Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο Αντώνης Λάβδας. Ζητείται πρόσωπο για τέσσερις ρόλους…

 

Ο παραιτηθείς Αντώνης Λάβδας σε παλαιότερο ΔΣ του Δήμου Άνδρου (φωτο: Εν Άνδρω).

Σήμερα το μεσημέρι το Εν Άνδρω επικοινώνησε με τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Λάβδα που μας ανακοίνωσε την παραίτηση του από δημοτικό σύμβουλος της δημοτικής παράταξης Νέοι Ορίζοντες. Οι λόγοι είναι επαγγελματικοί. Στη θέση του αναλαμβάνει ο επιλαχών Νίκος Βιδάλης. Με την παραίτηση του Αντώνη Λάβδα πρέπει να οριστεί αμέσως αντικαταστάτης του στην ύδρευση όσο και sthn αποχέτευση. Επίσης πρέπει να οριστεί νέος υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Kαι τέλος νέος υπεύθυνος για την Αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Άνδρου.

Όπως γίνεται φανερό ο Αντώνης Λάβδας είχε τέσσερις πολύ σοβαρούς ρόλους και είναι από τους λίγους διακριθέντες συμβούλους του σημερινού σχήματος. Με την παραίτηση του ο Δήμος Άνδρου χάνει ένα εργατικό και αθόρυβο χωρίς υπερβολές και ακρότητες στέλεχος.

Η διοίκηση Σουσούδη-Βουραζέρη που μέχρι σήμερα είχε πολλά κενά τα βλέπει τώρα να πολλαπλασιάζονται. Ήδη ξεκίνησε το καλοκαίρι και το θέμα ύδρευση είναι πάντα δύσκολο αυτή την εποχή. Σε λίγες μέρες ή έστω εβδομάδες ξεκινά και ο βιολογικός, ενώ και αυτή την περίοδο, λόγω φόρτου, και οι αποχετεύσεις πρέπει να προσεχθούν. Φυσικά λόγω εποχής το θέμα της Πολιτικής Προστασίας, λόγω πυρκαγιών, είναι πολύ κρίσιμο. Και βέβαια υπάρχει πάντα η προβληματική Αναπτυξιακή, που εξακολουθεί να είναι μια υπόθεση χωρίς λύση.

Όλα αυτά τα θέματα τα χειριζόταν μέχρι σήμερα ένας άνθρωπος: ο Αντώνης Λάβδας. Καθόλου τυχαίο πως μετά από 22 μήνες με αυτό το βαρύ φορτίο να έχει φτάσει στα όρια του επαγγελματικά. Η αποχώρηση του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο σημερινό διοικητικό σχήμα, που δεν έχει και πολλά στελέχη να μπορούν να τον αντικαταστήσουν.

Η σημερινή παραίτηση του Αντώνη Λάβδα, σε συνδυασμό με την σημερινή παραίτηση από αντιδήμαρχος και της άξιας Μαρίας Μαμάη φέρνει την διοίκηση Σουσούδη-Βουραζέρη μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Και αυτά, να θυμίσουμε, συμβαίνουν σε μια κρίσιμη στιγμή και για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, που για μια ακόμα φορά φαντάζει αδιέξοδο. Αλλά και για το θέμα της ανακύκλωσης, που πλέον έχει λήξει η σύμβαση, είναι μετέωρο.

Με τόσα ανοικτά μέτωπα αναζητούνται επειγόντως αντικαταστάτες που να αναλάβουν αμέσως δουλειά ώστε η Άνδρος να μην βρεθεί το κατακαλόκαιρο μπροστά στα απίστευτα αδιέξοδα κάποιων παρελθόντων ετών. Οψόμεθα…

«Εν Άνδρω»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ: υπέβαλε την παραίτησή του ο Δημ. Σύμβουλος κ. Αντώνης Λάβδας

Την παραίτησή του από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και από κάθε άλλο όργανο του Δήμου Άνδρου στο οποίο μετείχε, υπέβαλλε το μεσημέρι της Παρασκευής, 1 Ιουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Λάβδας. Όπως αναφέρει στην επιστολή του (η οποία επισυνάπτεται), η παραίτηση γίνεται για καθαρά επαγγελματικούς λόγους. Για το θέμα ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατανοώ πλήρως τους λόγους που υποχρεώνουν έναν  καλό και αποτελεσματικό συνεργάτη να υποβάλλει την παραίτησή του. Σέβομαι απόλυτα την απόφασή του και του εύχομαι κάθε επιτυχία. Θέλω να τονίσω ότι στα 2 σχεδόν χρόνια που δουλέψαμε μαζί στον Δήμο, είχαμε άριστη συνεργασία και   αφιέρωσε ατέλειωτες ώρες δουλειάς πάνω στα πολλά και δύσκολα προβλήματα του Δήμου, ιδιαίτερα της ύδρευσης αλλά και της πολιτικής προστασίας που αντιμετωπίζει το νησί μας, αντιμετωπίζοντάς τα αποτελεσματικά και δίνοντας λύσεις. Τον ευχαριστώ θερμά».

Ο κ. Αντώνης Λάβδας ήταν υπεύθυνος για θέματα ύδρευσης – αποχέτευσης του Δήμου, καθώς και επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής προστασίας. Επίσης ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και μέλος του ΝΠΔΔ του Δήμου.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αντώνη καλά έκανες και έφυγες ο Σουσούδης θα σε κατέστρεφε μόνο τα .... μένουν κοντά του

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ένας ένας πηδαει από το τρένο Σουσουδη δεν βλεπω να βγάλει το καλοκαιρι ...εκτός και αν βάλουν την γριά της άλλης παράταξης η Ανδρος της ζωης μας που τους γλειφη όλους για να ειναι μέσα στα πράγματα δεν βαρέθηκε αντε καλέ να πλύνεις κανένα πιάτο !!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για δεύτερη φορά αποχαιρετά με 5 αράδες ο κ. Σουσούδης έναν στενό συνεργάτη του που φεύγει σιωπηλός. Την πρώτη φορά ήταν ο κ. Θωμάς. Κι αυτός έφυγε σιωπηλός. Και πήρε κι αυτός τις δικές του 5 αράδες. Ποιος θα είναι ο επόμενος σιωπηλός για το βραβείο Σουσούδη των 5 αράδων;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωχ θα μπει στην θέση του κ.Λαβδα (διαγράφεται μια λέξη) ...ο Βιδάλης;Παει καταστράφηκε ο κατεστραμμένος Δήμος

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro