Θα υπολειτουργεί η τράπεζα Πειραιώς στο Γαύριο (17/9) - Ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου (20/9)!

 

Η τράπεζα Πειραιώς στο Γαύριο (φωτο: Δημήτρης Σταυρόπουλος).

Ο δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης, η αντιδήμαρχος Άνδρου Ν. Μαμάη και ο πρόεδρος του Τ.Κ. Γαυρίου Κ. Μούλας εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς την διεύθυνση της Τράπεζας Πειραιώς ΤΡΕΙΣ ολόκληρες μέρες μετά το δημοσιεύμα του συνεργάτη μας Δημήτρη Σταυρόπουλου με το οποίο πληροφορήθηκε όλη η Άνδρος την άσχημη εξέλιξη του υποκαταστήματος της εν λόγω τράπεζας στο Γαύριο. Ο δήμαρχος Άνδρου επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά την πλήρη αδυναμία κατανόησης του θεσμικού ρόλου του  δεν απέστειλε την ανακοίνωση στο Εν Άνδρω. Είναι προφανές πως έχει χάσει πλήρως την ψυχραιμία του και αδυνατεί να τηρήσει ακόμα και τα προσχήματα ισονομίας και ισοπολιτείας ως θεσμικού όργανου της πολιτείας, που επιβάλει ο ρόλος του. Κρίμα...  Το "Εν Άνδρω" δεν απαντά στον αντιδημοκρατικό κατήφορο του Θ. Σουσούδη και δημοσιεύει ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου προς ενημέρωση των αναγνωστών του αμέσως μετά το άρθρο του συνεργάτη μας Δημητρη Σταυρόπουλου  - "Εν Άνδρω"

Το άρθρο του Δημήτρη  Σταυρόπουλου στις 17/9

Η Άνδρος – δυστυχώς - εξακολουθεί να υποβαθμίζεται. Μετά από ένα θετικό τουριστικά καλοκαίρι που αναθέρμανε κάπως την τοπική οικονομία, μια καμπάνια  σε εξέλιξη στον ξένο Τύπο, που αναγνωρίζει και εκθειάζει τις ομορφιές της και τέλος την ελπιδοφόρα αύξηση των επισκεπτών για το 2016, το νησί αντί να αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία, χάνει τα κεκτημένα του, απομονώνεται και σπρώχνει τον ντόπιο πληθυσμό και όσους δραστηριοποιούνται στον τόπο στην ταλαιπωρία και τον μαρασμό.

Το πιο ανησυχητικό ωστόσο είναι άλλο. Δεν υπάρχει εδώ και χρόνια και μέχρι σήμερα, ένα σχέδιο ανάπτυξης - ολοκληρωμένο σαν projekt -, που να περιλαμβάνει προτάσεις, δράσεις, καινοτομίες και τις βάσεις για επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα κατευθύνουν το νησί στον δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.

Ο κόσμος για άλλη μια φορά, θα βρεθεί χωρίς να γνωρίζει τίποτα, μπροστά σε τετελεσμένα που αφορούν την ποιότητα της καθημερινής του ζωής, χωρίς αφ’  ενός να έχει ενημερωθεί και αφ ετέρου, χωρίς κανείς να έχει αντιδράσει για την κατάσταση που διαμορφώνεται, που σε καμία περίπτωση αξίζει σ ένα νησί, με την δύναμη και την ιστορία της Άνδρου.

Πολύ απλά σε λίγες μέρες, περιορίζει – αρχικά - τον κύκλο των εργασιών της η Τράπεζα Πειραιώς, που λειτουργεί στο Γαυριο - η μόνη έκτος Χώρας - αφήνοντας το μισό νησί και το μοναδικό λιμάνι, δίχως τραπεζικό κατάστημα με ότι αυτό συνεπάγεται. Από τις 13 Οκτωβρίου, θα λειτουργεί μόνον κάθε Τρίτη και Παρασκευή και τις υπόλοιπες μέρες όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μόνο στην Χώρα.

Αυτό  αρχικά, αφού όπως διέρρευσε, η πρόθεση της διοίκησης της Τράπεζας, είναι το υποκατάστημα να περιοριστεί και άλλο μετά το νέο έτος, παρά το γεγονός ότι ο κύκλος των εργασιών του αυξάνεται εντυπωσιακά μέρα με την μέρα. Κάποιοι θα έπρεπε να είχαν κινηθεί ήδη και να είχαν πείσει την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ότι η απόφαση που πήρε, είναι ολέθρια για τον τόπο και άδικη.

Να είχαν κινητοποιήσει τις ισχυρές δυνάμεις του νησιού και να την είχαν ανατρέψει, προς όφελος των δεκάδων ανθρώπων που θα ταλαιπωρούνται καθημερινά. Να πείσουν τους τραπεζίτες ότι η Άνδρος αγωνίζεται να πάει μπροστά και αυτοί την στέλνουν προς τα πίσω. Κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει και στην περίπτωση του Τελωνείου, της Εφορίας, του ΟΤΕ, του ΙΚΑ και του Ταχυδρομείου. Όλων όσων χάσαμε δηλαδή μέχρι σήμερα…

 

Λόγω των καλοκαιρινών οχλήσεων κλείνουν πριν την ώρα τους όλα τα μπαρ στο Μπατσί (φωτο: Εν Άνδρω).

Όμως τα «στραβά» δεν τελειώνουν εδώ. Από την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και ενώ στο νησί υπάρχουν ακόμα πολλοί κυρίως αλλοδαποί τουρίστες και συνάμα έχουν προγραμματιστεί γάμοι και ο καιρός εξακολουθεί να είναι καλοκαιρινός, με απόφαση της Αστυνομίας, κλείνουν για 10 μέρες, όλα σχεδόν τα νυχτερινά μαγαζιά στο Μπατσί, επειδή εκκρεμούν εις βάρος τους μηνύσεις, κυρίως για διατάραξη κοινής ησυχίας. Συγκεκριμένα από τα 8, που λειτουργούν, σφραγίζονται τα… 7!!!

Κανείς φυσικά δεν ισχυρίζεται, ότι ο Νομός δεν πρέπει να εφαρμόζεται και μάλιστα αυστηρά. Ίσως σταδιακά και με κάποιο προγραμματισμό. Το μαζικό «λουκέτο», που θα μπορούσε να γίνει σταδιακά, θα ερημώσει το πιο τουριστικό χωριό του νησιού, τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού.

Απλή ερώτηση. Κάτι ανάλογο έγινε κάπου αλλού; Και αν ναι, που;

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Δήμου Άνδρου στις 20/9

 Δήμος Άνδρου, Δημοτική Ενότητα Υδρούσας Αρ. Πρωτ.-7704

20 Σεπτεμβρίου 2016
Κοιν: Πίνακα Αποδεκτών Προς Την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. Αμερικής 4, Αθήνα
Προς την Πρόεδρο κ. Χαρίκλεια Απαλαγάκη
Προς τον Ανώτατο Γενικό Διευθυντή κ. Κων/νο Γεωργίου

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε και αξιότιμε κ. Ανώτατε Γεν. Διευθυντή
Με έκπληξη μάθαμε την απόφασή σας να περιορίσετε τον κύκλο εργασιών του Καταστήματός σας στο Γαύριο της Άνδρου σε δύο (2) μόλις ημέρες την εβδομάδα, από τις 13-10-2016, με ορίζοντα τον περαιτέρω περιορισμό τους στο κοντινό μέλλον. Χωρίς να λαμβάνετε υπ΄ όψιν, πως το Κατάστημά σας αυτό, μοναδικό Τραπεζικό Κατάστημα σε ολόκληρη την περιοχή του πρώην Δήμου Υδρούσας, βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, στην πύλη εισόδου του, στην περισσότερο τουριστική περιοχή του και πως σε αυτό εξυπηρετείται ο μισός πληθυσμός του νησιού και πλειάδα των επισκεπτών, που έρχονται ή φεύγουν από το νησί!
Όπως γνωρίζετε η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις Κυκλάδες, κατέχει υψηλή θέση προτίμησης ως τουριστικός προορισμός και έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τον παραθεριστικό τουρισμό.
Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως με την απόφασή σας αυτή , αναγκάζετε τους δημότες, οικιστές, επενδυτές, επισκέπτες της περιοχής μας, να διασχίσουν μια απόσταση 36 χιλιομέτρων και άλλα τόσα για να επιστρέψουν, από και προς το Γαύριο για να φθάσουν στη Χώρα, όπου αποφασίζετε να έχετε πλέον την μοναδική έδρα της Τράπεζάς σας!
Στο σημείο αυτό θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι το Κατάστημά σας στο Γαύριο, είναι άμεσα προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες συναλλασσομένων.
Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι το τραπεζικό σας κατάστημα του Γαυρίου είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί όλη την περιοχή του πρώην Δήμου Υδρούσας με κατοίκους πέραν των 6000 τους χειμερινούς μήνες και πολλαπλάσιους τους θερινούς.
Ελπίζουμε πως η διαμαρτυρία μας αυτή, αλλά και δίκαιο αίτημά μας, θα σας κάνει να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να συνεχίσει το Κατάστημά σας να λειτουργεί όπως πρώτα.

Ο Δήμαρχος Άνδρου
Θεοδόσιος Ι. Σουσούδης

Η Αντιδήμαρχος Άνδρου Δ.Ε. Υδρούσας
Ανδρονίκη Μαμάη

Ο πρόεδρος δημ. κοιν. Γαυρίου
Κων/νος Μούλας

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Άνδρου
Οι Πρόεδροι & Τοπικοί Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Άνδρου

Πίνακας Αποδεκτών –
Βουλευτές Κυκλάδων: κ. Νίκο Συρμαλένιο- κ. Αντώνη Συρίγο,- κ. Νίκο Μανιό,- κ. Ιωάννη Βρούτση
Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου: Κ. Γεώργιο Χατζημάρκο -Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Κ. Γεώργιο Λεονταρίτη
Έπαρχο Άνδρου: Κ. Δημήτρη Λοτσάρη

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό VATHI LARIGI συγχαρητήρια. Πολύ καλά τα είπες. Ερώτημα που γεννιέται και που έχω ακούσει να συζητιέται είναι για τις "ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ" υπερωρίες στο Κέντρο Υγείας. Αληθεύει ότι πληρώνεται υπερωρίες ο κ. Δήμαρχος; Δεν υπονοούμε τίποτε, απλά ρωτάμε. Εάν γνωρίζει κανείς μπορεί να ενημερώσει;
Επίσης, γιατί δεν προχωράει η πρόσληψη ορθοπεδικού στο Κέντρο Υγείας; Που έχει σκαλώσει;

Ευχαριστούμε

This comment was minimized by the moderator on the site

Ονειροπαρμένε ξύπνα- όλα ένας εφιάλτης ήτανε. Ο πόλεμος ετελείωσε, έχουμε 2016, έχουμε Καλλικράτη και εσύ έχασες το πλοίο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτοί που αγαπάνε το νησί κύριε μόνιμε Αρχιμήδη είναι αυτοί που σε ταΐζουν και εάν δεν το έχεις καταλάβει μέχρι σήμερα, μάθε το τώρα. Όχι μόνο πληρώνουν τους φόρους τους, αλλά και ο ΕΜΦΙΑ που πληρώνουν τον χρόνο κάτι τέτοιοι, εσύ 5 χρόνια κατουρημένες ποδιές θα φιλάς για να αποκτήσεις. Πως την έχετε δει ότι εάν δεν μένεις μόνιμα στο νησί δεν έχεις δικαίωμα λόγου. Αυτά, σε αυτούς που τρώνε κουτόχορτο γιατί εμείς δεν θα πάρουμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτοί που δήθεν αγαπάνε τον τόπο τους είναι (διαγράφεται μια λέξη)... που μένουν δυο μήνες στο νησί.Ποτέ δεν βοήθησαν σε τίποτα. Πάντα κοιτούσαν το προσωπικό τους συμφέρον.Το μόνο που ξέρουν είναι να κρύβονται με ψεύτικα προφιλ στο διαδίκτυο να κατηγορούν.... (διαγράφονται δύο λέξεις)... Κατά καιρούς τους πιάνει εμμονή με κάτι αρκεί να έχουν να ασχολούνται.Μόνο τα ρουσφετάκια που έχουν γίνει σε αυτούς δεν λένε. Απαπά δεν κάνει τζιζ καίει.Θα ξαναγράψω με στοιχεία γιατί όλο αυτό πρέπει να σταματήσει.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αυτοί είναι με ψεύτικα προφίλ κι εσείς με ψεύτικο όνομα. Από την ίδια σκοπιά και οι δύο. Για σκεφτείτε το πριν ξαναγράψετε για άλλους και πριν χρησιμοποιήσετε βαριές λέξεις υπογράφοντας κι εσείς με ψεύτικό όνομα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γεια σου vathi larigi,εγώ κατηγορώ;;ποιον για πες;;πότε;;και για ποιο θέμα;;μήπως δεν ξέρεις την έννοια του ρήματος κατηγορώ;;εγώ ο ''μαιντανός''που δεν συμμετέχω πια στα κοινά, λες και συμμετείχα ποτέ.,χα χα χα βουλωμένο γράμμα διαβάζεις.Να σου την πλάκα μου κάνω,ενίοτε λέω και την άποψη μου η οποία πετσοκόβεται γιατί δεν ''λιβανίζει''.Τελικώς έχει πλάκα η υπόθεση είσαστε χωρισμένοι στα δύο,οι μισοί υπερασπίζονται τον δήμαρχο και οι άλλοι μισοί ''άρον -άρον σταύρωσον αυτόν.''Βέβαια κατά τα συμφέροντα του ο καθένας.....γι αυτό σου λέω την πλάκα μου κάνω είσαστε για γέλια χα χα χα.........

This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!! ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό ενανδρο καλά και υπάρχεις είσαι όαση στην έρημο της ενημέρωσης στην Άνδρο μας , και αιτιολογώ σε αυτό που λέω .
Η αντιπολίτευση είναι μανά στην προπαγάνδα και παραπληροφόρηση όντας δημόσιοι υπάλληλοι οι πλειοψηφία τους και με αριστερές καταβολές το έχουν μάθει καλά το μάθημα τους , εάν ήταν τόσο άξιοι δεν θα είχαμε αυτό το χάλι στο κέντρο υγείας Άνδρου , θα είχαμε φτιάξει τα του οίκου μας πρώτα κύριοι , θα επεκταθώ λίγο εφέτος τον Αύγουστο μήνα ο μοναδικός ακτινολόγος στο κέντρο είχε άδεια , ο γιατρός ορθοπεδικός είναι και δήμαρχος έχει κοινωνικές υποχρεώσεις ,οπότε όλοι οι επισκέπτες και οι ιθαγενής μετά από κάποιες ώρες βρισκόμαστε στην Αθήνα στο ΚΑΤ η άλλο εφημερεύων νοσοκομείο και καλά να μην είναι από κάποιο σοβαρό τραυματισμό εάν έχουμε ατύχημα τη γίνετε κύριοι?
Όσο αφορά τον Δήμο Άνδρου και εφέτος αποδείχτηκε εντελώς ανεπαρκείς και χωρίς διοικητικές ικανότητες , μόνο για διαδικτιακη παραπληροφόρηση είμαστε ρετσινιά , σπίλωση ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον τόπο ,με ψεύτικα προφίλ στο face book και στα σχόλια όπως εδώ ο Παρατηρητής που είναι προφέσορας σε αυτό το πράγμα παρόλο που τώρα δεν συμμετέχει πια στα κοινά ο μαινδανος αυτός .
Ο κύριος Σταυροπουλος έπιασε ακριβός το ρεπορτάζ και την αγωνία των Ανδριοτων πατριωτών μας , έχουμε χορτάσει από τα λόγια τα μεγάλα το ανευθυνουπευθυνων μαινδανων της τοπικής αυτοδιοίκησης .
Γιατί να κλείσει η Τράπεζα Πειραιώς στο Γαυριο κύριε Σουσουδη , εσείς σαν δημοτική αρχή δεν έχετε λόγο , αλλά θα μου πείτε εσείς κλείνεται της επιχειρήσεις με κατασταλτικά μέτρα χωρίς να έχουν φύγει ακόμα τα γκρουπ από το νησί και θα ενδιαφερθείτε για την τράπεζα στο Γαυριο ? είσαστε έτοιμοι να διακόψετε την λειτουργία των τοπικών γραφείων του δήμου Άνδρου και θα φέρεται σαν πρόβλημα και την μη ύπαρξη τράπεζας για την κατάθεση των εισπράξεων του δήμου από τα τοπικά διαμερίσματα της Υδρουσας , είσαστε αποτυχημένοι και διαιρέσατε το νησί .
Κύριε Μπασαντη ξέρω ότι μπορείτε να με κατηγορήσετε και να πείτε ότι δεν ευσταθούν αυτά αλλά όλα είναι αλήθεια και επίσης εδώ θα επικαλεστώ και μια από τις φράσεις του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ότι (διαγράφεται μια φράση ως προσβολή)...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Άνδρω,
Μήπως το ρεπορτάζ θα μπορούσε να γίνει πιο "αντικειμενικό"; Αναφέρεστε στα μπαρ της Υδρούσας, αλλά καμία αναφορά σε αυτά της χώρας; Εκεί η Αστυνομία τι έκανε; Είχανε και αυτά την ίδια τύχη όπως αυτά της Υδρούσας; Μήπως οι χωραίτες δεν καταγγέλουν; Μια πιο πλήρη εικόνα θα ήταν απαραίτητη προκειμένου να στηρίξει το άρθο καθώς την αντικειμενικότητα του Συντάκτη.
Ευχαριστώ!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το ρεπορτάζ υπογράφεται από τον Δημήτρη Σταυρόπουλο και αναφέρεται όπως βλέπετε αποκλειστικά στην Υδρούσα. Ο συντάκτης δεν είχε πληροφορίες γι' αυτά της Χώρας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι φταίει η κάθε διοίκηση ; Μα το ψάρι βρωμάει, αγαπητέ, από το κεφάλι!
Πόσο μάλλον όταν είναι όλο σάπιο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημερα σας...!! Απ οτι ξερουμε κανενα απο τα ΚΥΕ που αναφερεστε δεν εχουν αδεια μπαρ. Ολα εχουν αδεια καφετεριας-ζαχαροπλαστειου. Η αδειες μουσικης τους επιτρεπουν (με παραταση-αποφαση Δημαρχου) μεχρι τις 1 το βραδυ, χωρις ηχεια εξω. οποτε...για ποια μπαρ μιλαμε??

Περισσότερα