Θεσμική παρέμβαση του Επάρχου Άνδρου για το θλιβερό συμβάν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/6/2016

 

Από το γραφείο του Επάρχου Άνδρου μας κοινοποιήθηκε προς δημοσίευση θεσμική παρέμβαση του Επάρχου που αναφέρεται στα ντροπιαστικά γεγονότα που συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13 Ιουνίου 2016 με θλιβερό πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο οικονομικών Χ. Βουραζέρη. Θυμίζουμε πως o αντιδήμαρχος μιλώντας για κάποιο θέμα ξαφνικά και χωρίς λόγο μας επιτέθηκε απρόκλητα με απίστευτες προσωπικές ύβρεις αφήνοντας τους πάντες άναυδους και σοκαρισμένους.

 

Ο Έπαρχος Άνδρου που ήταν παρόν στο θλιβερό συμβάν σήμερα με επίσημη επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Άνδρου του επισημαίνει το ατόπημα του Χ. Βουραζέρη, που είναι έξω από κάθε ηθική, πολιτική και δημοκρατική δεοντολογία και του ζητά σε όποια μελλοντική περίπτωση να σταθεί στο ύψος του ρόλου του μην επιτρέποντας ξανά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Και καταλήγει πως θεωρεί την αμήχανη στάση του κ. Μπάλλα όχι επιλογή, αλλά απειρία.

«Εν Άνδρω»

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΤΣΑΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΑΛΛΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ

Άνδρος, 15.6.2015

Αριθ.Πρωτ.:3339/74457

Ταχ. Δ/νση          : Άνδρος

Ταχ. Κώδικας      : 84500

Τηλέφωνο            : 22823.61222

Fax.                     : 22820.22216

Προς:   Πρόεδρο Δ.Σ. Άνδρου

             κ. Ελευθέριο Μπάλλα

 

κ. Πρόεδρε,

            Αναζητώντας τη σύμπνοια και τις απαραίτητες πολιτικές συμμαχίες για την επίλυση των ζωτικών ζητημάτων του νησιού μας, παρίσταμαι όποτε  οι υποχρεώσεις μου το επιτρέπουν στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Άνδρου. Πιστεύοντας στη συνεργασία πρώτου και δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήμουν παρόν στο τελευταίο Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, που δυστυχώς για όλους τους παρευρισκομένους, έγινα μάρτυρας ενός πολιτικού μπούλινγκ από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Βουραζέρη προς πολίτη - δημοσιογράφο που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

            Κύριε πρόεδρε συμμετέχοντας σε συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου από το 2011 και παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Υδρούσας και Δήμου Άνδρου, ποτέ δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα έντονων προσωπικών αντιπαραθέσεων στο βαθμό, στην ένταση και στο επίπεδο που αυτό έγινε τη Δευτέρα.            

            Θεωρώντας ότι όλοι από την πλευρά μας αυτή τη δύσκολη εποχή πρέπει να προασπιστούμε τη συνοχή της κοινωνίας και να συστρατευτούμε στην επίλυση των προβλημάτων, είναι μονόδρομος η καταδίκη και η απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών από εκλεγμένους.  Απευθυνόμενος σε σας και στο θεσμικό σας ρόλο πιστεύω ότι η αμηχανία του απροσδόκητου συμβάντος ήταν θέμα απειρίας και όχι επιλογή.

            Μένοντας πιστός στο θεσμικό σας ρόλο, σας καλώ να λάβετε πρωτοβουλίες για την προάσπιση του πολιτικού διαλόγου στις συνεδριάσεις του κορυφαίου οργάνου για το νησί, του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Κλείνοντας κάνω έκλυση σ΄ όλους τους αυτοδιοικητικούς του νησιού να συνειδητοποιήσουμε, ότι το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί ο Ανδριώτης και η Ανδριώτισσα είναι ο διχασμός, αντιθέτως περιμένουν από εμάς την αγαστή συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

            Ευελπιστώντας στη συνέχιση της καλής συνεργασίας, παρακαλώ όπως δεχθείτε τις ανησυχίες μου με θετικό πνεύμα για μία εύρυθμη λειτουργία του οργάνου που προεδρεύετε με στόχο το καλό όλων μας.

                                                                                    Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

                                                                                   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κίμων Μανέτας
4 ώρες
Με θλίβει η στροφή του κ. Επάρχου σε ένα αμφιβόλου και δήθεν μέσου επικοινωνίας που κακαρίζει χωρίς να γεννά ούτε ένα αυγό.
Το επικοινωνιακό προφίλ ενός πραγματικά άξιου αιρετού με διοικητική θέση όπως του κ. Επάρχου, θα έπρεπε να ακτινοβολεί σε ανώτερα πεδία καταγραφής του έργου του, και όχι σε υποβιβασμένα κατινίστικα φύλλα που έχουν μοναδικό στόχο την κοινωνική διχόνοια και αυτοπροβολή.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω λάθη στην σημερινή δημαρχία, ούτε ότι δεν συμπλέω με τα γενικά προβλήματα του τόπου και ιδίως της Υδρούσας που έχει κάθε λόγο να υπερασπίζει τα τοπικά της συμφέροντα.
Άλλο όμως αυτό, και άλλο η φτηνή προπαγάνδα που στήνεται από μειοψηφικές ομάδες για την διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Ο τόπος πάσχει από εποικοδομητικό διάλογο, κι εκεί πρέπει όλοι να δείξουμε έστω ένα θετικό ατού, άσχετα από διαφωνίες και συμφωνίες. Αυτό σημαίνει ενότητα!
https://www.facebook.com/groups/114311681979121/permalink/1054760347934245/

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα αθλιογραφήματα με τα οποία επιχειρούν άνθρωποι γύρω από την διοίκηση να αποδομήσουν την πολιτική κριτική που τους ασκείται επώνυμα από το Εν Άνδρω ή από επώνυμους πολίτες και θεσμικούς φορείς. Και το επιχειρούν με χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, άθλια προσωπικά υπονοούμενα κλπ. Αντίστοιχου «μεγαλείου» με τις αθλιότητες του δημοτικού συμβουλίου της 13/6/2016 ή του αθλιογραφήματος που το γραφείο τύπουυ του Δήμου Άνδρου ονόμασε "δελτίο τύπου'" την Μεγάλη Πέμπτη.
Το χειρότερο είναι πως οι άνθρωποι αυτοί "απαιτούν" στο όνομα της ελευθεροστομίας (όχι ελευθεροτυπίας) να ανεβάζουμε αυτές τις ανώνυμες προσωπικές αθλιότητες κατά επωνύμων. Ματαιοπονούν. Ανεβάζουμε μόνο κόσμιες πολιτικές αντιδράσεις. Τηρούμε την ελληνική και διεθνή δεοντολογία σε όλα τα κείμενα του Εν Άνδρω. Γι’ αυτό και αδίκως φωνάζετε. Προσέχουμε και τηρούμε την δημοσιογραφική δεοντολογία που έχει καθιερωθεί και στα σχόλια. Γι’ αυτό μην στέλνετε αθλιογραφήματα. Δεν ανεβαίνουν.
Αλήθεια για πέστε μας ποια δεοντολογία τηρείτε εσείς στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου και όποτε γουστάρει του «παλληκαριού» του Δήμου τα κάνει λαμπόγιαλο; Ποια δεοντολογία τηρείτε ώστε να προστατεύετε ο εξυβριζόμενος πολίτης από το εν λόγω «παλληκάρι»; Ποια δεοντολογία τηρείτε και δεν επιτρέπετε τον διάλογο, αλλά αφήνετε ελεύθερες τις ύβρεις; Δεν έγινε μία ή δύο φορές. Έχει γίνει δεκάδες φορές.
Δυστυχώς σε ότι ελέγχετε δεν έχετε καμία δεοντολογία, δεν τηρείτε κανένα κανόνα, δεν ακολουθείται αξίες. Ατυχώς για εσάς ΔΕΝ ελέγχετε το Εν Άνδρω. Λοιπόν ή θα ακολουθήσετε κάποιους κανόνες δεοντολογίας που έχουμε βάλει ώστε να συμμετέχετε στον διάλογο ή δεν θα σας αναρτάμε τα άθλια σχόλια σας.
Καλημέρα σας…

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Έπαρχε τι έχετε να πείτε από τον θεσμικό σας ρόλο, για το πολιτικό μπούλινγκ εναντίον πολιτών στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ;

This comment was minimized by the moderator on the site

φίλτατε κυριε Μπασαντη και ας μην καναμε μαζι φανταροι .Θα δημοσιεύεις ότι εσυ θ΄λεις στα σχόλια που σου στελνουμε ? Λόγω γνωριμια ςμαζί σου απο χρόνια πολλά, δεν πιστέβω να το συνεχίσεις αυτό να το κάνεις ! Οι δικαιολογίες ότι είναι συκοφαντικά ενώ δεν είναι, δεν σε απαλάσσουνε απο το να τα δημοσιεύεις όταν μάλιστα πρόκειται και για πολιτική κριτική απέναντι σοτυς τοπικούς μας '' αρχοντες''. Περιμένουμε λοιπόν, να ανακαλέσεις και να δημοσιεύσεις αυτά που εγώ και οι κοινοί μας φίλοι σου στέλνουμε. Δεν κάνει καλό επειδή δεν συμπαθείς τον Σουσούδη.... και όλη την Σουσουδιάδα του, να πατρονάρεις τον Επαρχο λές και δεν γνωριζόμαστε σε αυτό το νησί .
Φιλικά σου λέμε ότι κάθε σχόλιο που δεν μας το δημοσιεύεις, το αποθηκεύουμε στο αρχείο μας και κάποια στιγμή όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου ( προκήρυξη εκλογών κλπ κλπ), θα το δημοσιοποιήσουμε ώστε να ξέρουμε όλοι μας ποιοί είμαστε σε αυτόν τον τόπο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Εν ΑΝΔΡΩ
(α) Μου κάνει εντύπωση πως συμορφωθήκατε και πάψατε τις αγένειες. Μπράβο σας... Σας δημοσιεύω λοιπόν το κείμενο....
(β) μαζέψτε όλα τα σχόλια που δεν σας δημοσίευσα και κάντε τα βιβλίο. Δεν με νοιάζει. Εμένα με ξέρει όλη η Άνδρος με το έργο μου (βιβλία, σάιτ, συνέδρια, ομιλίες κλπ) και με το όνομα μου. Εσάς ποιος σας ξέρει με τα ψευδώνυμα σας που με απειλείτε;
(γ) Δεν αντιπαθώ τον Σουσούδη ούτε συμπαθώ τον Έπαρχο. Είμαι κατά της ασυνάρτητης χωρίς στόχους και πρόγραμμα πολιτικής του Σουσούδη και των αθλιοτήτων που επιτρέπει ή πατρονάρει στα δημοτιά συμβούλια του ευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Έχουμε γράψει πολά σχετικά με αυτό το θέμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Ανδριάννα.
Εσείς ξέρετε πόσους δρόμους έχει προγραμματίσει ο Έπαρχος; Σας ενοχλούν οι δηλώσεις του;
Έχετε θέμα, έαν κάνει δηλώσεις και δρόμους ταυτόχρονα;
Γιατί το θέτετε έτσι; Τι σας ενοχλεί η ανακοίνωση; Γιατί πρέπει να είναι ή το ένα ή το άλλο;

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς τον άφωνο σχολιαστή "Δμρντ" που φωνή δεν έχει....αλλά από χολή...μπόλικη.

Η Ησυχία που απολαμβάνατε τόσα χρόνια ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ! Θα έχετε ΕΝΕΡΓΟΥΣ πολίτες στο κάδρο. Γιατί απλά εσείς τους δημιουργήσατε, τους εκπαιδεύσατε και γίνανε καλύτεροι από τους Δάσκαλούς τους. Με μία διαφορά: Δεν έχετε ράμματα για τη γούνα τους προκειμένου να τους εκβιάσετε...και δεν φοβούνται αλλά ούτε και κουράζονται...γιατί απλά αγαπάνε τον τόπο τους. Και είναι πολλοί βλέπετε και κάθε μέρα γίνονται περισσότεροι.
Συνηθίστε στην ιδέα ότι Θα λογοδοτείτε στους πολίτες για τις πράξεις σας και λόγο θα έχουν όχι μόνο ο Έπαρχος, αλλά και οι Πολίτες.

Εάν σας χαλάει αυτό, ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε το μέλλον σας τώρα. Τώρα που γυρνάει!

This comment was minimized by the moderator on the site

τελικά όπως και να το δις ένα είναι το συμπέρασμα ... (διαγράφεται μια λε΄ξη) αυτί δεν θα διχάσουν το Νησί θα κάνουν κατή χειρότερο
θα το διχοτομήσουν

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ε,όχι και απειρία! Πόσες τετραετίες είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ.Μπάλλας; Και πριν τον Καποδίστρια, Πρόεδρος Κοινότητας δεν είχε χρηματίσει;Πότε θα μάθει επιτέλους τις διαδικασίες και τους κανονισμούς;

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαγράφηκαν δύο σχόλια με εμφανή ψεύδη και αστήρικτα υπονοούμενα. Κάντε μια προσπάθεια να συμορφωθείτε παρακαλώ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραίες οι ανακοινώσεις του κ. Επάρχου αλλά μήπως θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθεί και λίγο με την κατάσταση των δρόμων;;;

Περισσότερα