ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ: Λευτέρης Μπάλλας - Διαμαντής Μπασαντής

 

Φωτογραφία του κ. Μπάλλα από το ΔΣ της 13ης Ιουνίου που αναφέρει (και όχι της 15ης). Του επισημαίνουμε το ΔΣ και με την φωτογραφία για να μην μπερδεύεται. Επίσης βάζουμε και δύο πρόσωπα-πρωταγωνιστές στο ΔΣ της 13ης Ιουνίου για να μην ξεχνά  (φωτο: Εν Άνδρω). 

(Χτες ο κ. Λ. Μπάλλας απάντησε σε ομάδα του facebook - την οποία δεν χρησιμοποιούμε τακτικά - στον σχολιασμό μας για το δημοτικό συμβούλιο της 4ης Ιουλίου. Θα μπορούσε να είχε στείλει την απάντηση του απευθείας στο Εν Άνδρω. Σήμερα είδαμε την απάντηση του. Και ανταπαντάμε μεταφέροντας τον διάλογο στο site - Εν  Άνδρω)

ΠΡΟΣ : ΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

6-7-2016
«Το να παρασιωπάς την αλήθεια, όταν την ξέρεις, είναι σαν να θάβεις χρυσάφι.»
Πυθαγόρας

κ. Μπασαντή,

Kατά την προσφιλή τακτική σας συνεχίζετε την άθλια διαστρέβλωση των λεγομένων και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είναι ότι δε σας βοηθούν τα Ελληνικά σας αλλά δεν σας βοηθά η αγωνιώδης προσπάθειά σας να ασκήσετε στείρα και αδιέξοδη αντιπολιτευτική ρητορική προς τέρψιν προσωπικών, ιδιοτελών και κομματικών συμφερόντων.
Εν προκειμένω,
Στο συμβούλιο της 13ης -6-2016 αποφασίσαμε να κάνουμε προσφυγή κατά της απόφασης της Αρχαιολογίας και ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ (ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ) ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ ‘Η ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 5 ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
Σε καμία περίπτωση δεν αποφασίσαμε την άσκηση προσφυγής για διερεύνηση ευθυνών κατά των κατοίκων αλλά ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο για διεξαγωγή έρευνας και σύνταξη σχετικής εισήγησης επί της οποίας σε δεύτερο χρόνο θα αποφάσιζε το Δημοτικό Συμβούλιο σε νέα συνεδρίασή του.
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσθε, έστω και εκ των υστέρων, τη διαφορά της πραγματικότητας σε σχέση με την «ευφάνταστη είδηση» και να προβείτε στη σχετική αποκατάσταση της αλήθειας.
Χωρίς καμία διάθεση για παροχή συμβουλών περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σας προτρέπω να αφαιρέσετε από τους οφθαλμούς σας τα «παραταξιακά γυαλιά», να διαβάσετε και όχι να ερμηνεύσετε κατά το δοκούν τη σχετική απόφαση και να συμβάλετε μέσω του «λειτουργήματος» που επιτελείτε στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της Άνδρου.
Όσον αφορά στην καλή γνώση και χρήση της Ελληνικής Γλώσσας, φοβάμαι ότι και πάλι θα διαφωνήσω μαζί σας. Άλλωστε τις εξετάσεις μου τις έδωσα όπου, όταν και εκεί που έπρεπε.
Χωρίς καμία απολογητική διάθεση, σχετικά με το σχόλιό σας επί της πολιτικής διαδρομής μου, σας υπενθυμίζω ότι οι επιλογές μου επικυρώνονται ανελλιπώς από το 1989 από τους συμπατριώτες μου που με τιμούν με τη ψήφο τους.
Άλλωστε αγαπητέ, το να μην είσαι προσκολλημένος σε πρόσωπα και ιδεοληψίες ήταν πάντοτε το ισχυρό χαρτί μου. Δεν χειραγωγήθηκα και δεν έγινα «στρατιωτάκι» κανενός.
Εν κατακλείδι, μπορείτε και είναι – φυσικά - αναφαίρετο και δημοκρατικά αδιαμφισβήτητο δικαίωμά σας να ασκείτε κριτική. Η εποικοδομητική κριτική δεν είναι προσωπική επίθεση. Μπορεί να είναι βοηθητική και να μας ωθήσει να προχωρήσουμε μπροστά. Όμως να την ασκείτε βασιζόμενος στην αλήθεια. Το Αριστοτελικό απόφθεγμα «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αποφύγεις την κριτική: μην κάνεις τίποτα, μην πεις τίποτα και μην είσαι τίποτα» θα είναι πάντα αυτό που θα με ακολουθεί , συνεπώς θα τα ξαναπούμε…
ΥΓ1. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η εμμονή σας στο πρόσωπό μου με διατηρεί στην επικαιρότητα.
ΥΓ2. Λυπάμαι που η τόσο αποσπασματικά και πρόχειρα ενασχόλησή σας με τη Δημοτική Αρχή δεν σας επιτρέπει να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του νησιού.
ΥΓ3. Φρονώ ότι η αυτοαξία μας δεν καθορίζεται μόνο από το πόσο μοιάζουμε στους άλλους ανθρώπους, από τη μισαλλοδοξία μας, από τα κίνητρα ή από τις επιλογές μας. Ο σεβασμός είναι κύριο συστατικό στην ομαλή επικοινωνία και αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους.

Φιλικά διακείμενος,

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΠΑΛΛΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΠΑΣΑΝΤΗ

Αγαπητέ κ. Μπάλλα,

Eπιτρέψτε μου αρχικά μερικές διορθώσεις στα γραφόμενα σας. Κάνετε λάθος ΔΕΝ συζητήσατε τίποτα για προσφυγές στο ΔΣ της 13ης Ιουνίου! Αλλά στο ΔΣ της 15ης Ιουνίου! Συνεπώς απαντάτε για λάθος συμβούλιο. Να σας θυμίσω πως στο συμβούλιο της 13ης Ιουνίου το μόνο που «συζητήσατε» - ξεφωνίζοντας - ήταν πόσο «κοπρίτης» είμαι ή δεν είμαι! Μετά από 20 ή 21 αναφορές στο πρόσωπο μου (τόσες μέτρησε συνάδελφος σας της συμπολίτευσης) που ξεφώνισε ο καθήμενος δίπλα σας αντιδήμαρχος εσείς καταλήξατε περιέργως στο facebookικό συμπέρασμα πως «παρεκτράπηκα» εγώ ο οποίος ζητούσα την θεσμική προστασία σας – ως προέδρου - από το υβρεολόγιο του διπλανού σας. Αλλά εσείς το θεωρήσατε πολιτικό επιχείρημα (!) και δεν κάνατε τίποτα!!! Την επομένη ο έπαρχος, που έφριξε για ότι έγινε, παρενέβη με σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο προς εσάς και εσείς του είπατε πως «χαϊδεύει αυτιά»!!! Ενώ εσείς απλώς χαϊδεύατε τα αυτιά του… αντιδήμαρχου σας!!! Αυτά τα λίγα για τα περί θεσμικότητας και του ρόλου ενός εκάστου σ' αυτό το νησί!

Πάμε λοιπόν στο συμβούλιο της 15ης Ιουλίου που ΔΕΝ ήμουν παρών. Άρα δεν ασχοληθήκατε μαζί μου. Αλλά ασχοληθήκατε με τον αν θα προσφύγετε ή όχι κατά των  κατοίκων και των υπηρεσίων. Από ότι σας είπε ο κ. Βόσσος στο συμβούλιο της 4ης Ιουλίου, αυτός και άλλοι 4 σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν κατά της εισήγησης του δημάρχου (περί προσφυγών ή διερεύνησης προσφυγών κλπ). Βρες τε τα με τον κ. Βόσσο και με τους άλλους 4 δικούς σας και πέστε μας κι εμάς τι ψηφίσατε επιτέλους. Εμείς προχθές απλώς σχολιάσαμε αυτά που λέγατε στο συμβούλιο της 4ης Ιουλίου όταν μιλάγατε για «προσφυγή προς διερεύνηση» και άλλα τέτοια που δεν φυσικά δεν έβγαζαν κανένα νόημα. Αν βγάλετε εσείς πέστε μας κι εμάς για να το γράψουμε...

Επί της ουσίας τώρα: στο πόνημα σας που ξεκινά με Πυθαγόρα (και μπερδεύεται με τα περί "κοπριτών" και άλλων ευγενών και θεσμικών του σημερινού φίλου και συνοδοιπόρου σας) μας προτρέπετε να ασχοληθούμε με τα προβλήματα της Άνδρου. Να σας θυμίσουμε πως ασχολούμαστε συνεχώς. Πιθανώς λόγω της μακράς απουσίας σας από την Άνδρο τα έτη 2011-2014 και 2014-2016 δεν το έχετε προσέξει επαρκώς. Συνεπώς κρούετε ανοικτές θύρες. Ακόμα να σας θυμήσουμε πως ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Άνδρου το δημιούργησε αποκλειστικά η σημερινή δημοτική αρχή καθώς μετέτρεψε όλες τις πολιτικές της αντιθέσεις σε ποινικές υποθέσεις. Έτσι ο Δήμος Άνδρου έχει μετατραπεί σε εισαγγελικό γραφείο αναζητήσεως ενόχων. Κάπως έτσι τον έχει μπλοκάρει εντελώς και αδυνατεί να παράξει έργο. Κάτι που εσείς ως νομικός μάλλον καταλάβατε τώρα που επανήλθατε, με την ιδιότητα του προέδρου του ΔΣ, στο νησί μας. Αυτά για να μιλήσουμε και για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα. 

Έχετε δίκιο όταν μας γράφετε για την συνεχή επιβράβευση των πολιτικών μεταλλαγών σας από τον λαό της Άνδρου! ΔΕΝ την αρνούμαστε. Μάλιστε θαυμάζουμε την εξαιρετική ικανότητα σας να είστε πάντα με τους νικητές (2010 με Γλυνό-Θεολόγου, 2014 με Σουσούδη-Βουραζέρη, 2019 με ποιόν;). Ομολογούμε πως ΔΕΝ έχουμε κατ' ελάχιστο αυτό το ταλέντο. Και περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία το 2019 το επόμενο σάλτο σας ή ρεσάλτο σας...

Πριν κλείσουμε να ομολογήσουμε δημόσια πως παρά τις αντιφάσεις σας και τα δικανικά τερτίπια σας είστε μάλλον καλύτερος ως πρόεδρος από τον κ. Θωμά. Δεν φωνάζετε όπως αυτός και έχετε χιούμορ που δεν είχε αυτός. Βεβαίως όπως και αυτός είστε αυστηρός μόνο με τους αντιπάλους σας και ελαστικός μόνο με τους συνοδοιπόρους σας. Να προσθέσουμε πως σαφώς ξέρετε περισσότερα γύρω από την πολιτική, την παραπολιτική και την μικροπολιτική από τους τριγύρω σας. Κάτι που κάνει την συζήτηση μαζί σας πιο ενδιαφέρουσα…

Φιλικά

Διαμαντής Μπασαντής

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΑΛΑΣ αχχαχααχχααχχαχ

This comment was minimized by the moderator on the site

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να επέμβω, αλλά είναι ντροπή για ταγούς και επιστήμονες να ρίχνουν το επίπεδο τόσο ανεπίτρεπτα χαμηλά…
Η κόσμια αντιπαράθεση με επιχειρήματα και προτάσεις είναι τροφή για τη δημοκρατία γενικά και εμπλουτισμός για τη τοπική κοινωνία!
Οι άναρθρες κραυγές όμως και οι προσωπικές επιθέσεις ούτε αποτέλεσμα, ούτε την απαραίτητη συναίνεση μπορούν να επιτύχουν. Μόνο πόλωση και αέναη συνέχιση μιας ανόητης διαμάχης επιτυχαίνουν…
Μη ξεχνάτε. Ζούμε όλοι σε μια μικρή κοινωνία, που ο ένας γνωρίζει τον άλλο, μεγαλώσαμε μαζί, εκλέξαμε τους αιρετούς άρχοντές μας, που αύριο θα αντικατασταθούν από άλλους και στο τέλος τέλος, πάλι μαζί θα πρέπει να ζούμε και να αντικρίζουμε το διπλανό μας στα μάτια, χωρίς να κρυβόμαστε και χωρίς να κοκκινίζουμε…

This comment was minimized by the moderator on the site

Nα χαίρεστε στο Μπατσί που έχετε σύμβουλο την ΒΟΛΙΚΑ που είναι ντόμπρα καθαρή τίμια και δεν μας ρεζιλεύει το χωριό όπως κάτι άλλοι που φοράνε παντελόνια και μας έχουν ξεφτυλίσει Συγχαρητήρια κ ΒΟΛΙΚΑ που στέκεστε στο ύψος σας και δεν σας ενδιαφέρουν τα αξιώματα και ... (διαγραφονται δύο λέξεις)... Γνωρίζω πολύ καλά την οικογένεια σου δεν δεν είχα καμμία αμφιβολία ότι θα ενεργούσατε έτσι και πάλι συγχαρητήρια

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το Μπατσί γράφεται με ¨Β¨(Batsi) εις την Αγγλική Γλώσσα, φιλενάδα.;)...... Όσο για την σύμβουλο στην οποία αναφέρεσαι, εάν ήθελε να διεκδικήσει αξιώματα για να κάνει ¨εφέ¨και να έχει ¨τουπέ¨..ο δρόμος ήταν ένας και πολύ εύκολος!!!!!! Είναι ο δρόμος που προτιμούν όλα τα ερπετά...Εκείνη όμως προτιμά να αγωνίζεται για να σωθεί η περιοχή της και αδιαφορεί γιαυτά που κάποιοι κάνουν τούμπες για να αποκτήσουν!!! Κατάλαβες φιλενάδα;;;; Καλή διασκέδαση με τα βιολιά στην πλωτή εξέδρα......Ο τουπές και ο εφές θα πάνε σύννεφο!!!!!!!!!Καλές Βουτιές!

This comment was minimized by the moderator on the site

Βρομίσατε τόσο πολλοί δεν αξίζει να σας δίνουμε και αξία
χαλάμε το σάλιο μας χωρίς να το αξίζετε !!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποιοι σκίζουν το Καλτσόν τους
Κάποιοι σκίζουν τη Γάτα τους
Κάποιοι πρέπει αρχίσουν να σκίζουν τα πτυχία τους (τα δικηγορικά)!

Εφόσον ενημερώνεις ότι δεν είσαι στρατιώτης κανενός, δώσε μας και τη γνώμη σου για την Πλούσκα φίλε!
Σα δικηγόρος και μη στρατιώτης που είσαι έχουν γίνει όλα σωστά?
Έχουν γίνει για το καλό του νησιού?
Για πάρε καμιά θέση πάνω σε αυτό! Για να σε δούμε!
Αλλά ξέρω, εδώ σιωπάς φίλε!

Για ρώτα τον εσύ κε. Μπασαντή, μιας και ξεκινήσατε μεταξύ σας διάλογο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δικηγόρος δεν είμαι αλλά ομολογώ ότι κάτι μου ξεφεύγει. Δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο θα ανάθετε σε δικηγόρο να ερευνήσει ή όπως λέει ο κ. Μπάλλας “ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ (ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ) ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ ‘Η ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 5 ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ”. Δεν καταλαβαίνω, ο ίδιος δεν είναι δικηγόρος και μάλιστα έμπειρος. Γιατί θέλει άλλον δικηγόρο; Θα μου πείτε για να έχει ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη γνώμη(sic). Αλλά από την άλλη δεν είναι δουλειά του δικαστή να κρίνει νομικές παραλήψεις και παράνομες πράξεις. Μπερδεύτηκα. Από την άλλη, αν ο δημοσιογράφος κ. Μπασαντής μεταφέρει διαφορετική πρόταση του ΔΣ από τη διατυπωμένη στην απόφαση, μήπως αυτός είναι μπερδεμένος; Ή μήπως ο κ. Μπάλλας για να ξεμπερδέψει την απόφαση που συζητήθηκε στο ΔΣ, όταν καθαρογράφθηκε, την παρουσίασε μ’ αυτόν τον τρόπο, για να γίνει πιο κατανοητή.
Αλλά πάλι τι παραλείψεις ή αδικήματα ήταν δυνατόν να διαπράξουν οι εκπρόσωποι 1300 κατοίκων- που θα εντόπιζε ένας (άραγε ποιός) δικηγόρος- που απλά ήταν παρόντες ως εκπρόσωποι αυτών; Ίσως να μπερδεύτηκα γιατί δεν είμαι δικηγόρος…ή δημοσιογράφος...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μόλις ξεμπερδευτουν για το τι ψηφίσανε και μας πουν θα μάθουμε. Μέχρι τότε άλλα λέει ο Μπάλλας, άλλα ο Βόσσος, άλλα ο Σουσούδης, άλλα έλεγαν οι τρειςπου διαμαρτυρήθηκαν με τον Βόσσο, άλλα έλεγε ο Θεολόγου!!! Μπερδέυτηκαν μεταξύ τους. Μπέρδεψαν τους κάτοικους που έβγαλαν δελτίο τύπου... Εμείς αυτό που σχολιάσαμε στοι κείμενο μας ήταν το τι λέχθηκε στο συμβούλιο της 4ης Ιουλίου. Αυτό της 15ης Ιουνίου πάει χάθηκε. Ήταν στραβό το κλίμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Afiste tin Volika usixi. Akoma kleei pou exase thn Antidimarxeia........
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
ΦΟΒΕΡΟΝ! ΠΟΛΥ ΦΟΒΕΡΟΝ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΕΡΟΝ!!! ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ Ε; ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΡΕ ΜΠΑΤΣΙ::: ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ; ΑΠΟ ΚΑΦΕΤΖΟΥ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ:
Συγνώμη, παρασύρθηκα, αλλά δεν κρατήθηκα να μην σχολιάσω τέτοια φοβερή πολιτική ανάλυση....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το πιο ωραίο τρίδυμο είναι Μαμάη, Βολίκα και Βόσσος τους αλλάζουν τα φώτα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θαυμάω την πένα σου Μπασαντή. Τον τάπωσες σε βαθμό τον κύριο Πρόεδρο που εάν τολμήσει να σου απαντήσει στα πανίσχυρα επιχειρήματά σου, θα χαρακτηριστεί για άλλη μια φορά ως γραφικός και χασοδίκης. Όταν βλέπω ανθρώπους που ξοδέψανε τα νιάτα τους και τα λεφτά των γονένων τους για να σπουδάσουν ένα επάγγελμα και στο τέλος καταντούν να δουλεύουν για το Δήμο....
(το υπόλοιπο σχόλιο διαγράφεται γιατί εμπεριέχει προσωπικές κρίσεις για οικογενειακές σχέσεις και δεν είναι πολιτικό επιχείρημα. Ευχαριστώ για την κατανόηση)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα