ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το υβρεολόγιο και οι απειλές ως νέο μοντέλο διοίκησης στον Δήμο Άνδρου

(Από την παράταξη "Η Άνδρος της Ζωής μας" λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση που αναφέρεται σε υβριστικό επεισόδιο που πρωταγωνίστησε ακόμα μια φορά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών. Αυτή τη φορά στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται και προηγούμενο υβριστικό επεισόδιο του ιδίου σε δημοτικό συμβούλιο, καθώς και σε προγενέστερο δελτίο τύπου του δημάρχου Άνδρου με προσωπικές προσβολές κατά του επικεφαλής της εν λόγω δημοτικής παράταξης  - Εν  Άνδρω). 

Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του Δήμου Άνδρου και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Ο.Ε. κ. Χ. Βουραζέρης επιδίδεται δημοσίως σ’ ένα κρεσέντο υβριστικών και απειλητικών εκφράσεων εις βάρος δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και απλών πολιτών-θεατών στις ανοιχτές συνεδριάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και της Οικονομικής Επιτροπής, με την αδικαιολόγητη σιωπηρή ανοχή του κ. Δημάρχου αλλά και του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δημοτική Σύμβουλος του συνδυασμού μας κ. Μαρία Βασιλοπούλου συμμετείχε ως ακροάτρια, απολύτως νομίμως βάσει των διατάξεων του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010, στην τελευταία δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 28ης Ιουνίου 2016 όπου - όπως μας κατήγγειλε -, δέχθηκε μια ανήκουστη λεκτική επίθεση από τον Αντιδήμαρχο κ. Βουραζέρη, με υβριστικούς και απειλητικούς χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν όχι σε δημόσιο πρόσωπο αλλά σε κανέναν που θέλει να λέγεται πολιτισμένο όν, ξεπερνώντας την κόκκινη γραμμή μεταξύ υγιούς πολιτικής αντιπαράθεσης και αψυχολόγητης προσωπικής εμπάθειας.

Σε μια Οικονομική Επιτροπή όπου ο συνδυασμός μας αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις πρόσφατες δημαιρεσίες, αποφεύγοντας έτσι να νομιμοποιήσει την οικονομική διαχείριση που ασκεί η παρούσα διοίκηση, ειδικά ως προς τις συνεχείς απ’ ευθείας αναθέσεις αλλά και την εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Και εφόσον πρωτοτυπούμε δυσάρεστα ως Δήμος, έχοντας Ο.Ε. αποτελούμενη μόνον από μέλη της συμπολίτευσης, ο Πρόεδρος αλλά και η υπάλληλος-πρακτικογράφος οφείλουν να τηρούν με προσοχή τις νόμιμες διαδικασίες λειτουργίας της.

Η δημοτική αρχή ωστόσο, παραπαίουσα μέσα στα σοβαρά προβλήματα που αδυνατεί να χειριστεί, καταφεύγει, μέσω πρωτοκλασάτων στελεχών της, σε εκφοβιστικές λεκτικές τακτικές εις βάρος δημοτικών συμβούλων και μάλιστα γυναικών, αλλά και άλλων συμπολιτών μας, για να καλύψει με κορώνες το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

Άλλωστε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιουνίου 2016 ο κ. Χ. Βουραζέρης πρωταγωνίστησε και πάλι θλιβερά, καθυβρίζοντας χυδαία παριστάμενο συμπολίτη μας δημοσιογράφο, σε τέτοιο σημείο που ακόμα και ο Έπαρχος Άνδρου, που ήταν παρών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση-επιστολή καταδικάζοντας αυτή την συμπεριφορά του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

Και βέβαια ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος με ανακοίνωσή του της 30ης Απριλίου 2016 στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Άνδρου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά δημοσίως την αδυναμία του να δεχθεί τον δομημένο αντίλογο από την αντιπολίτευση, αλλά και την προσωπική πρόοδο συμπολιτών μας, κατέφυγε στην προσφιλή τακτική του, των ειρωνικών σχολίων και μικρόψυχων προσβολών, εις βάρος του επικεφαλής του συνδυασμού μας.

Καταντά θλιβερή η όλη κατάσταση με τα ανύπαρκτα έργα και ημέρες της διοίκησης Σουσούδη - Βουραζέρη, οι ύβρεις και απειλές των οποίων κανένα δεν τρομάζουν πλέον, ούτε όμως θα αποτελέσουν και εμπόδιο για την άσκηση κριτικής εκ μέρους μας. Ενδεχομένως όμως, και εφόσον συνεχιστούν, να αποτελέσουν βάσιμο λόγο ελέγχου από τα  αρμόδια Όργανα της πολιτείας και προσφυγής στη δικαιοσύνη από τους θιγόμενους.

Για άλλη μια φορά, αντιπαρερχόμεθα τη μικροπολιτική και τους εκφραστές της και ελπίζουμε η χυδαιότητα και το υβρεολόγιο της παρούσας δημοτικής αρχής να αντικατασταθούν από τη σύνεση και την άσκηση ουσιαστικής πολιτικής για την ευημερία του τόπου μας. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ερώτηση μη γνωρίζοντος: Η κυρία Βασιλοπούλου είναι η πρώην εφοριακός υπάλληλος της ΔΟΥ Άνδρου;

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ποιον είναι αγνώμονες οι Ανδριώτες;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι που σχολιάζετε ανοήτως και προφανώς δεν ξέρετε τι λέτε,
έχετε χάσει το δάσος και κοιτάτε το δέντρο ως κλασσικοί Ανδριώτες που είστε! Αντί να ασχοληθείτε με την ουσία - ένας αιρετός καθυβρίζει και εκτοξεύει απειλές παντός τύπου σε άλλους αιρετούς - ασχολείστε με τη μύτη σας, τα τσαρδάκια σας και κάθε λογής παραπληροφόρηση που σας έχει ταΐσει ο καθείς!
Η κα Βασιλοπούλου παρακολούθησε σιωπηλά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και μόνο ένας παρών θα μπορούσε να το ξέρει αυτό "ΚΥΡΙΕ" ΑΝΔΡΙΩΤΗ! (Αλήθεια ποιος σας έβαλε άραγε να πείτε αυτές τις παγαλο-αηδίες;;;; Αντί να καταδικάσετε αυτή την άναδρη λεκτική επίθεση του κ.Βουραζέρη, όχι μόνο ως προς την κα Βασιλοπούλου αλλά και σε τόσους άλλους αιρετούς, λέτε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ότι του φανεί του Λωλοστεφανή. Ανδριωτάκια..... Ντροπή!
"ΚΥΡΙΕ" ΠΑΛΙΟΠΟΛΙΑΝΕ, πραγματικά αντιπροσωπεύετε το μεγαλύτερο μέρος αυτού του νησιού: άνθρωποι αγνώμονες με γνώμη επί παντός επιστητού! Για αυτήν την τεράστια μερίδα ανθρώπων ισχύει το εξής "λογικό": Όποιος είναι αντιπολίτευση πρέπει να διαφωνεί με καθετί, να δημιουργεί εντάσεις και αντί να κοιτάει το καλό του τόπου απλά να φέρνει αντιρρήσεις ώστε να είναι άξιος να διατηρεί τον τίτλο της αντιπολίτευσης.. Δεν απορώ καθόλου για το πώς η Ελλάδα βρίσκεται σε τέτοια κατάντια όταν άνθρωποι σαν εσάς έχουν δικαίωμα ψήφου.
Ποιος σας είπε ότι μια μερίδα ανθρώπων έχει το δικαίωμα να κρατάει ένα ολόκληρο νησί δεσμευμένο επειδή έτσι; Πάτε καλά επιτέλους; Όταν με το καλό (ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ) αρχίσετε να σκέφτεστε σε αυτόν τον τόπο σαν ομάδα κι όχι ατομικά και σταματήσετε όλοι σας να κοιτάτε ό,τι σας συμφέρει, τότε θα έχετε δικαίωμα να μιλάτε και θα σας παίρνουμε και στα σοβαρά.
Η κατάσταση στο νησί έχει ξεφύγει και δεν φταίει καμία δημοτική παράταξη γι'αυτό. Φταίτε εσείς, ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ, όλοι μηδενός εξαιρουμένου, που μάθατε τόσο χρόνια να γλύφετε για να είναι η ζωούλα σας καλή κι ας καίγεται το σπίτι του διπλανού στα 5 μέτρα.
Νισάφι πια, δεν αντέχεστε

This comment was minimized by the moderator on the site

Σιγα μην το έγραψε ο Καπακης αυτό το έγραψε η κύρια αυτή και το έδωσε να το κοινοποιησετε ....πολυ πονηρη γυναικα χρησιμοποιεί παλαιές αρχες για να περνάει ο λογος της......(διαγράφεται το υπόλοιπο σχόλιο ως απόλυτη αθλιότητα)...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΑΚΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ? ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ? Η ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ? ? ΒΓΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΚΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΟΛΓΟΥ ?
ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ !
ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΕΞΕΘΕΣΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΒΟΥΙΖΕΙ Η ΥΔΡΟΥΣΑ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ?
ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΄΄ Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ'' ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣ ΜΗΝΥΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΘΕΣΗ ?
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΑΚΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ! !
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ, ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ !
ΤΟ ΛΕΜΕ ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν πρόκειται για νέο μοντέλο διοίκησης, αλλά για παλιό τραμπούκικο μοντέλο, δοκιμασμένο και επιτυχημένο σ' άλλες εποχές. Αλλά στη σημερινή εποχή; Κρίμα δεν είναι να παίρνει μπάλλα όλους τους δημοτικούς συμβούλους; Γιατί αφήνει ο επικεφαλής του δήμου, που ομολογουμένως είναι ένας αξιοπρεπής και καθώς πρέπει άνθρωπος, να εξελίσσονται έτσι τα διοικητικά θέματα; δεν μπορεί; δεν θέλει; ή αδιαφορεί; πάντως ότι και να είναι πρέπει να τον συγκρατήσει βάζοντας χαλινάρι στη συμπεριφορά του.

This comment was minimized by the moderator on the site

κύριε Καπάκη , η κ.Βασιλοπούλου δεν δικαιούται για να ομιλεί και το γνωρίζετε πολύ καλά εσεις ,με όλο τον ειλικρινή σεβασμό που τρέφω για το πρόσωπό σας .Βεβαίως και δεν δικαιολογείται η κατάσταση που περιγράφεται ,αλλά το αποκλείω η κυρία να παρακολουθούσε σιωπηλά και με σεβασμό τη συνεδρίαση.Θεωρώ ότι η ανακοίνωσή σας είναι προϊόν πίεσης απο την κυρία και γίνεται για την "τιμή των όπλων " .Εσείς είστε ΤΙΜΙΟΣ και αξιοπρεπής και θα σας συνιστούσα (διαγράφεται μια φράση)... .Ως προς την γραμματέα της Επιτροπής προς τι ο σχολιασμός ? Είναι απλή υπάλληλος του Δήμου,που εμπλέκεται.Με σεβασμό στο πρόσωπο του κ.Καπάκη

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ε, όχι και νέο μοντέλο

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Βουραζέρης θα διαλύσει τον Σουσουδη σύντομα. Όλα τα υγιείς στελέχη θα αποχωρησουν.Περιμένετε τις εξελίξεις.