πληρωθεί. ΜΑΘΑΜΕ επίσης πως ο δημοτικός σύμβουλος δεν οδηγεί τσάπα και δεν πληρώνει αυτός τους εργαζόμενους. Βρείτε ποιος τους πληρώνει., Μετά ξαναγράψτε το σχόλιο σας από την αρχή με άλλους αποδέκτες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για Τοοοοοοοοοοοοοοοο σοοοοοοοοοοοο
Χαζούς μας περνάει ο δήμαρχος
Δεν θα χαλάσουμε άλλο σάλιο για να τον....
(διαγραφτηκε μια λέξη)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ, ΕΚΛΑΨΑ. ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ

This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα αθλιογραφήματα με τα οποία επιχειρούν άνθρωποι γύρω από την διοίκηση να αποδομήσουν την πολιτική κριτική που τους ασκείται επώνυμα από το Εν Άνδρω ή από επώνυμους πολίτες και θεσμικούς φορείς. Και το επιχειρούν με χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, άθλια προσωπικά υπονοούμενα κλπ. Αντίστοιχου «μεγαλείου» με τις αθλιότητες του δημοτικού συμβουλίου της 13/6/2016 ή του αθλιογραφήματος που το γραφείο τύπουυ του Δήμου Άνδρου ονόμασε "δελτίο τύπου'" την Μεγάλη Πέμπτη.
Το χειρότερο είναι πως οι άνθρωποι αυτοί "απαιτούν" στο όνομα της ελευθεροστομίας (όχι ελευθεροτυπίας) να ανεβάζουμε αυτές τις ανώνυμες προσωπικές αθλιότητες κατά επωνύμων. Ματαιοπονούν. Ανεβάζουμε μόνο κόσμιες πολιτικές αντιδράσεις. Τηρούμε την ελληνική και διεθνή δεοντολογία σε όλα τα κείμενα του Εν Άνδρω. Γι’ αυτό και αδίκως φωνάζετε. Προσέχουμε και τηρούμε την δημοσιογραφική δεοντολογία που έχει καθιερωθεί και στα σχόλια. Γι’ αυτό μην στέλνετε αθλιογραφήματα. Δεν ανεβαίνουν.
Αλήθεια για πέστε μας ποια δεοντολογία τηρείτε εσείς στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου και όποτε γουστάρει του «παλληκαριού» του Δήμου τα κάνει λαμπόγιαλο; Ποια δεοντολογία τηρείτε ώστε να προστατεύεται ο εξυβριζόμενος πολίτης από το εν λόγω «παλληκάρι»; Ποια δεοντολογία τηρείτε και δεν επιτρέπετε τον διάλογο, αλλά αφήνετε ελεύθερες τις ύβρεις; Δεν έγινε μία ή δύο φορές. Έχει γίνει δεκάδες φορές.
Δυστυχώς σε ότι ελέγχετε δεν έχετε καμία δεοντολογία, δεν τηρείτε κανένα κανόνα, δεν ακολουθείται αξίες. Ατυχώς για εσάς ΔΕΝ ελέγχετε το Εν Άνδρω. Λοιπόν ή θα ακολουθήσετε κάποιους κανόνες δεοντολογίας που έχουμε βάλει ώστε να συμμετέχετε στον διάλογο ή δεν θα σας αναρτάμε τα άθλια σχόλια σας.
Καλημέρα σας…

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ απόλυτα! Αναφέρεστε στην ΟΥΣΙΑ του προβλήματος. Άρτον, θεάματα, βολέματα , μοστραρισματα του πάτου, υποκρισία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τέλειο και εύστοχο!!! Συγχαρητήρια !

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΕΙ;;;;; ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ;;;;;;; ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥ.....ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ; ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΠΟ ¨ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ¨ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ...ΤΕΛΙΚΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΟΟΟΣΣ..ΧΗ! ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤ'! https://www.youtube.com/watch?v=NOpLF0wf49c