Υπέβαλε παραίτηση από αντιδήμαρχος η Μαρία Μαμάη

Η αντιδήμαρχος υπήρξε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν έπαιξε τον ρόλο του "βωβού προσώπου" στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είχε και έχει και πολιτική άποψη και πολιτικό λόγο όπως φαίνεται και από το κείμενο της παραίτησης της (φωτο: Εν Άνδρω).

(Σήμερα το μεσημέρι λάβαμε επιστολή παραίτησης της αντιδημάρχου Μαρίας Μαμάης, η οποία είχε κοινοποιηθεί νωρίτερα στον δήμαρχο, στον πρόεδρο του ΔΣ Άνδρου, στα μέλη του ΔΣ Άνδρου και στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Στην επιστολή της η κ. Μαρία Μαμάη κατηγορεί ον δήμαρχο για έλλειψη πολιτικής και αδυναμία συνεργασίας και κατανόησης τόσο στο πολύ σημαντικό θέμα της ανακύκλωσης όσο και σε άλλα σοβαρά θέματα της διοίκησης. Μιλά για την ύπαρξη ενός κλειστού διευθυντηρίου ελάχιστων ατόμων που παίρνουν όλες τις βασικές αποφάσεις χωρίς να εμηνερώνουν κανέναν. Μιλά για αδιαφορία, παλλινδρομήσεις και ψέματα του δημάρχου σε σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της Άνδρου. Είναι προφανές πως μετά από αυτήν επιστολή επιταχύνονται οι εξελίξεις στο εσωτερικό της σημερινής πλειοψηφίας - Εν Άνδρω).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΜΑΗΣ

1 Ιουλίου 2016, Α.Π.:5063/1-7-2016

ΠΡΟΣ:

  1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ κ. Θ. ΣΟΥΣΟΥΔΗ,
  2. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΝΔΡΟΥ κ. ΕΛ. ΜΠΑΛΛΑ
  3. ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΝΔΡΟΥ
  4. ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

            Μετά από την 17/6/2016 ανακοίνωση του Δημάρχου Άνδρου κ. Θ. Σουσούδη σε αθηναϊκό site, η οποία περιλαμβάνει ανακρίβειες, ψεύδη και προσβλητικές αιχμές αναφορικά με το πρόσωπό μου και την ιδιότητά μου ως Αντιδημάρχου Άνδρου και με την οποία, εμμέσως πλην σαφώς, ο Δήμαρχος με καλεί να παραιτηθώ τόσο από τη θέση της Αντιδημάρχου όσο και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, είμαι υποχρεωμένη να υπερασπιστώ καταρχήν την αλήθεια και κατά δεύτερον τον εαυτό μου.

            Η επιστολή που ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε ποτέ, όχι μόνο έχει νόμιμα πρωτοκολληθεί στο Δήμο Άνδρου με τον Α.Π.:2073-30/3/2016, αλλά επιπλέον εγώ η ίδια την απέστειλα στο προσωπικό e-mail του Δημάρχου, με κοινοποίηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στενού συνεργάτη του. Απάντηση επ’ αυτής δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα από τον Δήμαρχο, όμως ο συνεργάτης του αμέσως μόλις την έλαβε επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε να συναντηθούμε, όπερ και εγένετο.

Αδυνατώ, λοιπόν, να κατανοήσω το λόγο που ο Δήμαρχος επέλεξε αφ´ ενός να αρνηθεί ότι είχε λάβει γνώση της επιστολής μου, αφ´ ετέρου να με κατηγορήσει δημοσίως ότι ψεύδομαι για την αποστολή της.

Αυτή η αντιμετώπιση ήταν το επιστέγασμα, δηλαδή η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι", μιας από μακρό χρονικό διάστημα απαξιωτικής στο πρόσωπό μου συμπεριφοράς, εκ μέρους του Δημάρχου. Και εξηγούμαι:

            Πριν δυο χρόνια, και κατόπιν ισχυρών παροτρύνσεων στενών συνεργατών του κυρίου Σουσούδη, αποδέχτηκα την πρότασή του να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες».

  • Πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε νέες ιδέες και τολμηρές λύσεις, έτσι ώστε να πάρει η Άνδρος τη θέση που της αξίζει.
  • Πίστεψα ότι θα δίναμε όλοι μαζί τον αγώνα να γίνουν οι στόχοι μας πραγματικότητα και καθένας από τη θέση του, τόσο ο κύριος Σουσούδης σαν Δήμαρχος όσο και εμείς σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι θα επιμέναμε σθεναρά ώστε οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις να μην γίνουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα….»

Οι Ανδριώτες με τίμησαν με τη ψήφο τους δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και από την πρώτη στιγμή, ως Αντιδήμαρχος προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταπεξέλθω στο δύσκολο έργο της καθημερινής διαχείρισης των πολλών και διαφορετικών προβλημάτων. Είναι γνωστό σε όλους ότι το δημοτικό σφαγείο υπολειτουργούσε και σε χρόνο ρεκόρ κατάφερα με πολλή προσωπική εργασία να εκδοθούν τρεις άδειες (εγκατάστασης, λειτουργίας, ίδρυσης) και να είναι το πρώτο σφαγείο στις Κυκλάδες που πήρε ευρωπαϊκή πιστοποίηση – κωδικό.

            Είτε μέσα στο γραφείο, είτε έξω στην κοινωνία αλλά πάντα κοντά στους δημότες έτρεχα ακούραστα να προσφέρω όπου ήταν δυνατόν λύση στα προβλήματα.

            Πολύ σύντομα όμως αντιλήφθηκα κάποιες αλλόκοτες συμπεριφορές. Όλες οι αποφάσεις παίρνονταν από μια κλειστή ομάδα η οποία αποφάσιζε σχεδόν για τα πάντα. Η λογική του υπερσυγκεντρωτισμού, η αδυναμία εποικοδομητικής επικοινωνίας μεταξύ μας για την επίλυση των προβλημάτων και η αναντιστοιχία λόγων και έργων, με σοκάρισαν και μου προκάλεσαν βαθύτατη λύπη και ανησυχία.

            Οι προτάσεις που υποστήριξα κάθε φορά στο δημοτικό συμβούλιο, είχαν κριτήριο το συμφέρον του νησιού και τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας μας ενώπιον των συμπολιτών μας.

Ομολογώ πως αυτό δεν ήταν εύκολο διότι σαν Αντιδήμαρχος δεν είχα ενημέρωση αλλά και δεν μου επέτρεπε ο κύριος Σουσούδης να συμμετέχω στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, οι συνέπειες των οποίων αφορούν άμεσα τη ζωή των Ανδριωτών και το μέλλον του τόπου.

            Σαν δημοτική σύμβουλος, πιστεύω ότι οι αποφάσεις για το νησί μας πρέπει να λαμβάνονται ύστερα από ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και με στόχο την υλοποίηση ενός σοβαρού σχεδίου για τον τόπο που κατοικούμε. Αρνούμαι να παίξω το ρόλο ενός παθητικού δέκτη αποφάσεων διότι ταυτίζεται με ανεύθυνη πράξη.

Ενώ θεωρούσα ότι ξεκινήσαμε μαζί μια νέα και ελπιδοφόρα πορεία για την Άνδρο, δυστυχώς η συνολική στάση του κυρίου Σουσούδη απέναντί μου με απογοήτευσε διότι όσες φορές προσπάθησα να τον ενημερώσω για σοβαρά θέματα που απασχολούσαν την περιοχή ευθύνης μου, η απάντησή του ήταν πάντα ασαφής και αδιάφορη.

            Στην επιστολή που δημοσίευσε προσφάτως, διατύπωσε αναλήθειες και παραπληροφόρησε τους δημότες σχετικά με το πρόσωπό μου και τη θητεία μου στη θέση της Αντιδημάρχου.

Η συγκριμένη προσπάθειά του να πλήξει την αξιοπιστία μου, αποτελεί για μένα αποτρεπτικό παράγοντα για περαιτέρω συνεργασία, εφόσον για ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό έργο όπως αυτό της Αντιδημάρχου, βασική προϋπόθεση αποτελεί η απόλυτη συνοχή της ομάδας, μιας ομάδας που εδώ και καιρό έχει καταφέρει να κατακερματίσει.

            Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο λόγος για τον οποίον εξεπλάγη ο κ. Θ. Σουσούδης, όταν ζήτησα γραπτώς την απεμπλοκή μου από το έργο της ανακύκλωσης, εφόσον δεν είχα ποτέ καμία σχέση με το εν λόγω έργο. Οι αλλεπάλληλες προσπάθειές μου προκειμένου να ενημερωθώ και να ξεκινήσω το έργο της ανακύκλωσης απέβησαν άκαρπες, εφόσον η ΣΤΑΘΕΡΗ απάντησή του ήταν "μην ασχολείσαι εσύ" ή "άφησέ το επάνω μου". Αυτή η σταθερή θέση του να μην ενημερώνει την Αντιδήμαρχο για το έργο της Ανακύκλωσης, με οδήγησε στην συγκεκριμένη αίτησή της απεμπλοκής μου από το τόσο σοβαρό και σημαντικό έργο της Ανακύκλωσης. Είναι αυτονόητο ότι όποιος έχει την ευθύνη των επιλογών για έναν τομέα, θα πρέπει να αναφέρεται ρητά και σαν αρμόδιος στις σχετικές αποφάσεις.

Ο κύριος Σουσούδης μου καταλογίζει στην επιστολή του πως προτιμώ το διάλογο μέσω διαδικτύου και ξεχνά πως σε σοβαρότατο θέμα με τα καύσιμα που προέκυψε στην Υδρούσα, αδιαφόρησε πλήρως, ενώ είχε ενημερωθεί από εμένα προσωπικά, σχετικά με την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας επί του θέματος.

Δυστυχώς η συνεχόμενη υποβάθμιση του ρόλου μου από τον κύριο Σουσούδη, αφαιρώντας σταδιακά αρμοδιότητες που μου είχαν ανατεθεί από την αρχή της συνεργασίας μας, αποτελεί έμμεσο μήνυμα από αυτόν για λήξη της συνεργασίας μας. Λυπάμαι που δεν είχε το θάρρος να μου το πει ξεκάθαρα και με αμεσότητα στο πρόσωπό μου.

Κύριε Δήμαρχε,

επιθυμείτε να σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της Αντιδημάρχου. Δέχομαι ότι αιτία της πρόθεσής σας είναι η διάσταση απόψεων και αντιλήψεων μεταξύ μας για τον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών θεμάτων.

Σας γνωρίζω λοιπόν, ότι επειδή λειτουργώ με κανόνες πολιτικού πολιτισμού και επειδή έγινα αποδέκτης ανεξήγητων συμπεριφορών για τις οποίες σας έχω εκφράσει την πλήρη αντίθεσή μου, είμαι υποχρεωμένη να θέσω την παραίτησή μου από τη θέση της Αντιδημάρχου στη διάθεσή σας.

Σεβόμενη τους ψηφοφόρους για την τιμή που με περιέβαλαν και ευχαριστώντας τους συνεργάτες και το προσωπικό του Δήμου, σας γνωρίζω ότι από την εξίσου τιμητική θέση της δημοτικής συμβούλου θα αγωνιστώ για καλύτερη ποιότητα ζωής στο νησί μας όπως αυτή αξίζει στους δημότες μας.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΜΑΗ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ε, αυτό λοιπόν δεν το περίμενα, να μαλώνει το δεξί του πόδι με το αριστερό για το ποιο θα έχει το προβάδισμα…
Αυτός είναι ο Ονειροπαρμένος που όλα τα ξέρει και όλα τα κάνει μόνος του.
Κυρία Μαρία Μαμάη καλά έκανες και παραιτήθηκες από Αντιδήμαρχος ευτυχώς δεν κόλησες ονειροπαρμενίαση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Άμα μάθει να κουμαντάρει ο ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΣ "το "με νοιάζει όλο το νησί",
σφύρα μου.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΧΩΡΑΙΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΠΙΤΣΟΜΠΑΡΑ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ALERT
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΜΟΥΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΖΩ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΣΙΜΠΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ - ΑΟΥΤΣ
ΑΧ ΝΑ ΕΜΕΝΕ Ο ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς το "δήθεν" χωραΐτη που μένει ΜΠΑΤΣΙ.
Ας διάβαζες όταν ήσουν μικρή. Τρέχα τώρα στο νυχτερινό, ποτέ δεν είναι αργά. Μήπως και διευρυνθούν οι ορίζοντές σου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν εννοώ τους "Νέους Ορίζοντες" γιατί αυτοί βλέπουμε…..συρρικνώνονται και πάνε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αχ κυρία Μαμάη επαληθευτήκατε στο έπακρον.

Δεν πέρασαν 48 ώρες και η "Συμπαγής και ενωμένη ομάδα" του κυρίου Σουσούδη Συνεδριάζει ΚΡΥΦΑ από τους μισούς Συμβούλους της Υδρούσας στις 9:00 η ώρα απόψε. Οι παρόντες σύμβουλοι, έδωσαν όρκο τιμής να μην μάθουν τίποτα για τη συνάντησή τους "τα κακά παιδιά" της Υδρούσας, Βόσσος, Βολίκα και Μαρία Μαμάη.
Σε Λαικό δικαστήριο μετέτρεψε ο κύριος Σουσούδης τον Δήμο Άνδρου;
Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η δίωξη Πολιτών και Υπηρεσιών. Σήμερα ποιος έχει σειρά να διωχθεί; Οι απόντες Σύμβουλοι φυσικά!!!! Και όποιος άλλος διαφωνεί με τον ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ και την κλίκα του...

Ντροπή και ξεφτύλα στους Συμβούλους από την Υδρούσα που θα παραστούν στη μυστική συνάντηση πουλώντας αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν την Υδρούσα. Εμείς οι Υδρουσαίοι αυτήν τη στάση τους δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ!

Και η κατηφόρα Συνεχίζεται......

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΙΚΡΟ ΚΑΦΕ
Πως μου θυμιζεις τον θειο σου τον Βαγγελη τον Μινό
ΕΓΩ

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι μας λετε....εσεις απο κει εξω στο Μπατσι οι Μπατσιωτες γίνατε ξαφνικά πολυ φιλόσοφοι ....μην μας τα λετε τοςο επιστημονικά γιατι μας τρομάζετε με τις φοβερές σας γνώσεις !
Τώρα για το ποιοι έχουν στραγγίξει το κοινό συμφέρον αυτο αργά η γρήγορα θα φανεί και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο . Μονο προσέχτε μην απογοητευτητε με τις αποκαλύψεις και εχουμε αλλα δράματα .

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή σταδιακά η Δημοτική Αρχή απαρτίζεται από δεύτερες και τρίτες επιλογές. Αλλάζει η σύστασή της, δηλαδή έχουμε μια Δημοτική Αρχή επισήμως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ από αυτήν που ψηφίσαμε. Τι Κρίμα. Η Άνδρος το νησί της ναυτοσύνης καταντάει βορά στα μεγάλα συμφέροντα χωρίς να υπάρχει δικλείδα προστασίας από πουθενά. Τι Κρίμα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ με τον Μπατσιώτη και Βέρο Υδρουσαίο.
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα άτομα που το "Τουπέ" και το "εφέ" είναι κινητήριος δύναμη (ΚΑΥΣΙΜΟ) για τη ζωή τους. Είτε αυτό σημαίνει η συμμετοχή τους στα κοινά είτε αυτό σημαίνει ο μοναδικός λόγος για να ξεκινήσουν την ημέρα τους.
Εάν δεν το μάθατε ή δεν σας το είπε ποτέ κανείς. μάθετε ότι όταν κάποιος συμμετέχει στα κοινά, το κάνει αυτό όχι για το τουπέ, αλλά για να βοηθήσει και να συνεισφέρει (να συνεσφέρει και όχι να στραγγίξει) το κοινό συμφέρον.
Ορίστε, τώρα δεν έχετε δικαιολογία να πείτε ότι κκανείς ποτέ δεν σας το είχε πει αυτό.
Γηράσκω αεί διδασκόμενος

Περισσότερα