Οι αρχαιολογικές τομές στην Πλούσκα - Αδιέξοδο του ΔΣ Άνδρου και Δελτίο Τύπου Σ. Πολυκράτη για τις προσφυγές

 

Ο υπό έρευνα από την αρχαιολογία χώρος του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. Οι έρευνες ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες όπως λέγεται...

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι αρχαιολογικές τομές, που ζήτησε το Αρχαιολογικό Συμβούλιο Κυκλάδων στην Πλούσκα. Η έρευνα ξεκίνησε στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με συμμετοχή εργατών και αρχαιολόγων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί αρχαία. Τις πληροφορίες αυτές είπα χτες στο Μπατσί η υπεύθυνη για τον τουρισμό σύμβουλος Λένα Πολίτου προς ενδιαφερόμενους κατοίκους. Ανάμεσα τους και ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων και εκ των επικεφαλής των διαμαρτυρόμενων κατοίκων κ. Πολυκράτης.

 

Όπως γίνεται φανερό με την ολοκλήρωση αυτή την εβδομάδα της αρχαιολογικής έρευνας φεύγει από το τραπέζι ένα ακόμα αίτημα για την Πλούσκα. Αναμένεται η κατάθεση και της υδρογεωλογικής έκθεσης, που έχει ζητηθεί από το Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΠΕΣΠΑ). Αν κι αυτό κριθεί ικανοποιητικό τότε, όπως όλα δείχνουν, ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση χωροθέτησης του ΧΥΤΥ.

Αυτοαναιρούνται καθημερινά. Επιθετικοί και αδιάφοροι. Συνεχίζουν απτόητοι...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

 Και αναρωτιόμαστε ακόμα μια φορά:

-        Τι θα κάνει πλέον ο δήμαρχος και οι πέντε σύμβουλοι που τον ακολούθησαν, με την στήριξη και της αντιπολίτευσης, και οι οποίοι ψήφισαν προσφυγές και μηνύσεις κατά του Αρχαιολογικού Συμβουλίου;

-        Πως θα δικαιολογηθούν για την ανεπίτρεπτη ενέργεια τους να κατηγορήσουν το Αρχαιολογικό Συμβούλιο για προκατάληψη, ενώ αυτό κινήθηκε πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά και αναμένεται να συντάξει την έκθεσή του εντός των επόμενων ημερών;

-        Πως θα δικαιολογηθούν στα πέντε μέλη της συμπολίτευσης που με νηφαλιότητα διαφώνησαν με αυτή την απίστευτη απόφαση και τάχθηκαν κατά τέτοιων προκλητικών και επιθετικών πρακτικών που εκθέτουν το Συμβούλιο και την Άνδρο;

-        Πως θα δικαιολογηθούν εκ των υστέρων στους κατοίκους που τους έθεσαν επωνύμως στο στόχαστρο μιλώντας για μηνύσεις και προσφυγές;   

-        Θα κάνουν νέο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουν ακόμα μια φορά τα ακριβώς αντίθετα;

Υπενθυμίζουμε πως αυτή η διοίκηση εδώ και δύο χρόνια σε τακτική βάση συνηθίζει να παίρνει πίσω αποφάσεις της (χωροθέτηση στον Καμπανό, χρεώσεις του νερού στην Υδρούσα, καταγγελίες για αντιπάλους της, εναπόθεση σκουπιδιών κλπ). Είναι προφανές πως η απειρία, ο ερασιτεχνισμός, η επιπολαιότητα και η άρνηση να ακούσουν οποιονδήποτε δεν είναι καλοί συμβουλοι...

"Εν Άνδρω"

Στέλιος Πολυκράτης‎ προςΕν Άνδρω...

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15-6-2016 για δικαστική προσφυγή του Δήμου Άνδρου εναντίον μελών της επιτροπής κατοίκων που ασχολούνται κατά της υλοποίησης δημιουργίας ΧΥΤΥ στην περιοχή της ΠΛΟΥΣΚΑΣ και στην οποία επιτροπή πρόεδρος είναι ο Στέλιος Πολυκράτης, το Σωματείο των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων περιοχής Υδρούσας, στο οποίο είναι και πρόεδρος αντέδρασε άμεσα και στις 21-6-2016 συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Την ίδια ημέρα ο κ. Δήμαρχος κάλεσε το προεδρείο του σωματείου μας στο γραφείο του και μας ανέφερε οτι είναι εναντίον αυτής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που αποδεικνύεται και από την εισήγησή του και οτι στο επόμενο Δ.Σ. θα υποβάλει πρόταση ακύρωσης αυτής της απόφασης, την οποία και θεωρεί απαράδετη.
Μετά από όλα αυτά, τα οποία είναι προφανές οτι είναι απαράδεκτα και μας πάνε πολλά χρόνια πίσω, φίμωσης της κάθε συλλογικής αντίδρασης, της κάθε διαμαρτυρίας, ελπίζουμε οτι θα πρυτανεύσει η λογική, θα αναγνωριστεί το λάθος και θα αλλάξει η απόφαση.
Στην αντίθετη περίπτωση θα ειναι η μοναδική μέχρι σήμερα απόφαση που θα διαιρέσει την Άνδρο σε δύο περιοχές τους από εδώ και τους από εκεί και θα διαταράξει την συνοχή ενός ενιαίου Δήμου.
Για τους λόγους αυτούς ομόφωνα η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να προβούμε σε έντονη διαμαρτυρία προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο καλούμε να ανακαλέσει την αποόφαση αυτή και παράλληλα το Σωματείο μας που είναι το πολυπληθέστερο οργανωμένο μέλος της επιτροπής κατά της εγκατάστασης ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, καλύπτει και θα καλύπτει μελλοντικά όλες τις ενέργειες μελών μας, στις οποιεσδήποτε παρουσιάσεις των θέσεών μας όταν καλούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, όπως αναρτήθηκε :

"Ανακοίνωση για το πρόγραμμα επισιτισμού
Συντάχθηκε στις 23 Ιούνιος 2016.
Από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Άνδρου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Από την Παρασκευή 24-06-16 και μέχρι Παρασκευή 01-07-16 και ώρες 8:30 με 11:30 στο ΚΕΠ Χώρας Δήμου Άνδρου θα πραγματοποιηθεί η β΄ διανομή τροφίμων, για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ - οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί τον Ιούλιου του 2015- από τις εργαζόμενες του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι".
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αίτησή και το ΑΜΚΑ τους.
Το ΤΕΒΑ πραγματοποιείται από την Κοινωνική Σύμπραξη των Περιφερειακών Ενοτήτων Άνδρου, Θήρας, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου Πάρου, Σύρου, Τήνου, Σίφνου με επικεφαλής εταίρο-δικαιούχο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ"

ΕΛΕΟΣ, ΠΛΗΡΕΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΞΕΧΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ......(ή μήπως ξετρύπωσε το φιδάκι ο Διαμαντής;;;)

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην το κουράζεται...Ο Θεολόγου και Γλυνός αναλάβανε το τελείομα του ΧΥΤΥ. Μόνο αυτοί μπορούν να το τελιόσουν. Έχουν ικανότιτες. Ο Ονιιροπαρμένος είναι που τώρα; Μα που αλλού, στα πανιγίρια στην Καβάλα και έχη αφήσι αυτούς να βγάλουν το φίδι...μαθένουμε ότι οι ίδιοι πέρνουν τηλέφονα (Θεολόγου) στις υπιρεσίες αυτές τις ημέρες....άσε το άλλο..μάθατε για τους καυγάδες που γινίκανε στην υδρούσα αυτές τις ημέρες; πέσανε εντολές. επίθεση κατά μέτοπο. Μπράβο μας. Εδό οι αρχαιολόγοι σκάβανε και κανένας δεν είχε τα κότσια να ανέβι. Όπος είπε ο Μανέτας για τις ανεμογενίτιριες, ο κόσμος θα βγή για να δει εάν παίρνι τη στροφή το φορτηγό....Άνδρος Αρχόντισα του αιγαίου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Μπατσί,
Αναφερθήκατε σε Πολιτική Πίεση και αυτό μου δίνει την ευκαιρία να σχολιάσω επ' αυτού.
Είναι κρίμα όταν οι άνθρωποι που μας υφάρπαξαν την ψήφο μας να συνεχίζουν να επιδεικνύουν σε καθημερινή βάση ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο τους.
Γιατί; Μα φυσικά όταν λέγανε από την αρχή ότι πουν οι Υπηρεσίες, αλλά στην πορεία παρατηρεί κανείς ότι δεν το εννοούσανε και αυτό αποδεικνύεται από την Πολιτική Παρέμβασή τους στο έργο μιας τόσο σημαντικής Υπηρεσίας όπως αυτής της Αρχαιολογίας.
Θα ήθελα να έχω απόψεις από σχολιαστές σχετικά με το θέμα της Πολιτικής Πίεσης.
Τι σημαίνει ασκώ Πολιτική Πίεση;
Γιατί να ασκήσει κανείς Πολιτική Πίεση;
Πότε ασκεί κανείς Πολιτική Πίεση;
Είναι απαραίτητη η άσκηση Πολιτικής Πίεσης;
Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η Πολιτική Πίεση;
Είναι καλό για τον τόπο η άσκηση Πολιτικής Πίεσης;
Υπάρχουν καλές και κακές Πολιτικές Πιέσεις;
Πότε είναι καλή η Πολιτική Πίεση; Για ποιον είναι καλή;
Πότε είναι κακή η πολιτική πίεση; Για ποιν είναι κακή;
Σε σχέση με την Αρχαιολογική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Πλούσκα, τι και πως αποδεικνύεται ή άσκηση Πολιτικής Πίεσης;
Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ενώ για θέματα ρουτίνας, π.χ. υποβάλω μια αίτηση στην Αρχαιολογία και περιμένω απάντηση ο χρόνος κυμαίνεται από 6 μήνες έως ένας χρόνος, είτε γιατί η μια υπάλληλος βρίσκεται σε ανασκαφή είτε γιατί έχουν εκλογές είτε γιατί βρίσκεται σε άδεια η υπογράφουσα το έγγραφο είτε για οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση μέσα σε μία εβδομάδα όχι απλά ανταποκρίθηκαν, αλλά και ολοκλήρωσαν όπως ακούγεται η ανασκαφή, αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΕΜΒΑΣΗ και το έργο έλαβε υψίστη προτεραιότητα.
ΓΙΑΤΙ; ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ αρχίζει να σκέφτεται κανείς περίεργα και να μπαίνουν ψήλοι στα αυτιά του και ΟΧΙ αδικαιολογήτως! Όλα αυτά εγείρουν ερωτήματα, τα οποία όντως χρήζουν διερεύνησης και οι Αρχές θα πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους.
Κανείς δεν θέλει να γίνει κάτι ΛΑΘΟΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σύμφωνα με το άρθρο και το δελτίο τύπου, ο δήμαρχος τα κατάφερε να συμφωνεί με τους "διαφωνούντες" του συνδυασμού του και διαφωνεί με τους "συμφωνούντες" του συνδυασμού του και την αντιπολίτευση!!!
Η απορία μου είναι πώς τα κατάφερε όλα αυτά σε ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο ήταν παρών;;; και πώς δεν κατάλαβε ότι δεν έκανε εισήγηση;;; και πώς δεν κατάλαβε ότι η πρόταση που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο την οποία και θεωρεί απαράδεκτη (σύμφωνα με το δελτίο τύπου ) διανθίστηκε από τους στενότερους συνεργάτες του (Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο ΔΣ) και ψηφίστηκε από τους συμφωνούντες του συνδυασμού του παρουσία του;;; Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που έγραφαν κατά των Μαμάη, Βόσο, Βολίκα τώρα που ο δήμαρχος συμφωνεί με την δική τους πρόταση που δεν ψηφίστηκε;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Είσαστε όλοι...
(το άλλο άστο γιατί σε προσβάλει φίλε μου)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς όλους τους αμφισβητούντες την αρχαιολογία, αφήστε την σας παρακαλω να ολοκληρώσει το έργο της.

Θεωρούμε ότι έχουν το πρόγραμμά τους, ακόμα και εάν συμπεριλαμβάνει αλλοδαπούς προκειμένου να φέρουν εις πέρας αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Ακόμα και εάν είχαν εντοπίσει "κάτι" για ευνόητους λόγους δεν θα βιαζόταν να το ανακοινώσουν.
Υπάρχουν διάφορα στάδια που πρέπει να πραγματοποιήσουν προκειμένου να αποφανθούν τελικά.

Η περιοχή της Πλούσκας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών όπως ΒΙΤΑΛΙ, ΑΤΕΝΙ, ΓΙΔΕΣ, ως γνωστόν από τους ιστορικούς μας είναι γεμάτη από αρχαιολογικό υλικό με συγκεκριμένες αναφορές για έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα. Υπάρχουν ευρήματα και ορισμένα από αυτά βρίσκονται στη Μονή της Αγίας και είναι καταγεγραμμένα.
Η Αρχαιολογία έχει μεθοδολογία και εφαρμογή συγκεκριμένου πλάνου ενεργειών και για αυτό το λόγο, είναι ατυχής η οποιαδήποτε προσπάθεια να θίξει την δουλειά της.
Εμπιστευόμαστε την Αρχαιολογία, ακόμα και επισπεύστηκε το πλάνο εργασιών της λόγω πολιτικής πίεσης...

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Γιδιώτη εξωτερικού,

Έχετε καλή ενημέρωση σχετικά με τη δραστηριότητα που έλαβε χώρα στο συγκεκριμένο Γήπεδο.

Για να συμπληρώσω αυτήν την ενημέρωση, οι εργάτες ήταν Αλβανοί και μόνοι τους έσκαβαν υπό την παρουσία ανθρώπων του Δήμου (ο οποίος ως γνωστόν επιδιώκει τη χωροθπετηση στο συγκεκριμένο μέρος) ενώ η Αρχαιολόγος δεν ήταν παρούσα μεγάλο τμήμα του "ξεσκονίσματος". Μάθαμε ότι δεν σκάψανε σε βάθος...και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του σε ότι έχει σχέση με το εάν πράγματι βρήκαν κάτι:
1) Εάν οι Αλβανοί ήταν σε θέση να το αναγνωρίσουν ως αρχαίο υλικό
2) Εάν όντως βρήκαν κάτι τι το έκαναν.

Αυτή η ταχύτατη διαδικασία ανασκαφής υπό την εποπτεία του Δήμου εν κρυφώ και τη απουσία της αρχαιολόγου και το γεγονός ότι το βάθος της ανασκαφής ήταν ξεσκόνισμα, χρήζει περαιτέρω διερεύνησης στο βαθμό από που ασκήθηκε η πολιτική πίεση...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ντροπή και αίσχος!

Πολιτικός δάκτυλος από την Δημοτική Αρχή προκειμένου να ξεπεράσουν τον Αρχαιολογικό Σκόπελο.

Το ό, τι πουν οι υπηρεσίες....ένα παραμύθι ήταν για άλλη μια φορά. Τώρα, με σύμβουλο τον "Γκουρού" της αντιπολίτευσης που δήλωσε στο συμβούλιο την ανάγκη εφαρμογής Πολιτικής Λύσης, έχει το θάρος ο Ονειροπαρμένος να δηλώνει στο Facebook:

Η Γνώση είναι δύναμη.
Η παραπληροφόρηση επικίνδυνη.
Η λασπολογία είναι τέχνη των ανίκανων.

Δεν μας είπε όμως την πηγή του συγκεκριμένου "Γκουρού-τύπου" αποφθέγματος.

Συμφωνώ με τον Γαυριώτη που μιλάει για ύποπτα πράγματα σχετικά με την "ταχύτητα" που κινήθηκε η Αρχαιολογία.
Επιφυλάσσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ζω για να δω την ταινία ¨Πίσω Γιάννη τα καράβια¨, στην οποία πρωταγωνιστούν με σειρά εμφανίσεως: Ο Δημαρχούκος, τα φιλαράκια του και η ¨δήθεν¨ αντιπολίτευση.... Βουρκωμένοι όλοι θα ζητήσουν Συγνώμη από Μαμάη, Βολίκα και Βόσσο, που για μια ακόμη φορά δικαιώνονται καθώς και από κατοίκους και υπηρεσίες για το λάθος τους... Η ταινία προβάλλεται σύντομα στον κινηματογράφο Άνδρου και όσοι θα την παρακολουθήσουν, ας μην ξεχάσουν να πάρουν μαζί τους χαρτομάντηλα...Το θέμα της ταινίας είναι η αξιοπρέπεια...Μα ποιος την έχασε για να την βρουν αυτοί;;;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Δήμαρχος δεν έκανε ποτέ άλλη εισήγηση, κ. Πολυκράτη και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως οι στενοί συνεργάτες του, Θεοδωράκης, Βουραζέρης και τα άλλα παιδιά, ψήφισαν υπέρ της προσφυγής κατά των παρισταμένων κατοίκων στην συνεδρίαση και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου!!! Οι εισηγήσεις ήταν δύο και μοναδικές: υπέρ ή κατά της προσφυγής, και αυτό το γνωρίζουμε όλοι στην Άνδρο...Με αυτόν τον τρόπο πίστεψαν οι εννέα σύμβουλοι της Άνδρου και ο Δήμαρχος, πως θα καταφέρουν να απειλήσουν πολίτες και υπηρεσίες, ακολουθώντας τις οδηγίες του μεγάλου ¨Γκουρού¨ της φυλής και αρχηγού της Αντιπολίτευσης, ο οποίος διατυμπανίζει με κάθε τρόπο, δημόσια και σε κάθε Δ.Σ., πως η επιλογή χώρου για δημιουργία ΧΥΤΥ είναι απλά μια πολιτική απόφαση, συνεπώς η εξέλιξη της υπόθεσης θα εξαρτηθεί από τα πολιτικά μέσα μέσα που διαθέτει ο ίδιος, καθώς και οι πρώην και νυν κολλητοί του.....Για να δούμε λοιπόν, στην Ελλάδα του 2016 έχει αλλάξει κάτι ή παραμένουν όλα ίδια και αλλάζουν μόνο τα χρώματα;;; Εκ φύσεως αισιόδοξη, πιστεύω πως θα επικρατήσει το δίκιο και όχι η πολιτική ίντριγκα όπως γινόταν στο παρελθόν............Θα δείξει!!!!

Περισσότερα