ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Παραιτηθείτε κ. Δήμαρχε…

 

 Η Ανδριακή Ενότητα θεωρεί πως ο δήμαρχος έχει χάσει τα ερείσματα του στην κοινωνία, ενώ αμφισβειτείται και από στελέχη του. Θέτει λοιπόν ανοικτά θέμα πολιτικής ανικανότητας του (δημοτικό συμβούλιο - φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω).

(Από την δημοτική παράταξη Ανδριακή Ενότητα, με την συμπλήρωση δύο χρόνων της σημερινής διοίκησης στον Δήμο Άνδρου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω αναλυτική ανακοίνωση,  με την οποία στο τέλος ζητείται η παραίτηση του δημάρχου Θ. Σουσούδη – Εν Άνδρω.)

∆ΗΜΟΣ ΑΝ∆ΡΟΥ: ∆ΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

Κλείνουν δύο χρόνια µε διοίκηση του ∆ήµου Άνδρου από την παράταξη Σουσούδη και το νησί έχει οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο. Μέχρι τώρα, την άνοιξη και το καλοκαίρι, δεν ασκήσαµε καµία κριτική γιατί άλλωστε ήταν περιττή. Αυτή η στάση ήταν επιλογή µας γιατί προτιµήσαµε όταν χτυπάει κανείς την λέξη Άνδρος στο διαδίκτυο σε οποιοδήποτε µέρος του κόσµου να βγαίνει φεστιβάλ Άνδρου, µονοπάτια, παραλίες και όχι σκουπίδια και απορριµµατοφόρα, όπως έκανε η σηµερινή διοίκηση όταν ήταν αντιπολίτευση.

1. Αυτή η διοίκηση λοιπόν απέτυχε παταγωδώς. Ο ∆ήµαρχος έδιωξε µε τον τρόπο του από κοντά του όποιον είχε κάποιες ικανότητες ακόµα και από τα Τοπικά Συµβούλια. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Προέδρου της Χώρας Λευτέρη Φραδέλου που ζήτησε να του δώσουν αρµοδιότητα να φράξει τις λακκούβες των δρόµων και αντί να του φορτώσουν και τις λακκούβες των χωριών, ο Αντιδήµαρχος Άνδρου άστραψε και βρόντηξε γιατί ήταν δική του αρµοδιότητα!!! Οι λακκούβες παραµένουν. Από όσους σύµβουλους έχουν µείνει, κάποιοι κάνουν µεµονωµένες προσπάθειες, αλλά η ∆ιοίκηση του ∆ήµου Άνδρου αυτή τη στιγµή είναι ο ∆ήµαρχος και ο υπουργός των οικονοµικών του ο κ. Βουραζέρης. Όµως, ο ∆ήµαρχος δεν έχει καµία απολύτως ικανότητα συντονισµού και διοίκησης.

2. Και ο µεν ∆ήµαρχος είναι ανίκανος να διοικήσει και δεν θα γίνει ποτέ ικανός. Όσο για τον κ. Βουραζέρη δεν µπορεί να ασκηθεί πολιτική κριτική. Ο άνθρωπος αυτός συµπεριφέρεται εκδικητικά προς τους πολιτικούς του αντιπάλους και υβριστικά προς τους υπαλλήλους, ενώ η συµπεριφορά του στα δηµοτικά συµβούλια προς άπαντες δεν επιδέχεται καν χαρακτηρισµό. Στοχοποίησε τον Γιάννη Γλυνό και ασκείται έλεγχος από το 2001 µόνο στον πρώην ∆ήµο Κορθίου και όχι και στους τρείς ∆ήµους της Άνδρου, όπως ζητήθηκε από την αντιπολίτευση και αποδέχθηκε οµόφωνα το ∆ηµοτικό Συµβούλιο και ο έλεγχος ασκείται σε έναν άνθρωπο που αποχώρησε από την πολιτική για λόγους υγείας. Ο Γιάννης Γλυνός θα παραµείνει ιστορικό κεφάλαιο της αυτοδιοίκησης του νησιού ό,τι πόρισµα και να εξαχθεί από τους διεξαγόµενους ελέγχους.

Ο Ν. Θεολόγου, μετά από διετία προσεκτικής αντιπολίτευσης, αναμένεται στο εξής να σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους (δημοτικό συμβούλιο - φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω).  

3. Στην διαχείριση των σκουπιδιών, που ο ∆ήµαρχος “είχε λύσεις για όλα” συνεχίζει να τα θάβει σε νέα χωµατερή δίπλα στην παλιά, µιά και στην παλιά εκτελείται ευρωπαϊκό έργο ανάπλασης κόστους 800.000 ευρώ - µέχρι να µας πάρουν είδηση.

4. Ο Γιάννης Μηνδρινός, η Ελένη Γλυνού, ο Σταµάτης Κουλούρης που ακολουθούσαν και κατήγγειλαν το «περιβαλλοντικό έγκληµα» του Γλυνού, τώρα δεν ενδιαφέρονται καθόλου µπροστά στην απαράδεκτη νέα κατάσταση. Η αρχαιολογική υπηρεσία που έβαζε βάρδια επιτήρησης µήπως αδειάσει κάποιο απορριµµατοφόρο, σήµερα είναι απούσα και αυτό αποτελεί σοβαρό ερώτηµα για το ΚΑΣ.

5. Η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ µε τα παιχνίδια Θωµά-Σουσούδη µάλλον χάθηκε οριστικά γιατί η ∆ιοίκηση ήταν ανίκανη από τον Νοέµβριο του 2015 να αναθέσει µια απλή υδρογεωλογική έκθεση, την οποία στη συνέχεια µετέτρεψε σε µελέτη.

6. Η Αναπτυξιακή Άνδρου έχει ήδη απαξιωθεί εντελώς µε αποτέλεσµα ακόµα και προσωπικές κατασχέσεις περιουσιών για τα χρέη της. Όσον αφορά τα µηχανήµατά της και το προσωπικό, αυτά είναι σε τραγική κατάσταση. Για τους λόγους αυτούς για δεύτερη χρονιά δεν συντηρήθηκε κανένας χωµατόδροµος για παραλία. Όσα τόλµησαν να πάνε µε τζιπ στα Άχλα µετάνιωσαν πικρά. Στηνίδια κατάσταση Βόρη, Αποθήκες κλπ.

7. Η ανακύκλωση, η δεύτερη καλύτερη ανακύκλωση στις Κυκλάδες σε καθαρότητα προϊόντων (περίπου 93%) και αυξητικά νούµερα σε τόνους κάθε χρόνο, διαλύθηκε και µάλιστα µέσα στο καλοκαίρι. Ο αντιδήµαρχος που χειρίστηκε το θέµα, επέλεξε άλλη µέθοδο, να στέλνει σκουπίδια οικιακά στην Αθήνα, στους «κουτόφραγκους», που, βέβαια, επειδή δεν ήταν καθαρά, επέστρεψαν µία ποσότητα στο νησί.

Η Ανδριακή Ενότητα εγκαλεί τον Θ. Σουσούδη για πολιτική ανικανότητα, τον Χ. Βουραζέρη για πολιτική εμπάθεια και τον Δ. Θεοδωράκη για πολιτική ανεπάρκεια (δημοτικό συμβούλιο - φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω).

8. Στη καθηµερινότητα επικράτησε το καλοκαίρι µία τραγική κατάσταση. Το τουριστικό περίπτερο στο Γαύριο, πύλη του νησιού κλειστό, στην Χώρα επίσης κλειστό. Στην αγορά - πεζόδροµο της Χώρας δεν µπορούσε να κατέβει ούτε καρότσι µε τραπέζια στρωµένα παντού. ∆ιπλασιάστηκε το τέλος ενοικίασης στις παραλίες σε όλο σχεδόν το νησί αλλά, εν γνώσει του ∆ηµάρχου, οι «ηµέτεροι» νοίκιασαν 10 και 20 τ.µ και χρησιµοποιούσαν 100 και 200. Αλλοι ηµέτεροι βρέθηκαν να λειτουργούν παραλιακά µπαρ χωρίς καν δηµοπρασία (και αντίστοιχα έσοδα για τον ∆ήµο), ενώ άλλοι είχαν δώρο φως και νερό. Στον επιχειρηµατία του λούνα παρκ στη Χώρα δόθηκε η χρήση του πάρκινγκ για το ποσό των 1.000 ευρώ για τρεις µήνες και ταυτόχρονα ο ∆ήµος του παραχώρησε το ηλεκτρικό ρεύµα χωρίς καµία αδειοδότηση της ∆ΕΗ, συνεργώντας στο έγκληµα της ρευµατοκλοπής. Ο ∆ήµος από αυτή την ιστορία δεν θα κερδίσει ούτε ευρώ αντίθετα θα χάσει. Ας αναρωτηθούν όλοι ποιος θα κερδίσει.

9. Η προέκταση της πεζογέφυρας του Νειµποριού µε χορηγία, έγινε µε απίστευτη “µικροµπακαλική”. Ο λιµενάρχης δεν πρόσεξε καν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ότι γινόταν εργασίες στην παραλία χωρίς καµία άδεια και δεν έκανε κανέναν έλεγχο (γιατί άραγε;). Ο ίδιος Λιµενάρχης δύο χρόνια πριν, διέκοψε το έργο του βιολογικού γιατί η διέλευση του αγωγού από την παραλία προς Τρύπες, µιας ηµέρας εργασία, δεν είχε την τυπική άδεια της Κτηµατικής Υπηρεσίας του ∆ηµοσίου, χρεώνοντας το έργο µε 15.000 ευρώ για την αµοιβή της µπίγας που παρέµεινε για τον σκοπό αυτό στο λιµάνι. Ενδιαφέρον θα έχει η άποψη του αρχηγείου του Λιµενικού Σώµατος για το θέµα.

10. Κανένα σηµαντικό έργο δεν ωριµάζει στο νησί. Ήδη απεντάχθηκε ο βιολογικός Μπατσίου – Γαυρίου, έργο αξίας 5.000.000. ευρώ µε κίνδυνο να ζηµιωθούν οι επαγγελµατίες. Ήδη οδηγείται µε την πρακτική της σηµερινής διοίκησης ο βιολογικός Κορθίου σε πλήρη απαξίωση, φορτώνοντάς τον µε βοθρολύµµατα από όλο το νησί (όπως είναι σε όλους φανερό), σε τέτοια µάλιστα ποσότητα που δεν αντέχει να τα καθαρίσει, όπως αποδεικνύεται από τις µυρωδιές. Άραγε πόσες δειγµατοληψίες έχουν γίνει σύµφωνα µε την απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου και ποια τα αποτελέσµατα; Σε αυτά τα ερωτήµατα δεν περιµένουµε απάντηση παρά µόνο από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος. Με ποια διαδικασία και τίνος άδεια λειτούργησαν οι καντίνες και οι ξαπλώστρες σε παραλίες όπου η Κτηµατική Υπηρεσία απαγόρευσε την εκµίσθωσή τους και γιατί το Λιµεναρχείο δεν έκανε και πάλι κανέναν έλεγχο;

• Κύριε ∆ήµαρχε πέστε µας πόσους µήνες ακόµη χρειάζεστε α) για να δηµοπρατήσετε το έργο της προµήθειας ηλεκτρικών οχηµάτων και β) για την προµήθεια φωτοβολταϊκών συστηµάτων και φωτιστικών σωµάτων, έργο συνολικού προϋπολογισµού περίπου 800.000 ευρώ; Προφανώς σας δηλώνουµε ρητά και κατηγορηµατικά ότι σε περίπτωση που χαθεί αυτή η επένδυση, έχουµε καθήκον να ζητήσουµε τις ευθύνες από εσάς και την οικονοµική επιτροπή για την απώλεια αυτών των χρηµάτων για το ∆ήµο.

• Πότε επιτέλους θα αποκτήσει άδεια λειτουργίας η µαρίνα στο Μπατσί;

• Πέστε µας τι ενέργειες έχετε κάνει σχετικά µε το έργο του ∆ηµοτικού κτηρίου στον Όρµο Κορθίου, δεδοµένου ότι το πρόγραµµα Θησέας ολοκληρώνεται στο τέλος του 2016 και έχει πίστωση προς απορρόφηση άλλες 300.000 ευρώ, ποσό που είναι πολύ πιθανόν να χαθεί, εφόσον ο εργολάβος έχει σταµατήσει τις εργασίες του εδώ και πάνω από ένα µήνα; Ρωτάµε: έχει προβλεφθεί πίστωση για την ολοκλήρωση του έργου;

• Υπάρχει πρόβλεψη για το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης των Στενιών, δεδοµένου ότι τα αντλιοστάσια λειτουργούν, ώστε να απαλλαγεί για πάντα το χωριό από αυτό το πρόβληµα; Επίσης γνωρίστε µας τί θα γίνει µε τη σύνδεση της Μεσαριάς καθώς και την υφιστάµενη χρηµατοδότηση της Περιφέρειας για την κατασκευή του καταθλιπτικού αγωγού Λειβαδίων – Χώρας.

Και καταλήγει η ανακοίνωση ζητώντας την παραίτηση και αντικατάσταση του δημάρχου Θ. Σουσούδη (δημοτικό συμβούλιο - φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω).

Κλείνοντας δηλώνουµε ότι αντιπολίτευση δεν θα κάνουµε γιατί απλά αντιπολίτευση σηµαίνει ότι πιέζεις ώστε µία απόφαση να γίνει πιο σωστή, να αλλάξει ή εν πάσει περιπτώσει να έχει αποτελέσµατα.

Εσείς ∆ήµαρχε δεν καταλαβαίνετε τί σας λέµε και αν καταλάβετε δεν µπορείτε να το επιβάλλετε, δέσµιος του δηµαρχεύοντος Αντιδηµάρχου Οικονοµικών.

Αν ∆ήµαρχε έχετε όποια αγάπη στο νησί και στον ∆ήµο, τότε κάντε αυτό που πρέπει, παραιτηθείτε και πάρτε µαζί σας και τον ανεκδιήγητο συνεργάτη σας. Βρείτε κάποιον από την παράταξή σας που να έχει κάποιες ικανότητες και κάνετέ τον ∆ήµαρχο, γιατί είναι πολλά τα τρία χρόνια που αποµένουν. Έτσι ίσως περισωθούν όσα είναι δυνατόν.

Αυτή είναι η σπουδαιότερη υπηρεσία που µπορείτε να οσφέρετε για την Ανδρο.

1/9/2016

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι να παραιτηθεί μόλις τον ξευτυλίσει ο Βουραζέρης τελείως τότε θα παραιτηθεί έτσι είναι τα πράγματα

This comment was minimized by the moderator on the site

Με έκπληξη είδαμε τα δύο + δύο (ίδια) σχόλια του "Γ. Νικολόπουλου" στο site μας. Ο κ. "Νικολόπουλος" δεν είναι αυτός που προέτρεπε μαζικά να αποχώρήσουν οι "Πλουσκαίοι¨από το site μας και την Σελίδα μας γιατί ΔΕΝ γράψαμε αυτά που ήθελε αυτός στα θέμα της περιοδείας στο νησί του Γενικού Γραμματέα; Και τώρα γιατί επανακάμπτετε κ. "Νικολόπουλε";. Δεν σας φιλοξενούν τα ψευδώνυμα προφίλ σας; Ή, μήπως έχουν πλέον χάσει με τις ύβρεις κάθε αξιοπιστία; Ανεβάσαμε τα σχόλια σας γιατί εμείς σε ΑΝΙΘΕΣΗ με εσάς έχουμε μια δεοντολογία. Αλλά το site δεν θα ανεχτεί άλλες ανώνυμες αστειότητες, απειλές, εκφοβισμόυς ή και λάσπη που επιχειρήσατε να του ρίξετε την τελευταία φορά. Και δεν θα επανέλθυμε σε διάλογο μαζί σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Βρε βρε τι ωραία είναι όταν ξεχνάμε τα δικά μας χάλια και με περισσό θράσος κουναμε το δάχτυλο στους άλλους! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παρούσα διοίκηση του Δήμου κάνει λάθη απανωτά, συχνότατα συλλαμβάνεται αδιάβαστη και το αγαπημένο της άθλημα είναι οι κωλοτούμπες, οι εσωτερικοί καυγάδες και οι διαφοροποιήσεις των στελεχών της ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ την προτιμώ από την ένοχη-αδιάφορη-ευνουχισμένη σιωπή των μελών των ΔΣ των προηγουμένων δημοτικών αρχών. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την δια ενός απλού βλέμματος επιβολή της γραμμής στα ΔΣ. επί 12ετία, την απαγόρευση αντίθετης άποψης σε οποιοδήποτε θέμα, την λυσσαλέα αναζήτηση της ταυτότητας οποιουδήποτε τόλμησε να αποκαλύψει κάθε μεγέθους βρωμοδουλείτσα, την τρομοκράτηση δημοτών, υπαλλήλων, επαγγελματιών, την εκδικητικότητα ενάντια σε κάθε μη δικό μας. Διάσπαρτοι είτε σε άλλους συνδυασμούς είτε εκτός, τώρα όλοι αυτοί νομίζουν ότι τους έχουμε ξεχάσει και συγχωρήσει. Προφανώς δεν ένιωσαν ότι η νίκη του Σουσούδη το 14 ήταν ΚΥΡΙΩΣ χαστούκι στα μούτρα τους, το οποίο αποδεικνύεται καθημερινά ότι το άξιζαν και με το παραπάνω, αφού αντί να στρωθούν όλοι μαζί στην δουλειά για το καλό της Άνδρου (προσφέροντας την εμπειρία τους στα διαδικαστικά) κοιτάζουν να καταστρέψουν τον τόπο μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν το μικροκομματικό, μικρόψυχο και κακόκαρδο συμφέρον τους. Εύγε μάγκες....όπως φαίνεται είστε όλοι ανάξιοι της εμπιστοσύνης των Ανδριωτών, αφού μάχεστε περί πάρτης και μόνο. Όσο για τις διαφοροποιήσεις και τις παραιτήσεις θα πω μόνο τούτο: οι Δημοτικοί, Τοπικοί Σύμβουλοι κλπ αιρετοί εκλέγονται για να εκφράζουν τις απόψεις των Ανδρωτών και να ψηφίζουν προς τος συμφέρον τους, άρα καλώς κάνουν όσοι διαφοροποιούνται όσοι εκτιμούν ότι με την ψήφο τους θα παραβίαζαν αυτή την εντολή και βεβαίως δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα παραίτησης λόγω διαφωνίας με την γραμμή του συνδυασμού.
Όσοι προτείνουν παραιτήσεις καλά θα κάνουν να σηκώσουν τα μανίκια για δουλειά στον τόπο και να μην ξεχνούν πως τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα και πάνω τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ψεύδη σχετικά με το ΧΥΤΥ:
1) Αναφέρατε ότι το θέμα με την Αρχαιολογία έχει λήξει; Χμμμ. προκαταλαμβάνουμε την Υπηρεσία πριν ακόμα αποφανθεί; Το τελευταίο που γνωρίζω είναι ότι υπήρξε αναβολή στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου; Σωστά; ή οι τηλεπαθητικές σας ικανότητες έχουν αυξηθεί και ενεργείτε στο επίπεδο του προφήτη τώρα; Ελπίζω μόνο να μην έχουν υπάρξει "παρεμβάσεις"...
2) Η Υδρογεωλογική μελέτη που τον Ιανουάριο είπατε "θα την έχετε σε 10 ημέρες" γιατί καθυστέρησε 9 μήνες και ακόμα δεν έχετε καταφέρει να την "αναθέσετε'; Οι Υπηρεσίες φταίγανε; Οι υπηρεσίες ΕΣΑΣ περιμένανε και ΑΚΟΜΑ ΕΣΑΣ περιμένουνε.
Εάν ο δήμος δεν είναι σε θέση να αναθέσει ένα έργο σωστά όπως αυτό της Υδρογεωλογικής όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία, φταίνε οι υπηρεσίες;
Εάν οι υπηρεσίες απαιτήσουν και άλλα στοιχεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η νομιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος, θα διαφωνούσατε με αυτό; ή μήπως θα θέλατε "όπως-όπως" να εγκρίνουν χωρίς να λάβουνε υπόψη τους αυτά τα βασικά στοιχεία, τα οποία εάν φτάσουμε στο σημείο να μην τους δίνουμε σημασία, θα έπρεπε να ντρεπόμαστε.....
Επίσης αναφέρατε ότι "Η μόνη λύση είναι και συμφωνούμε όλοι σε αυτό η δημιουργία ΧΥΤΥ με επιστημονική μελέτη". Εάν δεν το γνωρίζετε κ. Δήμαρχε, μάθετέ το τώρα: "Η επιλογή θέσεων για χωροθέτηση ΧΥΤΥ καθ' υπόδειξη από ιδιώτες" δεν αποτελεί επιστημονική προσέγγιση. Επιτέλους χωνέψτε το αυτό.
Τέλος, να συμφωνήσουμε ότι η όλη κατάσταση δημιουργήθηκε από τους προηγούμενους οι οποίοι σας παρέδωσαν μπερδεμένο κουβάρι...και εσείς με δεξιοτεχνία, ευρηματικότητα και αποτελεσματικότητα καταφέρατε....να το μπερδέψετε ακόμα περισσότερο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να σοβαρευτούμε λιγάκι; Πεπαλαιωμένη τακτική "ξενερώματος" και συσπείρωσης της ομάδας Σουσούδη (http://enandro.gr/) Άρθρο με τίτλο " ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Παραιτηθείτε κ. Δήμαρχε…"
Ο Θεολόγου δεν είναι παιδάκι για να πέσει σε αυτήν την πεπαλαιωμένη πασίγνωστη τακτική που μαθαίνουν όσοι έχουν σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο 2ο έτος στο Πανεπιστήμιο (στην Αμερική τουλάχιστον).
Απ' ότι μαθαίνω δεν άργησε η "ενορχηστρωμένη" και προετοιμασμένη απάντηση να έλθει, μαζί με τα συσπειρωμένα παιδάκια (beach bar association) https://www.facebook.com/dimos.androu/?fref=nf&;pnref=story

Εάν είστε προετοιμασμένος κ. Δήμαρχε να παράσχετε στοιχεία όπως αναφέρετε περί της υπόθεσης ΧΥΤΥ, σας προκαλούμε εδώ και τώρα να αρχίσετε να ανεβάζετε σκαναρισμένες εικόνες. Παρακαλούμε όχι λόγια, μόνο στοιχεία.

Το γεγονός ότι αυτοί που ξεκίνησαν και έβαλαν τις βάσεις στα κακώς κείμενα όπως αναφέρετε και ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, δεν αναιρεί τις δικές σας ευθύνες. Δεν καλούμαστε να διαλέξουμε τον έναν από τον άλλον. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ σας. Θέλουμε υγιή στοιχεία επιτέλους στο νησί. Τώρα κάπου αποσκοπεί κατά αρχάς η δήλωση της Ανδριακή Ενότητας. Δεν θα εκπλαγώ εάν μάθω ότι και την απάντηση της παράταξης ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ συντάχθηκε από την Ανδριακή Ενότητα!

Τέλος επιτέλους ας λήξουμε την καραμέλα περί καθυστερήσεων από τις υπηρεσίες λόγω υπαιτιότητας δικής των:
Είστε πραγματικά σοβαρός όταν ισχυρίζεστε ότι οι υπηρεσίες άλλη δουλειά δεν είχαν από το να βάζουν εμπόδια στα σχέδιά σας; Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας, ΓΙΑΤΙ δεν διεκπεραιώνουν άμεσα οι υπηρεσίες το αίτημά σας; Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας ότι ίσως οι υπηρεσίες βλέπουν να βρίσκεται σε εξέλιξη κάτι που δεν είναι σωστό, κάτι που δεν είναι Νόμιμο κάτι που πρόκειται να καταστρέψει το περιβάλλον; Εσείς τι θέλετε; προκειμένου να πάρετε τη Χρηματοδότηση, να χαθούνε όλα; Σας ενδιαφέρει το περιβάλλον κύριε Δήμαρχε; Σας ενδιαφέρει η Νομιμότητα;

This comment was minimized by the moderator on the site

Επείγον ένας ψυχίατρος στον δήμο ανδρου γιατί ο άνθρωπος έχει πάθει αμνησία αρκετά πια δεν πάει άλλο έχει ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, εάν ΟΛΑ, όσα καταλογίζει η αντιπολίτευση στο δήμαρχο ευσταθούν ή είναι συνηθισμένος αντιπολιτευτικός λόγος.
Επειδή όμως γνωρίζω, ότι ο κύριος Θεολόγου συνηθίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων και είναι απαράμιλλος στις υπερβολές και στην αντιστροφή της πραγματικότητας κατά το δοκούν, χάριν εντυπωσιασμού, θέλω να σχολιάσω ένα μόνο σημείο των αιτιάσεων που «κραυγάζει»:
Πρόκειται για την παράγραφο 5 για τον ΧΥΤΥ. Πως είναι δυνατό να καταλογίζει στο δήμαρχο, ότι δεν ανάθεσε την αρχική «υδρογεωλογική έκθεση» και τώρα πρέπει να αναθέσει «υδρογεωλογική μελέτη»…
Ενώ πρόκειται για ένα και το ίδιο πράγμα, παίζει με τις λέξεις και θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση, ότι ο δήμαρχος έχασε την ευκαιρία να αναθέσει την απλή έκθεση και τώρα τον υποχρεώνουν να αναθέσει την πολυπλοκότερη και προφανώς ακριβότερη μελέτη…
Ξεχνά όμως να διευκρινίσει, ότι πρόκειται για ακριβώς το ίδιο:
Μελέτη είναι η όλη διαδικασία και έκθεση, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης. ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΘΕΣΗ (!)
Ίσως θα μπορούσε να πει, εάν αγαπούσε την αλήθεια, ότι ήταν λάθος η απευθείας ανάθεση που έγινε για να συντομευτεί η διαδικασία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας, η οποία και την ακύρωσε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κ.Θεολόγου, για ποια ανικανότητα και ποια διάλυση συνδυασμού μιλάτε? Η διοίκηση Σουσούδη είναι η μοναδική που έχει περάσει από το Δήμο Άνδρου, η οποία έχει μοιράσει αρμοδιότητες, και τρέχουν 12 σύμβουλοι, και άλλοι τόσοι πρόεδροι, καθημερινά! Με πολλά γκάζια κιόλας! Ξεχνάτε προηγούμενες διοικήσεις που είχαν έναν ‘one man show’ και κάποια άβουλα στρατιωτάκια από κάτω του.. Ξεχνάτε ότι μόλις κουνιόταν κάποιος του κόβατε το κεφάλι. Ξεχνάτε τις παραιτήσεις που είχατε στα 3 χρόνια!!!
Ξεχνάτε τη ολική διάλυση του δικού σας συνδυασμού, που στην ουσία προήλθε από τη διάσπαση δύο συνδυασμών.
Ξεχνάτε το ‘άδειασμα’ του χαρισματικού Γ.Γλυνού, όταν σας παράτησε ακέφαλο το συνδυασμό σας, και βγήκατε στη γύρα για ανεύρεση νέου θύματος.
Ξεχνάτε τον πρωτεργάτη των παραιτήσεων κ.Γ.Μαλταμπέ, που παραιτήθηκε άμεσα μετά την εκλογή του, δείχνοντας το δρόμο της ανικανότητας.
Όσο για τα υπόλοιπα μέλη της υπερομαδας σας: H κ.Μακρή-Κοζανίτη πηγε στο συμβούλιο να ψηφίσει αρνητικά για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ (αντιβαίνοντας τη γραμμή σας) και σε κανα δυο αλλά μόνο. Η κ.Πανταζή πάει όποτε δεν βοηθά την οικογενειακή επιχείρηση. Ο κ.Αθανασίου πάει μόνο για να παραπονεθεί ότι κάνουν τους ίδιους χειρισμούς με εκείνον *βλέπε σκουπίδια, τσαπάκια κτλ. Ο κ.Τηνιακός πάει αραιά και που, και όταν.. Ο κ.Βαμβουκας-Δήμαρχος ..είναι απλά Δήμαρχος-δεν τον τον επηρεάζετε καν.Εχει δικιά του γραμμή. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι σας δε, την έχουν κάνει με ελαφριά πηδηματάκια. Για πια συνοχή μας μιλάτε και κρίνετε λοιπόν!! ??
Έχετε δείξει και έχετε αποδείξει την ανικανότητά σας όλα αυτά τα χρόνια. Αν είχατε την παραμικρή ευθιξία θα είχατε παραιτηθεί! Αυτό σας ζητάμε σήμερα και εμείς! Να παραιτηθείτε επιτέλους και να αφήσετε την Ανδρο μας να τραβηξει το δρόμο της. Αρκετά την κρατήσατε πίσω!
Όσο για τη διοίκηση Σουσούδη, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα καταφέρνει μια χαρά!!!
Δήμαρχε συνέχισε το έργο σου!! Εμείς καταλαβαίνουμε και είμαστε δίπλα σου!!
Με εκτίμηση

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού αξιολόγησα τις παραινέσεις να παραιτηθούν οι αιρετοί, άρα και εγώ και αφού συζήτησα το θέμα με τον εαυτό μου για μισή ώρα, αποφάσισα τα παρακάτω :
Δεν παραιτούμαι διότι αυτοί που με ψήφισαν με έστειλαν να τρέχω για τα κοινά για μια ολόκληρη πενταετία. Άλλωστε δεν ξέρω καν ποιοι είναι διότι εγώ δεν είπα σε κανέναν / επαναλαμβάνω σε κανέναν να με ψηφίσει.
Δεν παραιτούμαι διότι και τις δύο φορές που μπήκα στο ψηφοδέλτιο, μπήκα επειδή αυτό δεν συμπλήρωνε. Δεν έχω αντιληφθεί δηλαδή προθύμους να γίνονται δημοτικοί ή κοινοτικοί σύμβουλοι.
Όσο δε παλιώνω και εγώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο περισσότερο διαπιστώνω τη «λειψανδρία» σε έναν τόπο σαν τον δικό μας .
Δεν παραιτούμαι λοιπόν όσο υπάρχουν οι κριτικές από την πολυθρόνα , από την ησυχία του σπιτιού καθενός και στην καλύτερη περίπτωση οι κριτικές από το καφενείο. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα , οι επόμενες εκλογές δεν είναι μακριά και εν πάσει περιπτώσει όποιος τολμάει ας γράφει κριτική με το όνομά του. Κριτικές με έξυπνα ψευδώνυμα όπως «θλιμένη τουλίπα», «ρομαντικό κυκλάμινο» δεν
λαμβάνονται σοβαρά υπόψην, έστω και αν στη θέση των δύο παραπάνω ψευδωνύμων υπάρχουν άλλα πιο σοβαροφανή πχ «ένας πολίτης ψαγμένος, σκεπτόμενος, προβληματισμένος κοκ».
Δεν παραιτούμαι λοιπόν πριν δω το Δήμο να αποκτά μια οργάνωση σύγχρονη, αποτελεσματική, προτίστως προσανατολισμένη στον Δημότη όπου ο πολίτης θα τυγχάνει άριστης εξυπηρέτησης και θα ξέρει για ποιόν λόγο πληρώνει Φόρους και Δημοτικά Τέλη.
Δεν παραιτούμαι προτού δω την Τοπική Αυτοδιοίκηση να λύνει το πρόβλημα που της έχει φορτωθεί από την Κεντρική Ελληνική Εξουσία, δηλαδή άπειρες αρμοδιότητες, συνεχώς να προστίθενται νέες, χωρίς οι ΟΤΑ να έχουν την κατάλληλη στελέχωση, την εμπειρία, τους οικονομικούς πόρους.
Δεν παραιτούμαι όσο υπάρχει η νοοτροπία ότι για όλα φταίει ο διπλανός μας, ο συνάδελφός μας, ο Δήμαρχος, ο Κοινοτάρχης χωρίς να γίνεται αυτοκριτική. Δεν παραιτούμαι όταν το 90 % βγάζει την ουρά του απέξω, δεν συμμετέχει, δεν βοηθάει στα κοινά και μόνο κριτική κάνει.
Δεν παραιτούμαι όσο νιώθω χρήσιμος χωρίς να είναι γνωστό τι έχω κάνει και τι κάνω και εγώ και ΟΛΟΙ οι αιρετοί. Πότε δηλαδή τρέξαμε στο βουνό για τα νερά, πότε για την καταπάτηση, πότε για την κατολίσθηση, πότε για την πλημμύρα, πότε για να αποκτήσουν δρόμο κάποιοι μήπως και μείνουν μόνιμα στον τόπο αυτοί και τα παιδιά τους.
Δεν παραιτούμαι όσο βλέπω στα πενήντα μου πια, την Άνδρο να φθίνει και να μειώνεται ο πληθυσμός της. Δεν παραιτούμαι πριν μπορέσω να πω στα παιδιά μου « παιδιά μείνετε στην Άνδρο, υπάρχουν δέκα πράγματα να κάνετε »
Δεν παραιτούμαι αν δεν εξασφαλίσω ότι το χωριό μου θα είναι χωριό τουλάχιστον όσο θα ζω και δεν θα μεταβληθεί σε ερημιά ή ακόμα χειρότερα, σε θέρετρο. Και ακόμα χειρότερα, όχι σε θέρετρο με τουριστικές επιχειρήσεις αλλά με σκέτα εξοχικά τα οποία θα κατοικούνται το πολύ δύο μήνες το χρόνο.
Δεν παραιτούμαι αν δεν δω επενδύσεις στο νησί στις οποίες θα δουλεύουν μόνιμοι κάτοικοι. Τα λεφτά που αποκτήθηκαν αποκλειστικά λόγω Άνδρου (ναυτιλία), δεν επενδύθηκαν στο νησί και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ζω για να δω τους Ανδριώτες εφοπλιστές να φτιάξουν ένα ξενοδοχείο ο καθένας τους, μεταμορφώνοντας την Άνδρο από ερημητήριο σε Μονακό.
Δεν παραιτούμαι για να σταθώ εμπόδιο όταν δω άλλου είδους επενδύσεις αμφιβόλου ιδιοκτησίας να εγκαθίστανται στο νησί δίχως αυτές να προσφέρουν σε απασχόληση πχ ανεμογεννήτριες.
Δεν παραιτούμαι για να εμποδίζω όσο μπορώ αλλοιώσεις και επεμβάσεις στο περιβάλλον πχ γεωτρήσεις από άτομα αχόρταγα που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους. Χτίζουν δηλαδή όπου θέλουν, κοτσάρουν και μια γεώτρηση και οι παλιές πηγές μένουν μόνο στο έλεος του Θεού.
Δεν παραιτούμαι όσο υπάρχουν οι προβοκατόρικες φωνές που εμφανίζουν το νησί διχασμένο, διότι από μικρό παιδί δεν ένιωσα ότι με χωρίζει κάτι με τα υπόλοιπα μέρη του νησιού, εκτός από τις πλάκες που κάναμε μεταξύ μας. Δεν με εμπόδισε τίποτε να έχω καλούς φίλους από όλη την Άνδρο.
Δεν παραιτούμαι αν δεν δω τις αντίπαλες δημοτικές ομάδες να συνεργάζονται αρμονικά και να πίνουν μαζί κρασί διότι πιο πολλά μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν. Δεν παραιτούμαι αν δεν κάτσομε όλοι μαζί για να χαράξομε τη στρατηγική της Άνδρου. Να βρούμε δηλαδή τι δουλειά θα κάνομε εμείς οι Ανδριώτες διότι το Δημόσιο που έτρεφε τόσα χρόνια κάθε οικογένεια, μάλλον ετελείωσε.
Με άλλα λόγια , συγνώμη, αλλά δεν παραιτούμαι έστω και αν παραιτούνταν όλοι οι υπόλοιποι!
Αυτά για τώρα και να είσαστε όλοι σας στο επόμενο ψηφοδέλτιο.
ΧΔΑ (δε γράφω όνομα για να μη θεωρήσετε ότι κάνω το προσωπικό μου προμόσιον)

This comment was minimized by the moderator on the site

Αμφιβάλλω Κούλη (διαγράφονται δύο λέξεις) ότι ο Έπαρχος είναι ικανός για Δήμαρχος.

(διαγράφεται μια παράγγαφος -Παρακαλούμε όχι χαρακτηρισμούς οικογενειακούς ή άλλους.με ρατσιστικούς υπαινιγμούς)

Ο Επόμενο Δήμαρχος πρέπει σίγουρα να είναι βέρος Ανδριώτης και μάλιστα προερχόμενος από το Τοπικό Διαμέρισμα που φέρνει τα πιο πολλά ΕΣΟΔΑ στο Δήμο. Δηλαδή την ΥΔΡΟΥΣΑ. Προσέξτε μόνο να μην βιοπορίζεται από το νησί διότι θα δούμε πάλι να επαναλαμβάνεται το άμεσα πρόσφατο παρελθόν "περσινά ξινά σταφύλια".

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα