Με 10 συμβούλους συνεχίζει ο Θ. Σουσούδης!!!...

Απόψε ο ευρισκόμενος σε πολιτικό αδιέξοδο Θ. Σουσούδης (μετά την παραίτηση της αντιδημάρχου Μ. Μαμάη και την αποχώρηση του Α. Λάβδα) επέλεξε μόνος του να διαχωρίσει (πρακτικά να διασπάσει) την παράταξη του, συγκαλώντας «μυστική σύσκεψη» ενόψει του κρίσιμου δημοτικού συμβουλίου στις 4/7, στην οποία προσκάλεσε μόνο τους 10 από τους 13 συμβούλους του. Εξαίρεσε τον Ανδρέα Βόσσο, την Μαρία Μαμάη και την Άννα Βολίκα!

 Με τον τρόπο αυτό υποδήλωσε ανοικτά πως τους θεωρεί πλέον «ξένο σώμα» στην παράταξη του. Ο λόγος γνωστός: οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι δεν ήταν «υπάκουοι» στις συνεχείς και αψυχολόγητες πολιτικές κινήσεις του διευθυντηρίου Σουσούδη-Βουραζέρη.

Η "μυστική σύσκεψη" είχε να κάνει με την κατανομή των αρμοδιοτήτων των δύο απερχομένων στελεχών που ήταν πολλές και τις είχαν φέρει σε πέρας με σχετική επιτυχία. Αλλά κυρίως είχε να κάνει και με την χάραξη μιας κάποιας πολιτικής τακτικής της αποπροσανατολισμένης παράταξης του.

Αλήθεια, τι πολιτική τακτική να χαράξει η διοίκηση Βουραζέρη-Σουσούδη όταν στις 30/6 έληξε η σύμβαση για την ανακύκλωση και πλέον τα προς αποκομιδή ανακυκλώσιμα υλικά απλώς σωρεύονται στους κλάδους; Τι στρατηγική να χαράξει όταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών (ξεχνώντας πως είναι πλέον καλοκαίρι και δεν υπάρχει χρόνος) συνεχίζει τους πειραματισμούς των διαπραγματευσεων; Δεν μπορούσε να τις έχει κάνει νωρίτερα; Και το χειρότερο ήδη υπάρχει πρόβλημα και με τον χώρο του δεματοποιητή όπου πλέον τα σκουπίδια έχουν ξεχειλίσει. Δίπλα η ανάπλαση του ΧΑΔΑ προχωρά. Και δεν μπορεί να εφαρμοστεί το παλιό κόλπό: "πετάμε τα σκουπίδια στον γκρεμό"! Τα λέμε καιρό όλα αυτά αλλά ποιος να ακούσει...

Μετά από όλα αυτά ο κ. Σουσούδης επιχειρεί να μεταθέσει τη δική του πολιτική ανεμελιά κι αδιαφορία, αλλά και την πολιτική ανεπάρκεια του μοναδικού πλέον στενού συνεργάτη του στους «άλλους»!!!

Ποιους «άλλους»; Η αποψινή κίνηση του είναι απροκάλυπτη: στους τρεις διαφωνούντες! Επιλέγει να διαιρέσει/διασπάσει την παράταξη του για να φορτώσει αλλού τις ευθύνες του. Μοιάζει να μην καταλαβαίνει πως πρακτικά χάνει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ίσως έχει στο μυαλό του πως θα βρει στήριγμα από κάποιον της αντιπολίτευσης. Ένας τέτοιος φαντάζει ο Μ. Βάμβουκας. Η πιθανότητα να τον στηρίζει επιλεκτικά ο Ν. Θεολόγου, όπως συνέβη μερικές φορές, έχει μια βάση. Αλλά συγχρόνως  μοιάζει πολύ δύσκολη.

Όπως όλα δείχνουν ακόμα μια φορά ο Θ. Σουσούδης «πλανάται πλάνην οικτρά». Οι δύο της Υδρούσας αργά ή γρήγορα θα νοιώσουν την πίεση μιας περιοχής στην οποία ο κ. Σουσούδης έχει χάσει, με τια αλλοπρόσαλλες πολιτικά κινήσεις του, κάθε έρεισμα. Ίσως το κατάλαβε μετά τα απελπισμένα τηλεφωνήματα που έκανε αυτές τις μέρες σε τοπικά στελέχη ζητώντας στήριξη και κατηγορώντας (από πίσω ακόμα μια φορά) την Μ. Μαμάη και τους άλλους της Υδρούσας!

Ακόμα θεωρεί «δεδομένους» τους Χωραΐτες ποντάροντας στο στοιχείο του τοπικισμού. Το ότι απόψε διαιρεί την παράταξη του είναι δικό του θέμα. Το ότι με τις αποψινές κινήσεις του διαιρεί το νησί δεν είναι καθόλου δικό του θέμα. Όμως η Χώρα έχει αρχίσει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλά. Έτσι κάποιοι από τους «σίγουρους» έχουν κι αυτοί αρχίσει να το βλέπουν. Και δεν είναι σίγουρο πως θα τον στηρίξουν μέχρι τέλος σε αυτήν καταστροφική πορεία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Απόψε με μια εντελώς αντιδημοκρατική κίνηση ο Θ. Σουσούδης διαίρεσε την παράταξη του σε «αρνιά και ερίφια». Απόψε ο Θ. Σουσούδης μην μπορώντας να απαντήσει σε όσα δημόσια είπε η αντιδήμαρχος επιχείρησε με μια «μυστική σύσκεψη» να απαντήσει παρασκηνιακά. Απόψε ο Θ. Σουσούδης με μια αψυχολόγητη πολιτικά ενέργεια διαχώρισε την παράταξη του, αλλά και το νησί. Όλα αυτά για να φορτώσει τις προσωπικές ευθύνες του και την πολιτική ανεπάρκεια του στους άλλους...

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αχ από Μαμάη σε Μαμάη πάλι ο Σουσούδης με με μια μεγάλη διαφορά η Μαρία Μαμάη ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΑ που δεν ξέχασε τι ειχε πει προεκλογικά και τα έκανε πράξη ενώ η η Νίκη Μαμάη θα βάλει το 3 γραφείο τύπου σε υπερωρίες να της γράφει τα κείμενα και όταν σε δημοτικά συμβούλια μιλάει ο Δήμαρχος το μόνο που θα λέει θα είναι ναι και αυτό ψυθιριστά.
Υδρουσαίοι τελειώσαμε

This comment was minimized by the moderator on the site

Μιλάμε για χάος μεγάλου μεγέθους

This comment was minimized by the moderator on the site

Σίγουρα θα συνεχίσει με 10 συμβούλους;
Άλλα ψιθυρίζουν κύκλοι φιλικά προσκείμενοι σε δημοτικό σύμβουλο του κ.Σουσούδη που ετοιμάζει και αυτή την παραίτηση της.
Φυσικά είναι εκλεγμένη στη Χώρα αλλά κατοικεί αλλού

This comment was minimized by the moderator on the site

H ΜΑΜΑΗ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι μάσκες έπεσαν για άλλη μια φορά!

Μάθαμε ποιοι είναι οι τοπικιστές σε αυτό το νησί.
Μάθαμε ποιοι καλλιεργούσαν το διχασμό όλον αυτό τον καιρό προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδιά τους.
Μάθαμε επίσης τη δεξιοτεχνία με την οποία παρουσίαζαν τον τοπικισμό ως θέση και στάση των Υδρουσαίων (λόγω Πλούσκας), ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος και η "Κλειστή παρέα του" υποστήριζαν και υποστηρίζουν με μένος αυτή τη θέση. Όσοι ψήφισαν ΟΧΙ για τη χωροθέτηση στην Πλούσκα είναι εκτός, με εξαίρεση ορισμένων Συμβούλων από την Υδρούσα - που αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε με τι ανταλλάγματα τις κράτησε προκειμένου και εκείνες "να υποκύψουν" στις απόψεις του Δημάρχου.

Κινήσεις εντελώς του πανικού και τα παίζει όλα για όλα. Όλοι ξέρουμε τη συνέχεια διότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Θα επικρατήσει η Ενότητα ελπίζουμε από τους νοήμονες και από αυτούς που πραγματικά σέβονται και αγαπάνε το νησί και τους συνανθρώπους τους. Πρέπει να επικρατήσει στο τέλος η Ενότητα και αυτό, όπως αποδεικνύεται, για να γίνει πρέπει να τελειώσει και να φύγει και από το νησί αυτή η "Κλειστή Ομάδα".

Υπάρχουν ζωές ανθρώπων που διακυβεύονται και δεν είναι αποδεκτό να τους αφήνουν να παίζουν αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει κρίση στην Ελλάδα και όπως φαίνεται πλησιάζει και τα νησιά. Από που να αρχίσει κανείς; Από τις υπηρεσίες που κλείνουν η μία πίσω από την άλλη; Το αυξημένο ΦΠΑ; Δεν είναι δυνατό να έχει φτάσει το κόστος φαγητού δύο ατόμων στα 50 ευρώ. Εάν οι φωνές του νησιού που δεν έχουν "εκτεθεί δημόσια ακόμα" δεν ακουστούν με αυτά που γίνονται τώρα, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν είναι δυνατόν να τρέχουν 1300 άτομα να υπερασπιστούν τα νερά του νησιού μας και να έχουμε κόσμο που είτε να αδιαφορεί, είτε να να χλευάζει τους επιστήμονες οι οποίοι κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για περιβαλλοντική καταστροφή. Δεν γνωρίζετε; Δεν εμπιστευόσαστε τους 1300 γιατί σας έπεισε ο Δήμαρχος ότι ενεργούν τοπικιστικά; Ψάξτε, Ψάξτε, ασχοληθείτε μόνοι σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το λιμενικο ταμιο και το λιμανι του Γαυριου ποιος θα το αναλαβει ;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην τρελαθούμε τελιος έχει δυο κατευθυνόμενους από την Υδρουσα
Την Νίκη Μαμαη και τον Ψωμα τον Γιωργος
Ας τους χαίρετε