ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το δικαίωμα στην πληροφόρηση των πολιτών

(Από την παράταξη και την ομάδα στο F/B "Η Άνδρος της Ζωής μας" λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση που αναφέρεται στην πληροφόρηση, στην δημοκρατία και στα ψευδώνυμα στο διαδίκτυο - Εν Άνδρω).  

Το δικαίωμα στην ενημέρωση, και δή στην αντικειμενική, στοιχείο τόσο απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία της τοπικής δημοκρατίας μας, εξαρτάται σήμερα, σχεδόν αποκλειστικά για τον τόπο μας, από τη λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Η κακή χρήση τους οδηγεί στην αναίρεσή τους. Όταν προβάλλονται επιλεκτικά ορισμένες πτυχές ενός γεγονότος και κάποιες άλλες αποκρύπτονται, όταν διαστρεβλώνεται και παραποιείται η αλήθεια, όταν κατασκευάζονται και διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις, όταν διαβάλλονται πρόσωπα και υπάρχει μεροληψία,όταν η σκοπιμότητα αντικαθιστά το χρέος για αντικειμενική, πλουραλιστική και υπεύθυνη ενημέρωση, τότε τα μέσα αυτά ενημέρωσης μετατρέπονται σε δυνάστη της ανθρώπινης σκέψης. Την αιχμαλωτίζουν και την υποδουλώνουν.

Δεν ενημερώνουν, αλλά χρησιμοποιούν την πληροφόρηση για να ελέγχουν και να επηρεάζουν τις τοπικές εξελίξεις, να διαμορφώνουν και να κατευθύνουν την κοινή γνώμη του νησιού μας. Προσβάλλουν την ελευθερία της σκέψης και ανακαλούν στη μνήμη παθογενείς πρακτικές κιτρινισμού, εκφοβισμού και εν τέλει θέτουν εν κινδύνω αυτή την ίδια την ουσία της δημοκρατίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Για να μπορεί ο άνθρωπος να σκέφτεται ελεύθερα, πρέπει να έχει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών.

Και αυτό ακριβώς επιδιώκει η '' ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ'', τόσο ως δημοκρατική Δημοτική Κίνηση όσο και ως ηλεκτρονικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να αγωνίζεται έτσι ώστε ο καθένας μας - ανεξάρτητα από τα πιστεύω του - να μπορεί να καταθέτει ελεύθερα τις απόψεις του και να συμμετέχει σε έναν συνεχή ανοικτό διάλογο χωρίς καμία λογοκρισία και απειλή μπλοκαρίσματος.

Η '' ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ'' ήταν εξ΄ιδρύσεώς της και θα είναι το ελεύθερο βήμα για όλους στο νησί μας.

Όλα στο φως ! ! Όλα στο φως του Αιγαίου ! !

Δημοκρατία χωρίς φως δεν μπορεί να υπάρξει και η ποιότητά της αναδεικνύεται και από την αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση των πολιτών αλλά και από τις πραγματικές δυνατότητες που αυτοί έχουν στο να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους με μια και μοναδική προϋπόθεση: το περιεχόμενό τους να μην είναι υβριστικό, συκοφαντικό, να σέβεται την αξιοπρέπεια του ατόμου και να μη δημιουργεί προβλήματα νομικής φύσης ως πρός την υποχρέωσή μας στη δημοσίευσή τους .

Υ.Γ. 1 Όσοι δεν αντέχουν το φως και θέλουν να κινούνται στο σκοτάδι ή επιδιώκουν να εμποδίζουν το φως στους συμπολίτες μας, είναι προφανές ότι δεν έχουν θέση σ’ αυτή την Ομάδα και στην ιστοσελίδα της.

Υ.Γ. 2 Ο καθένας είτε γράφει με ψευδώνυμο, είτε με το όνομά του κρίνεται από τα λεγόμενά του. Και να μη ξεχνάμε ότι σ’ αυτό τον μικρό τόπο γνωριζόμαστε πολύ καλά και ο καθένας έχει την πορεία του και την ιστορία του.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πίσω από κάθε ανωνυμία – παρατσούκλι, υπάρχει ένας συνάνθρωπός μας.
Λόγω της μικρής μας κοινωνίας και φόβου και πολλά άλλα, δεν μπορεί να πει καθαρά τους προβληματισμούς του, τη γνώμη του, τα ερωτήματά του, την κριτική του.

Εάν η ανωνυμία χρησιμοποιηθεί σωστά, είναι ένα καλό εργαλείο για τους ορθά σκεπτόμενους δημοτικούς άρχοντες του τόπου μας να φτιάξουν τα κακώς κείμενα, να δώσουν κάποιες εξηγήσεις σε κάποιες αποφάσεις τους, να ξανασκεφτούν κλπ, κλπ.

Είναι πολύ καλό να ακούγονται και άλλες φωνές, κι ας είναι ανώνυμες, για τα εξής:
- Να ακούγεται και η άλλη γνώμη.
- Να ακούγονται οι προβληματισμοί για κάποια απόφαση.
- Να ζητούνται εξηγήσεις γιατί κάποια ενέργεια του δήμου δεν είναι κατανοητή.
- Να ακούγονται νέες γνώμες / απόψεις.
- Να καταδικάζονται τα κακώς κείμενα.
- Με τις ερωτήσεις τους ξυπνάνε - ταρακουνάνε τους κοιμώμενους καναπεδάτους συμπολίτες μας
- και η λίστα είναι τεράστια…. (η δημοκρατία μας το επιβάλλει)

Οι Κατινιές, οι βρισιές, οι οπαδικές αναρτήσεις και οι όποιες αναρτήσεις τύπου εγώ ξέρω – εσύ δεν ξέρεις, σίγουρα δεν είναι σωστές, αλλά ένας λογικός άνθρωπος ξέρει να τα ξεχωρίζει και να μην δίνει σημασία.

“Arguing with a FOOL only PROVES that there are TWO”
Το να διαπληκτίζεσαι με ένα ΑΝΟΗΤΟ το μόνο που αποδεικνύεις είναι ότι είσαστε ίδιοι και οι ΔΥΟ!

Τόσο καιρό που η Δημοτική αρχή του νησιού μας βρίσκεται στο τιμόνι, με τους διάφορους χειρισμούς και αποφάσεις τους έχουν δημιουργήσει μια εικόνα. Η εικόνα αυτή θα ήταν τελείως διαφορετική αν δεν υπήρχαν οι ανώνυμοι – παρατσουκλάτοι που φέρνουν το κάθε τι στην επιφάνεια. Βοηθούν στην πιο σωστή αξιολόγηση της νυν δημοτικής παράταξης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δημοτική αρχή δεν τους θέλει γιατί βγάζουν τα άπλυτά της στη φόρα!

Μας εύχομαι καλή συνέχεια.
Ευχαριστώ τα site που μας επιτρέπουν να αναρτούμε τους προβληματισμούς μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

μαλιστα μια ανακοινωση από ένα συνδυασμο που δεν υφισταται και που λεει τι ότι μπορεις να πεις ότι μακακια σου κατεβει στο κεφαλι για τον οποιοδήποτε προσβαλοντας ανθρώπους και πολιτες μεσα από την ανωνυμια κοινουμενοι στα ορια της νομιμότητας .θα πρεπει να καταλαβουν ότι εχουν πιαστεί διάφοροι φεισμουκαδες ανωνυμοι πανω τους και ο κοσμος τους εχει ταυτισει μαζι τους προσοχη λοιπον εφόσον αποφασισαν να ξαναενεργοποιηθουν να αποβαλουν αυτά τα στοιχεια εάν θελουν να παιξουν καπιο ρολο στο μελλον