Δημοτικό Συμβούλιο 21/7: επιτέλους ας αποφασίσουν να πάρουν καμιά... απόφαση!...

Μακάρι να αποφασίσουν και να πάρουν επιτέλους και καμιά απόφαση ως διοίκηση (φωτο: Εν Άνδρω)...

Μέχρι τώρα ξέραμε πως στα δημοτικά συμβούλια μπαίνουνε θέματα και παίρνονταν αποφάσεις. Τώρα μάθαμε πως μπαίνουνε θέματα για να αναβληθούν μέχρι να ξανάρθουν... για αποφάσεις! Κι όταν ξανάρχονται όλοι είναι σε θέση μάχης και στο τέλος όλα γίνονται… ένα κουβάρι!!! Φοβερός τρόπος διοίκησης... 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ξαναμπήκε το θέμα της ανάθεσης της υδρογεωλογικής μελέτης για τον ΧΥΤΥ που είχε γίνει μπέρδεμα. Τώρα φαίνεται πως μπήκε σωστά. Αποφασίστηκε η «σύνταξη μελέτης» που θα κατατεθεί τον Αύγουστο στο συμβούλιο της Αποκεντρωμένης για τον ΧΥΤΥ. Αποφασίστηκε να ενταχθεί το «πολιτιστικό κέντρο Γαυρίου» σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Αποφασίστηκε, μετά από παρέμβαση στην κυβέρνηση, να μην κλείσουν όλα τα υποθηκοφυλακεία στην Άνδρο, αλλά από τρία να μείνει ένα. Ας ελπίσουμε πως ο πρόχειρος τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο πρόεδρος του ΔΣ δεν θα ανοίξει νέες αντιπαραθέσεις. 

Ο κ. Μπάλλας αποφασιστικός αναβάλει τις αποφάσεις (!) μέχρι να αποφάσίσουν να φέρουν τα θέματα προς απόφαση!!! Αν δεν καταλάβατε δεν πειράζει. Οι περισσότεροι χτες στο συμβούλιο στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα δεν ηταν σίγουροι τι αποφασίστηκε (φωτο: Εν Άνδρω). 

Τέλος έγινε η από μακρού αναμενόμενη απολογία του Χρήστου Βουραζέρη για τα δύο επεισόδια που πρωταγωνίστησε: το ένα στο ΔΣ στις 13/6 εναντίον του διαχειριστή του Εν Άνδρω Διαμαντή Μπασαντή και το άλλο στις αρχές Ιουλίου στην Οικονομική Επιτροπή εναντίον της συμβούλου Μαρίας Βασιλοπούλου. Ας θεωρήσουμε το θέμα λήξαν για το πρώτο, αλλά στο δεύτερο εκτιμούμε πως o τρόπος που το χειρίστηκε και οι χωρίς στοιχεία υπαινιγμοί, που άφησε, οδηγούν σε νέους γύρους αντιπαραθέων, που ίσως φτάσουν στα άκρα… (δείτε το παρακάτω βίντεο)…

 Ήταν η πρώτη απολογία του κ. Βουραζέρη προς εμάς και την βιντεοσκοπήσαμε ως μέρος της "Ιστορίας"! Όμως στο τέλος έμπλεξε την απολογία του προς την κ. Βασιλοπούλου και άνοιξε νέο θέμα. Το οποίο ίσως χρειαστεί νέα  απολογία! Ή, ίσως πάει πάρα πέρα (βίντεο Εν Άνδρω).

Πάμε τώρα στις «μη αποφάσεις»!!! Συζητήθηκε το μεγάλο θέμα της ανακύκλωσης (τα υλικά είναι στους δρόμους) και με μεγάλη αναποφασιστικότητα... αποφασίστηκε (!) από την διοίκηση πως: οι διαπραγματεύσεις για... το Κυπριακο (συγνώμη) ...για την εργολαβία ή αστρολαβία θα συνεχιστούν - τέλη Ιουλίου! - μέχρι νεωτέρας!!! Και ακούσαμε τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο οικονομικών και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας νε λένε… τρεις διαφορετικές απόψεις (!) γιατί... δεν έχουμε ανακύκλωση σήμερα και ποιος φταίει!!! Δεν ακούσαμε καμία άποψη για το πότε θα ξαναρχίσει η ανακύκλωση, ενώ έφτασε ο Αύγουστος!! 

Κατ' αρχή ο δήμαρχος δικαιολόγησε την κακή σημερινή κατάσταση χρεώνοντας τα πάντα… στην προηγούμενη διοίκηση!!! Δικαιολόγησε σε όλα τον εαυτό του και την διοίκηση του λέγοντας «κάναμε ότι μπορέσαμε»!!! Αναφέρθηκε στο περσινό φιάσκο της ανακύκλωσης (πήγε μπρος-πίσω σε ένα μήνα). Όμως πάλι δεν εξήγησε γιατί από το 2015 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ καμία διάδοχη κατάσταση! Απλώς είπε πως «νομίζαμε πως μπορούσαμε να κάνουμε δουλειά με την αναπτυξιακή, αλλά κάναμε λάθος»!!! (Θυμίζουμε πως την αναπτυξιακή είχε αναλάβει αφελώς ο Αντώνης Λάβδας και ακόμα αφελέστερα νόμιζε πως θα την λειτουργούσε! ΔΕΝ την λειτούργησε ποτέ. Και μετά από αυτόν ΟΥΔΕΙΣ βρέθηκε να την αναλάβει. Τυχαίο; Δεν νομίζω…)

Δύο χρόνια μετά την εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου ο κ. Σουσούδης συνεχίζει την αντιπολίτευση στους προηγούμενους!!! Όμως δεν έχει προετοιμάσει τίποτα για την ανακύκλωση. Έτσι τα απορρίμματα μένουν για δεύτερο καλοκαίρι στους δρόμους (φωτο: Εν Άνδρω).

Στη συνέχεια ο δήμαρχος συνέχισε αναφερόμενος στην φετινή χρονιά όπου είπε πάλι πως «κάνανε ότι μπορούσαμε»!!! Αλλά οι ποσότητες ανακυκλούμενων υλικών ήταν λίγες. Και του έφταιγαν… πάλι οι προηγούμενοι που είχαν υπογράψει λάθος σύμβαση το 2012 (την οποία υπέγραψε κι αυτός το 2015!!!) και ο εργολάβος που δεν έκανε καλά την δουλειά του, αλλά τον οποίο ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήλεγξε όπως παραδέχτηκε!!! Επίσης ΔΕΝ εξήγησε, στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, γιατί δεν συνειδητοποίησε το πρόβλημα τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. ΔΕΝ εξήγησε γιατί άφησε την σύμβαση – για δεύτερη φορά – να λήξει χωρίς να προετοιμάσει την διάδοχη κατάσταση! Και δεν εξήγησε γιατί άρχισε διαπραγματεύσεις ΙΟΥΝΙΟ όταν πια έληγε η σύμβαση!!! Ούτε είπε κάτι για το γεγονός πως σε λίγο έχουμε Αύγουστο και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!!! Αν καταλάβαμε καλά κατά τον δήμαρχο για το μπάχαλο της ανακύκλωσης φταίνε… οι προηγούμενοι! Φταίει ο εργολάβος! Ίσως και ο… αστρολάβος!!!

 

Πολλά λόγια ακούσαμε, αλλά πολύ λίγα στοιχεία μάθαμε για την ανακύκλωση και τον κ. Παπαδάκη. Εδώ μιλά στο χτεσινό συμβούλιο (φωτο: Εν Άνδρω).

Ο κ. Θεολόγου, από την αντιπολίτευση, προσπάθησε να εξηγήσει πως ανεξαρτήτως του τι ισχυρίζεται ο δήμαρχος η κατάσταση στο νησί, ντάλα καλοκαίρι, είναι πολύ κακή στην καθαριότητα και στην ανακύκλωση. Κάπου εκεί ο κ. Μπάλλας «μετέφρασε» τον Ν. Θεολόγου λέγοντας πως: «χαίρεται που ο κ. Θεολόγου συμφωνεί απολύτως με τον δήμαρχο»!!! Και κάπου εκεί εξεράγει ο Ν. Θεολόγου από την ερμηνεία Μπάλλα και κόντεψε να γίνει «το έλα να δεις»!!!

Στη συνέχεια μίλησαν οι αντιδήμαρχοι που από ότι φάνηκε δεν μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν τις θολές διαδρομές «της σκέψης Σουσούδη»!!! Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί ο μεν αντιδήμαρχος οικονομικών από όλη την ανακύκλωση το μόνο που κατάλαβε είναι πως κόστιζε ακριβά. Πολύ σωστά. Μόνο που την έκοψε δύο φορές χωρίς να έχει προετοιμάσει ποτέ καμία εναλλακτική πρόταση! Και το μόνο που κάνει είναι εδώ και ενάμιση χρόνο είναι… διαπραγματεύσεις οικονομικού χαρακτήρα!!! Κατά τα άλλα δεν… ξέρει ΤΙΠΟΤΑ γιατί αρμόδιος για το θέμα είναι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας!! Για τον οποίο μάθαμε, σε μια απόστροφή του λόγου, πως ανέλαβε και την ευθύνη της ανακύκλωσης!!! (Είχε τόσες ευθύνες ο κ. Λάσκαρης πήρε κι άλλη μια αφελώς! Αλλά δεν μας πειράζει. Ίσως γιατί όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας είναι «της φαντασίας μας γεννήματα» που θα έλεγε και ο Σαίξπηρ)…

 

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λάσκαρης για πρώτη φορά ακολούθησε διαφορετική τακτική στο ΔΣ σε σχέση με τον δήμαρχο. Πίσω του διακρίνεται η υπεύθυνη τουρισμού Λένα Πολίτου, που ήρθε στο συμβούλιο έβαλε το θέμα της και μετά ως συνήθως αποχώρησε! Όπως κάνει τελευταία. Ίσως γιατί είναι καλοκαίρι και οι δουλειές τρέχουν... (φωτο: Εν Άνδρω).

Τέλος μίλησε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λάσκαρης που παραδέχτηκε (κομπιάζοντας λίγο, αλλά το παραδέχτηκε) πως για τα λάθη που έχουν γίνει στην ανακύκλωση φταίει η σημερινή διοίκηση!!! Και προχώρησε πάρα πέρα λέγοντας πως το μόνο μόνο που «ζητάμε είναι η γνώμη και η συμβουλή όλων». Και τόνισε πως «δεν ζητάμε συνυπεύθυνους για τα σκουπίδια»!!!

(Δεν είμαστε σίγουροι αν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών πρόσεξαν τι είπε ο νέος υπερ-υπεύθυνος του Δήμου Άνδρου. Και δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο θα αντέξει ή τι θα κάνει και αυτός - μετά τον απελθόντα πρώην υπερ-υπεύθυνο, Α. Λαβδα - με τόσες υπευθυνότητες!)

Πριν κλείσουμε το ευγενές αυτό πόνημα και δύο λόγια για τα προ της ημερησίας διατάξεως θέματα που ήταν 11 και χαθήκαν τα περισσότερα για δύο ώρες... «στον δρόμο που χάραξε… ο Μπάλλας»!!!

Φλου η φωτογραφία. Φλου και λίγο φλιπαρισμένος και ο κ. Μπάλλας. Πάντως όπως και να το κάνουμε μαζί του ποτέ δεν πλήττουμε (φωτο: Εν Άνδρω).

Υπήρξε ένα θέμα, προ ημερησίας διάταξης, από ατο Συνετί, που... δεν συζητήθηκε! Αλλά στην κουβέντα που έγινε (!!!) στο συμβούλιο (!!!), αποφασίστηκε πως... θα λυθεί με επίσκεψη του δημάρχου στο Συνετί όπου θα μιλήσει με όλους. Το θέμα αφορούσε την χρήση ενός χώρου του πολιτιστικού κέντρου όπου ο τοπικός αρμόδιος έχει πάρει τα κλειδιά και… δεν τα δίνει στο σύλλογο!!! Κατά την αντιπαράθεση ακούστηκε πως... δεν θα γίνει το πανηγύρι του χωριού!!! Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε πως θα γίνει, αλλά μπερδεμένος δεν αποφάσιζε τι θα γίνει! Ο Μπάλλας θυμωμένος δεν συζητούσε το θέμα, που... συζητούσαν!!! Τελικά, αν και δεν το συζήτησαν ψήφισαν (!!!) πως δεν αποφασίζουν τίποτα μέχρι να έρθει το θέμα του κλειδιού σε τακτική συζήτηση και… θα αποφασίσουν!!!

 

Ήταν εκεί και ο έπαρχος που ευγενικά το υπενθύμισε στον εκνευρισμένο στην αρχή κ, Μπάλλα. Και βεβαίως ήταν εκεί και το Συνετί. Που έβαλε το θέμα που δεν συζητήθηκε, αλλά αποφασίστηκε! Δόθηκε η πλατεία για το πανηγύρι και θα δει και ο δήμαρχος τι θα γίνει με τοπική επίσκεψη και σε τακτική συνεδριάση θα αποφασίσουν και για το κλειδί!!! (Φωτο: Εν Άνδρω) 

(Αν κάτι δεν καταλάβατε κάτι από τα παραπάνω... δεν πειράζει! Ούτε εμείς ισχυριζόμαστε ότι καταλάβαμε τα πάντα. Πάντως προσπαθήσαμε είναι αλήθεια… Και κάπου εκεί ακούσαμε – για δεύτερη φορά – από τον κ. Μπάλλα πως ίσως σε δύο μήνες ίσως δεν θα είναι πρόεδρος! Το γράφουμε για να μην το ξεχάσουμε!  Αν και δεν το παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά!!!)

Τώρα υπήρξε ένα άλλο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης για τον πύργο Μπίστη - Μουβελά που καταρρέει. Τα έθεσε ο μηχανικός Β. Παπαδάκης που ζήτησε να πληρωθούν οι μελέτες που έχουν γίνει! Τελικά αποφασίστηκε πως δεν θα παρθεί απόφαση μέχρι να αποφασίσει η τεχνική υπηρεσία αν θα κάνει τεχνική ή νομική εισήγηση!!! Ότι αποφασίσει κι αυτή...

Υπήρξε και σειρά αιτημάτων χωριών (Κατάκοιλου, Συνετίου κλπ) που ζητούσαν παραχώρηση πλατειών για τα καλοκαιρινά πανηγύρια. Ο πρόεδρος κ. Μπάλλας για κάποια ζητούσε αναβολή απόφασης! Και για άλλα όχι! Τελικά με πρόταση του κ. Θεολόγου δόθηκαν χωρίς συζήτηση όλες οι πλατείες για τα πανηγύρια. Στα οποία όπως είναι γνωστό είμαστε αποφασιστικοί και… σκίζουμε!...

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

δεν μπορω να καταλαβω με τι μουτρα κυκλοφορατε ολοι εσεις....εισαστε... (διαγράφονται ορισμένοι χαρακτηρισμοί και υβριστικές φράσεις) ....με τις ηλιθιες αποφασεις και επιλογες σας χωρις να υπολογιζετε τον ανδριωτη! σας ψηφησαμε να υπηρετητε τον τοπο και το κοινο συμφερον και εσεις τον μονο που κοιτατε ειναι το προσωπικο σας συμφερον και προβολη σας.ντροπη σας ρε,καθε μερα πατε τον τοπο πισω.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Απολαυστικό βιντεάκι, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ καλός ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!! Που υπηρετήσετε κύριε " υπουργέ των οικονομικών" ; Δημιουργείτε εντυπώσεις για τον πρώην εργολάβο για να κρύψετε την" ανικανότητά σας" σαν διοίκηση στο να βρείτε νέο εργολάβο για να συνεχίσει την ανακύκλωση. Μήπως αντί να κατηγορείτε τον προηγούμενο εργολάβο για το τι έκανε και δεν έκανε (που σημαίνει ότι ήσασταν ανίκανοι και στο να τον ελέγχετε) θα έπρεπε να έχετε τον επόμενο εργολάβο έτοιμο την 01/07/2016 ώστε να μην υπάρχει θέμα και να εκτίθεστε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά κάνατε και διαγράψατε τον χαρακτηρισμό. Ο σωστός χαρακτηρισμός είναι... (διαγράφεται πάλι μια λέξη... σας κατανοούμε αλλά μας φέρνεται σε δύσκολη θέση)...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είναι μόνο ζήτημα συνείδησης, είναι και ζήτημα ήθους. Σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, αναζητούνται οι αποδείξεις και εφόσον διαπιστωθεί το γεγονός, αρμόδια είναι η δικαιοσύνη. Ήρεμα και πολιτισμένα. Όλα τα άλλα είναι το λιγότερο κακοήθειες. Αλίμονο αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν συγγενείς σε οποιαδήποτε αιρετή θέση, στερούνται του δικαιώματος να διεκδικήσουν ισότιμα και με διαφάνεια εργολαβίες αμειβόμενες με δημόσιο χρήμα.... Είναι άλλο πράγμα η διαπλοκή και άλλο πράγμα το δικαίωμα στην εργασία. Πραγματικά το λιγότερο που χρειάζεται η κοινωνία της Άνδρου είναι η λάσπη και η τακτική "όλοι εναντίον όλων".... Συγχαρητήρια στον κ. Λάσκαρη για την υπευθυνότητα και την εντιμότητα που επιδεικνύει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποσο ευκολοπιστοι είστε!Ο.τι σας πασαρουνε το χαβετε
!Ειναι δυνατον να έλαβε 1.500.00??ποσο νομίζεται πια οτι κοστίζει να στέλνεις ανακύκλωση?μαλλον δεν εχετε καταλάβει τι... (διαγράφεται ένας χαρακτηρισμός) ... (Βουραζερης)!
Ο Παπαδάκης είναι άξιος και το απέδειξε!Γιατι πάντα αυτός ο τόπος να μειώνει και να πετά αυτούς που δεν πρέπει!??

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

συμφωνώ μαζί σου Aimasia, αλλά γιατί δεν αντιδράμε; τρώμε τις κούτες στη μούρη αλλά ...................

This comment was minimized by the moderator on the site

για καθίστε ρε παιδιά. πως τα πήρε τα λεφτά ο Παπαδάκης; τα έκλεψε; ποιος του τα έδωσε; όποιος έρθει στο Δήμο του δίνετε; να έρθω κι εγώ τότε, αφού δεν εξετάζετε τι δίνετε και που!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι! Έτρωγαν με χρυσά κουτάλια ...................ενώ τώρα με τι τρώνε?????????????? Αχ! Κούνια που μας κούναγε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν καταλάβατε ότι ο καβγάς είναι επειδή ακριβώς ο εργολάβος δεν είναι του συναφιού???????????? (διαγράφεται μια λέξη)....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για Apostolos Logios:
Έτσι είναι οι ...παντελονάτοι; Πότε ζήτησε συγνώμη; γιατί εγώ, εν τέλε,ι άλλο κατάλαβα!

Περισσότερα